Mediteren voor het slapen gaan?

Mediteren kan helpen voor een goede nachtrust. Door te mediteren voor je gaat slapen, kan het stressniveau enorm dalen. En je krijgt veel meer rust in je hoofd. Je kan liggend mediteren of in bed yoga oefeningen doen.


mediteren

Je kunt ook een geleide meditatie doen via youtube. Dit helpt om jezelf meer te kunnen focussen op je innerlijk rust. Het helpt ook tegen piekeren en symptomen van stress.
De beste oefening is de ademhaling oefening, door geconcentreerd adem te halen. Dan ligt je focus steeds weer op de ademhaling. Zo zorg je dat gedachten en angsten niet meer van jou zijn. Je laat ze dan los door de meditatie en ademhalings-oefeningen.

Slapen is ontzettend belangrijk voor je lichaam. Ben je ’s avonds nog onrustig, je kunt dan niet goed in slaap komen. Een geleide meditatie kan hier wonderen verrichten. Meditatie helpt bij het aanmaken van het slaaphormoon melatonine. 

Je wordt er veel rustiger van, door te mediteren voor het slapen, houd je de hormonen die je slaaprust verstoren in bedwang. zoals het stresshormoon cortisol. De ademhaling meditatie, is de beste meditatie voor het slapen gaan.

De zijn verschillende soorten meditatie oefeningen, waaronder: ademhalingsoefeningen, vipassana-meditatie, mantra-meditatie, yin-yoga. Elke meditatie heeft zijn eigen kracht en functie. Bijvoorbeeld bij mindfulness voor het dagelijks leven, leggen ze precies uit welke ademhaling het beste is.

Bijvoorbeeld voor meer energie of een goede nachtrust. Je merk daardoor ook dat je steeds meer gaat genieten van het leven, door dit elke dag toe te passen.

Wil je echt een goede nachtrust hebben? Healing met de violette vlam is een meditatie en een krachtige oefening die je elke dag toe kunt passen. Het helpt om te reiningen en loslaten van gedachten en stress, Zodat je weer een goede nachtrust krijgt.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *