Rust in je hoofd: met deze tips lukt het jou!

Rust in je hoofd. Stap voor stap naar een betere gemoedstoestand!

Rust in je hoofd. Voel jij je onrustig of ben je opzoek naar meer rust in je leven? Hoe krijg ik dan meer rust in mijn hoofd? Lees snel verder en ontdek de 5 gouden TIPS!

Peace of mind is alles

Wie de speelfilm Alfie uit 2004 heeft gezien met de charismatische Jude Law in de hoofdrol, kan zich misschien nog wel herinneren wat het personage ons vertelt in de laatste minuten van de het verhaal:

“I’m single. Yeah… unattached, free as a bird… I don’t depend on nobody. Nobody depends on me. My life’s my own. But I don’t have peace of mind. And if you don’t have that, you’ve got nothing.” 

Het is een wijze les waarmee de vrijbuiter Alfie refereert aan zijn onstuimige leven als jonge stedeling. Hij rijdt al rokend rond op een scooter, scoort vrouwen bij de vleet en is een opportunist bij uitstek als het gaat om plezier en comfort.

Maar, zoals hij uiteindelijk concludeert: “If you haven’t got peace of mind, you’ve got nothing”.

de-tijd-tikt-e1566933303728

Je kunt nog wel alle mooie dingen op de wereld bezitten: een pak van Gucci, een mooi vervoersmiddel, of allerlei aanlokkelijke verleidingen, maar als je geen rust in je hoofd hebt, heb je in feite helemaal niks.

Maar wat is dat nu precies, ‘rust in je hoofd’? Wat bedoelen mensen als ze het menen te herkennen – of juist niet? Daar zullen we dieper op ingaan.

Wat is rust in je hoofd?

Gemoedstoestand is een ander woord voor je geestelijke gezondheid. Rust in je hoofd is dus in feite een goede gemoedstoestand. Een situatie waarbij je een redelijk continuerend, goed humeur hebt, en met liefde naar jezelf en de wereld kunt kijken.

Je voelt je geestelijk en mentaal gezond, krijgt energie van leuke dingen en geeft je algehele geluksgevoel een ruime voldoende.

Je bent content met de elementen in je leven die belangrijk zijn voor geluk en die vaak als vier pilaren worden aangehaald in dit verband: namelijk je gezondheid, je relaties, je ambities en je zelfbeeld.

Relaxed

Maar rust in je hoofd heeft met meer te maken dan een algehele tevredenheid.

Kijk maar eens naar het stereotype beeld van de ‘ontspannen Jamaicaan’ die met reggaemuziek geniet van zijn alledaagse leven, ondanks dat hij misschien niet de vier pilaren van geluk als stevig fundament in zijn leven heeft zitten.

liggen-op-het-gras-e1566931875522

Eigenlijk is ‘rust in je hoofd’ dat gevoel dat je idealiter krijgt op vakantie, namelijk: ontspanning. Het gaat om een relaxed gevoel van thuis zijn, een gevoel waarbij je het idee krijgt dat je je op je gemak bent.

Op de hoede

Toch zijn veel mensen niet altijd in een relaxte staat waarbij ze zoiets als rust in het hoofd ervaren. Sterker nog, veel mensen zijn vaak op hun hoede – ofwel, continu ‘aan’. Zij zijn alert op de mogelijkheden van onheil dat om de hoek komen kijken.

Zelfs als er ruimschoots wordt voldaan aan hun basale behoeftes, kunnen ze maar niet de ruimte vinden om een bepaalde peace of mind te verkrijgen.

Het is een logische manier van denken, omdat we al sinds heugenis altijd oplettend moeten zijn voor mogelijk gevaar en andere onheilspellende tekens – het zorgde er immers voor dat we konden blijven overleven.

Meditaties

Veel mensen menen dat meditatie een manier is om rust in het hoofd te krijgen. En dat kan kloppen, want meditatie is inderdaad een manier om in het reine te zijn met het hier en nu. Ofwel: niet op zoek naar de volgende stap, de volgende uitdaging, de volgende angsten.

mediteren-e1566932236302

Een van de definities van meditatie is; ‘onverstoorde concentratie op iets voor een bepaalde tijd’. Bijvoorbeeld de adem, of een bepaald gedeelte van het lichaam.

Tip 1

Maar goed, genoeg theorie. Tijd om tips te krijgen voor meer rust in je hoofd! Hier komen ze. Bewaar zorgen voor morgen, ook echt voor morgen. Houd je grotendeels bezig met de ‘problemen’ of uitdagingen van vandaag.

Dat betekent natuurlijk niet dat je geen verzekeringen moet afsluiten, maar ga vooral niet wakker liggen van toekomstige verbouwingen aan je huis of functioneringsgesprek dat pas over een half jaar plaatsvindt.

Tip 2

Ben je aan het piekeren? Hanteer dan de volgende Controle Regel: is jouw zorg iets waar je controle of invloed op kunt uitoefenen? Goed! Doe er dan iets aan! Is het iets waar je geen controle over hebt? Laat het dan gaan.

Want je zorgen maken om dingen waar je geen controle over hebt – de mening van je schoonmoeder, of de weersvoorspelling voor je tuinfeest – is zonde om je druk over te maken.

Focus je op dingen waar je wel invloed op kunt uitoefenen – een goede eigenwaarde en vriendelijk karakter, een partytent die voorkomt dat je tuinfeest wordt natgeregend.

Tip 3

Wees in het nu. Dat klinkt spiritueler dan je denkt, maar veel mensen zijn er met hun hoofd niet echt bij wat ze doen. Of dat nu gaat om spanning of ontspanning.

Ze zijn tijdens het televisiekijken alweer bezig met wat voor werk ze de volgende dag moeten doen, en tijdens hun werk bezig met het sportklasje dat ze de volgende dag willen inplannen. Zorg dat al je aandacht gaat naar waar je je bevindt.

Zet je zintuigen op scherp en ervaar het moment waar je mee bezig bent. Ben je aan het ontspannen op de bank?

Zorg dan dat je ook echt ontspant, focus je op het gevoel van zitten, kijk een goede film en leg je telefoon weg. Ben je aan het hardlopen? Check dan geen berichtjes, en wees ook echt daar mee bezig.

Tip 4

Elimineer de onbelangrijke dingen in het leven. Vergeet die hobby waar je eigenlijk nooit zin in hebt. Vergeet dat vriendinnenclubje waar je geen energie uit haalt.

Zorg dat je alleen dagelijks doet wat je echt belangrijk vindt en schrap overbodige dingen uit je agenda. Rust is je redding, zeggen ze immers.

Tip 5

Volg de e-cursus Nooit Meer Zorgen of Stress van Frank de Moei. De levenscoach leert je op een gezonde wijze om zorgen en stress te achterhalen en los te laten.

Wil jij nou meer informatie hierover? Hieronder vind je meer informatie!

  • Krijg jij ook weinig rust in je leven?
  • Je bent opzoek naar meer rust in je hoofd?
  • Gegarandeerd resultaat!
  • Duizenden profiteerden vóór jou!
Ja! Ik wil direct naar de kortingspagina!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *