Wanneer gaat een man van je houden? Nuttige tips op een rijtje

Vrouwen komen van Venus en mannen van Mars. Een bekende uitspraak die vaak wordt gedaan door degenen die het in de liefde allemaal even niet meer weten.

Toch is deze niet helemaal waar.

Volgens de wetenschap bestaan er namelijk helemaal niet zo veel verschillen tussen de gevoelens van mannen en vrouwen wanneer het over verliefdheid gaat.

Wel bestaan er verschillen in hoe ze verliefd worden.

Inhoudsopgave

Voor een man zijn gevoelens net zo belangrijk

Wist je dat mannen zelfs sneller verliefd worden dan vrouwen? Ook voelen ze eerder liefde voor hun toekomstige partner en spreken ze de zo gewilde woorden ‘ik hou van je’ eerder uit.

Maar natuurlijk pas wel als ze dit écht zo voelen. Heb jij moeite met mannen verliefd laten worden en van je laten houden? Hier lees je wat je eraan kunt doen.

Wanneer gaat een man van je houden? Uiterlijk is NIET de X-factor

liefdes paar

Laten we eerst eens beginnen met uiterlijk.

Wanneer je jezelf de vraag stelt ‘wanneer gaat een man van je houden’ of ‘hoe wordt hij verliefd op me’ heb je ongetwijfeld al uren voor de spiegel doorgebracht.

Je kunt zelf talrijke dingen noemen die je niet zinnen.

Enerzijds omdat we -ten onrechte- denken dat mannen enkel op uiterlijk zijn gefocust.

Anderszins omdat je fysiek zichtbaar is en je dus meer het gevoel hebt dat je er iets aan kunt veranderen.

Echter komt de werkelijke aantrekkingskracht van binnenuit. Het uiterlijk zorgt misschien voor een eerste contact, maar de emotionele klik zorgt ervoor of deze een vervolg krijgt.

1. Straal positiviteit uit

Wanneer een man van je gaat houden? Wanneer je optimistisch bent ingesteld en altijd een glimlach op je gezicht draagt.

Logisch, want ook jij wilt toch alleen omgaan met degenen die je een goed gevoel geven? Een positieve uitstraling -die je niet alleen bereikt met die glimlach, maar ook door een fysiek letterlijke open houding, maakt je erg benaderbaar.

Dit is helemaal van toegevoegde waarde wanneer je zelf niet zo sterk bent in het nemen van initiatieven. Jouw houding maakt het een man zo een stuk gemakkelijker om dat in jouw plaats te doen!

2. Maak regelmatig oogcontact

Oogcontact is niet alleen een belangrijke tip bij het flirten, maar ook wanneer je je afvraagt wanneer een man van je gaat houden. Oogcontact houdt de aantrekkingskracht tussen jullie levendig. Kijk hem in zijn ogen als jullie praten en hij zal een nog sterkere binding met je voelen.

Zijn jullie pas kort samen of hebben jullie elkaar net ontmoet? Wanneer je het nog enigszins ongemakkelijk vindt, maak dan gedurende kortere momenten oogcontact. Zo kun je aftasten of hij net zo geïnteresseerd is als jij.

3. Zelfvertrouwen = aantrekkelijk

De bovenstaande tip wat betreft oogcontact zou ook onder een andere noemer kunnen worden geplaatst. Oogcontact maken heeft namelijk een sterk verband met zelfvertrouwen. Mannen voelen zich sterker aangetrokken tot een vrouw die over deze eigenschap beschikt.

Je laat zien dat je weet wat je wilt en dat je het kunt.

Dat je bij een man wilt zijn, maar niet omdat je zijn hulp of steun nodig hebt. Zelfvertrouwen zorgt ervoor dat hét moment, namelijk wanneer een man van je gaat houden, nog sneller komt.

4. Benadruk de overeenkomsten, maar wees onafhankelijk

De vraag ‘wanneer gaat een man van je houden’ is uiteraard alleen relevant wanneer er voldoende overeenkomsten en gelijke interesses, normen en waarden tussen jullie bestaan. Het is goed om deze overeenkomsten te benadrukken.

Tegelijkertijd moet je ervoor waken dat je je niet te afhankelijk gaat opstellen. Door je onafhankelijkheid te laten zien, toon je dat je sterk bent. Je toont dat je bij deze man wilt zijn, maar zonder hem ook gelukkig bent. Hij zal deze houding zeker interessant vinden.

5. Fysieke nabijheid

Het antwoord op de vraag wanneer een man van je gaat houden, heeft ook te maken met een wel heel praktisch feit: hoeveel letterlijke afstand bestaat er tussen jullie?

Alhoewel het ook goed is om elkaar af en toe even niet te zien, om zo het verlangen weer aan te wakkeren, is het over het algemeen van belang om in elkaars nabijheid te vertoeven. Herhaling is een cruciale factor.

gelukkig stel

Als jullie elkaar regelmatig hebben gezien en de verliefdheid en binding daardoor dusdanig zijn gegroeid, kom je sneller op het punt wanneer een man van je gaat houden.

6. Voor hem klaarstaan

Eigenlijk kun je alle hierboven genoemde tips ook toepassen in de date fase. Wanneer een man van je gaat houden, kun je dit gevoel op verschillende manieren nog verder verstevigen. Een van de belangrijkste voorwaarden is er altijd voor hem te zijn. Is hij gestrest?

Verdrietig? Gefrustreerd omdat de zaken niet lopen zoals hij wil of had gehoopt? Wanneer jij er voor hem bent en zijn emoties erkent, zal hij je nog meer gaan waarderen.

7. Neem hem zoals hij is

Wanneer een man van je gaat houden, betekent dit dat hij voor het totaalpakket gaat. Je mooie kanten en sterkste eigenschappen, maar ook de punten die wat minder zijn. Perfectie bestaat immers niet. Andersom verwacht ook hij dat je hem zult accepteren zoals hij is. Wanneer je hem

-hoe goed je dit ook bedoelt- gaat vertellen wat hij moet doen en op welke manier hij moet veranderen, krijgt hij het gevoel niet (meer) goed genoeg te zijn. Iemands karakter kun je niet veranderen en dat moet je ook niet willen.

8. Geef hem de vrijheid

Wanneer een man van je gaat houden en jij dezelfde gevoelens deelt, zul je niets liever willen dan zo vaak mogelijk bij hem zijn. Zeker in het begin van een relatie zullen jullie hier allebei andere dingen voor opofferen. Maar naarmate de tijd verstrijkt, wordt het ook weer belangrijk dat ieder zijn eigen ding doet.

Door hem de benodigde vrijheid te geven, zal hij tijd hebben voor zijn hobby’s, familie en vrienden.

Datzelfde geldt natuurlijk ook voor jou. Wanneer een man van je houdt, zal hij -ondanks dat hij het reuze naar zijn zin heeft als hij iets anders doet- constant naar je verlangen en blij zijn als hij je aan het eind van de dag weer ziet.

9. Maak hem belangrijk, maar zet hem niet op een voetstuk

Vraag je je af ‘wanneer gaat een man van je houden’ en denk je dat je hem daarvoor het middelpunt van jouw wereld moet maken?

Dan zit je er toch echt naast. Natuurlijk staan partners centraal in elkaars leven en vervullen ze elk een belangrijke rol, maar voorkom dat je hem op een voetstuk zet. Mannen raken zo hun interesse kwijt en bovendien neemt hun gemakzucht toe.

Wanneer jij laat weten dat niet al jouw keuzes en niet elk dagprogramma geheel van hem afhangt, word je extra aantrekkelijk.

10. Geef hem een goed gevoel over zichzelf

Net als vrouwen hebben ook mannen er een hekel aan om als een vanzelfsprekendheid te worden beschouwd.

Zorg er dan ook voor dat hij zich te allen tijde gewaardeerd blijft voelen.

Benoem wat je leuk aan hem vindt en waar je trots op bent en complimenteer hem wanneer hij iets goeds doet, hoe klein dit ook is. Wanneer een man van je gaat houden, betekent dit dus niet dat je missie is geslaagd.

Om dit gevoel vast te kunnen houden, dient eenieder zijn wederzijdse waardering regelmatig uit te spreken.

Verliefdheid en houden van zijn niet af te dwingen

Bovenstaande tips hebben hun waarde in iedere situatie bewezen. Maar natuurlijk is het wel een voorwaarde dat je te maken hebt met een man die openstaat voor verliefdheid en een relatie. Focus je je op iemand die vooral op zoek is naar de lusten, dan zul je alsnog het deksel op je neus krijgen.

Wordt een man niet verliefd op je? Dan zit er niets anders op dan dit te accepteren. Verliefdheid is nu eenmaal niet af te dwingen. Laat hem dus los. De geborgenheid waar je naar verlangt, zul je in de toekomst echt wel bij iemand anders vinden.

Wanneer gaat een man van je houden: de cursus ‘De man van je dromen krijgen en houden’

Loop jij rond met vragen als ‘wanneer houdt een man van je’ en ‘hoe krijg ik een man verliefd op me’?

De cursus ‘De man van je dromen krijgen en houden’ is dan een echte aanrader. Tijdelijk kost deze slechts 97 euro. Wat je ervoor krijgt? Zes tot in detail uitgewerkte modulen en een lijst aan bonussen, waaronder de bouwtekening van het mannenbrein, exclusieve toegang tot de Facebook support group en de gehele cursus op audio.

Je leert alles over verliefdheid bij mannen en wanneer een man van je gaat houden.

Wil je nou meer informatie hierover? Hieronder vind je meer informatie!

  • Wil jij ook aantrekkelijker worden voor mannen?
  • Je wilt direct zijn aandacht krijgen en vast houden?
  • Dan kan dit wel eens de oplossing voor je zijn.
  • 1500 mensen zijn je al voorgegaan!
Ja! Ik wil een echte mannen magneet worden!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.