Nooit meer zorgen of stress review

Zet negatieve gedachten opzij met de e- cursus ‘Nooit meer zorgen of stress

Definieer jij jezelf als een echte piekeraar? Kunnen negatieve gedachten over het verleden, heden of de toekomst je maar niet loslaten en voel je je daardoor regelmatig onrustig?

Dan kan ik je met twee zaken troosten. Ten eerste ben je niet de enige en ten tweede bestaat er een manier om het piekeren aan te pakken.

Met de e-cursus ‘Nooit meer zorgen of stress’ komt er meer ruimte voor ontspanning en optimisme en ga je veel meer van het leven genieten.

Wat is piekeren precies?

Heb je te maken met piekeren, dan heb je te maken met constant negatief denken. Typerend is dat steeds dezelfde gedachten terugkomen.

Dit kunnen nare ervaringen zijn, maar ook hypothetische zaken die zich in de toekomst volgens jou wel eens voor zouden kunnen gaan doen.

Ongetwijfeld voel je in perioden van stress ook dat je veel meer piekert dan normaal. Het vervelende is dat piekeren eigenlijk helemaal niet helpt.

Het duurde ook even voor ik erachter kwam, maar tot een oplossing op een beslissing kom je eigenlijk nooit. En zo ontstaat die vicieuze cirkel.

Waarover pieker jij?

wolk

Ikzelf piekerde heel erg over mijn werk. Voor mijn gevoel kon ik het nooit goed genoeg doen.

Complimenten gingen het ene oor in en het andere oor weer uit, maar als ik eens wat minder goede feedback ontving, had ik het gevoel dat mijn carrière binnen het bedrijf over zou zijn.

En hoe zou ik dan mijn huur betalen? En kon ik ook nog wel op vakantie? Eigenlijk was ik mezelf helemaal gek aan het maken.

Misschien pieker jij ook wel over je werk, maar negatieve gedachten over familie, relaties en financiële situaties komen net zo vaak voor.

Waar komt piekeren vandaan?

Piekeren is eigenlijk helemaal niet vreemd. Het is een logische reactie van ons brein op momenten dat we ons onzeker, somber of onveilig voelen.

Je wilt voorbereid zijn op alle mogelijke scenario’s om zo goed mogelijk om te gaan met hetgeen misschien op je pad komt. Tot op zekere hoogte is het nuttig om je ergens ongerust over te maken, maar wie te veel piekert, gaat juist minder goed functioneren.

En zo ga je jezelf nóg slechter voelen. Herkenbaar?  De e-cursus ‘Nooit meer zorgen of stress’ gaf mij op een efficiënte manier inzicht in mijn denkpatronen.

De val van negatief denken

denken hoofd

Zie je uitdagingen als dreigingen? Denk je vaak dat je niet goed genoeg bent? Heb je het gevoel dat anderen negatief over je denken?

Als je in moeilijkheden in plaats van in mogelijkheden denkt, gaat het je nooit lukken om positief in het leven te staan. Angst ligt aan het gepieker ten grondslag.

Door negatief te denken, programmeer je je brein eigenlijk zo, dat deze ook voornamelijk negatieve ervaringen registreert.

Dan hebben we het over de self fulfilling prophecy. Een term die voor mij als vroegere piekeraar ook zeker opging.

Angst en piekeren: de vicieuze cirkel

Ik noemde het al even: angst ligt ten grondslag aan het piekeren want het piekeren is een manier om hiermee om te gaan.

Tot op zekere hoogte is het een effectieve manier. Je zorgen maken over iets kan leiden tot scherpte en extra inzichten en het zorgt er ook voor dat je even kalmeert.

Je bent immers bezig met het oplossen van het probleem, toch? De valkuil is echter dat je met het piekeren je angst steeds groter maakt. En deze steeds grotere angst moet je proberen te controleren met steeds meer gepieker.

Met piekeren sta je het efficiënt aanpakken van je problemen in de weg

Ik zal je een voorbeeld geven van het piekeren zoals dat bij mij ging: mijn werkgever had mij opslag gegeven, maar in plaats daar blij mee te zijn, wist ik niet goed wat ik met mijn maandelijkse extra bestedingsruimte zou doen.

Misschien kon ik eindelijk gaan sparen voor de verbouwing van de badkamer? Maar zou ik dan nog genoeg geld overhouden om een andere auto te kopen als mijn huidige het zou begeven?

In plaats van dat ik de financiën gewoon op een rijtje zette en zo een helder beeld zou krijgen van hoe het ervoor stond, bleef ik maar malen.

Waarom blijf je je zoveel zorgen maken?

Maar als het piekeren niet effectief is, waarom blijven we er dan toch mee doorgaan? Eigenlijk is het antwoord heel simpel: piekeren wordt op een gegeven moment een gewoonte.

De e-cursus ‘Nooit meer zorgen of stress’ heeft me duidelijk inzicht gegeven in de mechanismen van controle en perfectie die daaraan ten grondslag liggen.

En des te langer je piekert, des te groter de kans dat je ook over het piekeren gaat piekeren. Ik was er helemaal klaar mee en ben blij dat ik de e-cursus ‘Nooit meer zorgen of stress’ heb gevolgd.

De gevolgen van piekeren

Alhoewel je ooit dacht dat je met piekeren de hoeveelheid stress kon beperken, ben je daar nu wel van teruggekomen. Piekeren zorgt juist voor een toename van stress.

Hieronder lijdt onder andere je geheugen, maar ook je concentratievermogen. Ook kan het gezondheidsproblemen opleveren.

Lichamelijk, maar ook psychisch. Wie veel en langdurig piekert, is kwetsbaarder voor depressies en angstklachten en –stoornissen.

Misschien herken je ook wel in jezelf dat je situaties gaan vermijden. Niet naar een feestje gaan bijvoorbeeld, of niet solliciteren naar die aantrekkelijke baan.

Ons brein is trainbaar

Gelukkig is er ook goed nieuws: je brein is te trainen. Net zoals dat je het hebt getraind in het vele piekeren en negatieve denken, kun je het ook weer ander gedrag aanleren.

Daarmee bedoel ik niet dat het jouw schuld is dat je last hebt van negatieve gedachten, maar wel dat je het in eigen hand hebt.

Na het volgen van de e-cursus ‘Nooit meer zorgen of stress’ durfde ik het heft in eigen handen te nemen. Het gevolg? Ik sta nu veel ontspannener in het leven. Iets wat ik iedereen gun.

Van abstract naar concreet denken

Met behulp van de e-cursus ‘Nooit meer zorgen of stress’ leer je om abstracte denkpatronen om te zetten in concrete denkpatronen.

Piekeren betekent te veel nadenken, maar op een veel te veralgemeende manier. Denk maar aan dat financiële overzicht dat ik niet maakte, maar wel over mijn uitgaven bleef nadenken.

Het maken van een financieel overzicht is nou juist een voorbeeld van concreet denken. Wanneer er zich een probleem of een stressvolle situatie voordoet, is deze manier van denken veel efficiënter. Sinds het volgen van de cursus voel ik me zo een stuk minder angstig.

De e-cursus ‘Nooit meer zorgen of stress’

geen zorgen meer

In de e-cursus ‘Nooit meer zorgen of stress’ leer je met behulp van specifieke technieken het piekeren om te zetten in positieve energie. In plaats van angst en twijfel werk je zo toe naar vertrouwen en ontspanning.

De innerlijke rust die je daardoor voelt, zorgt ervoor dat je je een stuk minder zorgen maakt. En dat is fijn voor nu, maar ook zeker voor op de lange termijn. Klinkt dat niet heerlijk?

Wat houdt de e-cursus ‘Nooit meer zorgen of stress’ precies in?

Heb je ooit al eens naar een manier gezocht om van je stress af te komen en meer ruimte voor ontspanning te creëren, maar stuitte je alleen op lange, intensieve cursussen?

Al duizenden cursisten gingen je voor en volgden de e-cursus ‘Nooit meer zorgen of stress’. Het fijne is dat je deze hele cursus vanuit huis kunt volgen.

tekst foto

In negen weken tijd ontvang je negentien maal een e-mail met informatie en daarbij behorende vragen en praktische oefeningen. Dankzij de opdrachten merk je al vanaf het begin veranderingen.

Aantrekkelijk geprijsd cursuspakket inclusief interessante bonussen

De waarde van het complete pakket is maar liefst €199,-, maar je kunt het nu bestellen voor €59,-. En dat niet alleen, je krijgt er ook nog eens twee bonussen bij: het e-book ‘Inzicht in je kracht’ ter waarde van €25,- en één coachingsessie per e-mail ter waarde van €25,-.

inzicht-in-je-kracht-boek

Die laatste kun je gebruiken wanneer je naar aanleiding van de cursus nog een persoonlijke vraag hebt. Bovendien geldt er ook een 100% geld terug garantie voor een periode van vijftien dagen.

E-cursus ‘Nooit meer zorgen of stress’ door Frank de Moei

Kies je voor de e-cursus ‘Nooit meer zorgen of stress’, dan weet je dat je daar vol vertrouwen mee kunt beginnen. De maker ervan, Frank de Moei, is een gevestigde naam in de wereld van coaching.

Hij houdt zich al 25 jaar bezig op het gebied van zelfontwikkeling en is gespecialiseerd in het helpen van cliënten in hun persoonlijke groei.

Wie ik ben en wat ik kan doen voor jou?

  • Ik ben een professionele coach en trainer met diploma’s in Life-Coaching en Positieve Psychologie.
  • Ik ben aangesloten bij de NOBCO (Nederlandse orde van beroepscoaches) en het EMCC (European Mentoring and Coaching Council).
frank-de-moei
  • In mijn praktijk begeleid ik mijn cliënten in het loslaten van spanning en zorgen.
  • Zelfontwikkeling is al 25 jaar mijn passie en ik help graag onze 15.000 cursisten met hun persoonlijke groei.

Wil jij nou meer informatie hierover? Hieronder vind je meer informatie!

Nooit meer zorgen of stress

  • Wil jij ook stoppen met piekeren?
  • Je wilt zorgen en stress voorgoed laten verdwijnen?
  • Gegarandeerd resultaat!
  • 1500 mensen zijn je al voorgegaan!
Ga direct naar de geheime kortingspagina!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *