Loslaten hoe doe je dat? Dit heb je nodig!

Hoe laat ik dingen los in mijn leven? Deze blog gaat jouw verder helpen!

Je krijgt vaak de tip of opmerking, laat het toch los! Maar ja, dat is makkelijker gezegd dan gedaan natuurlijk. Loslaten, hoe moet je dat dan doen?

En wat moet je nou eigenlijk loslaten? Wij zijn op onderzoek uit gegaan om erachter te komen wat loslaten nou eigenlijk precies inhoudt en hoe je dat dan doet.

Alles wat je wil weten over loslaten en het toepassen van loslaten lees je daarom in dit blog.

Inhoudsopgave

Wat moet ik nou loslaten?

Als je je handen vol hebt, letterlijk, doe je er goed aan om soms wat los te laten. Zo maak je het makkelijker voor jezelf. Je tilt minder zwaar en zeult geen onnodige ballast mee.

Maar ja, als je het verkeerde loslaat, bijvoorbeeld je sleutels, kan je voor grotere problemen komen te staan. Voordat je dus begint met loslaten is het handig om te weten wat je nou precies los moet laten én wat niet.

Dump onnodige ballast

prullenbak

Wil je harder varen of hoger vliegen dan moet je lichter worden. Dat doe je door onnodige bagage weg te gooien.

Wil jij als persoon groeien of verder komen dan moet je eigenlijk hetzelfde doen. Je moet leren wat je mee moet nemen en wat je achter je moet laten om verder te komen.

Zaken zoals stress en angsten beperken je. Deze emoties houden je weg van groei waardoor je vast komt te zitten. En daarom doe je er dus goed aan om deze ballast van je af te gooien. Klinkt simpel natuurlijk, maar hoe doe je dat dan?

Onderzoek wat jou remt

Je hebt jezelf een doel gesteld maar je komt er niet. Hoe komt dat? Wat beperkt jou en wat kan je eraan doen? Dit zijn ontzettend belangrijke vragen om te kunnen groeien als mens.

En ze zijn zo belangrijk omdat het antwoord je enorm op weg kan helpen.

Maar juist daardoor zijn deze vragen vaak niet gemakkelijk te beantwoorden. Want ja, als je eenmaal weet waar het fout gaat, dan kan je er wat aan doen.

Als iedereen wist wat hen tegen hield zou groei en geluk een stuk vanzelfsprekender zijn.

Herken knelpunten

hersenen bekijken

Loop je ergens tegenaan, dan is het belangrijk omdat te erkennen en te herkennen. Als je niet ziet waar je struikelt kan je ook niet zien wat het is dat jou onderuit haalde.

Het is soms confronterend en niet iedereen wil alle emoties onder ogen komen of zien.

Maar als je dat niet doet dan kom je niet verder en blijf je hangen. Op het moment dat je merkt dat je vastloopt is het goed om bij jezelf te rade te gaan wat er gebeurde.

Ga op onderzoek uit

Als je dan merkt, he hier loopt het spaak, dan ben je er helaas nog niet. Want de vraag is waarom gaat het mis, waarom ben ik bang, waarom sla ik dicht of word ik verdrietig? Wat is de reden dat je deze emoties ervaart en dat deze je beperken.

Niet altijd is het even duidelijk waar iets vandaan komt. Schrijf het op en bekijk of je patronen kan ontdekken. Als je uit kan vinden wat de grondslag is ben je alweer een stap verder. Maar met alleen het herkennen van het probleem ben je er natuurlijk nog steeds niet helemaal.

Wel kan je anticiperen op gebeurtenissen waardoor je minder snel uit het veld geslagen bent. Als jij je zwaktes kent kan je leren daarmee om te gaan of deze proberen indien mogelijk te mijden.

Voorbeelden van loslaten

Misschien is dit hele verhaal een beetje abstract. Daarom willen we het een en ander verduidelijken door voorbeelden te geven van zaken die mensen los kunnen laten om verder te komen.

Het advies, laat het los, krijg je vaak als mensen moeite hebben om ergens overheen te komen of zich druk maken over iets wat buiten hun macht ligt.

MIsschien heeft iemand iets gezegd of gedaan waar jij je druk over maakt. Jij kan daar nu verder helemaal niets aan doen of veranderen. Laat het los, laat het achter je, denk er niet meer aan en ga verder. Blijf niet hangen bij die opmerking want je komt er niet mee verder.

Je moet dus concreet leren om je niet teveel aan te trekken van wat een ander zegt of doet. Je moet leren om dat naast je neer te leggen en verder te gaan.

Leef in het heden

Vaak zijn het zaken uit het verleden die jou in het heden beperken. Zaken die buiten jouw macht liggen en waar je verder niets mee kunt of aan kunt veranderen.

Het verlies van een geliefde is een groot gemis. Maar het missen van iemand brengt deze persoon niet terug. Hoe graag je dat ook zou willen. Een negatieve ervaring beperkt mensen ook vaak.

Men durft bijvoorbeeld geen lift meer te nemen omdat deze een keer bleef hangen. Je kan dan angsten ervaren op het moment dat je een lift ziet, maar het is natuurlijk ook behoorlijk lastig als je op de 20e verdieping moet zijn.

Laat een ervaring uit het verleden dus geen beperking zijn voor jouw leven nu.

Verander patronen en gewoontes

Door jezelf te ontdekken en beter te leren kennen is het mogelijk om te bepalen waar je hulp nodig hebt. Door het veranderen van bepaalde manieren van denken of handelen kan je het jezelf stukken makkelijker maken.

Maar ja, dan is weer de vraag, hoe leer je gewoontes af? En welke moet je afleren of wat moet je jezelf aanleren? Er is een manier om dit te leren. NLP staat voor Neuro Linguistisch Programmeren.

Deze methode komt voor uit onderzoeken die zijn gedaan naar het gedrag van succesvolle mensen. Hierbij werd bekeken welke gedachtepatronen en emoties naar succes leiden en welke niet.

Herprogrammeer jezelf

Met hulp van NLP is het mogelijk om inzicht te krijgen in hoe jij de dingen doet en hoe je dat kan veranderen om meer succes te krijgen. Je leert om creativiteit te stimuleren en jezelf te motiveren.

Maar ook leer je wat je remt en je tegenhoudt zodat je dit kan aanpakken. Met een thuisstudie NLP kan je in je eigen tempo leren wat jou remt en hoe je het beste uit jezelf kan halen.

Het fijne is dat je in je zelf in alle rust kan werken. Leer jezelf kennen en herprogrammeer jezelf om anders te reageren op waarnemingen. Verander onbewuste patronen en laat het los. Leer loslaten wat je niet meer nodig hebt en wat jou beperkt.

Wil jij nou meer informatie hierover? Hieronder vind je meer informatie!

NLP cursus online

Online cursus NLP

  • Je vind het lastig om dingen los te laten?
  • Ben jij constant aan het piekeren en malen in je hoofd?
  • Dan kan dit wel eens de oplossing voor je zijn.
  • Duizenden profiteerden vóór jou!
Ja! Ik wil direct leren loslaten!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.