Yoga Nidra: Reis door de chakra’s review

Herstel je energiecentra met de cursus Yoga Nidra – Reis door de chakra’s

Misschien heb je er wel eens van gehoord of zelfs een cursus Yoga Nidra gedaan. Zelf had ik deze cursus bij de Happy With Yoga Academy gevolgd.

Ik voelde na de cursus dan ook veel meer rust dan voorheen, maar was nu klaar voor de volgende stap: de cursus Yoga Nidra – Reis door de chakra’s.

Ik heb deze onlangs afgerond en heb het gevoel dat er een last van me af is gevallen. Alsof ik een stuk ben bevrijd uit de gevangenis van mijn eigen gedachten!

Het energiesysteem van je lichaam

De cursus Yoga Nidra – Reis door de chakra’s helpt je de balans in de belangrijkste energiecentra van je lichaam te herstellen.

Energieën klonken mij in het begin maar een beetje zweverig, maar het bestaan ervan in ons lichaam is wel degelijk door wetenschappelijk onderzoek bewezen.

Ook gedachten en emoties zijn vormen van energie. Het energiesysteem noemden de oude Yogi’s het chakrasysteem.

Bij spanningen of blokkades in je lichaam kan je energie niet goed stromen en dat kan zich fysiek, mentaal, emotioneel of spiritueel uiten. De cursus Yoga Nidra – Reis door de chakra’s helpt je met je balans.

Behoefte aan ontspanning

‘Druk’, zei ik altijd maar, en ‘dat alles goed met me ging’, als iemand ernaar vroeg. Zeggen dat ik er helemaal doorheen zat, dat stond ik mezelf niet toe. Alsof dat een zwakte was, falen

.

niemand is perfect

Je moet carrière maken, een leuk huis kopen, in een mooie auto rijden en als het even kan ook nog eens indrukwekkende reizen naar de andere kant van de wereld maken.

En oh ja, dat ook nog even combineren met de zorg voor je kinderen. Dat moeten gaf me zoveel stress! De cursus Yoga Nidra – Reis door de chakra’s heeft me enorm geholpen.

Voor wie is de cursus Yoga Nidra – Reis door de chakra’s bedoeld?

Voor mij was het vooral de behoefte aan fysieke en emotionele ontspanning die me deed beslissen de cursus Yoga Nidra – Reis door de chakra’s te gaan volgen.

Maar je kunt er ook een andere aanleiding voor hebben. Het kan je namelijk ook helpen als je beperkende gedachten en overtuigingen hebt die je graag zou willen veranderen.

Maar ook kan Yoga Nidra – Reis door de chakra’s je helpen meer over jezelf en de keuzes die je maakt, te leren.

Hoe energieën jou beïnvloeden

Voorheen stond ik er nooit zo bij stil, maar sinds de cursus Yoga Nidra – Reis door de chakra’s ben ik me ervan bewust dat energie letterlijk alles beïnvloedt.

En alles wat je vervolgens ervaart, beïnvloedt weer je gedachten en de manier waarop je de volgende keer met dingen omgaat. Als ik naar mijn eigen situatie kijk, zie ik dat dit op de werkvloer duidelijk tot uiting kwam.

Met mijn werkgever had ik niet zo’n goede band. De woordenwisselingen die wij wel eens hadden gehad, hadden ertoe geleid dat ik ook met negatievere energie naar mijn werk ging.

Dankzij de cursus Yoga Nidra – Reis door de chakra’s heb ik leren inzien dat mijn energiesysteem eigenlijk voor een groot deel bepalend is voor de keuzes die ik maak, de ervaringen die ik opdoe en zo ook voor de richting die ik mijn leven geef.

Yoga Nidra- Reis door de chakra’s heeft me echt wakker gemaakt. Ik weet nu dat ik zelf veel meer kan sturen dan ik ooit voor mogelijk hield.

De zeven energiesystemen volgens de yogi’s

reiki oefening

Energie kan zich op tal van plekken in je lichaam bewegen en tot uiting komen. Maar de yogi’s benoemen zeven plekken die extra belangrijk zijn.

Deze zeven hoofdchakra’s zijn ook het uitgangspunt van Yoga Nidra – Reis door de chakra’s. Elk chakra heeft zijn eigen energie en manifesteert zich zo ook op zijn eigen manier in je lichaam.

De cursus Yoga Nidra – Reis door de chakra’s maakt het duidelijk dat deze zeven chakra’s goed in balans moeten zijn.

De juiste balans helpt jou niet alleen te ontspannen, maar ook je leven op een positieve manier te beïnvloeden.

Meer over de zeven chakra’s

Alvorens ik aan Yoga Nidra – Reis door de chakra’s begon, was ik wel een beetje sceptisch. Na de eerste les ben ik daar helemaal van teruggekomen.

Behalve de lessen zelf vond ik ook de informatie over de chakra’s erg interessant.

Zo zorgt het eerste chakra er bijvoorbeeld voor dat je je stabiel voelt, staat het tweede chakra onder andere voor creativiteit en het uiten van emoties en staat het derde chakra voor zelfwaardering en zelfcontrole.

In de cursus Yoga Nidra – Reis door de chakra’s kom je ook over de rest van de chakra’s genoeg te weten.

Wat doet Yoga Nidra voor je?

Wist je dat yoga Nidra letterlijk vertaald eigenlijk ‘slaap van de yogi’s’ betekent? Het is dan ook geen lichamelijk intensieve vorm van yoga, maar een vorm die je in een liggende houding uitvoert.

Die wordt trouwens ‘savassana’ genoemd. Het is een yogatechniek waarmee je tot diepe ontspanning komt. Het brengt veel rust, vermindert stress-gerelateerde klachten en zorgt ervoor dat je beter slaapt.

Eigenlijk voelt een sessie haast alsof je een powernap hebt gehad. Ook tijdens de cursus Yoga Nidra – Reis door de chakra’s voelde ik die fijne ontspanning.

Indrukken verwerken en doelen stellen met Yoga Nidra – Reis door de chakra’s

Net als de cursus Yoga Nidra werk je bij Yoga Nidra – Reis door de chakra’s niet alleen aan je lichamelijke en emotionele rust, maar ook aan de veranderingen die je wilt nastreven.

Dit kunnen kleine dingen zijn, maar ook grote doelen die je in je leven wilt bereiken. Zelf begon ik met het zetten van intenties die werkgerelateerd waren.

Yoga Nidra – Reis door de chakra’s heeft me voor mijn gevoel echt goed geholpen die zichtbare veranderingen te realiseren.  Veranderingen waar ik elke dag de vruchten van pluk!

Yoga Nidra – Reis door de chakra’s is spiritueel én praktisch tegelijk

Ik vind het zo jammer dat mensen vaak geneigd zijn te denken dat Yoga Nidra – Reis door de chakra’s iets heel zweverigs is.

Eerlijk toegegeven was ik voordat ik aan mijn eerste yogacursus begon ook sceptisch, maar ik heb mijn mening al gauw bijgesteld.

En natuurlijk is het niet te ontkennen dat er ook een spiritueel aspect aan vastzit, maar Yoga Nidra – Reis door de chakra’s brengt ook zoveel lichamelijke voordelen met zich mee!

Zelfs alhoewel het niet onder de fysiek intensieve yogasoorten behoort.

De kracht van Yoga Nidra – Reis door de chakra’s

Misschien heb je de website van de Happy With Yoga Academy al eens bezocht en gezien dat er ook een gewone Yoga Nidra cursus wordt aangeboden.

Ook ik heb deze gedaan en vond het fijn om op deze manier uitgebreid kennis te maken met deze vorm van yoga. Yoga Nidra – Reis door de chakra’s helpt je echter nóg sterker met het teweegbrengen van veranderingen in je leven.

Het zetten van intenties wordt door de combinatie met de chakra’s namelijk nóg krachtiger en doelgerichter.

De cursus is overigens geschikt voor iedereen, of je nu nog nooit op de yogamat hebt gestaan of juist een doorgewinterde yogi bent. Heb je thuis een yogamat, dan ben je er al helemaal klaar voor om aan Yoga Nidra – Reis door de chakra’s te beginnen.

In plaats van een yogamat kun je ook een handdoek gebruiken. Ook is het fijn om makkelijk zittende, losse kleding te dragen.

Wat doe je in de cursus Yoga Nidra – Reis door de chakra’s?

Yoga Nidra – Reis door de chakra’s volg je om met behulp van de traditionele yoga Nidra-techniek te ontspannen en diepgewortelde blokkades en overtuigingen te veranderen.

tekst foto

Zo komt je energiesysteem weer in balans en dat merk je in alles in het dagelijks leven. Ikzelf heb echt het gevoel dat er een last van me af is gevallen en ik veel beter met allerlei situaties kan omgaan.

Behalve de oefeningen zelf leer je ook veel over hoe het chakrasysteem werkt en wat de eigenschappen van elk chakra zijn.

Wat krijg je als je je aanmeldt voor Yoga Nidra – Reis door de chakra’s?

Meld je je aan voor Yoga Nidra – Reis door de chakra’s, dan krijg je vijf chakra yoga Nidra sessie, een cursushandleiding ‘Reis door de chakra’s’, een werkboek, instructievideo’s en begeleiding van de professionele yogadocenten van de Happy With Yoga Academy.

Het grootste yogaplatform van Nederland en België. In plaats van €222,- betaal je er nu slechts €87,- voor.

Je kunt direct beginnen en er geldt een niet goed, geld terug garantie van dertig dagen. Yoga Nidra – Reis door de chakra’s werd ontwikkeld door Rolf en Melanie, die al jarenlang professioneel yogadocent zijn.

Wil jij nou meer informatie hierover? Hieronder vind je meer informatie!

Yoga Nidra: Reis door de chakra’s

  • Wil jij ook meer balans in jouw leven, en meer rust ervaren?
  • Je twijfelt misschien nog, of dit wel iets voor jouw is?
  • Gegarandeerd resultaat!
  • 1500 mensen zijn je al voorgegaan!
Ga direct na de geheime kortingspagina!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *