Hoe word je gelukkig? Gelukkig worden leer je hier!

Hoe word jij weer gelukkig in je leven? Deze tips gaan jouw verder helpen!

Hoe word je gelukkig? Deze vraag houdt mensen sinds jaar en dag bezig. Wat moeten we doen om geluk te vinden?

Geluk is niet te koop en ligt niet voor het oprapen. De mensheid is al sinds eeuwen op zoek naar het geheim van geluk.

Hoe word je gelukkig en hoe blijf je gelukkig? Wat heeft men nodig om geluk te ervaren? Wij zijn op zoek gegaan naar het antwoord op deze vraag en delen onze bevindingen met je in dit blog. Lees hier meer over hoe je gelukkig wordt.

Wat is geluk?

Er zijn behoorlijk wat boeken geschreven over de zoektocht naar geluk. Geluk wordt gedefinieerd als tevreden zijn met de huidige leefomstandigheden. Geluk omvat dus meerdere elementen waarbij tevredenheid de kern is. Geluk kan dus ook voor iedereen anders zijn.

Gezien het feit dat geluk afhankelijk is van jouw huidige leefomstandigheden en dat je daar tevreden mee bent is de invulling aan jou. Misschien is niet alles in jouw leven momenteel fantastisch maar als de balans goed is, kan je ook dan geluk vinden.

Neem het heft in eigen hand

Geluk is abstract en persoonlijk. Misschien is het daarom ook niet voor iedereen even belangrijk. Men mist geluk met name als het er niet meer is. Als opstaan een uitdaging wordt en de dagen onoverkomelijk lijken. Wanneer mensen geluk kwijt zijn begint de zoektocht pas.

Je merkt dat geluk er niet meer is als je geen zin meer hebt. Geen zin om te douchen, om te eten en te werken. Je zoekt de zin van het bestaan en vraagt je af waar je het eigenlijk allemaal voor doet.

Misschien heb je hulp nodig van een professional om de eerste stappen te zetten om weer geluk te vinden. Maar er zijn zeker ook zaken die je zelf kan oppakken om je leven de goede richting op te sturen.

Wat maakt ons gelukkig?

vrouw in de wolken

Wat een mens gelukkig maakt is per persoon verschillend. Alles kan een mens gelukkig maken en dat is zo.

Als je maar weet waar je moet kijken. Niet iedereen heeft dezelfde wensen of doelen. En daarmee is er niet één ding wat mensen gelukkig maakt.

Bepaal daarom voor jezelf wat jou gelukkig maakt. Wat heb je nodig om geluk te vinden? Om tevreden te zijn met jouw leven. Het is natuurlijk niet makkelijk om even snel te bepalen wat jij nodig hebt om geluk te vinden. Het visualiseren van gedachten werkt vaak verhelderend.

Hoe vinden wij geluk?

Er zijn gelukkig wel een aantal trucjes die je kan toepassen om inzicht te krijgen in relevante aspecten van je leven. Met een pen en papier kom je al een heel eind. Schrijf op welke onderwerpen er nu spelen in je leven.

Werk, betere relaties met iedereen, privé, studie, gezondheid. Dat soort zaken. En kijk dan welk cijfer je deze zaken nu geeft. En het belangrijkste, wat heb je nodig om dat cijfer te verbeteren? Wees eerlijk naar jezelf en durf ook toe te geven wat je misschien niet wil horen.

Het kan zijn dat je door dit proces redelijk vlot inzicht krijgt maar het kan ook zijn dat je behoorlijk wat tijd nodig hebt om alles in kaart te brengen. En dat is helemaal niet erg, het doel heiligt de middelen en daarmee ook de tijd.

Werken aan bewustwording en geluk is de eerste stap die nodig is om geluk te vinden. Uiteindelijk gaat het om het vinden van een balans om tevreden te zijn met wat je hebt. Dan vind je geluk.

Geluk zit in een klein hoekje

Een manier om geluk te vinden is om stil te staan bij kleine dingen. Het zijn kleine dingen die vaak niet opvallen omdat men bezig is het een groter doel. Men zoekt geluk zonder stil te staan bij mooie bloesem of een goede grap.

Een focus op het grotere geheel vervaagt de mogelijkheid om waar te nemen wat er voor je neus gebeurt. Deze vaardigheid kan je aanleren door je te verdiepen in jouw dagelijks leven. Leef in het nu, zet het verleden en de toekomst maar aan de kant.

Hierbij is het uitgangspunt dat je bewust bent en bewust handelt. Eten met een focus op smaken en de ervaring maakt een diner stukken anders dan een snelle hap. Leer te genieten van kleine zaken en het grote geluk volgt vanzelf.

Wat maakt ons ongelukkig?

Om geluk te vinden moet je natuurlijk ook weten wat je niet moet doen. Wat moet je laten om geluk te vinden, wat maakt je ongelukkig? Vaak weten mensen eigenlijk wel wat er niet goed gaat en wat er mis is. Het is niet altijd makkelijk om dat te erkennen en natuurlijk om daar iets aan te kunnen doen.

Niet alles heb je nou eenmaal zelf in de hand. Weet je wat jouw valkuilen zijn en kun je er iets aan doen, dan is het verstandig daar werk van te maken. Ook als dat niet zo makkelijk is.

Wat moeten wij leren?

Om geluk te vinden moeten wij volgens de definitie tevreden zijn met wat wij hebben en hoe het leven er op dit moment uit ziet. De essentie zit daarmee in tevreden zijn met hoe het nu is. Niet in het streven naar meer of beter.

En dat is misschien niet voor iedereen altijd even makkelijk. Vooral als je om je heen gaat kijken hoe anderen het doen of hebben. Hoe leren wij om tevreden te zijn met wat we hebben? En hoe leer je om tevreden te zijn met dingen die je niet hebt?

genieten bij een boom

Leer dit en je vindt de weg naar geluk. Een focus op wat er wel is in plaats van wat je denkt te missen is een eerste stap. Dan kan je jezelf afvragen, wat wil ik nog meer en denk ik te missen? En waarom wil ik dat eigenlijk? Wil ik een dikke auto omdat de buurman die heeft? En word ik daar nou echt gelukkiger van?

Waar vindt men geluk?

Om geluk te vinden is het nodig om tevreden te zijn met je leven. Om tevreden te zijn met je huidige leven is het nodig om stil te staan bij kleine dingen die ertoe doen. Het waarderen van deze momenten kan je leren. Met de online e-cursus Geluk – Genieten van het leven, krijg je handvaten in de zoektocht naar geluk.

Schrijf je nu dus in om te genieten van een heerlijke toekomst. Leer om balans te vinden en leer tevreden te zijn met wat je hebt. Zodat je opstaat en zin hebt om aan de slag te gaan. Dat wakker worden een fijn moment is waarbij je vol energie aan een dag begint!

Wil jij nou meer informatie hierover? Hieronder vind je meer informatie!

  • Wil jij graag meer geluk ervaren in je leven?
  • Misschien ben je niet gelukkig, en daar wil je graag iets aan doen?
  • Dan kan dit wel eens iets voor jou zijn.
  • 3500 mensen zijn je al voorgegaan!
Ja! Ik wil direct na de kortingspagina!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *