Communicatie Succes review

Leer effectief communiceren met Communicatie Succes

Een tijd geleden had ik het gevoel dat communiceren niet mijn sterkste punt was. Integendeel zelfs. Effectief communiceren was niet voor mij weggelegd, dacht ik. Liever was ik in vergaderingen en groepsgesprekken onzichtbaar.

Om over presentaties nog maar niet te spreken. Hoe vaak heb ik wel niet met knikkende knietjes voor een publiek gestaan om over een onderwerp te spreken waar ik gek genoeg wel heel veel vanaf wist.

Ik was die onhandigheid en onzekerheid zat en kwam na wat zoekwerk Communicatie Succes tegen.

Voor wie is Communicatie Succes bedoeld?

luidspreker

Communicatie Succes is een e-book dat je helpt in het effectief communiceren (of dat nu op je werk is of in een andere situatie) en het gebruik van onderhandelingsstrategieƫn.

Ook als je, net zoals ik, veel last hebt van spreken voor publiek, kan Communicatie Succes veel voor je betekenen.

Het boek heeft mij echt geleerd mijn sociale vaardigheden op dit gebied te verbeteren, met als gevolg dat ik me nu een stuk zekerder voel en langzaam maar zeker een netwerk weet op te bouwen.

Ook kan ik veel beter omgaan met lastige situaties.

Nooit meer over je heen laten lopen

Een fijn gevolg van het beter kunnen communiceren is ook dat je daarna niet meer zomaar over je heen laat lopen.

Voorheen delfde ik altijd het onderspit: ik kon mijn standpunt niet goed genoeg duidelijk maken, of praatte uit schaamte heel zachtjes.

Het gevolg? Ik werd niet gehoord, of nog erger: niet serieus genomen. En dan heb ik het niet alleen over mijn werk.

Misschien dat ik dat nog wel het vervelendst vond, het gevoel dat iedereen altijd over me heen liep. Met de juiste handvatten weet ik nu echter veel beter mijn doelen te bereiken.

Leer met Communicatie Succes de juiste gesprekstechnieken

Lastige gesprekssituaties, het is iets waar je niet voor wordt opgeleid, maar waar je in je volwassen leven toch regelmatig mee te maken krijgt.

De manier waarop je vragen stelt en communiceert (verbaal en non-verbaal) heeft een grote invloed op het verloop van het gesprek en de uitkomst daarvan. Is dit niet jouw sterkste punt?

Gelukkig zijn er genoeg tips wat betreft toe te passen technieken. Natuurlijk vergt elke situatie weer een andere aanpak, maar daar wordt door Communicatie Succes meer dan voldoende bij stilgestaan.

Je zegt zoveel meer met je lichaam dan je denkt

Communicatie Succes is een e-book dat je van de hoed tot de rand weet te vertellen over gesprekstechnieken, maar ook een e-book wiens makers weten dat het niet alleen om de verbale kant gaat.

Wij mensen communiceren namelijk altijd. Als we dat niet verbaal doen, dan doen we dat wel met onze lichaamstaal.

Sterker nog, zeventig procent van onze communicatie leest iemand anders af uit onze lichaamshouding.

Gesprekstechnieken zijn dus belangrijk, maar Communicatie Succes heeft ook oog voor de non-verbale aspecten.

Ook met de juiste lichaamstaal betrek je mensen bij de inhoud van je verhaal

Heb je naar jouw gevoel wel eens een ijzersterke presentatie neergezet, maar wist je de luisteraars toch niet mee te nemen? Grote kans dat je lichaamstaal hier dus een rol bij speelde.

Ikzelf durfde uit onzekerheid mijn toehoorders eigenlijk nooit in de ogen aan te kijken. En laat dat nou net een van de grootste fouten zijn die je kunt maken.

Zo betrek je mensen totaal niet bij je verhaal. Ook met je armen kun je heel veel doen. Net als met kleine, bevestigende geluiden die je maakt wanneer iemand anders spreekt.

Onderschat het belang van luisteren niet

luisteren

En om op die bevestigende geluiden zoals ā€˜hmmā€™ terug te komen: deze bewijzen maar weer eens dat communicatie veel meer is dan alleen je eigen verhaal weten te vertellen.

Zo stapte ik eigenlijk wel altijd een vergadering in. Als ik mijn zegje maar had gedaan zonder al te veel kritiek te verduren, dan kon ik daarna opgelucht ademhalen.

Maar interactie met anderen en reacties op hun verbale inhoud zijn zo belangrijk! Ze zeggen wel eens dat luisteren belangrijker is dan praten.

Met Communicatie Succes leer je hoe je de twee goed op elkaar af kunt stemmen.

Het LSD model: Luisteren, Samenvatten, Doorvragen

Heb je ooit wel eens van het LSD model gehoord? LSD staat voor luisteren, samenvatten en doorvragen.

Met andere woorden: om echt goed met iemand te communiceren en het maximale uit een gesprek te halen, moet je met inlevingsvermogen naar iemand anders luisteren.

Door samen te vatten verifieer je of het klopt wat je denkt te hebben gehoord. Niet zomaar iets aannnemen dus, dat heb ik met Communicatie Succes ook wel geleerd.

Vervolgens ga je doorvragen. Zo stimuleer je iemand om verder te praten.

Pak met Communicatie Succes je presentatieangst aan

Vind je communicatie niet alleen moeilijk, maar heb je zelfs een angst voor spreken? Een groot deel van de mensen vindt het niet per se aangenaam om voor een publiek te presenteren.

Ikzelf had last van behoorlijke presentatieangst. Ik kwam nooit goed uit mijn woorden, zweette altijd enorm en kon de avond ervoor vaak al haast niet slapen vanwege de stress.

Ook buikpijn. Sommige mensen ervaren door de stress wel eens een blackout. Het nare is dat mensen denken dat de blackout komt doordat zij niet goed genoeg zijn. Maar stress is de oorzaak.

Stop met het missen van kansen door vermijdingsgedrag

Niet goed kunnen communiceren of zelfs spreekangst ervaren, heeft vervelende gevolgen. Gevolgen voor de toekomst.

Want bedenk je eens wat je misschien allemaal had kunnen bereiken als dit je soepeler af zou zijn gegaan. Op professioneel vlak heb ik heel wat jaren kansen gemist.

In feite liep ik op de werkvloer altijd rond met het gevoel dat niemand mijn talenten zag. Situaties vermijden of je uit angst ā€˜verstoppenā€™ kan voor zoveel schade zorgen.

Gelukkig heb ik Communicatie Succes op tijd ontdekt en sta ik er nu op een andere manier in.

Werk aan met Communicatie Succes aan je zelfvertrouwen

Spreekangst is eigenlijk een beschermingsreactie. Een reactie die jouw brein je geeft om je te beschermen voor gevaarlijke situaties. Kritiek van anderen bijvoorbeeld.

Eigenlijk is het een vorm van een sociale fobie. Gelukkig kunnen fobieĆ«n anno nu effectief bij de wortel worden aangepakt. 

Niet alleen door het aanleren van je technieken, maar ook door aan je zelfvertrouwen te werken. Communicatie Succes heeft me geholpen op een veel realistischer manier naar mezelf te kijken.  

Waarom is coaching or Communicatie Succes zo belangrijk?

Vaak is het moeilijk om het heft in eigen handen te nemen wanneer je last hebt van spreekangst.

Je moet je angst onder ogen komen en uit je comfort zone komen. Ikzelf heb de stap maar wat lang uitgesteld.

Tot ik Communicatie Succes vond. Het feit dat je dit e-book helemaal zelf kunt doorlopen, maakt de drempel om aan deze uitdaging te werken een stuk lager.

Een cursus boordevol tips om beter te communiceren, zowel verbaal als non-verbaal, in eender welke situatie. Was voor mij alvast een grote hulp om mijn spreekangst in bedwang te houden.

Erik

Het boek heeft er voor gezorgd dat ik een gesprek met een man, hoger op de ladder dan ik en een vlotte spreker, gewonnen heb. De tips zijn super. Enkel op gevoel je mening uiten kan goed aflopen. 

Maarā€¦. De tips over hoe je te werk gaat om het eindresultaat dat je wil te behalen heb ik uit het boek communicatie succes gehaald. Zowel de opbouw van het gesprek als de beste lichaamstaal staan duidelijk omschreven.

Johan

Ik ben nog steeds ontzettend blij dat ik eraan ben begonnen. Communicatie Succes heeft me laten zien dat het nooit te laat is om communicatieproblemen aan te pakken.

E-book Communicatie Succes en levenslang gratis updates

De individuele hulp die het e-book Communicatie Succes je biedt, kan ook jou helpen om de vicieuze cirkel te doorbreken. Om af te rekenen met angst en andere blokkades.

Het vergt een flinke dosis doorzettingsvermogen van je, maar de 113 bladzijden van Communicatie Succes laten je geen moment in de steek.

Niet alleen krijg je het e-book Communicatie Succes, maar ook levenslang gratis updates hierop. Net als vijftig procent korting op alle productie die Communicatie Succes in de toekomst op de markt brengt.

De kosten voor het e-book bedragen ā‚¬27,-.

Wat komt er in het e-book aan bod?

Na het aanschaffen van Communicatie Succes kun je het e-book direct downloaden en aan de slag. In het boek komen heel wat onderwerpen aan bod.

Zo worden essentiƫle communicatietechnieken en onderhandelingsstrategieƫn besproken, net als lichaamstaal, het verbeteren van je zelfvertrouwen, het omgaan met conflictsituaties, spreekangst, ademhalingsstrategieƫn en meer.

Ik raakte geen moment uitgelezen en open het boek ook nu nog regelmatig. Het is zo fijn dat je ook na het lezen van het e-book over de informatie kunt blijven beschikken!

De opbouw van het e-book

boekje comunicatie

Het e-book Communicatie Succes is logisch opgebouwd uit zes verschillende hoofdstukken.

Het eerste richt zich op communicatiemodellen, het tweede over spreekangst, het derde over communicatieve basisvaardigheden, het vierde over lichaamstaal en paralinguĆÆstiek, het vijfde over veelvoorkomende gesprekssituaties en het zesde over het houden van een mondelinge presentatie.

Als bonus krijg je ook nog eens spreek- en uitspraakoefeningen die je voorafgaand aan een presentatie helpen ā€˜op te warmenā€™.

Wil jij nou meer informatie hierover? Hieronder vind je meer informatie!

Communicatie Succes

  • Heb jij moeite met communiceren?
  • Je wilt nooit meer met de mond vol tanden staan?
  • Dan kan dit wel eens de oplossing voor je zijn.
  • 2500 mensen zijn je al voorgegaan!
Ga direct na de geheime kortingspagina!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.