Ik ben mezelf niet meer, wat nu!

Ben jij jezelf niet meer? In deze blog kun jij leren om jezelf weer te worden!

Als je weinig grip op je eigen leven ervaart en telkens maar mee lijkt te lopen om te voldoen aan de verwachtingen van anderen, kun je het gevoel hebben: ‘ik ben mezelf niet meer.’

Je kunt zo afgesloten raken van je eigen wensen en verlangens, dat je ongemerkt steeds verder afdrijft naar een stemming van somberheid.

Er is immers zoveel waar aan voldaan moet worden, dat niemand er meer vraagtekens bij durft te plaatsen. Je volgt als het ware het voorbeeld dat door zovelen wordt getoond.

In een wereld waarin alles steeds beter, groter, machtiger en vooruitstrevender moet zijn, kun je al snel het idee hebben dat je tekort schiet.

Of je loopt aan jezelf voorbij in een streven om telkens weer een nieuw gezet doel te behalen. Gewoon genieten van het hier en nu lijkt hierdoor nauwelijks van waarde. Mindfulness helpt je dan juist om weer terug bij jezelf te komen.

Waarom ben ik mezelf niet meer?

Als mens heb je een eigen pakket aan vaardigheden en kwaliteiten, maar ook eigen ideeën over hoe je graag jouw leven zou zien.

Als je continu signalen ontvangt vanuit media of mensen om je heen, dat je op een bepaalde manier moet leven of handelen, dan sluit dit niet altijd direct aan bij wie jij in de kern bent.

Ook op het werk kan de druk onaangenaam worden opgevoerd, waardoor je focus telkens ligt bij zaken die jou zelf weinig voeden. Ook hierdoor kun je het gevoel krijgen: ‘ik ben mezelf niet meer’.

Je voert precies uit wat er van je verwacht wordt en zet alles in werking om jezelf van je beste kant te laten zien, maar levert het jou alsnog weinig op. Mogelijk vraag je je af waarom het je niet meer vervulling geeft. Zonder Mindfulness over jouw eigen handelen, kan het leven zich buiten jou gaan afspelen.

Wat kan mij helpen?

Als de realisatie over ‘ik ben mezelf niet meer’ je op een gegeven moment in het gezicht slaat, zul je bemerken dat dit een eerste stap is naar het zoeken naar oplossingen.

Het kan erg ontmoedigend werken als je zoveel inzet toont en er maar weinig voor terug krijgt. Dit is uiteraard niet wat je doorgang hoeft laten vinden, aangezien dit ook een weerslag kan hebben op je gezondheid.

lachen

Een positievere benadering kan dan juist zijn om te gaan ontdekken wat je kan helpen om hier anders in te gaan staan. Jouw leven telt uiteraard ook en dit mag je gaan invullen zoals goed voelt voor jou.

Mindfulness is een uitstekende methode om meer bewustzijn over je eigen handelen en reacties te krijgen. Het leert je een nieuwe leefstijl aan, die zich meer richt op zelfbehoud dan op prestatiedrang. Hierdoor zul je meer rust en balans ervaren en duidelijkere beslissingen kunnen nemen.

Stress kan de boosdoener zijn

Een belangrijke oorzaak waardoor je het gevoel kunt hebben: ‘ik ben mezelf niet meer’, kan stress zijn. In een samenleving waar het meeste van ons gevraagd wordt, ligt stress al snel op de loer.

Zonder dat je het direct door hebt of wilt geloven voor jezelf, kan stress er genadeloos bij je insluipen en diverse klachten veroorzaken.

Vaak moeten we onszelf overtuigen dat we uitermate stressbestendig zijn en dat dit een goede kwaliteit is. Hiermee wordt de ernst van stress drastisch onderschat en krijgt het een status die het eigenlijk niet verdient.

Om kunnen gaan met stress wordt de leidraad, terwijl je eigenlijk zou moeten kijken hoe je stress zoveel mogelijk kunt vermijden. Mindfulness helpt met beide, doordat je hierdoor dichterbij jezelf komt en betere keuzes leert maken over wat goed voor jouw lichaam is.  

Stress aanpakken met mindfulness

Als je verschillende oefeningen in Mindfulness aanleert, kun je steeds gemakkelijker omgaan met stress. Je zult je bewuster worden, wanneer een situatie stressvol voor je is en leert technieken om de stress te verzachten als dit reeds een tol van je begint te eisen.

Daarnaast zul je evenwichtiger in het leven staan en beter voor jezelf leren zorgen, waardoor je stressvolle situaties meer uit de weg zult gaan.

Je weet immers wat voor uitwerking dit op je gezondheid en gemoedsrust kan hebben en zult dit zoveel mogelijk willen vermijden.

Op elk vlak draagt Mindfulness zo bij aan een gezondere en bewustere leefstijl, waardoor je stabieler en gelukkiger in het leven komt te staan. Je kunt er werkelijk stress mee aanpakken.

  

Wat kan mindfulness doen om mezelf weer te worden?

Mindfulness helpt bij het herstel als je het gevoel hebt van: ‘ik ben mezelf niet meer’. Je voert diverse oefeningen uit, die je telkens weer wijzen op wat je gevoel aangeeft.

Je lichaam is je beste raadgever, doordat dit signalen geeft als je weg van jezelf dreigt te geraken. Als je doorholt om te voldoen aan verwachtingen van bekenden, de maatschappij of het werk, dan zul je steeds bewuster kunnen opmerken wanneer dit genoeg is voor je lichaam.

genieten

Je lichaam wil dat je gezond en gelukkig bent, zodat het optimaal blijft functioneren. Als er tekenen zijn van fysieke klachten, of somberheid, irritaties of angstaanvallen, dan maakt je lichaam duidelijk aan je dat je niet goed bezig bent.

Je wordt vanzelf teruggefloten om meer zorg en aandacht aan jezelf te geven. Met Mindfulness oefeningen zul je hier steeds bewuster op worden en ook sneller weten hoe je je aandacht kunt verleggen om beter voor jezelf te zorgen.

Tips en oplossingen in Mindfulness

Een online cursus in Mindfulness geeft je de juiste oefeningen om de technieken voor Mindfulness op een juiste manier aan te leren. Je ontvangt zo goede tips en duidelijke oplossingen voor het terugvinden van jezelf.

Als je denkt ‘ik ben mezelf niet meer’, dan kun je met waardevolle adviezen en begeleiding weer je weg naar rust en gezondheid vinden.

Door te leren luisteren naar je lichaam kun je sneller de signalen oppakken, die aangeven wanneer je van jezelf wegraakt. Je denken komt tot rust, waardoor negatieve overtuigingen kunnen worden gedraaid naar positieve affirmaties of aanmoedigingen.

Zo krijg je al snel weer een positiever gevoel over jezelf en kun je blijer zijn met dingen die je hebt.

Mindfulness maakt je bewust van je eigen kwaliteiten en hoe je deze effectief kunt inzetten, om een gevoel van vervulling te krijgen. Hiervoor hoef je de lat immers werkelijk niet zo hoog te leggen, als doorgaans wordt verwacht.

Ervaringen van anderen

yoga

Ervaringen met online cursussen in Mindfulness tonen aan dat oefeningen effectief helpen bij het aanleren van een nieuwe leefstijl.

Als je voelt: ‘ik ben mezelf niet meer’, dan kan continu begeleiding voor een aantal weken je zeker helpen om weer met jezelf in verbinding te komen.

Met duidelijke oefeningen zijn de technieken van Mindfulness eenvoudig aan te leren en kun je hier ook vaak naar teruggaan, als je even de inhoud opnieuw wilt ophalen.

Dit wordt door veel cursisten als positief ervaren, waardoor het zeker effectief zal zijn om te kiezen voor een online cursus Mindfulness.

Je brengt jezelf en je gezondheid zo een stuk sneller in balans, waardoor je niet onnodig op een burn-out hoeft af te stevenen.

Het is beter om aandacht te geven aan wat goed werkt voor jou, dan aan zaken die je juist bij jezelf weghalen. Andere cursisten hebben reeds het belang van een online cursus Mindfulness ondervonden en zijn uiterst lovend over de resultaten.

Volg E-cursus Mindfulness voor het dagelijks leven

Een uitstekende E-cursus om je de technieken van een meer ontspannen leefstijl aan te leren, is de online cursus ‘Mindfulness voor het dagelijks leven’. Hierin krijg je voor 8 weken lang elke dag een inspirerende mail met oefeningen, video’s en audio opnames, waarmee je gelijk aan de slag kunt.

Op een rustig tempo kun je zo nieuwe elementen in je leven introduceren en voel je je snel een stuk beter. Om ook op je werk niet langer meer het gevoel van: ‘ik ben mezelf niet meer’ te hebben, ontvang je hier tevens een bonus module bij om te leren omgaan met stress op het werk.

Zo kun je ook hier eenvoudiger je gemak bewaren en raak je niet overspannen door een te hoge werkdruk of stressvolle omgeving.

Als je werkelijk verschil voor jouw leven gerealiseerd wilt, dan meld je je direct aan voor de E-cursus ‘Mindfulness voor het dagelijks leven’.

Deze is ontstaan door Rolf en Melanie van Happy with Yoga Academy en zij begeleiden je uitgebreid door de cursus heen om een ontspannen en tevreden leven mogelijk te maken.

Wil jij nou meer informatie hierover? Hieronder vind je meer informatie!

Mindfulness

  • Je wilt graag jezelf weer worden?
  • stress loslaten en meer ontspannen?
  • Dan kan dit wel eens de oplossing voor je zijn.
  • 1500 mensen zijn je al voorgegaan!
Ja! Ik wil weer mezelf worden en blijven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *