Met stress leren omgaan?

Omgaan met stress is voor vele mensen geen pretje. Vaak weten mensen niet wat ze moeten doen? Symptomen van stress, betekent eigenlijk te veel willen doen. Geen rust nemen in je leven. 


stress en relax

Niet luisteren naar je lichaam en daardoor geeft jouw lichaam signalen af, zo kan het niet langer. Weer leren luisteren naar je lichaam, kan je doen bijvoorbeeld door een meditatie te doen of yoga. Maar wat is mindfulness dan? Mindfulness is yoga en meditatie die je gebruikt om je mind en body weer optimaal te laten functioneren. 

Je krijgt steeds meer rust in je hoofd, en wordt steeds bewuster van je doen en laten. Je laat je stress los en het lichaam kan zodoende weer genezen.

Heb je de laatste tijd steeds vaker het gevoel dat de werkdruk te hoog is? Misschien ervaar jij wel vaker stress op de werkvloer. Je wilt er graag wat aan doen, maar je weet niet hoe? Je ademt niet goed en je voelt je steeds onrustig. Je wilt alles tegelijk, je bent constant aan het piekeren en nadenken over alles en nog wat. Wat je eigenlijk wilt is meer genieten van het leven toch?

Doe eens een keer een ademhalingsoefening. Goed leren ademen is van groot belang voor je lichaam en geest. Er zijn dan ook verschillende soorten ademhalingen, die je kunnen helpen om je stressniveau te laten zakken. Al je problemen glijden langzaam van je lichaam af en zo kan je lichaam zich weer focussen op het echte leven in het hier en nu. Dit kan heel goed helpen als je nooit geen zorgen of stress meer wilt in je leven.

Wat ook heel krachtig  is, je spieren heel hard aanspannen en dan weer loslaten. Doe deze oefening elke dag een paar keer. Je zult merken dat je automatisch stress gaat loslaten en je weer krachtig in je lichaam voelt.

Als laatste kun je ook doen of je al in de stress situatie zit. Ga gewoon eens voelen in plaats van denken. Hoe voelt het als jij in deze situatie zit? Hoe reageert je lichaam erop? Is het zo erg of lijkt het alleen maar zo? Heel vaak merk je dat een stresssituatie lang niet altijd zo erg  hoeft te zijn. Daarom is het belangrijk om het eerst mee te maken en zodoende kun je de situatie veel beter inschatten, en ben je altijd veel beter voorbereid.

Deze oefeningen kun je het beste leren bij mindfulness voor het dagelijks leven. Leven in het nu en laat het verleden of de toekomst los. Dus meer balans en rust in je leven. Daardoor kun je veel sneller leren omgaan met stress.

Als je echt met stress wil leren omgaan, dan is de beste om een NLP cursus online te doen. Hier leer je beter om te gaan met stress en emotie. Ook helpt dit heel goed bij het piekeren of negatieve gedachten. En zelf een derpressie of burnout kun je met deze cursus voorkomen of genezen.

    

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *