Mindfulness voor het dagelijks leven review

Naar rust en geluk met de e-cursus mindfulness voor het dagelijks leven

Onder zoek wijst uit dat bijna al je gedachten hetzelfde zijn als de dag ervoor en dat meer dan driekwart daarvan negatief is.

Stress is de grote boosdoener die daaraan ten grondslag ligt. Heb je het gevoel niet lekker in je vel te zitten, wees dan alert want een burnout sluipt erin.

Gelukkig kun je met de e-cursus ‘Mindfulness voor het dagelijks leven’ het heft in eigen hand nemen en van een chaotisch en gestresst in een rustig en gelukkig persoon veranderen.

De huidige wereld vol (onrealistische) doelen

Zelf bleef ik ook altijd maar meerennen in het moordende tempo dat het dagelijks leven van me vereiste.

Het lijkt wel of we tegenwoordig aan steeds meer zaken moeten voldoen: een carrière opbouwen, een gezin stichten, verre reizen maken en tussen al die dingen door ook nog een sociaal leven onderhouden en het liefst tweemaal per week de sportschool bezoeken.

De stress die dit alles oplevert, heeft veel negatieve effecten. En alhoewel je die misschien wel erkent, laat je ze vaak op hun beloop omdat je het gevoel hebt er toch niets aan te kunnen doen.

Hoe stress tegenwoordig tot iets disfunctioneels is uitgegroeid

Wees dus ambitieus, maar streef met mate. Nu ik de e-cursus ‘Mindfulness voor het dagelijks leven’ heb gevolgd, kan ik dit hardop zeggen, maar ook echt voelen.

Ik heb geleerd een stuk beter om te gaan met de stress van het dagelijks leven. Stress is een functioneel mechanisme van je lichaam, zo word je erdoor geattendeerd wanneer dingen levensbedreigend zijn.

Maar wanneer je je altijd zorgen maakt en zo altijd stress voelt, wordt dit een soort staat waarin je verkeert. Een staat waarin je lichaam zich niet meer goed kan herstellen.

Lichamelijke problemen als gevolg van continue stress

vrouw met zorgen

Het zal je niet verbazen dat constant aanwezige stresshormoon corticol tot tal van lichamelijke problemen kan leiden. Zelf kon ik er ook aardig wat van dit lijstje afvinken: ik had veel hoofdpijn, kon ’s avonds maar moeilijk in slaap komen en mijn spijsvertering was behoorlijk van slag.

Op een gegeven moment begon ik zelfs hartkloppingen waar te nemen. Toen vond ik het echt tijd om met de e-cursus ‘Mindfulness voor het dagelijks leven’ aan de slag te gaan.

Duizeligheid, spierpijn, vermoeidheid en een lage eetlust en weerstand kunnen ook lichamelijke symptomen zijn.

Psychische klachten als gevolg van aanhoudende stress

Om over de psychische gevolgen nog maar niet te spreken. Angst, onzekerheid en neerslachtigheid zijn maar al te vaak een gevolg van langdurige stress.

Ook kan het zijn dat je minder controle over je emoties hebt. Schiet jij tegenwoordig nogal gauw uit je slof? Of kun je je tranen maar moeilijk bedwingen? Allemaal signalen dat de spanning je teveel is geworden.

Op den duur kun je zelfs depressieve klachten gaan ontwikkelen. Ook doet stress de relaties met de mensen om je heen geen goed.

Hoe je gedrag onder invloed van langdurige stress kan veranderen

Mensen die veel stress ervaren, hebben maar al te vaak het gevoel dat ze ook als persoon op een negatieve manier aan het veranderen zijn.

Misschien trek je je terug met alcohol, ga je meer medicijnen gebruiken, krijg je eetbuien of raak je in een passieve modus waarin je niets anders doet dan piekeren, maar niet tot concrete acties overgaat.

Het zijn stuk voor stuk manieren van coping, dat wil zeggen: omgaan met lastige situaties, maar ze verwijderen je alleen nog maar meer van je doel om rustig en gelukkig te worden.

Mindfulness als hulpmiddel

De e-cursus ‘Mindfulness voor het dagelijks leven’ is gebaseerd op al duizenden jaren oude technieken uit het oosten. De oefeningen in deze cursus leren je omgaan met alle stress in een drukke wereld.

Omdat mindfulness in de westerse wereld pas enkele tientallen jaren geleden werd geïntroduceerd, zijn we er behoorlijk sceptisch over.

Nergens voor nodig, want er is niets zweverigs aan. Mindfulness leert je bewuster en intenser te leven, hier en op dit moment en rekent zo of met niet-constructieve gedachtepatronen.  

Het ontstaan van mindfulness

yoga uitvoering

Tegenwoordig bestaat er volop bewijs dat mindfulness écht werkt. De techniek werd bedacht door een Amerikaanse bioloog die werkzaam was in een ziekenhuis.

Omdat hij constateerde dat veel behandelde cliënten klachten bleven houden, ging hij nadenken over meditatie om hiermee om te gaan. Meditatie hielp hem namelijk ook.

Hij gebruikte de oude boeddhistische inzichten om tot een moderne methode te komen die iedereen kon gebruiken.

Zo ontstond de ‘mindfulness-based stress reduction’, waarop ook de e-cursus ‘Mindfulness voor het dagelijks leven’ is gebaseerd. Van spirituele bedoelingen is totaal geen sprake.

Hoe gaat mindfulness precies in zijn werk?

Hoe je die chaos en stress met behulp van de e-cursus ‘Mindfulness voor het dagelijks leven’ dan verruilt voor rust en geluk? Dat doe je met behulp van een specifieke, wetenschappelijk onderbouwde manier van mediteren.

Eigenlijk kun je het beter aandachtstraining noemen, want wat je in de cursus leert is je bewuster te zijn van het moment waarin je leeft en de automatische piloot uit te schakelen.

Dat is dus essentieel iets anders dan klassieke meditatie, waarbij het gaat om stilte en het juist wel ontdekken welke gedachten er in je om gaat.

Wat de e-cursus ‘Mindfulness in het dagelijks leven’ je oplevert

Tijdens en na het volgen van de e-cursus ‘Mindfulness voor het dagelijks leven’ kun je de aangeleerde technieken eigenlijk overal toepassen.

Je hoeft er ook niet een bepaalde houding voor aan te nemen zoals bij meditatie het geval is en hebt ook geen absolute stilte nodig. Met de e-cursus ‘Mindfulness voor het dagelijks leven’ word je je stap voor stap bewuster van de gedachtenpatronen die je beheersen.

Ook leer je om deze gedachten om te zetten, zodat je op een constructieve manier met de uitdagingen in het dagelijks leven kunt omgaan.

Aan de slag met een individuele cursus

Het fijne van de e-cursus ‘Mindfulness voor het dagelijks leven’ is dat je deze helemaal alleen kunt volgen, op de momenten dat jij daar daadwerkelijk tijd voor kunt maken.

mindfulness

Je volgt de cursus dus individueel en volgt geen sessies samen met anderen. De cursus bestaat uit achtergrondinformatie en praktische oefeningen, zodat je hetgeen je hebt geleerd, meteen kunt toepassen. De cursus is ontwikkeld door professionals met jarenlange ervaring.

Zo weet je dat het tijd is om aan mindfulness te gaan beginnen

Heb je het gevoel niet lekker in je vel te zitten, pieker je veel, kun je maar niet de ontspanning vinden die je zo hard nodig hebt en laten je gedachten je maar niet los?

Het zijn zomaar wat voorbeelden die aangeven dat de e-cursus ‘Mindfulness in het dagelijks leven’ wel iets voor jou zou kunnen zijn.

tekst afbeelding

Met de cursus pak je de chaos die je in je hoofd voelt, snel en effectief aan, zodat je weer kunt funtioneren zoals je dat vroeger van jezelf gewend was.

Werk stap voor stap aan je geluksgevoel

Al 1400 andere mensen, inclusief ikzelf, gingen je voor en volgden deze cursus. Hij heeft een duur van acht weken. Elke dag krijg je een e-mail die je echt bij de hand neemt, waardoor het nog makkelijker wordt om mindfulness als levensstijl te adopteren.

Het is een beetje als fitness voor je geest. Bij mij duurde het niet lang voor de slaapproblemen, het piekeren en de hoofdpijn naar de achtergrond begonnen te verschuiven.

Na het afronden van de e-cursus  kan ik zeggen dat mijn algehele gevoel van geluk aanzienlijk is verbeterd.

Achtweekse cursus inclusief bonus

De cursus heet volledig ‘Mindfulness voor het dagelijks leven: van chaotisch en gestresst naar rustig en gelukkig’. Hij bestaat uit achtergrondinformatie, audiobestanden en video’s en praktische oefeningen.

Acht weken lang ben je ongeveer een half uurtje per dag bezig. De cursus kost maar €47,-, wat een schijntje is in vergelijking met veel andere mindfulness cursussen.

Bovendien krijg je er ook nog eens de bonusmodule ‘Mindfulness op het werk’ ter waarde van €27,- gratis bij. En ben je binnen dertig dagen niet honderd procent tevreden met de cursus, dan krijg je je geld terug.

Wil jij nou meer informatie hierover? Hieronder vind je meer informatie!

Mindfulness-cursus-cover-compressor

Mindfulness voor het dagelijks leven

  • Wil jij meer rust en gelukkiger worden?
  • Misschien twijfel je nog of dit iets voor jou is?
  • Gegarandeerd resultaat!
  • 1500 mensen zijn je al voorgegaan!
Ja! Ik wil direct naar de geheime kortingspagina!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *