Yoga stap voor stap review

Zo leer je yoga stap voor stap vanaf de basis!

Yoga is binnen Nederland de snelst groeiende sport. Eén miljoen vrouwen én mannen houden zich ermee bezig.

Velen denken onterecht dat yoga zweverig is, of dat je er ontzettend lenig voor moet zijn. Niets is echter minder waar.

Wanneer je de cursus ‘Yoga Stap voor Stap’ volgt, maak je kennis met de positieve effecten ervan op zowel je lichaam als je geest.

Ik en meer dan 2500 andere beginnende yogi’s gingen je al voor. Met deze training voor yogi’s door yogi’s word je sterker, flexibeler en krijg je meer energie.

Dé yogacursus voor beginners en lichtgevorderden

Yoga voor beginners

Door het brede aanbod yogasoorten zie je door de bomen het bos niet meer. En als je niet weet waar je moet beginnen, gooi je vaak al voordat je van start gaat, de handdoek in de ring.

Sommige mensen voelen zich ook ongemakkelijk om in groepsverband de op het eerste gezicht ‘rare’ houdingen aan te nemen, dat ze er al gauw mee stoppen.

Ook ik heb op het punt gestaan het bij voorbaat al op te geven. Tot ik deze cursus van Rolf en Melanie vond. De cursus is bedoeld voor beginners en lichtgevorderden.

Voor wie is deze cursus precies bedoeld?

Ikzelf behoorde een tijd geleden nog tot de absolute beginners op het gebied van yoga. Ik wist helemaal niet hoe ik moest beginnen en wilde het liefst in mijn ‘veilige’ thuissituatie kennismaken met de sport.

Andere mensen die ik heb gesproken, volgden de cursus omdat ze niet helemaal zeker wisten of yoga wel iets voor hen was.

Maar ook zijn er de beginnende yogi’s die het gevoel hebben niet goed te weten wat ze doen, of vooral op eigen tempo aan de slag willen zonder het ritme van een groepsles te hoeven volgen.

Hoe kan yoga je helpen?

Dat yoga niet zomaar een sport is, zul je met het starten van de cursus ‘Yoga Stap voor Stap’ direct merken.

Alhoewel veel mensen in eerste instantie beginnen vanwege het fysieke aspect van yoga –het creëren van een flexibeler en gezonder lichaam- komen ze er na verloop van tijd achter dat het ook een psychologisch effect heeft.

vrouw doet aan yoga

Yoga staat erom bekend je meer energie te geven, minder pijn te voelen en je de kracht te geven je minder te laten beïnvloeden door stress. Van de stresskip die ik tot voor kort was, neem ik beetje bij beetje afscheid.

De fysieke effecten van de cursus ‘Yoga Stap voor Stap’

Zelfs al is de cursus ‘Yoga Stap voor Stap’ een laagdrempele basiscursus om met yoga kennis te maken, na het afronden ervan weet ik zeker dat je er de fysieke voordelen van voelt.

Je lichaam is sterker en flexibeler en je hebt een hoger energieniveau. Ikzelf heb veel minder last van mijn nek en schouders, klachten die ik eigenlijk al jarenlang had vanwege mijn fulltime kantoorbaan.

Ook merk ik dat ik een stuk beter kan slapen en ’s ochtends heerlijk uitgerust wakker word.

Ademhaling en beweging

Heb je er ooit wel eens bij stilgestaan dat je misschien op een geheel verkeerde manier ademt? Ikzelf was me hier al lang van bewust, maar wist niet goed hoe ik dit kon veranderen.

Of hoe ik bepaalde technieken makkelijk kon vasthouden. De ‘verkeerde’ borstademhaling zorgt voor een verhoogde bloeddruk, een hogere spierspanning en hierdoor meer stress.

Tijdens de cursus ‘Yoga Stap voor Stap’ leer je ook je ademhaling beheersen. Een betere controle en een goede buikademhaling zorgen ervoor dat je lichaam minder stress ervaart en zo beter tot rust kan komen.  

De mentale effecten van de cursus ‘Yoga Stap voor Stap’

Waar je in het begin vooral de focus legt op het fysieke aspect, kom je vanzelf in aanraking met het mentale deel. Yoga verbindt door middel van ademhaling lichaam en geest.

Ook ik ben me steeds bewuster geworden van mijn gedachten. Eigenlijk ben ik zelfs best geschrokken van hoeveel ik altijd op de automatische piloot deed. De cursus ‘Yoga Stap voor Stap’ heeft me echt geholpen meer balans in mijn hoofd te krijgen.

Het lukt me veel beter om onbewuste, negatieve gedachten te herkennen en daardoor ervaar ik minder stress.

Over de oorsprong van yoga

balans

Nu je meer leest over de cursus ‘Yoga Stap voor Stap’ ben je misschien ook wel nieuwsgierig geworden naar de achtergrond van yoga.

Yoga is een woord uit het Sanskriet, dat in feite zoiets betekent als ‘verbinden’. Het is niet alleen een techniek, maar een leefwijze die erop is gericht geest en lichaam in evenwicht te brengen.

Dit leidt ook tot een betere balans tussen binnen en buiten en spanning en ontspanning. En daar zijn we toch allemaal naar op zoek?

Hoe de oosterse filosofie tot het westen doordrong

Yoga is zeker vijfduizend jaar oud. Sommige onderzoekers zeggen dat de filosofie maar liefst tienduizend jaar oud is. De yoga die je in de cursus ‘Yoga Stap voor Stap’ leert, heeft zijn oorsprong in het oosten.

De filosofie werd door de yogi’s ontwikkeld om meer één met de natuur te kunnen worden. Sri Tirumalai Krishnamachary, die bijna anderhalve eeuw geleden werd geboren, wordt gezien als de grondlegger van de moderne yoga, die dankzij de revolutie van de jaren zestig in het westen werd geïntroduceerd.

De acht yogasutra’s: spreuken die de yogafilosofie omvatten

Patanjali was de eerste die ruim twee eeuwen geleden voor de jaartelling de yogakennis ordende en bundelde.

Hij schreef de yogaspreuken (sutra’s) op, die een stapsgewijze leidraad vormen: van het volgen van universele gedragsregels zoals eerlijkheid in de eerste stap tot het bereiken van nirvana in de achtste stap, het ultieme gevoel van gelukzaligheid.

Alhoewel dit misschien wat gek klinkt, doe je met het volgen van de cursus ‘Yoga Stap voor Stap’ eigenlijk hetzelfde. Je streeft naar een betere balans om zo gelukkiger in het leven te kunnen staan.

De yoga oefeningen: asana’s

Wat ik zo fijn vond aan de cursus ‘Yoga Stap voor Stap’, was dat er naast de oefeningen ook aandacht was voor de theorie van yoga.

Zo begrijp je nog beter waar je mee bezig bent. Een gevoel dat ik in elk geval altijd nodig heb om ergens het maximale uit te halen. Yoga oefeningen worden asana’s genoemd.

In de cursus ‘Yoga Stap voor Stap’ leer je alle belangrijkste basisoefeningen. Wil je je daarna verdiepen in de yoga, dan merk je dat er per yogastijl veel verschillende asana’s worden gebruikt. De overeenkomsten zijn echter altijd herkenbaar.  

Yoga als levensstijl

Met de cursus Ýoga Stap voor Stap’ ontdek je op een aangenaam tempo de basis van de yoga. Tijdens het volgen van de cursus ontdek je zelf welke asana’s het beste bij je passen en met welk type yoga je in de toekomst misschien verder wilt.

Ik ben er echt heel blij mee!

“Wat vind ik het fijn dat ik jullie tijdens wat Googelen ben tegen gekomen! Ik heb mezelf beloofd dat ik dit jaar alles zou doen om me goed te voelen, dus gezonde voeding, yoga en meditatie. Alle ingrediënten die ik denk nodig te hebben. Dit sluit daar heerlijk bij aan. Les 2 achter de rug. Ik vind het ontzettend fijn, duidelijk omschreven en makkelijk te volgen. Ik ben er echt heel blij mee!”

Ingrid-Cursist Yoga Stap voor Stap

Des te langer je yoga beoefent, des te meer je ontdekt dat het een echte levensstijl is. Omdat je lichaam middels yoga steeds meer connectie vindt met je geest, kun je de technieken ook gedurende de dag gaan toepassen.

Iets wat mij zeker heeft geholpen om meer dagelijkse bewustwording te creëren.

Over de makers van de cursus ‘Yoga Stap voor Stap’

De cursus ‘Yoga Stap voor Stap’ werd ontwikkeld door Rolf & Melanie van Happy with Yoga, die wel 1500 uur yogatraining hebben doorlopen. Een training voor yogi’s door yogi’s dus!

Het fijne is dat Rolf en Melanie ook ooit die beginners waren die niet wisten hoe ze het moesten aanpakken.

Na het volgen van diverse trainingen besloten ze een yogadocenten opleiding op Bali te volgen. Inmiddels hebben ze al duizenden mensen, waaronder ik, met hun zelf samengestelde programma geïnspireerd.

De inhoud van de cursus ‘Yoga Stap voor Stap’

Wat je krijgt als je de cursus ‘Yoga Stap voor Stap’ van Rolf en Melanie bestelt? Maar liefst negen verschillende video’s die je helpen om de belangrijkste yogahoudingen, series en ontspanningsoefeningen te leren.

Elke les bevat een eindontspanning en een korte meditatie. Ook kun je rekenen op bonusvideo’s over ademhaling, het vinden van tijd en discipline en het herkennen van je grenzen.

Ook krijg je een e-book waarin de 25 belangrijkste houdingen worden uitgelegd. Heel handig om af en toe nog zo een geheugensteuntje bij de hand te hebben, kan ik uit ervaring vertellen.

 Wil jij nou meer informatie hierover? Hieronder vind je meer informatie!

Yoga voor beginners

Yoga stap voor stap

  • Wil jij ervaren wat yoga kan doen met jouw lichaam?
  • Je twijfelt nog of dit iets voor jou is?
  • Gegarandeerd resultaat!
  • Duizenden profiteerden vóór jou!
Ga direct na de geheime kortingspagina

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.