Zal ik ooit iemand vinden?

Wat helpt me echt om een partner te vinden? Deze tips helpen je verder!

In een wereld waarin relaties steeds vluchtiger worden en er nauwelijks nog bewuste moeite wordt gedaan om lang bij elkaar te blijven, kan het lastig zijn om een geschikte partner te vinden.

Vaak worden bij het aangaan van een relatie al bepaalde verwachtingen gesteld. Waar de één mogelijk alvast een toekomst wil uitstippen, kan de ander slechts een samenzijn op basis van ‘het moet wel gezellig zijn’ hanteren.

Mooie woorden doen je dan geloven dat er meer mogelijk is, terwijl je partner wellicht altijd al met één voet buiten de relatie heeft gestaan. Je kunt zo veel teleurstellingen oplopen, die het vinden van een nieuwe liefde weer een stuk moeilijker maken.

Je wilt immers niet opnieuw je hart breken of al je energie in een relatie steken, die toch gedoemd is om te mislukken. Door de diversiteit aan datingapps en voorkeur voor vluchtige ontmoetingen kun je je afvragen: ‘Zal ik ooit iemand vinden?’ en je zorgen maken over waar het misgaat.

Waarom komt de ware niet op mijn pad?

Liefde is uiteraard wat elke man of vrouw op een gegeven moment hoopt te vinden. Zeker als je graag een diepere connectie met iemand wilt hebben en plannen voor de toekomst wilt bedenken.

Als eerdere relaties dan veel te wensen overlieten, kun je de hoop op het vinden van de juiste persoon mogelijk opgeven. Er kunnen verschillende redenen zijn waarom de ware niet op je pad lijkt te komen.

Om hier meer duidelijkheid over te krijgen, is het verstandig om voor jezelf goed in kaart te krijgen waar het misgaat.

Enkel door je eigen houding en gedrag onder de loep te nemen, kun je ontdekken hoe je ruimte geeft aan relaties die uiteindelijk niet voor je werken. Wellicht doe jij alle moeite om een relatie in stand te houden, terwijl de ander er allang niet meer bij betrokken is?

Waarom lukt het me niet om iemand te vinden?

De vraag ‘Zal ik ooit iemand vinden?’ kan je erg neerslachtig maken. Je wilt immers een leuke, aantrekkelijke man of vrouw vinden met wie je leuke tijden kunt doormaken.

Ervaringen in eerdere relaties kunnen je echter het geloof in de liefde ontnemen, waardoor het ook nog eens een stuk moeilijker wordt om daadwerkelijk iemand te ontmoeten die wel volop voor jou gaat.

Om te achterhalen waarom je niemand lijkt tegen te komen die jou met respect behandelt en voor je door het vuur zal gaan, kan het helpen om hierin de juiste support te vinden.

Door zelf maar rondjes in je eigen hoofd te blijven draaien en te blijven steken in alles wat je zelf mogelijk verkeerd hebt gedaan, zal je uiteindelijk namelijk niet verder helpen. Met de juiste begeleiding kom je een stuk verder en zul je weer in de liefde gaan geloven.

Oorzaken waar het door misgaat

Door het volgen van cursussen kun je achterhalen waar het misgaat in relaties. Ook kan het je helpen inzicht te krijgen in het soort partner waar je daadwerkelijk naar op zoek bent.

Mogelijk probeer je zelf het goede voorbeeld te geven, van hoe je behandeld wilt worden, maar krijg je alsnog het omgekeerde resultaat. In plaats van op jezelf neer te praten, kun je inzicht krijgen in je patronen en hieruit lering trekken.

Door te ontdekken in hoeverre en op welke manier je zelf ruimte geeft aan hoe anderen je in een relatie behandelen, kun je deze reacties veranderen en ombuigen naar meer positievere uitkomsten.

Er zijn zeker genoeg dingen die je kunt doen om opnieuw vertrouwen in de liefde te krijgen en voor jezelf een juiste partner te vinden.

Wees gelukkig met jezelf

Een eerste vereiste voor het vinden van ware liefde, is het houden van jezelf. Als je ervoor zorgt dat je eigen leven de beste invulling krijgt die je maar kunt wensen, word je vanzelf gelukkig.

Je hebt hiervoor immers niet direct een partner nodig. Geluk zit in jezelf en als je dingen doet waar je zelf blij en gelukkig van wordt, zul je dit vanzelf gaan uitstralen.

Een gunstige wisselwerking hierin geldt dat je daardoor juist weer extra aantrekkelijk wordt voor iedere man of vrouw die jou ontmoet. In plaats van dat jij moeite doet om ervoor de ander leuk uit te zien of je beste beentje voor te zetten, doe je dit allereerst voor jezelf.

En zal dit direct opvallen bij anderen, die vervolgens maar wat graag moeite willen doen om bij jou in de buurt te zijn. Laat je geluk dus niet afhangen van wat je denkt dat de ander wil zien, maar toon anderen hoe jij zelf kunt zijn. Succes gegarandeerd.

Ontdek welk patroon jij hebt in de liefde

Elk mens heeft enkele hardnekkige patronen opgebouwd tijdens het opgroeien, die zowel in je voor- als nadeel kunnen werken als het aankomt op de liefde. Ben je gewend om te reageren als een ‘people pleaser’, dan wil je anderen graag op hun gemak stellen, maar kun je hierin mogelijk nogal doorslaan.

Binnen een relatie kun je dan alles doen om de ander gelukkig te maken, continu de sfeer hoog willen houden en allerlei leuke dingen verzinnen om de ander maar te motiveren. Zonder dat je partner hierin zelf enige sjoege geeft, bevind je je al snel in een eindeloos patroon van geven, uitreiken en afwachten.

Je bemerkt dat je vriend of vriendin het allemaal wel best vindt en zelf nauwelijks moeite doet om zelfs maar op je berichten of voorstellen te reageren. Inzicht in je eigen houding geeft opheldering waar je zelf aan kunt werken om dergelijke ervaringen niet meer op te lopen.

Durf je kwetsbaar op te stellen

Om de vraag ‘zal ik ooit iemand vinden?’ te doen oplossen, is het belangrijk dat je je kwetsbaar durft op te stellen voor de liefde. Als je alle muren die je hebt opgebouwd, omhooghoudt, kan niemand ooit de liefde tonen waarnaar je zo op zoek bent.

Je zult je opnieuw moeten openstellen voor de ervaring van verliefd worden, een relatie aangaan en liefde delen.

Je kwetsbaar opstellen betekent dat je eerlijk bent over je gevoelens, fouten durft te maken en enthousiast weer die aspecten van een relatie toelaat die vreugde en verbinding geven.

Vaak krijg je echter het advies om waakzaam te zijn, uit te kijken voor wat de liefde met je kan doen. Toch houdt dit je in een oud verhaal van teleurstelling en maak je niet de weg vrij voor het vinden van een nieuwe liefde.

Als je dit volhoudt, weet je zeker dat je niemand zal ontmoeten met wie je het gezellig durft te hebben. De kans dat je gekwetst wordt, is altijd aanwezig maar hoeft geen reden te zijn om liefde buiten te sluiten.

Wees niet te kieskeurig

Teleurstellende ervaringen uit eerdere relaties kunnen ervoor zorgen dat je nu veel meer eisen stelt aan een relatie dan voorheen.

Ondanks dat het zeker verstandig is om goed te weten waarnaar je op zoek bent, kan een hele waslijst aan voorwaarden juist weer tegen je werken. Ook dit is een teken van onzekerheid en wantrouwen, wat uiteindelijk niet bijdraagt aan het vinden van een goede partner.

Als je jezelf te kieskeurig opstelt, zal de vraag ‘zal ik ooit iemand vinden?’ nog wel even opspelen. In de liefde is het nodig om je te openen voor nieuwe mogelijkheden en zullen opties zich vanzelf aandienen.

Echter is het hierbij wel belangrijk dat je de ander niet om het minste geringste afschrijft, aangezien er dan vaak niemand overblijft. Stel je eisenpakket dus enigszins bij en houd wat speelruimte over om te voorkomen dat je die ene nieuwe liefde niet opmerkt door een te starre focus op een droombeeld.

Cursussen voor het vinden van liefde

Als je loopt met de vraag ‘Zal ik ooit iemand vinden?’ dan kun je doelgerichte cursussen volgen. Zo herwin je vertrouwen in de liefde. Als man volg je de cursus ‘Conversatie Koning’ om inzicht in de vrouwelijke psychologie en bruikbare conversatie zinnen te krijgen.

Menig vrouw geeft zich zo snel gewonnen. De cursus ‘De man van je dromen krijgen en houden’ daarentegen geeft elke vrouw de zekerheid van het vinden van haar droomman.

Ontdek waar het al dit tijd is misgegaan en vindt de juiste oplossingen om een betrouwbare man te vinden die jouw als zijn koningin behandeld.

Waardevolle cursussen die zowel de man als de vrouw aan een geschikte partner zullen helpen, aan de hand van bewezen tactieken door ervaren experts.

Wil jij nou meer informatie hierover? Hieronder vind je meer informatie!

  • Ben jij ook opzoek naar de ware liefde?
  • Je wilt heel graag, maar je weet niet hoe je het aan moet pakken?
  • Dan kan dit wel eens de oplossing voor je zijn.
  • 2500 mensen zijn je al voorgegaan!

 

Ja! Ik ben een man en wil zo snel mogelijk de liefde vinden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *