Negatief Zelfbeeld gevolgen? Wat nu!

Van een negatief naar een positief zelfbeeld? We gaan er hieronder uitgebreider op in!

Negatief zelfbeeld! Of je nou praat over onzekerheid of emoties en angsten.

Negatief zelfbeeld krijg je niet zomaar opgelost met een paar tips, maar er zijn meer dingen die je graag wilt weten hoe je een negatief zelfbeeld aanpakt.

Dingen die je jezelf afvraagt, ben ik wel goed genoeg of durf ik mijzelf wel te uiten?

Misschien doe ik mezelf wel anders voor? En dan zeg ik dingen die ik wil doen, maar ik doe vervolgens het andere. Waarom kan ik niet mezelf zijn? Dit zijn vragen die je graag aan jezelf wilt stellen. Door deze oorzaken kan je zelfvertrouwen enorm dalen. En je eigenwaarde die neemt steeds meer af.

Negatief zelfbeeld: Wat betekent het nou dat je een negatief zelfbeeld hebt. Je hebt weinig zelfvertrouwen en gebrek aan eigenwaarde en je kunt jezelf niet accepteren wie je bent. Je voelt dat je alleen bent, En dat iedereen over je heen loopt.

Inhoudsopgave

Hoe ontstaat een negatief zelfbeeld?

Van kinds af aan wordt ons karakter gevormd. We reageren op onze omgeving en daardoor proberen we dingen voor elkaar te krijgen. Bijvoorbeeld als ik ga huilen krijg ik wat ik wil, als ik druk ben krijg ik wat ik wil, Als ik rustig ben krijg ik wat ik wil. Ieder kind ontwikkelt zijn eigen strategie om aandacht te krijgen.

Zonder eten drinken en liefde ga je namelijk dood. Het onbewuste brein van een kind, daar gaan gaan alle boodschappen heen.

En die gedachten blijven daar ook. Als een kind iets te horen krijgt dat iets slecht is, dan gelooft hij het ook. En dat blijft hij of zij haar hele leven geloven. Tenzij deze belemmerende overtuigingen worden omgezet.

Vertrouw op jezelf!

Geen zelfvertrouwen meer hebben over ons eigen leven. Hoe we over onszelf denken wordt gecreƫerd door wat we leren van volwassen mensen. Het zijn de basis overtuigingen negatief of positief denken van ons zelfbeeld die we kunnen gaan creƫren.

Het zijn dus onze overtuigingen wat we bewust en onbewust over onszelf geloven die de oorzaak zijn van een negatief zelfbeeld.

Je was dus eigenlijk op het verkeerde pad gezet van je eigen leven, verkeerde beslissingen maken, niet naar je gevoel luisteren. Doordat we niet ons eigen leven kunnen leiden, kan dit hele grote gevolgen hebben voor ons leven.

Oorzaken en gevolgen van een Negatief Zelfbeeld.

We nemen een voorbeeld. Je vindt jezelf niet mooi, bijvoorbeeld omdat je te dik bent. Wat je dan vaak denkt is dat dit de oorzaak is van je onzekerheid. Het is alleen niet waar! Dit is juist een negatief zelfbeeld dat ervoor zorgt dat je door emotie eten, dikker bent geworden.

Of een ander voorbeeld, je laat over je heen lopen. Je bent bang dat andere mensen over je oordelen of praten en daarom praat je gewoon met iedereen mee. Om te zorgen dat ze niet over jou praten en geen oordeel over je hebben.

ongelukkig iemand

Maar wat er dan gebeurd is dat je heel onzeker over jezelf begint te voelen. Omdat je eigenlijk niet de persoon kunt zijn, die je eigenlijk wilt zijn.

Dus dan betekent het gewoon dat je niet voor jezelf opkomt. Je laat je beheersen door anderen, omdat je ruimte geeft aan mensen om jou onzeker te laten voelen over jezelf. En daarom niet je eigen grenzen kunt bepalen in jouw leven.

ben je vaak negatief of heb je veel last van stress in je leven, overspannen of depressief? Bekijk hieronder voor meer informatie hierover.

Van negatief naar positief.

Aan je zelfvertrouwen werken? En je zelfbeeld van negatief naar positief kunt omdraaien. Dat kun je alleen maar door de oorzaak aan te pakken waar jouw gebrek aan zelfvertrouwen te kort komt.

Je belemmerende overtuigingen die je probeert te maken. Bijvoorbeeld ben ik wel goed genoeg of kan ik dit wel? Wat zouden andere mensen van mij denken? Is er iets mis met mij? ik ben machteloos!

Vervolgens kun je deze belemmerende overtuigingen omzetten in krachtige positieve overtuigingen. In plaats van dat ze je tegenwerken, kun je er voor zorgen dat je ze op een ander niveau aanpakt en oplost.

Jou onbewuste brein gaat leren hoe je een positieve denkwijze kunt gaan creƫren, door het onbewuste, wat je eigenlijk verkeerd aangeleerd hebt, te gaan omzetten in bewuste denkwijze.

Aanpakken van negatief zelfbeeld

Begrijpen van de situatie, wat we vroeger vanaf kinds allemaal moesten doen en beslissingen die we maakten, waar we eigenlijk niet achter stonden!

Toch hebben we dat gedaan, en daardoor niet bewust zijn geworden, wie we echt zouden willen zijn. Dat zijn ook de grote gevolgen van de oorzaken die we nou niet begrijpen?

We kunnen dit gedeelte aanpakken, dat zal dan betekenen dat je even weer gaat begrijpen dat we onze grenzen en overtuigingen, duidelijker gaan aangeven aan de buitenwereld. En uitstralen wie we graag mogen zijn!

Niet meer dingen beloven die we niet waar kunnen maken! Nee bedoelen we ook nee, en als we iets niet willen kunnen we dat ons aanleren om te vertellen aan anderen dat we het wel of niet doen!

Jezelf zijn? Laat los wie je niet bent!

Ga uitstralen wie je echt bent, Laat los wie je niet wilt zijn! Zolang je niks te verbergen hebt en gewoon je leven wil gaan leven. Sta je in je eigen kracht! Je zult vanzelf merken dat niemand jou probeert te overheersen omdat je jezelf al geaccepteerd hebt.

Dit komt ten goede aan je zelfbeeld, mensen gaan je bewonderen omdat je niet bang bent om ondergesneeuwd te gaan worden. Wees eerlijk tegen jezelf en kom de dingen die je echt beloofd aan andere mensen ook na. Dan merk je ook dat mensen jou steeds meer gaan waarderen.

Zelfvertrouwen voor een positief zelfbeeld

Zelfvertrouwen! Je goed voelen onder elke omstandigheden en gelukkig zijn met de simpelste dingen in het leven.

Omdat we vaak vergeten dat we heel veel dingen goed doen! Maar we onthouden de slechte dingen. In het dagelijkse leven krijgen we zoveel informatie en prikkels dat het soms allemaal even te veel wordt.

Dan is het ook goed om te weten wat echt belangrijk is voor ons, en de rest even weer laten gaan zoals het is.

iemand die kracht uitstraalt

Begrijp dus goed! Wat mensen over je denken of zeggen is niet de persoon die je bent, heel vaak worden mensen dan boos of verdrietig.

Dat komt omdat je nog niet in je kracht staat, zodra je dat gaat leren om weer vanuit je eigen dromen en doelen gaat realiseren welke kant je op wilt gaan?

Gaan mensen dat waarderen omdat je een eigen mening hebt, en zegt wat je ook daadwerkelijk wilt gaan doen! Hierdoor krijg je ook betere relaties met iedereen.

Wil je meer informatie over een positief zelfbeeld? Zelfvertrouwen terug krijgen en gelukkiger in het leven staan?

Wil jij nou meer informatie hierover? Hieronder vind je meer informatie!

  • Van negatief naar positief, in een paar stappen?
  • Een goed zelfbeeld begint bij jezelf!
  • Gegarandeerd resultaat!
  • 2500 mensen zijn je al voorgegaan!
Ja! Ik wil direct naar de kortingspagina!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.