Waarom wil mijn ex contact houden?

En wat kun je beter wel of niet doen? Dit artikel gaat jouw verder helpen!

Het kan voor veel verwarring zorgen als je ex contact wilt houden als de relatie is beëindigd.

Zelf zit je mogelijk nog met allemaal onverwerkte gevoelens en heb je het er stiekem best moeilijk mee dat jullie niet meer samen zijn. Alles moet nog een plek krijgen en nu geeft je ex aan dat hij of zij vrienden wil blijven.

Afhankelijk van wie het heeft uitgemaakt, kan dit ervoor zorgen dat je met onbeantwoorde vragen blijft zitten. Ook dit zorgt weer voor extra emoties, die je kunnen doen afvragen wat je ex hiermee bedoelt. Wordt zo immers half de deur opengehouden om alsnog weer samen te komen?

Of heeft hij of zij hier andere bedoelingen mee? Ergens geeft het mogelijk zelfs de indruk alsof jullie relatie nooit werkelijk beëindigd is, maar op een vage en onbestemde manier nog steeds doorloopt.

Mogelijk wil je hier steun en begeleiding bij om wijs te worden van de intenties van je ex om erachter te komen wat de reden is voor deze uiting: waarom wil mijn ex contact houden?

Gemengde emoties bij blijvend contact

Uiteraard doet het zeer als een relatie eindigt. Ongeacht of jij of de ander het heeft uitgemaakt, een scheiding of einde van een relatie roept veel emotie op.

Toch zul je al langere tijd doorgehad hebben dat het niet meer werkte zoals zou moeten en dat dit de beste keuze voor jullie beiden was.

Alle emoties en herinneringen moeten nog een plek krijgen en hier gaat vaak een periode van rouw aan vooraf. Het is dus zeker niet verwonderlijk dat het idee om contact te houden met je ex gemengde emoties bij je oproept.

Als de ander voorstelt om contact te onderhouden, kan dit zorgen voor verwarring en onduidelijkheid over de intenties voor dit verzoek.

Spelen er dan toch nog gevoelens bij de ander of wil hij of zij echt enkel maar vriendschappelijk contact? Als alle gevoelens nog vers zijn, kun je hier zeker verward over raken.

Eerst balans opmaken

Als je nog aan het verwerken bent dat je relatie tot een eind is gekomen, kun je je gaan afvragen: “waarom wil mijn ex contact houden?”.

Je gevoelens gaan mogelijk nog alle kanten op, waardoor een dergelijk verzoek vanuit je ex-partner als dubieus en enigszins vervelend zelfs op je over kan komen.

Mogelijk wil je zelf de relatie nog graag een kans geven en kan het een uitnodiging lijken op een vervolg, terwijl dit voor je ex wellicht niet het geval hoeft te zijn.

slechte relatie

Het kan verwarrend zijn om hier goed mee om te kunnen gaan. Je kunt immers niet goed vrienden zijn met iemand voor wie je sterkere gevoelens hebt, als je bovendien een geschiedenis samen hebt.

Verliefde gevoelens kunnen zo bij jou opnieuw worden opgewekt, wat een vriendschap enkel zal bemoeilijken. Voor jou is het namelijk niet zo eenvoudig om op vriendschappelijke voet verder te gaan.

Het is dan ook verstandig om eerst bij jezelf de balans op te maken en te bekijken in hoeverre je hiervoor open kunt staan.

Als een dergelijke uitnodiging enkel een invitatie tot meer aanvoelt voor jou, is het wellicht onverstandig om vriendschappelijk contact te behouden.

Bewuste intenties voor vernieuwing van relatie

Als je ex nog verliefd op jou en besluit om de relatie nog een nieuwe kans te willen geven, kan de uitnodiging om vrienden te blijven met je ex ook positief voor hem of haar uitvallen.

Het kan een manier zijn om jou ervan te overtuigen dat jullie juist wel heel goed bij elkaar passen. Het nodigt uit als een eerste stap in de richting van een vernieuwde relatie.

Om niet vanzelf in dit verhaal te worden getrokken, doe je er verstandig aan om eerst wat afstand te nemen om vast te stellen wat de strategie bij de ander kan zijn.

Mogelijk ben je zelf nog overweldigd door gevoelens over de breuk en kun je nog niet helder een eigen plan van actie bedenken. Om te voorkomen dat je te snel weer overtuigd raakt van de mogelijkheid om de relatie te vervolgen, behoud je beter eerst wat afstand.

Als je je emotioneel nog wankel voelt, is het mogelijk niet direct raadzaam om op de uitnodiging om vrienden te blijven met je ex in te gaan.

Wanneer jezelf duidelijker hebt waar je staat ten opzichte van de ander, kan dit altijd nog een vriendschappelijk vorm krijgen.

Vrienden blijven uit schuldgevoel

Waarom wil mijn ex contact houden? Dit is een vraag die zeker in je op kan komen. Als hij of zij degene is geweest die de relatie heeft beëindigd, dan kan schuldgevoel hieraan ten grondslag liggen.

Je reactie op de breuk kan bij hem of haar het idee hebben gegeven dat je je erg rot voelt en het voorstel om vrienden te blijven kan dan dit gevoel mogelijk verzachten.

Als al uitgebreid verklaringen of excuses zijn gedeeld over waarom de relatie beëindigd is, kan de mogelijkheid om vrienden te blijven dienen om jou tegemoet te komen.

Uiteraard valt nog te bezien of dit werkelijk gunstig zal uitpakken en of je dit daadwerkelijk nodig hebt om met de breuk om te gaan.

Vaak legt het enkel zout op wonden die nu een stuk langzamer kunnen helen. Het is dus de vraag of je hier werkelijk mee in wilt stemmen.

Eenzaamheid verhult als vriendschap

Een andere reden die gegeven kan worden voor de vraag: “waarom wil mijn ex contact houden?”, is eenzaamheid.

Als je ex niet langer in een relatie wilt zitten, maar zich wel eenzaam voelt nu hij of zij weer alleen is, kan het voorkomen dat ze je overtuigen dat vriendschap een goede optie is.

Wellicht is het lastig om nieuwe vrienden te maken en ervaart de ander een gemis in nabijheid van andere mensen en ligt het contact met jou voor de hand.

Je kunt dan overwegen om hem of haar eerder te helpen socializen om nieuwe mensen te ontmoeten of vrienden te maken.

Het helpt geen van beiden om vast te houden aan een relatie die niet meer werkt en al helemaal niet om dit verkapt in stand te houden onder het mom van vriendschap.

Als je bemerkt dat de ander enkel vriendschap voorstelt omdat hij of zij zich eenzaam voelt en bang is om alleen achter te blijven, dan is het mogelijk niet verstandig om hierop in te gaan.

Afhankelijk wat je voor de ander voelt, kun je bepalen wat een goede beslissing is en of het niet verstandiger is om hiervan af te zien.

Je ex terugwinnen

Als de vraag “Waarom wil mijn ex contact houden?” je echter positief overkomt, dan kan het de aangewezen manier zijn om je ex voor je terug te winnen.

Als de ander al aangeeft dat hij of zij contact wil houden, dan liggen er mogelijk nog gevoelens onder die het herwinnen van een relatie mogelijk maakt.

Als dit jouw verlangen is, kun je deze uitnodiging met beide handen aangrijpen om dichter bij de ander in de buurt te komen en hem of haar te overtuigen dat jullie wederom samen moeten komen.

Het stelt je in staat om jouw strategie juist af te stemmen, zonder forcerend over te komen.

Zodra je meer in de vriendschappelijke benadering kunt stappen, kun je hem of haar er wederom van gaan overtuigen dat jullie heel goed bij elkaar horen.

Door het initiatief voorlopig voornamelijk bij de ander te laten, geef je hem of haar het idee dat deze mogelijkheid vanuit henzelf komt.

Subtiel flirten of uiteindelijk aangeven dat je weer meer wilt, geeft ruimte voor het herwinnen van zijn of haar liefde voor jou.

Zonder hierop aan te dringen, geef je de ander via vriendschap opnieuw het idee dat jullie ook als stel weer goed bij elkaar gaan passen.

De oplossing van vriendschap tot relatie

Wat je situatie ook is, je kunt ongetwijfeld wel wat steun en begeleiding gebruiken. Zaken van het hart kunnen immers erg verwarrend en overweldigend zijn.

Of je nu wel of niet je ex terug wilt winnen, de website Liefdesverdriet.nl biedt je tal van mogelijkheden om te gaan met de vraag: “waarom wil mijn ex contact houden?”

Hier vind je meer informatie om te dealen met liefdesverdriet en kun je deelnemen aan verschillende coaching programma’s die zijn opgesteld door Michelle van den Berghe.

Je leert precies wat je moet doen om je ex terug te winnen of om je ex te overtuigen als je juist niet vrienden wilt blijven.

Goede tips zijn hierin zeker wenselijk. De cursussen van deze ervaren coach op liefdesgebied zullen je zeker van dienst zijn.

Wil jij nou meer informatie hierover? Hieronder vind je meer informatie!

  • Wil jij geen contact meer met je ex, of misschien wil jij je ex wel terug?
  • Je wilt beter met deze gevoelens kunnen omgaan?
  • Dan kan dit wel eens een oplossing voor je zijn.
  • 2500 mensen zijn je al voorgegaan!

 

Ik wil heel graag meer weten hierover!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *