Mijn vriend heeft het uitgemaakt, wat nu?

Wat kun je dan het beste wel of niet doen? We gaan er hieronder uitgebreider op in!

Nog niet zo lang geleden belde een vriendin van me mij huilend op.

‘Mijn vriend heeft het uitgemaakt, wat moet ik nu doen?’. Het snikken aan de andere kant van de lijn was hartverscheurend.

Liefdesverdriet doet nu eenmaal pijn, des te meer wanneer je de breuk niet aan hebt zien komen. Dat was voor haar ook het geval.

Na een (onverwachte) breuk vragen ook veel vrouwen zich af: ‘Mijn vriend heeft het uitgemaakt, maar waarom?’. Wat zijn redenen voor mannen om een relatie te beëindigen en hoe kun je hem weer terugkrijgen?

Inhoudsopgave

Mijn vriend heeft het uitgemaakt, maar waarom?

einde van een relatie

‘Mijn vriend heeft het uitgemaakt, maar waarom toch?’. Is je relatie naar jouw inziens plotsklaps beëindigd en heeft je vriend er volgens jou onvoldoende uitleg bij gegeven?

Mannen kunnen verschillende redenen hebben om een relatie te beëindigen. Zo kan het zijn dat hun gevoel is verdwenen (wat vaak ook tot uiting komt in het seksleven), dat er veel ruzies worden gemaakt of dat hij zich niet gewaardeerd voelt.

Ook verschillen in kinderwens kunnen parten spelen. Het antwoord op de vraag ‘Waarom heeft mijn vriend het uitgemaakt’, kan dus heel divers zijn.

Langdurige relaties vandaag de dag

Wist je dat het over het algemeen een stuk moeilijker is om vandaag de dag een langdurige relatie in stand te houden? ‘Mijn vriend heeft het uitgemaakt’ is iets wat je vroeger veel minder vaak hoorde.

Simpelweg omdat een relatie nu eenmaal veel sneller een commitment betekende. Tegenwoordig zijn we echter veel mobieler, kunnen we online daten en speelt ook kapitalisme een grotere rol in onze levens.

Dat wil natuurlijk niet zeggen dat er geen persoonlijke redenen zijn om een relatie te verbreken, maar er speelt een hoop mee.

De combinatie van geborgenheid en autonomie

Het is dus hard werken om een langdurige relatie stand te laten houden. De vrouw die zich afvraagt ‘Mijn vriend heeft het uitgemaakt, maar waarom?’, zal ongetwijfeld lang malen over het antwoord op die vraag.

Zoals gezegd kunnen een hoop elementen een rol spelen. Wat mannen (net als vrouwen overigens) belangrijk vinden in een relatie, is de balans tussen geborgenheid en autonomie.

Ieder moet zich in een relatie ook nog steeds een individu kunnen voelen. Claim je hem te veel en wil je alles samen doen, dan kan dat wel eens het antwoord zijn op de vraag ‘waarom heeft mijn vriend het uitgemaakt?’.

Mijn vriend heeft het uitgemaakt. Hoe ga ik om met dat pijnlijke liefdesverdriet?

een gebroken hart

Liefdesverdriet doet pijn en een verbroken relatie veroorzaakt een wond die niet zomaar heelt.

Toen mijn vriendin me belde met de snikkende boodschap ‘mijn vriend heeft het uitgemaakt’ gaf ik haar een paar tips om het liefdesverdriet te bestrijden.

Het belangrijkst is om even afstand van je ex te nemen, hem niet meer te zien of te spreken en zo de wond langzaam te dichten.

Ook aan je doelen werken en zo groeien als persoon is ontzettend belangrijk. En onthoud: dit is een proces waar je doorheen moet.

 

Mijn vriend heeft het uitgemaakt: wat moet ik niet doen?

Toen diezelfde vriendin mij belde met de boodschap ‘mijn vriend heeft het uitgemaakt’, wilde ze zelf eigenlijk niets liever dan alles op alles zetten om hem terug te winnen.

Ze moest en zou hem laten zien dat ze de liefde van zijn leven was.

Dat is echter het slechtste wat je kunt doen. Je ex hiervan proberen te overtuigen en hem doorlopend appen en bellen levert alleen maar boosheid en irritatie op. Probeer jezelf dus in de hand te houden en niet aan deze neiging toe te geven.

Mijn vriend heeft het uitgemaakt, maar wat moet er dan anders?

Je denkt waarschijnlijk voortdurend aan je vriend en waarom hij het heeft uitgemaakt. Je hoopt dat ook hij jullie relatie nog een tweede kans wil geven.

Maar wat moet er anders? Wat wil hij? Vergeet in dit proces echter niet ook bij jezelf stil te staan. Behoor je tot de vrouwen die de breuk niet als het einde ziet, vraag je dan af wat ook jij zou willen.

Wees realistisch en stel je de vraag ‘Mijn vriend heeft het uitgemaakt, maar passen we eigenlijk wel bij elkaar?’.

Neem afstand

Zoals ik eerder al zei, is het nemen van afstand altijd belangrijk na een breuk, of je nu van plan bent de relatie nieuw leven in te blazen of niet.

Trap bij vriendinnen die roepen ‘mijn vriend heeft het uitgemaakt en je moet me helpen hem weer te zien’ dan ook op de rem. Zoek voorlopig even geen contact met hem.

Dat betekent ook zijn social media accounts niet nauwlettend in de gaten houden of misschien zelfs (tijdelijk) ontvolgen. Hoe gek het ook klinkt, zo geef je een eventuele herstart een echt veel grotere kans.

Denk dus: mijn vriend heeft het uitgemaakt en ik moet hem de tijd geven om tot inzicht te komen.

Zet jezelf in het zonnetje

‘Mijn vriend heeft het uitgemaakt’ is uiteraard een boodschap met een sombere ondertoon. Dit was wel het laatste wat je wilde. Maar denk er eens over na hoe je deze situatie zo positief mogelijk kunt benaderen.

Ik weet nog dat ik mijn nicht jaren geleden vertelde ‘mijn vriend heeft het uitgemaakt’ en zij riep ‘Dan heb je nu eindelijk tijd voor jezelf!’. Alhoewel ik toen een beetje geïrriteerd raakte, vertel ik vrouwen nu hetzelfde.

Van het leven genieten en jezelf ontwikkelen geeft een enorme boost aan je zelfvertrouwen. En dat vindt iedere man aantrekkelijk?

Verbeter jezelf en je relatie

Vrouwen die snikkend vertellen ‘Mijn vriend heeft het uitgemaakt’ hebben niet zelden de neiging om in hun verdriet en soms slachtofferrol te blijven hangen.

Probeer jezelf daar bewust uit te trekken en vragen te stellen als ‘Waarom is het uitgegaan?’ en ‘Met welke gewoonten of eigenschappen van elkaar hebben we moeite en hoe kunnen we daarmee omgaan?’.

Probeer je eigen gedrag te verbeteren als je inziet dat dit aan de breuk heeft bijgedragen. Laat je dit daarna aan je ex zien, dan is de kans groot dat hij het snapt en het nog een kans wil geven.

Mijn vriend heeft het uitgemaakt en heeft nu een rebound

De woorden ‘Mijn vriend heeft het uitgemaakt’ krijgen nog eens een extra zure bijsmaak wanneer je weet dat hij nu met iemand anders is. Een rebound is een relatie die kort na de breuk van een vorige relatie tot stand komt.

Eigenlijk is de persoon nog herstellende van zijn gestrande relatie.

En hoewel je ergens wel weet dat hij je niet zomaar vergeten is, doet het ook pijn om te beseffen dat hij nu een ander in zijn armen vasthoudt. Kun je hem dan nog terugkrijgen?

Het antwoord op die vraag is afhankelijk van de kwaliteit van die rebound relatie. Alhoewel we geneigd zijn om te denken dat al deze relaties ook gedoemd zijn om te stranden, is dat niet altijd het geval.

Is je ex gelukkig met zijn nieuwe vlam, dan zal hij zijn vorige relatie eerder vergeten.

Andersom geldt ook: is de nieuwe partner er in feite alleen maar om een leegte op te vullen, dan zal je ex geen commitment tonen en nog veel aan jou denken.

Probeer in elk geval niet zomaar inbreuk op zijn nieuwe liefdesleven te plegen.

Mijn vriend heeft het uitgemaakt en hij wil me echt niet meer terug

Spoken de woorden ‘Mijn vriend heeft het uitgemaakt en ik weet niet wat ik moet doen’ alsmaar door je hoofd?

Met bovenstaande tips hoop ik het je iets makkelijker te maken om hem terug te krijgen en -als dat niet lukt- om in elk geval beter in je vel te zitten.

Blijkt dat hij de relatie echt niet meer ziet zitten? Met behulp van deze tips heb je in ieder geval stappen gezet in je eigen ontwikkeling. En onthoud: je vindt vast wel iemand die écht bij je past.

De cursus ‘Win hem/haar terug’

Toen mijn vriendin me zei ‘Mijn vriend heeft het uitgemaakt en ik wil hem absoluut terug’ heb ik haar de cursus ‘Win hem/haar terug’ aanbevolen.

De cursus werd gemaakt door Michelle van de Berghe, die al ruim twintig jaar mensen ondersteunt die hun ex graag terug willen.

De helft van de vrouwen die vertelden ‘Mijn vriend heeft het uitgemaakt’ konden na het afronden van de cursus hun relatie herstellen. De kans dat ook jouw relatie weer nieuw leven kan worden ingeblazen, is dus groot!

‘Mijn vriend heeft het uitgemaakt’ zullen zo woorden worden die al gauw tot het verleden zullen gaan behoren. De cursus ‘Win hem/haar terug’ kost nu slechts €49,-, dat terwijl hij een waarde van wel €177,- heeft.

Je krijgt er een compleet stappenplan inclusief werkboek bij, net als een gratis analyse van je situatie inclusief een advies op maat.

Ook ontvang je de rest van je leven gratis updates van het e-book. Mijn vriend heeft het uitgemaakt? Waarschijnlijk niet voor lang!

Wil jij nou meer informatie hierover? Hieronder vind je meer informatie!

  • Wil jij ook je vriend weer voor je terug winnen?
  • Je wilt dit verdriet stoppen en ontdekken wat er allemaal nog mogelijk is?
  • Gegarandeerd resultaat!
  • Duizenden profiteerden vóór jou!

 

Ga direct na de geheime kortingspagina!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.