Mijn ex heeft een ander, wat nu?

Wat kun je in dit geval het beste wel of niet doen? We gaan er hier uitgebreide op in!

‘Mijn ex heeft een ander!’ Je hebt het een van je beste vrienden of vriendinnen ongetwijfeld eens horen roepen. Of misschien was je het zelf wel.

Een gemiddeld persoon maakt één of twee keer in zijn leven een periode van flink liefdesverdriet door.

Je eetlust stopt of je krijgt juist eetbuien, je denkt non-stop aan hem of haar en vraagt jezelf constant af ‘Wat als…..?’. Heeft je ex een ander, dan maakt dat de vertwijfeling of zelfs paniek compleet.

Wat kun je doen als je ex een ander heeft?

Verwerking van de breuk

trouwring op papier

Is je relatie onlangs verbroken? Hoe goed je dit verwerkt, heeft voor een groot deel te maken met de reden van de breuk, in hoeverre je erachter stond of het aan zag komen en hoeveel gevoelens je nog voor deze persoon koestert, die gedurende korte of langere tijd de belangrijkste in jouw leven was.

Als je ex een ander heeft, zul je dan ook beduidend meer van slag zijn wanneer de breuk voor jou onverwacht kwam en je deze persoon eigenlijk helemaal niet los wilde laten. Zette je er zelf vol vertrouwen een punt achter, dan ligt het anders.

De slechtste manieren om je ex terug te winnen

Je kent het spreekwoord wel: een kat in het nauw maakt rare sprongen. Wanneer je ex een ander heeft, kun ook jij je anders gaan gedragen dan je gewend bent.

Je probeert hem of haar misschien te bellen of stuurt aan de lopende band berichtjes. Je moet hem of haar er toch van kunnen overtuigen dat je de liefde van zijn of haar leven bent?

De effecten hiervan zijn echter het tegenovergestelde van wat je voor ogen had.

De gevolgen van deze aanpak

Zeker wanneer je ex een ander heeft, kan het hierboven beschreven gedrag juist veel irritatie opwekken. Je ex kan boos worden en geïrriteerd raken en zich compleet in het nauw gedreven voelen.

Dit leidt ertoe dat jouw ex alleen nog maar verder van je verwijderd zal raken. En dus ook verder in de armen van die nieuwe persoon, als je ex een ander heeft.

Houd je hoofd dus koel en laat je niet verleiden tot smeekbedes en wanhopige contactpogingen.

Mijn ex heeft een ander. Zijn er manieren om hem of haar terug te winnen?

‘Mijn ex heeft een ander. Hoe kan ik ervoor zorgen dat hij haar niet meer wilt?’ vroeg een vriendin me jaren geleden.

De waarheid is dat het zeker wel mogelijk is om je ex terug te krijgen, maar daarvoor moet je de zaken wel op de juiste manier aanpakken.

ruzie in de groep

Denk dus niet ‘Hoe kan ik de nieuwe vlam van mijn ex-partner een hak zetten?’ maar ‘Wat kan ik doen om het beter te laten werken?’. Mensen die treuren omdat hun ex een ander heeft, doen er goed aan ook aan zichzelf te werken.

Knipperlichtrelaties

De vriendin die riep ‘Mijn ex heeft een ander. Hoe kan ik ervoor zorgen dat hij haar niet meer wilt?’ is overigens een vriendin die eerder in een knipperlichtrelatie met een andere man zat.

Heeft je ex een ander en gebeurt dit nu voor de zoveelste keer, omdat jullie relatie ‘knippert’? Dan is  het niet zo verstandig er alles aan te doen om je ex terug te winnen. Het blijkt een terugkerend patroon.

Dit geldt ook voor relaties die maar kort hebben geduurd. Je ex-partner zal het namelijk makkelijker vinden om emotioneel afstand van jou en jullie relatie te nemen, simpelweg vanwege de korte duur.

Mijn ex heeft een ander! Tijd voor fase 1: reflectie

Heeft je ex een ander? Hoe paradoxaal het ook klinkt: het belangrijkste is om je allereerst bij een breuk neer te leggen.

Pas als je daar vrede mee hebt, kun je de situatie van een afstand en dus een stuk rustiger bekijken. Je kunt dan ook beter beoordelen of er echt nog wel perspectieven bestaan.

Ook al heeft je ex een ander en ben je bang dat deze relatie echt serieus wordt, neem hier de tijd voor en wees realistisch.

Mijn ex heeft een ander! Tijd voor fase 2: maak je liefde kenbaar

Heb je jezelf voldoende tijd gegund om over de situatie na te denken en kun je oprecht stellen dat een tweede kans haalbaar is? Maak je ex dan kenbaar dat je hem of haar terug wilt en wees concreet.

Kreten als ‘dit zal nooit meer gebeuren’ en ‘vanaf nu doen we alles anders’ hebben niets om het lijf. Laat meningen en gedachten blijken die aangeven dat je er goed over hebt nagedacht.

Jij en je ex kennen elkaar inmiddels behoorlijk goed, dus jullie kunnen elkaar in zo’n gesprek ook aanvoelen.

Besteed aandacht aan je uiterlijk

De bovenstaande twee fases beschrijven globaal hoe je het vervolg van een relatiebreuk zou moeten aanpakken als je ex een ander heeft. Natuurlijk bestaan er ook enkele concrete tips die je in dit proces kunnen helpen.

Besteed bijvoorbeeld eens wat extra aandacht aan je uiterlijk.

Oké, dit klinkt misschien oppervlakkig, maar je weet vast wel hoe het voelt om je kapsel eens onder handen te nemen, je lichaam lekker te scrubben en je in een nieuwe outfit te hijsen.

Het toegenomen zelfvertrouwen vermindert ook het gevoel dat je van een relatie afhankelijk bent.

Leef je eigen leven

Heeft je ex een ander? Alhoewel je het niet zomaar uit je hoofd kunt zetten, is het belangrijk jezelf niet te vergeten en je eigen leven te leiden.

Door te genieten van je leven zie je in dat het ook als single nog helemaal zo slecht niet is. Bovendien kan je ex ertoe worden verleid om ook aan dat leuke leven deel te nemen.

Ook als je ex een ander heeft. Er is niet veel nodig om het vuurtje weer aan te wakkeren, dat in veel gevallen niet helemaal is geblust, maar nog smoort.

Toon zelfvertrouwen

Zelfvertrouwen is aantrekkelijk en je bewijst jezelf er ook een grote dienst mee. Heeft je ex een ander maar besluiten jullie om toch eens te praten? Kom dan niet te wanhopig over, maar blijf koel en houd daarmee wat afstand.

Zie je ex als een kennis of een oude vriend of vriendin met wie je weer eens iets afspreekt. Dat haalt de druk ook van de ketel. Stelt hij of zij een datum voor? Deins er niet voor terug om te zeggen dat je dan niet kunt en stel een alternatief voor.

De nieuwe vlam van je ex

Of je nog een kans maakt bij je ex als hij of zij een ander heeft, dat hangt geheel van de situatie af.

Het kan een rebound zijn. De kans is dus groot dat iemand dan nog terug te winnen is. Die kans is veel kleiner wanneer je partner al in de relatie verliefd werd op iemand anders.

Heeft je ex een ander en blijkt hiervan al tijdens jullie samenzijn sprake van te zijn geweest? Toon dan respect naar je ex, maar vooral naar jezelf en laat het gaan.

Ik kan mijn ex onmogelijk terugkrijgen. Hoe stop ik dit rotgevoel?

Heeft je ex een ander en lijkt het erop dat hij of zij niet openstaat voor gesprekken, laat staan een nieuwe start?

Misschien vindt hij of zij dat de verschillen tussen jullie te groot zijn, of is er al een serieuze relatie met iemand anders ontstaan.

Hoe hard het ook is, het beste voor jou en je ex is dat je dit hoofdstuk afsluit en je wonden laat helen.

Tijd om jezelf centraal te stellen in je leven!  

Mijn ex heeft een ander! Wie kan me hierbij helpen?

Heeft je ex een ander? Dikwijls lucht het op om met mensen die je lief zijn over je ervaring te praten.

Een ouder, je beste vriend of vriendin, of gewoon een collega die weet hoe je je voelt. Gesprekken met anderen kunnen het zware gevoel tijdelijk verlichten en je nieuwe inzichten geven.

Inzichten die jou helpen om disfunctionele denk- en gedragspatronen los te laten. Sluit jezelf dus niet op na een breuk maar houd dat contact met je omgeving.

Het e-book ‘Win hem/haar terug’

Liefdesverdriet.nl is de website waar je aan het juiste adres bent wanneer je een gebroken hart hebt of je ex wilt terugwinnen.

Relatietherapeute Michelle van de Berghe, de drijvende kracht achter de website, heeft speciaal voor deze situatie een stappenplan ontwikkeld: ‘Win hem/haar terug’. Alhoewel de totale waarde ervan €177,- bedraagt, bestel je het nu voor maar €49,-.

Je ontvangt dan het stappenplan, een werkboek, een gratis analyse van je situatie inclusief advies op maat en je leven lang gratis updates van het e-book. Na je aanschaf ontvang je het materiaal direct.

Wil jij nou meer informatie hierover? Hieronder vind je meer informatie!

  • Wil jij misschien ook je ex terug winnen?
  • Je wilt met deze pijn kunnen omgaan en niet meer verdrietig zijn?
  • Dan kan dit wel eens de oplossing voor je zijn.
  • 1500 mensen zijn je al voorgegaan!

 

Ja! Ik wil direct na de kortingspagina!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *