Ademhalingsoefeningen

Adem jij wel goed? Hoe moet het dan wel? Dat leer je in deze blog!

Goed ademen is van groot belang voor je lichaam! Een zuurstofrijk lichaam is een gezond lichaam. Van negatief naar positief door goed te leren ademhalen! Zo doe je dat!

Ademhalingsoefeningen. Goed ademen is belangrijk voor alle lichaamsdelen in je lichaam. Verkeerd ademen heeft gevolgen voor vele lichaamsdelen.

Probeer altijd goed op je ademhaling te letten. Je kunt bijvoorbeeld verschillende ademhalingstechnieken gebruiken, die helpen om meer rust en controle te krijgen in je leven.

Wist je dat door deze ademhalingstechnieken te gebruiken, vele klachten zoals stress-overspannen-onzeker zijn en piekeren direct kunt aanpakken door elke dag deze oefeningen te doen, zul je merken dat dit een heel groot verschil maakt!

Dus je wilt eigenlijk nooit geen zorgen of stress meer? Dan lees je hier, hoe jij dit kunt aanpakken.

Inhoudsopgave

Yoga oefeningen

Ben jij vele malen met onverklaarbare klachten naar de dokter geweest? En in de meeste gevallen naar huis gestuurd met een doosje medicijnen, in de hoop dat dit een oplossing mag bieden? En vaak door nog meer bijwerkingen van dat medicijn, nog slechter bent gaan voelen?

Vele mensen hebben hier al mee te maken gehad. Uiteindelijk krijgen ze niet de oplossing waar ze naar op zoek zijn. Ik heb dit ook heel vaak meegemaakt en gezien bij anderen. Ben zelf gaan zoeken naar oplossingen, vele cursussen gevolgd en informatie opgezocht.

Tot mijn verbazing kwam ik bij de informatie: goed leren ademhalen! Dat dit zo krachtig leek te zijn was mij nooit opgevallen. Maar ik ben er bewust mee bezig gegaan, en wat heeft mij dat echt goed geholpen.

vrouw in kleermaker zit

Ik heb yoga stap voor stap gedaan. Hier werden je verschillende ademhalingsoefeningen geleerd, ze hadden zo’n krachtige werking dat na een loop van tijd vele klachten waar ik jaren mee gelopen had, nou in eens voorgoed verdwenen zijn!

Daarom deel ik graag met jou mijn kennis en leg je uit hoe jij hier ook mee aan de slag kunt gaan. Ademhalingstechnieken oefenen? Lees hier verder hoe jij deze technieken kunt gaan toepassen in jouw leven.

Adem in adem uit.

Om te beginnen, Adem 3 seconden heel diep in en laat het weer los. Loslaten bedoelen 1 a 2 seconden laat je het weer gaan. Doe dit 30 keer en dan hou je adem zo lang mogelijk vast totdat je weer moet ademen, adem dan nog 1x diep in en houd dat 10 seconden vast! En laat het dan weer los.

3 x een sessie van 30 inademingen.

Het kan zijn dat je iets licht in je hoofd wordt of je lichaam begint te trillen. Dit is volkomen normaal, het betekent dat je zuurstof in het gehele lichaam gaat krijgen. Doe dit niet in het zwembad of als je achter het stuur zit van een voertuig. Het beste is gewoon in een liggende houding waar niemand je storen kan!

Door deze oefeningen elke dag te doen, word je weer bewust van het dagelijks leven. Het gehele lichaam komt tot rust. Dus elke dag oefeningen en je zult merken dat lichamelijke klachten al na een paar dagen verminderen.

Een paar oefeningen en je lichaam krijgt genoeg zuurstof voor de rest van de dag. Het helpt je sneller te herstellen zodat je minder snel ziek kunt worden. Want een zuurstofrijk lichaam is een gezond lichaam. Alles is weer in balans en je voelt je van binnen echt weer een krachtig mens!

Als je na een aantal dagen deze oefeningen blijft volhouden. Dan pas ga je echt merken wat dit doet op je gehele lichaam. Je hebt het gevoel dat je de hele wereld weer aankunt. Dit kun je alleen ervaren als je de stappen onderneemt.

Ademhaling controleren

De ademhaling controleren doe je door je ademhaling tellen. Vaak komt het voor dat je onder het ademhalen je aandacht verliest. Er komen bijvoorbeeld gedachten bij je op, of je wordt op een andere manier afgeleid. Door je ademhaling te tellen blijf je geconcentreerd met je ademhaling bezig.

Als je halverwege de tel kwijt bent begin dan gewoon weer bij 1 en zo elke keer opnieuw. Wat mensen verkeerd doen! Er komen gedachten bij je op en je gaat daartegen in. Die dingen die bij je opkomen dat zijn gedachten die je hebt weggedrukt of angsten die je niet meer wilt zien.

Dus als je met die gedachten gaat worstelen, dan raak je de controle kwijt over je ademhaling. Focus je steeds weer op je ademhaling door elke ademhaling te tellen. Want wat er dan gebeurd, is super om mee te maken. Automatisch je controle behouden over de ademhaling, laat je automatisch je angsten je gedachten en alle informatie die negatief kunnen zijn, die laat je los en vallen langzaam van je af!

Zuurstof in je bloed

Ademhalingsoefeningen trainen is net zoiets als eten en slapen. Je wilt het graag elke dag toepassen. Dit levert ook het beste resultaat op. Na een aantal weken toepassen van deze oefeningen, sta je versteld van de resultaten.

vrouw in de buitenlucht

Elke bloedbaan wordt gevuld met zuurstof en je lichaam herstelt heel snel van je ziekteverwekkende klachten. Het is belangrijk voor je bloedsomloop dat alles blijft stromen.

Dit gevoel van gelukkig zijn en rust vinden in je leven kan ik hier niet omschrijven?

Dit zul je simpelweg moeten ervaren en waarnemen. Het mooiste wat ik ervan meegemaakt heb is, hoe rustig het lichaam wordt en steeds meer controle krijgt over je lichaam. Het voelt als een enorme stroom van liefde en geluk en je straalt het ook uit.

Ademhaling depressie

Depressief zijn? Ik heb in eerdere blogs uitgelegd wat een depressie is en hoe je deze symptomen kunt aanpakken. Zoals ik net heb uitgelegd, blijven herhalen van de ademhaling en niet afgeleid worden door je gedachten. Laat automatisch je gedachten los.

Blijf altijd onder controle van een dokter of arts, zelf initiatief nemen om je problemen aan te pakken is mogelijk hoor. Maar besef je goed dat niet alles wat op internet gezegd wordt ook altijd een oplossing biedt.

medicatie

Medicijnen

Heel vaak als advies krijgen we te horen. We proberen eerst even deze medicijnen en kijken wat het doet. Na een aantal weken nog slechter te zijn gaan voelen, terug naar de arts, om ook nog weer andere medicatie te proberen. Maanden later nog slechter er van te zijn geworden, trek je weer aan de bel om een oplossing te vinden voor deze akelige kwalen! Moet ik je nog uitleggen dat je voor bijwerkingen van medicijnen, er ook medicatie voor te krijgen is?

Je snapt het wel, je bent een half jaar verder! Maar niks geen vooruitgang geboekt. Artsen proberen je zo goed mogelijk te helpen, maar eigenlijk weten hun het ook niet wat er daadwerkelijk aan de hand is?

Depressie aanpakken zonder medicatie.

Depressies ontstaan door constant gedachten emoties en pijnpunten uit het verleden weg te drukken, iedereen heeft wel eens in het verleden ellende meegemaakt?  Het kan dan heel goed zijn dat je die gedachten weg hebt gedrukt. Omdat niemand meer aan die ellende wil denken.

Stel je voor, je legt iedere keer een steen in een rugtas. Elke keer een nieuwe steen en en je rugtas wordt steeds zwaarder. Er gaan geen stenen uit, maar er komen steeds meer stenen bij!

Na een lange periode wordt de rugtas te zwaar! Het wordt je teveel en je ziet geen uitweg meer. Je snapt het al, je lichaam geeft steeds signalen af. Maar je wilt het niet horen en niet voelen. Dus komen er steeds meer problemen bij die je gelijk opzij zet, zodat je de pijn niet hoeft te gaan voelen.

vrouw met zorgen

Je krijgt steeds signalen van jezelf, zo kan het niet langer en als jij niet wilt luisteren? Dan ga je het wel merken! Dat kan een hele zware periode zijn die jaren kan duren.

Wil jij weer leren om naar je lichaam te luisteren en angsten en gevoelens emoties gedachtes te gaan ervaren en begrijpen? Als je dat doet laat je de negatieve energie en pijnpunten in je leven onmiddellijk los!

Mindfulness oefeningen

Lukt het jou niet om goed te ademen of weet je niet hoe je dit aan moet pakken? Het is echt niet moeilijk, maar met goede begeleiding gaat het jou zeker lukken. Mindfulness voor het dagelijkse leven!

Het is een programma die verschillende ademhalingstechnieken gebruiken door middel van yoga oefeningen en daardoor weer balans krijgt in jouw leven. Happy With Yoga heeft al veel mensen geholpen om weer tot meer rust te komen en minder stress te ervaren.

Maar er is nog veel meer, je leert weer hoe je kunt omgaan met deze kwalen. Ontspannende houding en loslaten wat niet meer van jou is. Ik heb deze cursus gevolgd en ik mag met trots zeggen dat mijn leven totaal veranderd is.

yoga oefeningen

Ik zou het graag uitgebreid uit willen leggen, wat het met mijn leven heeft gedaan! Dan heb ik pagina’s tekort om je uit te leggen, dat dit je leven kan veranderen voorgoed! Wil jij graag een blijvende oplossing voor al deze problemen? En ervaren wat het kan doen met jou?

Wil je meer informatie hierover? Hieronder vind je meer informatie!

  • Ben jij ook opzoek naar een leven zonder stress?
  • Of heb je altijd al gedroomd over een zorgeloos leven?
  • Dan kan dit wel eens de oplossing voor je zijn.
  • 2500 mensen zijn je al voorgegaan!
Ja! Ik wil ook een stressvrij leven!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.