Wat is geluk? Geluk ervaren doe je zo!

Laten we eens een aantal definities van geluk onder de loep nemen!

Wat is geluk? En wanneer ben je gelukkig? Je word gelukkig van de kleine dingen in het leven. Je hebt er niet veel voor nodig. Hier lees je hoe jij weer gelukkig kunt worden!

Geluk is misschien wel het grootste goed waar we met zijn allen naar streven. Het is een soort ideale manier van denken waarbij we voornamelijk positieve gevoelens ervaren en sterk in het leven staan.

Maar waar we het precies vandaan halen, is voor iedereen verschillend. Laten we eens enkele quotes over geluk erbij pakken, en deze analyseren. Wellicht dat we er wat wijsheid mee vergaren!  

Het geluk behoort aan hen, die aan henzelf genoeg hebben – Aristoteles, filosoof

Wat kunnen we ervan leren? à Dat we weinig invloeden moeten nodig hebben van buitenaf om ons gelukkig te maken. Geluk is iets dat van binnenuit komt, en niet al te veel afhankelijk moet zijn van de goedkeuringen en het humeur van iemand anders.

Geluk hangt af van wat men kan geven, niet van wat men kan krijgen – Chinmayananda Saraswati, filosoof

Wat kunnen we ervan leren? à Dat het liefdevol omgaan met mens en omgeving veel voldoening kan geven en ons dat op den duur ook gelukkiger maakt dan uit een egoïstisch standpunt leven.

Drie essentiële zaken voor geluk in dit leven zijn, iets te doen te hebben, iets om van te houden, en iets om voor te hopen – George Washington Burnap, predikant

Wat kunnen we ervan leren? à Dat we gelukkig worden van onze relaties, van een prettige besteding van onze dag en een hoopvolle, positieve houding ten opzichte van de toekomst. Geen mensen om je heen hebben en het gebrek aan beschikking tot een invulling van de dag zoals werk, verstrooiing of iets om voor te zorgen, kan leiden tot somberheid.

Geluk is een goede gezondheid en een slecht geheugen – Ingrid Bergman, actrice

Wat kunnen we ervan leren? à Dat we goed voor onszelf moeten zorgen, omdat een gezonde geest huis in een gezond lichaam en we met een vitaal gestel tot veel meer leuke dingen in staat zijn dan als we continu fysieke last ervaren.

los-laten-e1572292148224

En natuurlijk dat we het verleden achter ons moeten laten en niet te veel vervelende ervaringen als een soort bagage met ons moeten meedragen.

Er is geen weg naar geluk, geluk is de weg – Siddhartha Gautama (Boeddha), spiritueel leider

Wat kunnen we ervan leren? à Dat we niet moeten denken dat geluk iets is dat door middel van een lang tijdsbestek en vele overwinningen kunnen bereiken. Het is namelijk geen eindstation.

Geluk is in vele gevallen een keuze, uiteraard afhankelijk van het feit dat er aan de basisbehoeftes in je leven wordt voldaan – gezondheid, veiligheid, etc. Veel mensen denken nog altijd “als ik X heb bereikt, word ik gelukkig”, maar het werkt andersom: “als ik gelukkig ben, bereik ik X”

Het geluk heeft de eigenschap slechts zichtbaar te worden, als het voorbij is – Godfried Bomans, auteur

Wat kunnen we ervan leren? à Dat we stil moeten staan bij alle goede dingen die we op dit moment hebben. Want alle mooie dingen zijn – in de meeste gevallen – tijdelijk. Sta stil bij het hier en nu en leef niet te veel in de toekomst.

Het leven is een ladder met dingen die je wilt bereiken, en waarop je steeds hoger wilt klimmen. Maar vergeet vooral niet eens om halverwege die ladder ook vaak genoeg om je heen te kijken. Want ik kan je vertellen: het uitzicht halverwege, is net zo mooi! – Jochem Myer, komiek.

personen in het gras

Wat kunnen we ervan leren? à Dat we ook vooral moeten blijven genieten van onze huidige staat en niet altijd maar moeten denken aan de verbeteringen van morgen. Terwijl een succesvoller bestaan niet per sé zorgt dat je meer geluk ervaart.

Genoeg hebben is geluk; meer dan genoeg hebben brengt ongeluk – Lao-Tse, filosoof

Wat kunnen we ervan leren? à Dat geluk schuilt in tevredenheid, in kwaliteit, in eenvoud, en niet in een overdaad van bijvoorbeeld materiële zaken en andere plezierige hoogtepunten.

Wie zich gelukkig voelt met het geluk van anderen, bezit een rijkdom zonder grenzen – Frans Daels, politicus

Wat kunnen we ervan leren? à Dat het niet alleen om onszelf gaat, maar dat ook het blij maken van anderen ons gelukkig maakt.

En dat we ons geluk vooral uit moeten spreken naar de mensen om ons heen. Elkaar het geluk gunnen is een waardevolle levenshouding die inspirerend werkt voor ons welzijn.

De voornaamste eigenschap van geluk is vrede, innerlijke vrede – Dalai Lama, spiritueel leider

Wat kunnen we ervan leren? à Dat rust in je hoofd het belangrijkste goed is als je een gelukkig mens wilt zijn. Je kunt misschien dan wel alles voor je gevoel hebben bereikt of gedaan, maar zonder een kalme gemoedstoestand, heb je in feite niks.

persoon-die-geniet-e1572292743473

Het opperste geluk in het leven is de overtuiging dat je bemind wordt om wie je bent, of liever, bemind wordt ongeacht wie je bent – Victor Hugo, auteur

Wat kunnen we ervan leren? à Dat we pas gelukkig zijn als we niet alleen durven uit te komen voor wie we zijn, wat onze verlangens en gevoelens zijn en wat we nastreven, maar ook het gevoel hebben dat er van ons wordt gehouden om die persoon die we zijn. Wees lief, en wees authentiek.

We lachen hard om een mop. We glimlachen zachtjes om het geluk – Georges van Acker, dichter

Wat kunnen we ervan leren? à Dat geluk geen steekvlam is, of hoogtepunt, maar eerder een zacht sluimerend waakvlammetje dat aanstaat en ons van genoeg warmte voorziet.

Elke minuut boosheid kost je zestig seconden geluk – Ralph Waldo Emerson, dichter en filosoof

Wat kunnen we ervan leren? à Dat woede een roes is waar we niks mee kunnen, of liever: een brandende steen die we in onze hand houden, omdat we die eigenlijk naar iemand willen gooien, maar waarmee we uiteindelijk alleen onszelf schaden. Loslaten, dus!

Geluk is met de dommen – spreekwoord

Wat kunnen we ervan leren? à Dat te veel nadenken en te veel analyseren ons vaak niet blijer maakt. We doen er goed aan om een luchtige houding ten opzichte van het leven aan te nemen en tevreden te worden van eenvoud.

Vergeet ook niet om de e-cursus te volgen voor de sleutel naar geluk en succes. .

Wil jij nou meer informatie hierover? Hieronder vind je meer informatie!

  • Wil jij meer geluk ervaren in je leven?
  • Je voelt je steeds weer ongelukkig in je leven?
  • Dan kan dit jou wel eens gaan helpen.
  • Duizenden profiteerden vóór jou!
Ja! Geef mij meer info hierover!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *