Ik voel me verdrietig omdat ik single ben

Voel jij je verdrietig omdat je single bent? Ben jij opzoek naar een partner?

Voor veel mensen lijkt het zo vanzelfsprekend: daten, de ware vinden, samen verliefd door het leven gaan, trouwen en misschien wel kinderen krijgen.

Deze toekomstdroom lijkt niet voor iedereen weggelegd. Want ik voel me verdrietig omdat ik single ben en dat altijd zal blijven, zo was een tijd geleden mijn gedachte. Behalve verdriet voelde ik ook boosheid en zo nu en dan eenzaamheid.

Is de uitspraak ‘Ik voel me verdrietig omdat ik single ben’ ook op jou van toepassing? Ik vertel je graag wat over het waarom en wat je kunt doen.

Inhoudsopgave

Waarom ben ik zo verdrietig omdat ik single ben?

man die alleen is

Een tijd geleden voelde ik me nog erg down over het gegeven dat ik geen relatie had. Eigenlijk was het alsof dit feit mijn hele leven beheerste.

En dat terwijl ik een fijne vriendengroep om me heen had, gelukkig was in mijn baan en regelmatig reisde. ‘Waarom ben ik zo verdrietig omdat ik single ben?’ vroeg ik mezelf dan ook vaak af.

Na veel nadenken en het voeren van gesprekken met anderen ontdekte ik dat vooral het knagende gevoel van onvervulde wensen hiervoor verantwoordelijk is. Het maakt je verdrietig om niet te bereiken wat je voor ogen hebt.

Happy single of oude vrijster: niets meer dan karikaturen

Maar de vraag ‘Waarom ben ik zo verdrietig omdat ik single ben?’ kan niet alleen daarmee worden beantwoord. Want ook voel ik me verdrietig omdat ik single ben vanwege de manier waarop de samenleving naar singles kijkt.

Dat geldt nog meer voor vrouwen dan voor mannen. De maatschappij ziet je óf als losbol die aan de lopende band cocktails en wijntjes wegklokt, of als oude vrijster die elke avond met haar kat op schoot thee zit te drinken.

Niks mis mee natuurlijk, maar nu weet ik wel: ik voel me verdrietig omdat ik single ben, mede vanwege de manier waarop mensen me zien.

Tip 1: Wees open

Nog steeds ben ik soms stiekem verdrietig omdat ik single ben, maar zelfmedelijden helpt je nergens bij. In plaats van me terug te trekken, heb ik besloten om juist opener te worden.

Uitnodigingen sla ik zelden af. Nieuwe mensen ontmoeten, gesprekken aanknopen en interesse tonen in anderen doet zoveel met je!

Ben ik daardoor niet meer verdrietig omdat ik single ben? Natuurlijk is het geen magische formule, maar contact met anderen doet je goed en wie weet vind je er ooit wel de ware tussen!

Maak écht contact

Ja, soms ben ik verdrietig omdat ik single ben, maar dat weerhoudt me er niet van om contacten met anderen te leggen.

Maar dan bedoel ik wel écht contact. Aangezien ik verdrietig ben omdat ik single ben, ben ik geneigd erg op mezelf te focussen. Daarmee bedoel ik dat ik me te veel bewust ben van hoe ik me kleed en hoe ik op anderen overkom.

Dat is echter een blokkade voor echte communicatie. Door je aandacht naar buiten te richten leer je mensen pas echt kennen en zien ook zij de ware jij.

Tip 2: Wees niet te kritisch

Ik ben verdrietig omdat ik single ben, maar eerlijk gezegd ben ik daar zelf ook wel een beetje debet aan. Bewust of onbewust zijn velen van ons op zoek naar Mr. of Mrs. Perfect.

We hebben een lange eisenlijst als het op innerlijk aankomt en ook wat betreft uiterlijk willen we ons lijstje kunnen afvinken. Maar zeg nu zelf, is dit realistisch?

Hoor je jezelf zeggen ‘Ik ben verdrietig omdat ik single ben’, vraag jezelf dan ook eens af of je niet te kritisch bent. Door zo streng te zijn wijs je je potentiële levenspartner misschien wel de deur!

Ik ben verdrietig omdat ik single ben: hoe zit het met bindingsangst?

Ook een goede vriendin van me hoor ik regelmatig zeggen ‘Ik voel me verdrietig omdat ik single ben’. En natuurlijk, over het gevoel dat zij ervaart kan niemand oordelen.

man en een vrouw

Maar stiekem weten we allebei dat ze eigenlijk last heeft van bindingsangst.

Dat kritische eisenlijstje dat ze hanteert is dus eigenlijk een manier om anderen op afstand te houden. Want zolang er niemand aan je wensen voldoet, hoef je ook met niemand in zee te gaan.

Tip 3: Werk aan je zelfvertrouwen

‘Ik ben verdrietig omdat ik single ben en dat met zo’n uiterlijk altijd zal blijven’. Ik heb het mezelf vaak genoeg horen zeggen als ik in de spiegel keek. Maar als je jezelf de moeite niet waard vindt, dan straal je dat ook uit.

Je geeft de boodschap dat je niet de moeite waard bent. Hoor je jezelf zeggen ‘Ik ben verdrietig omdat ik single ben vanwege mijn uiterlijk’?

Weet dat dit vaak leidt tot het kiezen van een partner met wie je dan maar ‘genoegen neemt’. Een partner die hoogstwaarschijnlijk helemaal niet bij je past!

Tip 4: Streef je eigen doelen na

Ik ben verdrietig omdat ik single ben. Herhaal deze woorden nog eens en luister er goed naar.

Kloppen ze eigenlijk wel? Niet zelden denken mannen en vrouwen dat de leegte door de afwezigheid van een partner wordt veroorzaakt, maar denk ook eens aan andere vlakken. Wat wil je zelf nog allemaal doen en bereiken?

Dat kunnen dingen zijn zoals een reis maken, een cursus volgen, een nieuwe taal leren, maar natuurlijk ook andere dingen. Maak jezelf gelukkig en ga pas dan voor die partner.

Vraag jezelf dus af: ‘Ben ik verdrietig omdat ik single ben, of zijn er ook andere redenen?’.

Tip 5: Zorg voor een goed datingprofiel

Ben je er klaar voor om op zoek te gaan naar jouw ware? Daten doen we tegenwoordig steeds meer online en daar is helemaal niks mis mee.

Zet die gedachte ‘Ik voel me verdrietig omdat ik single ben’ opzij en upload een leuke portretfoto. Ben je niet zeker over de foto, check dan bij je vrienden hoe zij hem vinden. Straal op je profiel vooral positiviteit uit.

Doe je dat niet en komt je boodschap meer over als ‘Ik ben verdrietig omdat ik single ben en ben hard op zoek naar een partner’, dan zul je anderen juist alleen maar afschrikken.

En dan die date: hoe pak je dat aan?

Wanneer de gedachte ‘Ik voel me verdrietig omdat ik single ben’ plaats maakt voor ‘Ik ben single en ga genieten van het daten’ zul je zien dat je mindset direct verandert.

Heb je een afspraakje in het verschiet, dan zal je er alles aan gelegen zijn om deze te laten slagen. De beste tip die er bestaat is

om te allen tijde jezelf te blijven. Doe je dat niet, dan riskeer je een mismatch en maak je de kans dat je ook over een tijdje nog denkt ‘Ik ben verdrietig omdat ik single ben’.

Romantiseer relaties niet en zie de voordelen van het single leven

Ik ben verdrietig omdat ik single ben. Hoe vaak heb ik het wel niet gedacht toen ik op zondagochtend wakker werd.

Hoe fijn zou het zijn om ontbijt op bed te krijgen en samen met een partner te genieten van verse koffie en een warm croissantje. Maar als ik terugdenk aan mijn vorige relaties gebeurde dat toen ook niet.

Met romantiseren kun je dus beter stoppen. Ben ik verdrietig omdat ik single ben en op zondagochtend alleen wakker werd? Ik niet meer! Ik geniet van een lekker bad en die verse koffie en croissant, maar dan alleen!

‘De man van je dromen krijgen en houden’ en ‘Conversatie Koning’

Loop je constant rond met de gedachte ‘Ik ben verdrietig omdat ik single ben’?

Met het zelfmedelijden en de kreet ‘Ik ben verdrietig omdat ik single ben’ heb ik als vrouw af kunnen rekenen door de cursus ‘De man van je dromen krijgen en houden’ te volgen.

Deze leert je hoe je een man verliefd laat worden, hoe je een emotionele connectie creëert en meer. Ook leer je principes om gelukkig te zijn; met of zonder relatie. Nu kost de cursus van zes modulen maar €67,- in plaats van €147,-.

Voor de mannen is er de cursus Conversatie Koning. Blijf je maar denken ‘Ik voel me verdrietig omdat ik single ben en ik weet niet hoe ik vrouwen moet benaderen’?

Met Conversatie Koning leer je hoe je niet meer in die friend zone blijft hangen, maar een boeiende en sexy gesprekspartner wordt die een grote aantrekkingskracht op vrouwen uitoefent.

De cursus bestaat uit zes modulen en een extra handboek met 575 zinnen voor diverse situaties. Een van de andere bonussen is een video-uitleg over hoe je in een paar stappen met haar kunt zoenen. Je betaalt nu maar €97,-.

Wil jij nou meer informatie hierover? Hieronder vind je meer informatie!

  • Wil jij ook zo spoedig mogelijk een partner vinden?
  • Je wilt je niet meer eenzaam en alleen voelen?
  • Dan kan dit wel eens de oplossing voor je zijn.
  • 1500 mensen zijn je al voorgegaan!

 

 

Ja! Ik ben een vrouw en wil een relatie krijgen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.