Zorgen maken om of over alles? De oplossing lees je in deze blog!

Zorgen maken! Zorgen maken om niks? Vanaf nu niet meer!

Negatief zelfbeeld aanpakken maar hoe? Hier vind je informatie hoe je van een negatief zelfbeeld naar een positief zelfbeeld gaat. Voor meer zelfvertrouwen!

Zorgen maken: We worden iets gezonder. Daar mogen we trots op zijn.

Ons mandje in de supermarkt wordt steeds gevarieerder aan voeding, we koesteren een matigere houding ten opzichte van genotsmiddelen en weten de weg naar een vitaal en gelukkig leven steeds beter te vinden.

Maar er is één factor waar we bewust of onbewust toch nog veel te veel van nuttigen. De grootste ziekteverwekker op aarde. Stress. De cursus ‘Nooit meer zorgen of stress’ van Frank de Moei helpt ons daarom minder zorgen maken.

Zorgen

Het klinkt vast herkenbaar. Je ervaart een gespannen periode in je werk- of privéleven. Je ervaart het als stress. Je gaat je ergeren aan die stress. Ligt er wakker van. Begint je zorgen te maken om het zorgen te maken.

Voor je het weet slaap je slecht, eet je te veel zoute snacks, steek je een sigaret op of schenkt nog maar een glas wijn in. Om vervolgens weer wakker te liggen van die slechte gewoontes, bang te zijn voor je gezondheid, en nog meer stress te ervaren. Een vervelende vicieuze cirkel waar we allemaal weleens mee te maken hebben.

Een negatief bijeffect van een positief leven

Het is belangrijk om te weten dat we de stress niet hoeven tegen te bevechten. Stress is een volkomen normaal principe dat voorkomt uit een – in vele gevallen – mooi bestaan. Bezit geeft immers zorg. In feite zijn het juist de fijne ‘eigendommen’ in ons leven die de nervositeit veroorzaken.

Een grote familie, een enerverende baan, een rijk sociaal leven, een (online) sociaal netwerk, een mooi huis… Allemaal goede dingen, maar ze vreten ook de nodige energie. Vandaar dat het aantal stress- en burnoutklachten toeneemt. Ons leven is rijker geworden.

En daardoor ook rijker aan spanning. Ga maar na: als je niks zou hebben, heb je ook niks om je zorgen om te maken. Zoek je uitgebreide informatie over: burn-out klachten, depressies overwinnen, of gewoon stress verminderen? Zie hieronder voor meer informatie. 

onvermijdelijk

Piekeren, stressen, je zorgen maken. Hoe je het ook wilt noemen. Stress is een natuurlijk fenomeen. Je lichaam vreest voor gevaarlijke situatie die je alertheid vraagt, en dus voert de spanning op. We hoeven stress dan ook niet te vermijden. Dat is een verloren missie.

ongerust

Een leven zonder stress is simpelweg onmogelijk. Maar er beter mee leren omgaan, dat zet zoden aan de dijk. In plaats van iets te negeren, te doen alsof het niet bestaat, of er bang van te worden, moeten we er mee leren dealen.

Werkvloer

Kijken we op de gemiddelde Nederlandse werkvloer, dan zijn niet de sigaretten of de suikers de grote boosdoeners als het aankomt op de grootste oorzaak van ziekteverlof.

Werkdruk en stress zijn een veel grotere factor. Stress zorgt niet alleen voor directe factoren als hoofdpijn en vermoeidheid, maar ook tot een excessiever houding ten opzichte van voeding, nicotine en alcohol. De kans is groot dat jij in een onprettige periode er ongezondere leefgewoontes op nahoudt.

Meer keuzes

Als het beter gaat met de economie en onze gezondheid, waarom zijn we dan alsnog meer gestrest dan pakweg vijftig jaar geleden? Eén van de grootste veroorzakers van deze spanning is onze toegenomen palet aan mogelijkheden. We willen een zo compleet mogelijk leven, daar waar we vroeger akkoord gingen met een eenvoudiger bestaan. De activiteit op het internet draagt hier tevens aan bij.

Cursus zorgen maken

We kunnen ontelbare studies volgen, ambiëren allerlei toekomstplannen en willen de wereld zien. Met allerlei cursussen kunnen we ons bijscholen om onze identiteit te veranderen.

Maar als er iets is waar we meer kennis in moeten vergaren, en dus een onlinecursus in zouden moeten volgen, is het wel een leven waarbij we beter omgaan met stress. Als we leren om slimmer net onze innerlijke onrust beter te gaan, kunnen we grote stappen maken in onze geluk en gezondheid.

Handvaten tegen stress

De cursus ‘Nooit meer zorgen of Stress’ leert je om op een relaxter manier om te gaan met het leven. Van je gezondheid tot je relaties, van je carrière tot je innerlijke tevredenheid met jezelf.

Met de cursus – in het leven geroepen door Frank de Moei – krijg je handvaten om de regie van je leven in de hand te houden. Het betreft een e-cursus met een duur van twaalf weken. Kies er zelf voor welke houding je wilt aannemen: een gelukzalige houding of een wandelende spanningsbom? De keuze is aan jou.

Nooit meer zorgen of stress

Het bestellen van de e-cursus Nooit meer zorgen of Stress is de eerste stap naar een gelukkiger leven waarin ontspanning de boventoon boven spanning.

vrouw vrijheid

De cursus bestaat uit drie delen. In het eerste gedeelte – de kennismaking – leer je om opnieuw naar jezelf te kijken. Je beantwoordt enkele vragenlijsten en brengt je problemen in kaart.

In het tweede gedeelte leer je vervolgens om deze problemen op te pakken en maak je een zoektocht naar ontspanning. Tot slot leer je in het derde gedeelte om onaangename stressmomenten te minimaliseren en hoe je het beste de rust kunt bewaren.

En verder

Behalve de planmatige houding naar een kalmer en blijer bestaan geeft de cursus Nooit meer Zorgen of Stress ook nog enkele effectieve tips als het aankomt om je gedrag aan te passen. Mits je een positieve houding hebt, bereik je vele malen meer dan met een terneergeslagen en angstig leven.

Frank de Moei

Frank de Moei is gediplomeerd life-coach en begeleider van mensen die met meer positiviteit in het leven willen staan. Hij creëerde eerder al verschillende e-cursussen over onderwerpen die met welzijn te maken hebben. Denk aan zelfvertrouwen, een gelukkiger leven en betere relaties met iedereen.

Wil jij nou meer informatie hierover? Hieronder vind je meer informatie!

E cursussen

  • Wil je meer weten over deze e cursussen?
  • Of lezen over de tevreden gebruikers?
  • Dan kan dit misschien wel de oplossing voor je zijn.
Ja! Ik wil direct van mijn zorgen en stress af!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *