Stevig in je schoenen staan? Met deze info wel!

Hoe krijg ik weer een sterke persoonlijkeheid? Deze blog gaat jouw verder helpen!

Ieder mens bekijkt het leven door een eigen bril. Een intern gevormd filter zorgt ervoor hoe je de dingen die je overkomen, waarneemt en hoe je hier uiteindelijk op reageert.

Vaak ben je je niet eens bewust waardoor je handelen of manier van reageren wordt aangespoord en verwacht je dat je een normale inschatting van de situatie volgt.

Toch kunnen bepaalde imprints en overtuigingen ervoor zorgen dat volledig stevig in je schoenen staan lastig voor je is en dat bepaalde gebeurtenissen juist eerder overweldigend zijn.

Je kunt hierdoor onzeker worden of je zorgen maken over je kwaliteiten en dan kan het verstandig zijn om te kijken naar welke innerlijke processen bijdragen aan jouw perceptie van de buitenwereld.

Zo kun je leren om een hele andere benadering te hebben tot het leven en werkelijk stevig in je schoenen te staan.

NLP past hier effectieve technieken voor toe, zodat je een nieuw filter leert ontwikkelen om al je dromen te realiseren en je nooit meer onzeker te voelen.

Neuro Linguïstisch Programmeren

Met NLP leer je inzicht te krijgen over hoe je de wereld om je heen waarneemt en hoe dit je reacties beïnvloedt. Via het zenuwstelsel komt waardevolle informatie binnen, die ervaringen verwerkt.

Elk mens beschikt over 5 zintuigen, waaronder het gezichtsvermogen, het gehoor, de tastzin, reukzin en smaakzin, waarmee informatie wordt omgezet tot tastbare beelden, geluiden, geuren, smaken en gevoelens.

Alles wat je waarneemt wordt binnen een intern proces gecodeerd en geordend, zodat je hier betekenis aan kunt geven.

Hoe dit wordt vormgegeven, hangt voor een groot deel af van de allereerste imprints en ervaringen die je tijdens je jeugd en zelfs nog in de baarmoeder opdoet. Je beeld van de buitenwereld krijgt zo een bepaald profiel, aan de hand waartegen je elke nieuwe ervaring spiegelt.

Om je reactiepatroon te veranderen, zul de onbewuste processen die plaatsvinden in het zenuwstelstel moeten ontdekken, inzetten en veranderen. Zo kunnen gewenste uitkomsten worden gerealiseerd en wordt stevig in je schoenen staan eerder haalbaar.

Effectief communiceren om gedrag te veranderen

Via onze zintuigen krijg je perceptie van de buitenwereld. De informatie die je continu opvangt wordt omgezet naar communicatie en reacties. Een filtering zorgt ervoor hoe je de wereld werkelijk ervaart en dit verschilt per persoon.

Ieder mens ontwikkelt sinds de vroege jeugd unieke gedachtepatronen, die je manier van reageren en je gedrag beïnvloeden. Beelden, geluiden en gevoelens dragen allemaal bij aan hoe de informatie gefilterd wordt en onbewust wordt hierin informatie uitgesloten, vervormt of verzacht.

Je gedrag is een direct gevolg van de gedachten die in je opkomen en de stemming waarin je je verkeert. Het maakt hierbij doorgaans niet uit of het iets bewust hebt waargenomen of dat het een gevolg is van repetitieve gedachtenpatronen.

Om stevig in je schoenen te staan, is het belangrijk dat je je bewust wordt van hoe je waarneemt en hoe dit wordt gefilterd door gedachten en gevoelens. Dit stelt je in staat om je manier van communicatie te veranderen, zodat je eenvoudiger met stressvolle situaties om kunt gaan.

Consequenties van verstoord linguïstisch systeem

sterke uitstraling

Stevig in je schoenen staan betekent dat je zelfverzekerd bent over je eigen kwaliteiten en goed functioneert in de samenleving. Je raakt niet snel van slag door uitdagende situaties en je bent emotioneel stabiel.

Als je daarentegen over minder zelfvertrouwen beschikt, dan kunnen gebeurtenissen al snel een stuk intenser op je overkomen. Als je geen sterk linguïstisch systeem hebt opgebouwd, ben je vatbaarder voor gevoelens van angst, boosheid en kun je zelfs sneller depressief worden.

Je staat zenuwachtiger in het leven en frustraties kunnen sneller uitmonden in stress, waardoor je vatbaarder wordt voor een totale meltdown of burn-out. Het is zeker belangrijk om met innerlijke overtuigingen aan de slag te gaan, als je merkt dat je kwetsbaarder bent door ervaringen uit het verleden.  

Wat moet je doen om sterk in je schoenen te staan?

Om stevig in je schoenen is het belangrijk dat je positief over jezelf leert denken. Door een herprogrammatie kun je ervoor zorgen dat je denkprocessen veranderen en je niet langer voortdurend beïnvloed raakt door belemmerende gedachten en overtuigingen.

Deze werken als innerlijke dialoog sterk op je in en kleuren de wereld om je heen. Waar een ander met een gezonde programmatie nergens moeite mee heeft, kan dit voor jou heel anders uitpakken.

Eerdere ervaringen met overeenkomstige situaties filteren hoe je een nieuwe gebeurtenis benadert en dit kan nadelig voor je uitpakken als het filter op bescherming en overleven geprogrammeerd staat.

Je kunt zo moeilijker openstaan voor potentieel uitstekende kansen, doordat je als vanzelf reageert vanuit een vlucht- of vechthouding.

Wat moet je wel of niet doen?

NLP is gericht op het verbeteren van je gedachtenpatronen, zodat je anders leert reageren op situaties die doorgaans overweldigend kunnen zijn. Je bouwt een positiever zelfbeeld op, wat een oud negatief reactiepatroon zal vervangen.

in het nu leven

Met een NLP Cursus online wordt je stap voor stap door een innerlijk proces geleid en kun je gevoelens van boosheid en angst keren.

Zo maakt het ruimte voor plezier, ontspanning en succes. Steviger in je schoenen staan betekent dat je met een positievere blik naar je eigen vermogens mag kijken.

Het opbouwen van een gezond zelfvertrouwen en een discipline die focus geeft over een nieuwe blik op de werkelijkheid, geven je de kracht om door belemmerende overtuigingen heen te werken.

Jezelf verbijten of in gepieker blijven hangen, over waarom het voor jou toch niet wil lukken, zorgt er enkel voor dat je juist in deze overtuigingen blijft hangen.

Je aandacht hieraan geven, is niet productief en dit zal je steeds verder in een neerwaartse spiraal trekken. Stevig in je schoenen staan leer je via de effectieve technieken van NLP Cursus.

Toepassen van NLP technieken

Bij het aanleren van NLP technieken krijg je te maken met zowel een theoretische als praktische kant. Je gaat je leven bekijken vanuit zakelijke context, maar leert ook inzien hoe je in je privéleven functioneert.

De invloed van stemmingen, gedachten en gedrag wordt onder de loep genomen, zodat je leert ontdekken wat je triggers zijn en hoe je deze kunt veranderen. Je leert effectief communiceren met anderen vanuit een stabiele basis en zult beter je talenten kunnen inzetten voor jezelf en in het helpen anderen.

NLP technieken helpen bij het motiveren van mensen in hun persoonlijke ontwikkeling. Duidelijke voordelen die bijdragen aan een gelukkiger leven, meer zelfvertrouwen en meer plezier en levensvreugde.

Door een online cursus te volgen, leer je op eigen tempo deze waardevolle technieken aan, zodat je je denken kunt herprogrammeren en nieuwe percepties kunt integreren.

Tips voor NLP training

Om gemakkelijker door het programma heen te komen en meer uit jouw NLP training te halen, doe je je voordeel met enkele waardevolle tips. Vaak is het nodig om te blijven oefenen, om de technieken werkelijk eigen te maken.

Door telkens de materie te blijven herhalen, vervang je oude denkpatronen uiteindelijk door nieuwe, positievere gedachten. Probeer je werkelijk in te beelden wie je zou zijn als je reeds in je nieuwe hoedanigheid kunt functioneren.

Verbeeldingskracht is een waardevolle tool die je aandacht van het probleem afleidt, naar de toekomst die je gerealiseerd wilt zien. Richt je aandacht werkelijk op het veranderen van jezelf, niet op je omgeving. Hier is waar de grootste winst is te behalen.

Neem de tijd om alle technieken stap voor stap te doorlopen en keer hier ook telkens weer naar terug als je even door belemmerende gedachten wordt afgeleid. Wees bovendien blij en dankbaar voor elke verandering die je in jezelf kunt opmerken, zodat je jezelf met nog meer positiviteit voedt.

E-cursus NLP Cursus Online

Deze NLP cursus helpt je om in eigen tempo oude gedachtenpatronen te vervangen door positieve overtuigingen en percepties. Het biedt begeleiding bij een innerlijke reis ter ontwikkeling van een versterkt zelfvertrouwen en een beter zelfbeeld.

Je leert ontdekken wat je werkelijk wilt met je leven en ontvangt effectieve tools om actief je doelen na te streven. Ook bouw je charismatische energie op, waardoor je als een soort positieve magneet andere mensen kunt motiveren tot een eveneens gezonde en zelfbewuste leefstijl.

Alle innerlijke obstakels die je tegenwerken, worden via NLP technieken effectief overwonnen, zodat je succes en vreugde gaat ervaren. De NLP Cursus Online biedt je de steun en begeleiding die nodig is om werkelijk verschil in je leven mogelijk te maken.

Stevig in je schoenen staan wordt zo een heuse realiteit en kan niemand meer van je afnemen.

Wil jij nou meer informatie hierover? Hieronder vind je meer informatie!

NLP cursus online
  • Wil jij sterker in je schoenen komen te staan?
  • Leren om jouw zwakke plekken voogoed aan te pakken?
  • Dan kan dit wel eens de oplossing voor je zijn.
  • Duizenden profiteerden vóór jou!
Ja! Ik wil direct na de kortingspagina!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *