Waarom ben ik zo moe? Yoga kan jou verder helpen!

Energie is kostbaar! Wakker het aan met yoga!

Waarom ben ik zo moe? Energie is kostbaar! Wakker het aan met yoga! Wat kan yoga doen met je energie niveau? Yoga oefeningen tegen slapeloosheid. De kracht van yoga!

Waarom ben ik zo moe? Wat is het grootste goed? Geluk. Waarschijnlijk. Gezondheid? Ook. Maar er is er nog één.

Energie! Hadden we er maar meer van! Want vermoeidheid is een serieus probleem dat veel levensdoelen in de weg staat. Waar komt een gebrek aan energie eigenlijk vandaan?

En vooral: op welke manier kunnen we een beetje extra energie krijgen? Lees hoe yoga jou kan activeren!

Inhoudsopgave

Het is de cirkel van het leven:

Jong = veel energie en tijd

Middelbaar = veel energie, weinig tijd

Oud = veel tijd, weinig energie

Als je jong bent, heb je bergen met energie en veel vrije uren. Om drie uur ’s middags ben je klaar met school, en het stapeltje huiswerk daargelaten kun je eindeloos op het basketbalveld staan of tikkertje spelen.

Ben je op middelbare leeftijd, dan stapelen verantwoordelijkheden zich op.

Huishouden, administratie, zorg voor kinderen. Je energielevel is waarschijnlijk nog prima op peil, maar je hebt weinig tijd om deze te benutten.

Op oudere leeftijd nemen de taken weer af, maar juist dan, maar datzelfde gebeurt ook met je activiteit. Je energie zet een stapje terug en gedraagt je langzamer.

Energie is kostbaar

Bovenstaande ironische kwestie benadrukt maar weer eens hoe kostbaar energie eigenlijk is.

Want energie is vaak niet zomaar even te ‘bestellen’. Ja, met een bakje koffie misschien even, maar dat duurt niet eeuwig. Je kunt nog zo succesvol, rijk en geliefd zijn,

maar met weinig daadkracht, heb je ook weinig levenslust.

vrouw-die-slaapt-e1563990396571

Met een vermoeide geest heb je minder zin om dingen op te pakken, leuke plekken te bezoeken en om de volgende stappen te zetten. Die verbouwing?

Te ingrijpend. Dat eigen gedroomde bedrijf? Te ingewikkeld. Alles wordt lastiger als je kijkt door een energieloze bril.

Energie verzamelen!

Geen wonder dus, dat gelukkige mensen er doorgaans voor kiezen om zichzelf te overladen met energie.

Ze doen het werk waar ze opgewekt van raken en spreken alleen met mensen af die ze inspireren en motiveren. Ze doen hobby’s waar ze blij van worden.

Maar zelfs als ze al die maatregelen hebben genomen, overkomt het ook hen dat ze af en toe uit balans raken. Vermoeidheid komt immers altijd bovendrijven, of je nu gelukkig bent of niet.

Energievretend

Het overkomt ons namelijk allemaal weleens dat we ons in een situatie bevinden die ons de energie ontneemt. Denk maar eens aan dat ene vak op school dat je niet leuk vond, en waar je als een ingedutte pudding bij raakte tijdens elke les.

vrouw-die-moe-is-e1563990099494

Of aan die baan die je per ongeluk had aangenomen, maar die totaal niet bij je leek te passen.

Of een periode waarin je zoveel aan het werk was, of je zo veel zorgen had, dat je langzamerhand voelde dat je energie als een kaarsje uitging.

Oorzaken vermoeidheid

Wat veroorzaakt nu precies dat lusteloze, vermoeide gevoel?

Als je na een paar dagen goed slapen en relatief gezond te hebben geleefd nog steeds het gevoel hebt dat er een vrachtwagen over je heen heeft gereden, dan ligt het niet meer aan een nachtje doorhalen of een gefrituurde hap te veel, maar is er iets anders aan de hand. Stress is een grote factor.

Maar ook te weinig tijd investeren in jezelf, is een grote oorzaak voor vermoeidheid.

En dan stap 3….

Heb jij al de nodige mensen om je heen verzameld die jou energie geven? En doe jij werk waar je van opleeft?

Goed zo! Dan heb je de belangrijkste pilaren al verzameld. Maar er is er nog één component voor energie, dat je waarschijnlijk wel kunt raden. Een gezonde levensstijl.

We zullen in dit geval niet eindeloos herhalen hoe een goede nachtrust en een matige levensstijl je meer energie zullen geven dan een achteloze houding ten opzichte van je gezondheid.

Want dat weet je natuurlijk allang. Voedingsvezels, beweging, we kennen alle adviezen.

Glamoursport

Heb je eigenlijk weleens ontdekt hoe yoga een plaats kan nemen in jouw alledaagse patroon om een gezonde dosis energie te bewaren?

Yoga is al jarenlang een sport die in de entertainmentkringen een grote bekendheid genereert. Het wordt namelijk onlosmakelijk verbonden met een mooi, lenig silhouet.

vrouw-doet-yoga-oefeningen-e1563989782535

Maar toch zullen de grootste yogafans hun gestroomlijnde taille niet als primaire reden geven voor hun yogafanatisme. Yoga is namelijk in eerste instantie bedoeld om energie op te wekken.

Yoga als energiekick

Waar yoga vaak meer met ‘rust’ dan met ‘energie’ geassocieerd wordt, pakt deze bewegingsleer vaak in beide gevallen uit. Yoga geeft energie. En toch is niet iedereen van dit feit op de hoogte.

Buitenstaanders zien yoga vaak als een meditatief, spirituele handeling, gericht op kalmte en sereniteit. Maar yoga is er in eerste instantie juist op gericht om energie op te wekken.

Prana als levensenergie

Yoga voor energie? Jawel. En dat hoeft niet alleen met de krachtigere varianten het geval te zijn, zoals poweryoga en bikramyoga. Ook de verschijningsvormen waarmee een lagere hartslag wordt bereikt, zijn zeer gunstig voor een gezond energielevel.

Op die manier kan yoga dus een krachtige ‘tool’ zijn tegen vermoeidheidsproblemen. Sterker nog, er bestaat zelfs een term waarmee dit wordt aangeduid: prana. Prana staat voor vitale levensenergie.

Ademhaling

Laten we dan meteen maar beginnen met de meest basale, maar misschien wel de belangrijkste yogaoefening: ademen. De basis voor de ‘prana’ ligt immers niet in allerlei vergevorderde oefeningen.

Deze ligt in de ademhaling. Als we op de juiste manier ademen, krijgen we het voor elkaar om de meest energie op een natuurlijke wijze binnen te krijgen. Ook jij kunt dus leren om op een betere manier te ademen en daardoor meer energie in je leven te krijgen. Ideaal tegen vermoeidheid!

Met yoga stap voor stap kun je dit heel gemakkelijk leren, direct vanuit je veilige thuissituatie. Happy With Yoga heeft dit zo ontwikkeld, zodat je niet in groepsverband hoeft te gaan oefenen en daardoor je eigen tempo kunt gaan bepalen.

Wil jij nou meer informatie hierover? Hieronder vind je meer informatie!

  • Wil jij graag meer energie ervaren?
  • Je bent dat slappe en futloze leven, meer dan zat?
  • Dan kan yoga misschien wel een oplossing voor je zijn.
  • 2500 mensen zijn je al voorgegaan!

 

Ja! Ik wil direct na de geheime kortingspagina!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.