Stress en hoge bloeddruk

Een hoge bloeddruk kan een oorzaak zijn door stress. Vele mensen tussen de 20 en 69 jaar kampen met een te hoge bloeddruk. Mensen met een te hoge bloeddruk hebben vaak vele klachten.


Bloeddruk

Ze hebben vaker pijn en zijn ook veel vaker moe of ziek. Stress lijkt zo onschuldig, maar het kan op de lange termijn een hele vervelende kwaal worden. Met verschillende klachten in je lichaam.
Die kunnen vaak leiden tot een depressie of symptomen burn-out. En daardoor te hoge bloeddruk kan schade brengen aan het lichaam.

Zorg vooral dat je jouw stressniveau verlaagt. 
Mindfulness voor het dagelijks leven kan een oplossing bieden omdat yoga een goede werking heeft op je stressniveau. Het laat je lichaam weer ontspannen en je wordt er veel rustiger door. 

 

Veel mensen denken dat ze te hoge bloeddruk hebben omdat ze te vet eten. Andere mensen beweren weer dat ze stress krijgen van te veel drankgebruik of roken. Maar er zijn nog weinig mensen die daadwerkelijk denken, dat een te hoge bloeddruk kan komen door symptomen van stress.

Stress is dan ook een gevaarlijke boosdoener, als je teveel stress in je leven hebt kun je al snel een hoge bloeddruk krijgen. Je maakt je druk om dingen waar je niet druk om hoeft te maken. Het zijn allemaal zorgen. Op dit moment niks aan doen, en je hebt er dan ook geen grip op.

Maar zit nog steeds in je gedachten en je kunt er niet vanaf komen. Ik ben constant aan het malen, en je lichaam kan hier niet meer mee dealen. Dit kan op de lange termijn al heel snel een hoge bloeddruk veroorzaken, dat je steeds onrustig bent en niet tot rust kunt komen.

Wat je kunt doen om je stress probleem aan te pakken? Laat je gedachten opkomen in je hoofd en druk ze niet weg, maar voel hoe erg het is. Misschien is het wel helemaal niet zo erg als het lijkt. Omdat je niet weet wat echt en nep is. Jouw lichaam weet het op het laatst ook niet meer, en neemt het op. Daardoor komen er steeds meer zorgen bij, totdat het lichaam onrustig wordt en je hart steeds sneller gaat kloppen. Je wilt dus eigenlijk nooit geen zorgen of stress meer?

Probeer eens een meditatie oefening, gedachten loslaten, deze oefening is superkrachtig. Laat je gedachten los en je stressniveau daalt. Waardoor ook je bloeddruk veel rustiger zou worden. Misschien vind je dit nog wel raar, maar je staat versteld van de resultaten!

Misschien wil jij direct stress aanpakken? Dan kun je nadenken over mindfulness voor het dagelijks leven. Meer ontspannen en rust, ook helpt dit tegen piekeren en angst gedachten. Als je deze symptomen aan pakt, dan merk je al gauw dat je bloeddruk omlaag gaat.

Er is ook een NLP cursus online, hier leer je weer om beter om te gaan met emotie en negatieve gedachten. Ook kun je leren om te stoppen met piekeren en gedachten los te laten. Uiteraad het verminderen van stress en dit zorg weer voor een lage bloeddruk.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *