Stress en afvallen.

Een dieet volgen is misschien niet al te gemakkelijk. Maar normaal eten en niet aan komen? Dan kunnen er verschillende oorzaken zijn. Waaronder stress een grote boosdoener kan zijn.


blonde vrouw

Als het blijkt dat je symptomen van stress hebt, kan dat gevolgen hebben voor je lichaam. Je voedingspatroon is misschien anders of je lichaam is niet optimaal. Dat is vaak de reden dat je lichaam voeding niet optimaal benut.

Je kunt bijvoorbeeld een Yoga les nemen om de symptomen van stress te verminderen of mediteren zodat je weer tot rust mag komen en je lichaam meer ontspanning krijgt. Dat lost vaak vele problemen op. Waarvan je al heel lang naar op zoek was.

Bij veel chronische stress heb je twee verschillende soorten groepen mensen, mensen die afvallen door het gevolg van stress of mensen die aankomen door gevoel van stress. Mensen die afvallen door stress, hebben geen trek meer in eten omdat ze misselijk zijn. Daarom verbranden ze juist veel calorieën omdat ze helemaal hyperactief zijn door stress.

Je kunt ook dikker worden door stress, omdat je constant bezig bent met je zorgen maken en piekeren over alles en nog wat. Je gaat bijvoorbeeld meer eten omdat je je zorgen maakt over dingen. Het is dan niet de stress die je dikker maakt, maar door het verkeerde eetpatroon toe te passen, ben je eigenlijk dikker geworden door emotie eten.

Dit kan ook heel vaak bij drinken van alcohol of roken van sigaretten. Het is vaak de vluchtweg die je wil nemen, omdat je iets nodig hebt om al die problemen weg te kunnen drukken. In plaats van dat je jouw probleem direct aan wil pakken. Ga je deze slechte gewoontes gebruiken om niet te hoeven voelen.

Wat kun je doen als je teveel stress hebt en niet weet hoe je dit ook moet oplossen. Het beste middel is om direct het probleem tot in de kern aan te pakken. Heb je bijvoorbeeld een probleem in je leven, ga dan direct op het probleem af. Wat is het probleem, kijken naar, wat is de oplossing. Direct op je probleem afgaan, betekent eigenlijk, niet nadenken maar direct actie ondernemen. Zo zorg je altijd dat je geen problemen gaat uitstellen, en ook niet gaat wegdrukken.

Als je stress voorgoed wilt aanpakken, kun je gebruik maken van de e cursus mindfulness voor het dagelijks leven. Dit is makkelijk toe te passen en heeft een hele krachtige werking op het lichaam. Je bent meer ontspannen en laat gemakkelijk stress los. Meer balans in je lichaam en geest.

Dus eigenlijk nooit geen zorgen of stress meer en je lichaam is daardoor meer in staat om het eten op een gezonde manier te verteren. Hierdoor ben je nog meer in balans.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *