Ik voel me niet lekker: dit kan jouw helpen!

Je voelt je misschien niet lekker? Deze tips gaan jouw daar bij helpen!

U voelt zich niet lekker? Voelt u zich niet prettig, misschien gejaagd? In dit blog leest u wat u zelf kunt doen om deze gevoelens te bestrijden.

Heeft u een vervelend gevoel?

Loopt u rond met een vervelend gevoel? Heeft u er even geen zin in? En weet u zelfs niet waar u geen zin in heeft? Dat kan. Bent niet de enige die af en toe niet lekker in zijn of haar vel zit. In dit artikel krijgt u enkele tips over wat u kunt doen als u zich zo voelt.

Iedereen heeft goede en minder goede momenten en dat is helemaal niks om u voor te schamen. Dit kan door allerlei verschillende dingen komen. Slecht geslapen of veel stress.

Het kan zijn dat u mentaal wat in de knoop zit, of dat u kampt met depressieve gedachte. In dat geval doet u er goed aan om professionele hulp te zoeken.

Hoe verbeter ik mijn gevoel?

Om van dat vervelende gevoel af te komen hebben wij dus enkele tips op een rijtje gezet. Zo kunt u relatief eenvoudig zelf wat doen aan uw gemoedstoestand.

Wij weten zelf ook dat het lastig is om iets te ondernemen als u neerslachtig bent maar neem van ons aan dat het zeker goed helpt. Het is misschien een enorme opgave maar het is zeker de moeite waard.

Ga op onderzoek uit

lijstje

Als u niet weet waar uw gevoel vandaan komt is het lastig om er iets aan te doen. Laat staan om het gevoel te verbeteren. Ga daarom op onderzoek uit waar het gevoel vandaan komt en wat daaraan ten grondslag ligt. Het kunnen kleine dingen zijn of grote.

Als u weet wat de problemen zijn kunt u deze vermijden of aanpakken. Dan bent u het vervelende gevoel in het vervolg voor. Om uw gedachten goed te ordenen is het verstandig om deze op te schrijven. Zo kunt u alles teruglezen en schrijft u het van u af. Strepen en het visualiseren van het verwijderen van problemen helpen u ook om deze te relativeren.

Geef er aan toe

Het is helemaal geen probleem om een keer geen zin te hebben. Of om u rot te voelen. Verzet u dus niet tegen deze gevoelens maar probeer te achterhalen waar ze vandaan komen. Iedereen heeft wel eens een mindere dag, dus ook u mag dat erkennen. En u mag er ook lekker in blijven hangen.

Zoek rust op

Neem tijd voor uzelf zodat u dichter bij uzelf kunt komen. U kunt dan op onderzoek uit gaan om te kijken wat er nou precies allemaal aan de hand is.

Beweging

Lichamelijke activiteit is een manier om uw gedachten af te leiden. Stress en mentale problemen kunnen lichamelijke klachten veroorzaken. Beweging is goed voor lichaam en geest. Door de sportschool in te duiken werkt u dus ook aan uw gevoel.

vrouw met gewichten

Tijdens het sporten maakt uw lichaam stofjes aan waardoor u een gelukkiger gevoel krijgt. Ook wordt u lekker moe waardoor u beter kunt slapen. En een goede nachtrust is natuurlijk ook goed voor uw mentale gezondheid. Het ondernemen van iets geeft u een goed en tevreden gevoel.

Zorg goed voor uw lichaam

Een moment voor uzelf is een goede manier om lekkerder in uw vel te zitten. Verzorg het lichaam goed. Ook dit leidt natuurlijk de aandacht af van uw gedachten waardoor u weer wat rust in uw hoofd krijgt. Een warme douche doet vaak wonderen.

Plan eens wat minder

Een oneindelijke to do list is niet echt bevorderlijk voor uw zelfbeeld. Vooral als de lijst eigenlijk gewoon niet haalbaar is. U blijft dan maar zien wat er allemaal nog moet gebeuren en wat u dus niet heeft gedaan. Schrap een deel van de lijst, of de hele lijst.

Richt u op wat u wél heeft gedaan. Positieve punten in plaats van negatieve werken goed. Beloon uzelf ook na het harde werken. Taken afronden geeft een voldaan gevoel. Wees realistisch en plan op zo’n manier dat het haalbaar is.

Ga erop uit en kom onder de mensen

Plan iets leuks met vrienden, zo krijg je een betere relatie met iedereen. Zorg dat u iets heeft om naar uit te kijken. Pak een lekker boek, ga uiteten met familie of bezoek een sauna. Als u iets heeft om naar uit te kijken dan wordt het leven vanzelf leuker en voelt u zich sneller beter.

Doe een lekker dutje

Dutjes zijn eigenlijk altijd een goed idee. U laadt even op, heeft even niets aan u hoofd. Slapen is goed voor uw lichaam en uw geest. Te weinig slaap is alles behalve bevorderlijk voor uw lichamelijke en geestelijke gezondheid.

man slaapt op de bank

Op tijd naar bed gaan en zorgen dat u voldoende slaap krijgt zijn uiteraard net zo belangrijk en gezond voor u. Heeft u moeite om in slaap te komen terwijl u wel moe bent dan is het een idee om meer te bewegen. Maak het lichaam moe dan slaapt u een stuk dieper en beter. Daar heeft u zeker profijt van.

Waarom voel ik mij niet lekker?

Gelukkig zijn is een innerlijk proces. Gelukkig worden en een gelukkig gevoel krijgen begint dus aan de binnenkant. Verzorg uw lichaam goed, pas op met alcohol. Eet gezond en beweeg.

Het helpt ook om uw mindset en gedachtes te veranderen. Mensen zitten vaak vast in patronen waardoor zij in dezelfde kuilen blijven vallen. Er zijn tal van boeken en trainingen die u thuis kunt doen om deze patronen leren te doorbrekenen.

NLP; Neuro Linguïstisch Programmeren

Met behulp van NLP kunt u uw gedachten en gevoelens aanpakken en sturen.  NLP staat voor Neuro Linguïstisch Programmeren, deze methode is ontwikkeld aan de hand van een studie naar mensen en hun bijzondere kwaliteiten.

Er is onderzocht welk gedrag , gedachtepatronen en emoties naar succes leiden of welke dat juist niet doen. Welke onbewuste strategieën past u toe en werken deze motiverend en stimulerend of zijn ze juist demotiverend en remmend?

NLP leert u waarom u dingen op een bepaalde manier doet en hoe u verandering kunt aanbrengen in uw gedrag en de resultaten daarvan.

Online training NLP om uw angsten de baas te zijn

Wilt u uw gedachten de baas zijn? Heeft u geen zin meer in een vervelend gevoel? Met onze online cursus NLP krijgt u grip op uw gevoelens, gedachten en leven. U leert om patronen te herkennen en ook waar deze patronen vandaan komen zodat u ze kunt veranderen. Werk thuis in uw eigen omgeving in uw eigen tempo aan verbetering.

Wil je nou meer informatie hierover? Hieronder vind je meer informatie!

NLP cursus online

Online training NLP

  • Je voelt je mischien niet zo lekker?
  • Je zoekt een oplossing, maar je weet niet hoe?
  • Dan kan dit misschien een oplossing voor je zijn.
  • 2000 mensen zijn je al voorgegaan!
Ja! Ik wil me weer goed voelen!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *