Stress wat doet het met je lichaam?

Wat doet stress met je lichaam? Het zorgt voor snelle hartkloppingen en hoge bloeddruk. Een onrustig gevoel in je lichaam omdat je geen rust neemt en de tijd om je rust te pakken.
Welke lichaamsdelen kunnen door stress worden beïnvloed? 


stress

Hoofdpijn: Je hebt een drukkend gevoel in je hoofd en nek. Het komt dat je spieren constant gespannen staan bij je nek schouders en je voorhoofd. Ook kan rugpijn komen door stress. Het is een samenvatting van problemen die op je lichaam belanden.

En ze gaan niet eerder weg, als jij je leert te ontspannen door je rust te pakken. Je laat je niet meer overhalen door mensen die iets van jou willen. Nee je gaat nu aan jezelf werken. Omdat jouw lichaam daarom vraagt. Meer rust in je hoofd en niet meer piekeren over alles en nog wat.

Luister naar je lichaam en je zult merken dat je weer gaat genieten van het leven. En de mooie dingen in het leven weer gaat zien. Als jij goed voor je lichaam zorgt, dan doet het lichaam dat ook voor jou.

Stress kan grote gevolgen hebben voor je lichaam. De meeste mensen weten niet eens, wat stress nou doet met je lichaam. We noemen de meest voorkomende stresssituaties, en wat je eraan kunt doen, zodat je dit in de toekomst kunt voorkomen.

Ervaar jij bijvoorbeeld stress? Lichaam reageert op deze signalen, je bloeddruk gaat omhoog, je hebt gespannen spieren, je bloeddruk gaat sneller omhoog, veel te veel adrenaline in je lichaam, daardoor kun je één van deze reacties krijgen in je lichaam.

Welke klachten kun je krijgen als je stress klachten hebt? Hoofdpijn bijvoorbeeld, nek en rugproblemen, maag en darmklachten, hartkloppingen, slapeloosheid. Deze klachten kun je krijgen als je in een langdurige stress situatie zit. Dus wil jij nooit geen zorgen of stress meer? Dan zijn er wel een aantal dingen wat je kan doen.

Wat kun je nou doen om deze situaties te voorkomen? Neem alles niet te letterlijk en te serieus. Lach om meer dingen en laat het voor wat het is. Doe ontspanningsoefeningen, mindfulness is ook heel goed om stress situaties aan te pakken. Je krijgt daardoor steeds meer rust in je hoofd.

Drink kamille thee, deze thee werkt super voor mensen die snel gestrest zijn en onrustig in hun hoofd. Het kalmeert je lichaam. Je wordt er heel rustig van. Zorg dat je genoeg slaapt krijgt, genoeg slaap is belangrijk voor je lichaam en geest. Je krijgt er dus ook veel meer energie van.

Ademhalingsoefeningen! Train elke dag je ademhaling, doe dit een paar keer per dag. Je lichaam gaat reageren op de ademhaling. Het lichaam krijgt daardoor veel meer zuurstof, en je weerstand wordt steeds sterker. Een zuurstofrijk lichaam is een gezond lichaam. Doe elke dag deze oefeningen dan ga je het verschil al na een paar dagen  merken.

Extra tip: maak gebruik van mindfulness voor het dagelijks leven. Hier leer je wat stress doet met je lichaam en kun je dit heel eenvoudig voorkomen. Daardoor krijg je steeds meer balans en rust in je hoofd en lichaam.

Wil jij echt leren omgaan met stress en negatieve gedachten. Dan kun je een NLP cursus online nemen. Met deze cursus leer je weer om meer rust te krijgen en minder te gaan piekeren, daardoor gaat jouw stress niveau om laag.

Ook kan stress acné veroorzaken en vaak heb je dit niet eens door. Omdat je niet weet waar de acné vandaan komt?

Heeft jouw lichaam misschien ook last van acné? En kun jij er maar niet van af komen? Dan is er goed nieuws voor jou, want in de  ‘Nooit Meer Acné Methode’ is bewzen dat je al met 4 dagen jouw acné kunt laten verdwijnen.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.