Zou het niet geweldig zijn om altijd over blijvend zelfvertrouwen te beschikken? Om werkelijk blij te zijn met jezelf en nooit te twijfelen aan je vermogen om iets gedaan te krijgen?
Misschien denk je dat dit niet haalbaar is, zeker als je juist op een punt staat in je leven waarin je je onzeker en terughoudend voelt. Het kan dan lastig zijn te geloven dat het mogelijk is om zelfverzekerd alle obstakels in je leven te trotseren.
Je voelt je mogelijk besluiteloos, onervaren, niet goed genoeg of je maakt je druk over wat anderen over je denken. Ook kan het zijn dat je jezelf vergelijkt met de prestaties van anderen, waardoor je ook het idee krijgt dat je tekortschiet.
Met blijvend zelfvertrouwen kun je de hele wereld aan en het is zeker belangrijk om over de vraag: ‘Hoe word je zelfverzekerder?’ na te denken.
Inhoudsopgave
Wat moet je doen om zelfverzekerd te worden?
Om een blijvend vertrouwen op te bouwen, is het zeker verstandig om niet in een schijn overtuiging te stappen, door jezelf wijs te maken dat je juist helemaal geweldig bent.
Dit werkt vaak enkel averechts, waardoor het nog lastiger wordt om bij een oprechte zelfverzekerdheid te komen. Je hoeft ook zeker niet altijd assertief te handelen of te geloven dat je extrovert en opdringerig hoeft te zijn, om voor waardevol aangezien te worden.
‘Hoe word je zelfverzekerder?’ is meer een kwestie van werkelijk bij jezelf te rade gaan en durven erkennen dat je zeker waardevolle eigenschappen hebt, die jou uniek en speciaal maken.
Je hoeft je niet boven iemand anders te plaatsen, maar doet ook geenszins onder aan anderen.
Blijvend zelfvertrouwen komt voort uit een mooie balans tussen moed en geloven in jezelf. Hiervoor is inzicht, begrip en zelfacceptatie nodig, zodat je jezelf beter leert kennen en waarderen.
Waar ik op moet letten?
Om te bekijken of een online cursus voor blijvend zelfvertrouwen een goede investering zal zijn, kun je nagaan in welke situaties je weleens onzeker voelt.
Je merkt dat je even niet beschikt over voldoende zelfvertrouwen als je twijfelt aan jezelf, of geneigd bent om het nemen van beslissingen aan een ander over te laten.
Dit komt dan voort uit een idee dat je zelf mogelijk de dingen niet goed op zult pakken. Gepieker en stress kan leiden tot irritaties, negatief oordelen, of juist het streven naar perfectie.
Je wilt immers niet dat anderen kritiek op je hebben of teleurgesteld raken, doordat jij iets niet goed genoeg hebt gedaan. Het kan als ondragelijk aanvoelen als je verwacht dat je fouten gaat maken en hier de consequenties van moet aanvaarden.
Een gebrek aan zelfvertrouwen zorgt ervoor dat je eigen verantwoordelijkheid ontloopt en je afzondert van ongemakkelijke situaties. Dit zijn allemaal tekenen dat je weinig zelfvertrouwen hebt, waar aan gewerkt kan worden.
Gevolgen van onzekerheid
Als je je niet vrij voelt om te doen wat je graag wilt of durft uit te spreken over je mening, dan bemerk je al snel de gevolgen van onzekerheid.
Om werkelijk het antwoord te willen vinden op de vraag ‘Hoe word je zelfverzekerder?, zul je eerst bewust moeten worden over wat je verliest als je niet over blijvend zelfvertrouwen beschikt.
Zo kan het lastig voor je zijn om ‘nee’ te zeggen en voor je eigen belangen op te komen. Je vermijdt waarschijnlijk situaties die een beroep doen op je moed-spieren, omdat je niet overtuigd bent van je assertiviteit en zelfredzaamheid.
Jezelf spiegelen aan anderen maakt het vaak nog erger, omdat je dan helemaal je focus verlegd van jezelf naar de ander. Hoe meer je hier alert op blijft, des te onzekerder zul je uiteindelijk worden.
Een vicieuze cirkel waar nog moeilijk uit te komen valt, als je niet de juiste begeleiding en ondersteuning kiest.
Uitwerkingen op langere termijn
Als onzekerheden over een langdurige periode in stand blijven, dan kan dit zeker verschillende aspecten van je leven nadelig beïnvloeden.
Onder meer je werk, je gezondheid, het sociale leven en een potentiële relatie ondervinden mogelijk veel hinder van je gebrek aan zelfvertrouwen. Uiteindelijk kan dit leiden tot problemen op het werk, door verlegenheid, faalangst of paniekaanvallen.
Thuis kun je depressief voelen, schamen voor onvermogen om jezelf standvastig te presenteren, eenzaamheid ervaren of eetproblemen ontwikkelen. Ook problemen binnen je relatie kunnen onverwachte vormen aannemen, waardoor je nog meer over jezelf kunt gaan twijfelen.
Wat is wel goed voor mij?
Om blijvend zelfvertrouwen op te bouwen als je loopt met de vraag: ‘hoe word je zelfverzekerder?’, kun je enkele dingen doen om dit aan te sterken. Jezelf niet vergelijken met anderen is een goed begin. Je weet immers niet met welke onzekerheden de ander loopt en hoeveel deze overwonnen moeten worden om te komen waar zij nu zijn.
En mogelijk beschikken ze niet eens over betere kwaliteiten en vaardigheden, maar weten ze dit geloofwaardiger over te brengen. Dichtbij jezelf blijven en ontdekken waar jouw kwaliteiten zijn, helpt je om meer blijvend zelfvertrouwen te krijgen.
Zelfacceptatie is ook een waardevol aspect, waardoor je meer zelfvertrouwen zult bemerken. Door je fouten te erkennen en jezelf ruimte te geven om fouten te maken, zorgt ervoor dat je van zelfkritiek naar houden van jezelf kunt groeien. Schuldgevoelens zijn niet nodig, als je weet dat je niet perfect hoeft te zijn.
Tips voor omgaan met onzekerheid
Om te werken aan onzekerheid, kun je diverse dingen doen. Je kunt jezelf uitdagen om juist datgene te doen waar je juist onzeker over bent. Hierdoor kun je ervaren dat onzekerheid zeker niet altijd in de weg hoeft te staan van een positieve uitkomst.
Probeer ook zeker je gedachten te focussen op ervaringen die positief zijn. Hierdoor ga je je leven anders bekijken en zie je mogelijk dat je zeker wel gewaardeerd wordt voor wie je bent.
Een ander goed uitgangspunt voor een vraag als: ‘hoe word je zelfverzekerder?’ is om na te gaan waar je onzekerheid vandaan komt.
Vaak ligt de oorsprong vaak in de opvoeding die je hebt genoten, of door ervaringen die je hebt opgedaan in je vroege jeugdjaren.
Wie is Frank de Moei?
Om blijvend zelfvertrouwen op te bouwen als je je afvraagt: ‘hoe word je zelfverzekerder?’ kun je wel ondersteuning en aanmoediging gebruiken van een ervaren coach. Frank de Moei is een professionele coach en trainer op gebied van Life-Coaching en Positieve Psychologie.
Hij begeleid cliënten in zijn praktijk bij het vergroten van hun zelfvertrouwen. Hij leert mensen om meer waardering te krijgen voor henzelf en volgt al 25 jaar zijn passie om meer zelfontwikkeling en persoonlijke groei mogelijk te maken.
Door effectieve tools en oefeningen aan te reiken, kunnen meer mensen profiteren van blijvend zelfvertrouwen. Hij heeft alle technieken uitgewerkt en vorm gegeven in online trainingen, zodat het voor iedereen toegankelijk is om vanuit de veiligheid van de eigen woning aan meer zelfvertrouwen te werken.
Hoe ervaren andere cursisten online cursussen?
Je kunt je afvragen of een online cursus in het opbouwen van zelfvertrouwen wel voldoende ondersteuning en aanmoediging kan bieden. Toch kan het juist helpen om op eigen tempo en zonder directe aanwezigheid van toekijkers zelfverzekerder te worden door de geboden oefeningen.
Andere cursisten die je voor gingen, ervaren een online cursus voor meer zelfvertrouwen zeker als een waardevolle aanwinst, die de investering meer dan waard is. Je krijgt er immers veel nieuwe inzichten door, waardoor de vraag: ‘hoe word je zelfverzekerder?’ een stuk duidelijker wordt beantwoord.
Je kunt ook telkens teruggrijpen naar de materie, waardoor dit je kan helpen als je het even niet meer goed weet. Andere cursisten voelen zich daadwerkelijk zelfverzekerder en meer ontspannen in uitdagende situaties. Een mooie aanvulling ter aanmoediging van het vergroten van blijvend zelfvertrouwen.
E-cursus Blijvend vertrouwen aankopen
Een goede E-cursus die zeker kan bijdragen aan een verbetering van je zelfvertrouwen, is de online cursus Blijvend Vertrouwen van Frank de Moei. Hierin ontvang je 56 pagina’s aan inspirerende content voor persoonlijke kracht en een ontspannen leven vanuit zekerheid.
Je leert positiever denken over jezelf, waardoor je blijvend zelfvertrouwen ontwikkelt. Daarnaast kun je bovendien nog eens 84 pagina’s aan content over thema’s als zelfacceptatie, zelfrespect en zelfvertrouwen verwachten, die je kritischer naar jezelf en je overtuigingen helpt kijken.
Een positiever zelfbeeld zorgt voor meer vertrouwen in je kunnen en plek in de wereld. Als extra bonus krijg je bovendien nog het e-boek ‘Volg je eigen weg’ waarin je tips en adviezen krijgt over het erkennen van de sterke en zwakke punten en hoe je jezelf niet langer onzichtbaar hoeft te houden.
De E-cursus Blijvend Vertrouwen is een echte aanrader voor iedereen die graag meer zelfvertrouwen wil en hier blijvend de voordelen van wil ondervinden.
Wil jij nou meer informatie hierover? Hieronder vind je meer informatie!
- Op zoek naar meer zekerheid in je leven?
- Je wilt direct je onzekerheid loslaten?
- Dan kan dit wel eens de oplossing voor je zijn.
- 2500 mensen zijn je al voorgegaan.
Voor je weg gaat, hier krijg je 30 gratis tips om zelfverzekerd door het leven te gaan!
Vul hieronder je naam en mailadres in en ontvang 30 gratis tips om zelfverzekerd door het leven te gaan!