Waarom yoga voor ouderen?

yoga voor ouderen

Yoga geeft veel rust en kracht, je krijgt er ook veel energie door. Waarom is yoga dan goed voor ouderen. Oudere mensen hebben vaak al iets meer klachten. Bijvoorbeeld de bloedsomloop bij oudere mensen, is vaak wat minder dan bij jonge mensen.

Als je yoga oefeningen doet, dan gaat je lichaam beter functioneren en word je bewuster van je eigen lichaam. Mindfulness voor het dagelijks leven is een onderdeel van yoga. Wat is mindfulness nou precies? 
Mindfulness is meditatie in combinatie met ademhalings-technieken. Het helpt voor ontspanning en stressklachten te verminderen.

Waarom is yoga goed voor ouderen, en wat maakt het zo krachtig? Omdat oudere mensen vaak iets slechtere botten hebben. Het lichaam functioneert dan niet meer zo goed. En de bloedsomloop wordt er ook niet sneller op.

Yoga stap voor stap is vrij makkelijk toe te passen en ideaal voor oudere mensen, die vanuit hun eigen thuissituatie dit kunnen doen. Je hoeft dus niet in groepsverband te oefenen.  

Door weer yoga oefeningen te doen, luister je weer naar je lichaam. Je geeft je lichaam eigenlijk weer de kracht om te genezen. Je lichaam wordt flexibel en je krijgt er meer energie van. Omdat oudere mensen vaak minder energie hebben, is yoga een hele krachtige manier om toe te passen in het dagelijks leven.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.