Rust in je hoofd krijgen?

Hoe krijg je meer rust in je hoofd? Heb je al eens nagedacht over mindfulness? Wat is mindfulness? Het is meditatie in combinatie met rustgevende muziek.

rust in je hoofd

Door dit te gaan toepassen merk je al snel dat het lichaam steeds rustiger wordt.
Rust in je hoofd krijgen kan ook door negatieve gedachten los te laten. 

Zoals een geleidende meditatie of ademhalings oefeningen te doen.
Leef in het nu en ga je niet druk maken over morgen. Wat er in het verleden heeft gespeeld doet er niet meer toe. Geniet van de mooie dingen om je heen. Je merkt dat je veel meer rust in je hoofd krijgt.

Een aantal tips om meer rust in je hoofd krijgen. Ervaar je veel stress of heb je zorgen? Je wilt nooit meer zorgen of stress krijgen in je leven? Kijk wat je kunt doen in je leven om minder stress te ervaren en maak je niet zorgen om dingen waar je op dit moment geen grip op hebt.

Zijn er bijvoorbeeld problemen, die direct aan te pakken zijn? Pak deze problemen direct aan los ze op. In plaats van onrustig in je hoofd blijven denken en niets doen. Gaan we nu direct actie ondernemen, probleem-oplossing-actie!

We piekeren te veel in ons hoofd, omdat we niks ondernemen. Als we iets moeten uitvoeren, waarover we onzeker zijn, dan doen we dit liever niet. Maar door niet te doen, blijven we in onze angsten zitten.

Hierdoor ervaren we steeds meer onrust in ons hoofd en weten we niet meer hoe wij ons echt moeten voelen. Kortom: stop met denken en ga meer doen in je leven. Mindfulness voor het dagelijks leven kan je hier bij helpen.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *