Hoe kom ik van liefdesverdriet af?

Van je liefdesverdriet afkomen? Deze methode heeft mij echt geholpen!

net in de verliefde fase bevond, of net als ik al langer met iemand in een relatie zat, een beƫindiging van jullie liefde samen doet zeer.

Het kan lang duren voordat je je weer enigszins goed voelt, zelfs als je goed begrijpt waarop alle kans op een toekomst samen stuk liep.

De herinneringen aan jullie tijd samen en het onvermijdelijke moment van uit elkaar gaan, liggen nog vers in het geheugen. Laat niemand je bovendien anders vertellen: over liefdesverdriet heenkomen kost tijd en je mag jezelf hier zeker serieus in nemen.

Het brengt veel helderheid als je liefdesverdriet als een soort rouwperiode beschouwt. Je kunt je afvragen: hoe kom ik van liefdesverdriet af?

Hiervoor is het zeker belangrijk dat je goed voor jezelf zorgt. Gelukkig heb ik methodes gevonden die je hierbij kunnen helpen. Deze deel ik graag met je zodat ook jij op een aangename manier met je liefdesverdriet leert omgaan.

Inhoudsopgave

Vasthouden aan verliefdheid

Wanneer een relatie net voorbij is, ben je geneigd om vast te houden aan je verliefde gevoelens.

Vaak is het immers niet gelijk mogelijk om deze direct van jezelf af te zetten. Verliefdheid geeft je nu eenmaal een goed gevoel. Je voelt je namelijk intens verbonden met degene op wie je verliefd bent.

Zeker als je al langer in een relatie zat, zijn je gevoelens voor de ander waarschijnlijk enkel toegenomen. En kan het als donderslag op heldere hemel komen, wanneer de relatie alsnog beƫindigd wordt.

Doorgaans heb je het echter vaak wel al doorgehad en waren er duidelijke signalen die het einde van jullie samen zijn inluidden. Toch kan het lastig zijn om jezelf weer los van de relatie te zien, zeker als je gevoelens nog sterk zijn.

Ergens geeft het gevoel van verliefdheid je nog hoop op een nieuwe kans, zelfs als je begrijpt dat dit waarschijnlijk niet het geval zal zijn. Het loslaten van verliefde gevoelens is een eerste stap in de goede richting.

Rouw over loslaten van ex

Antwoord krijgen op de vraag: hoe kom ik van liefdesverdriet af? Hiervoor is het belangrijk te begrijpen dat je met liefdesverdriet door een fase van rouw heengaat. Het beƫindigen van een relatie roept intense emoties op.

Je voelde je immers zeer verbonden met de ander en nu moet je weer alleen verder. Onderschat zeker niet hoe bij het verbreken van een liefdesrelatie, zeker een periode van rouwverwerking komt kijken.

Het vraagt om een persoonlijk verwerkingsproces, waarbij je de ander steeds meer los gaat laten.

Waar je eerst juist alles deed om te verbinden, is nu tijd nodig voor onthechting. Het is goed mogelijk dat je hiervoor de bekende fases van rouw doormaakt, dus wees hier bedacht op.

scheiding

Mogelijk ervaar je eerst ontkenning en boosheid, vervolgens wil je waarschijnlijk onderhandelen over wat nog mogelijk is, om daarna in depressieve gevoelens af te zakken en waarbij je uiteindelijk tot aanvaarding komt.

Om al je gevoelens een plek te geven, is tijd nodig. Iedereen die met liefdesverdriet te maken heeft gehad, zal dit kunnen beamen.

Omgaan met negatieve gevoelens

Alhoewel het niet aanlokkelijk klinkt, is het zeker nodig om ruimte te geven aan het voelen van negatieve emoties. Niemand wil zich somber, eenzaam of afgewezen voelen, toch kun je deze gevoelens niet onder het kleed schuiven.

Hierdoor duurt het immers enkel langer en zul je je niet kunnen openstellen voor nieuwe liefdes. Liefdesverdriet heeft tijd nodig en daar hoort het doorwerken van pijn, boosheid en verdriet nu eenmaal bij. Je zult niet kunnen

herstellen van liefdesverdriet als je de negatieve gevoelens niet durft toe te laten. Het is daarnaast zeker niet verstandig om vol goede moed direct in een volgende relatie te stappen. Vaak ben je dusdanig nog met je eerdere liefde verbonden, dat een nieuwe relatie gewoonweg niet gaat werken.

Liefdesverdriet moet eerst voldoende zijn verwerkt, voordat je jezelf weer volledig kunt openstellen voor een nieuwe liefde. Probeer niet naar afleiding te zoeken, zodat je negatieve gevoelens kunt negeren. Het is juist nodig om hier aandacht aan te besteden, zodat ze niet blijven doorwerken.

Negatieve emoties vervangen met goed gevoel

Hoe kom ik van liefdesverdriet af? Door te leren hoe je negatieve emoties kunt vervangen met een goed gevoel. Uiteraard wil niemand zich lang ellendig voelen, wanneer een relatie beƫindigd is.

Gun jezelf hierin echter de tijd die het nodig heeft. Negatieve emoties verdwijnen vaak eerder uit je systeem, als je je gevoelens erkent en er ruimte aan geeft deze te uiten. In eerste instantie zul je nog veel aan je ex-geliefde denken, simpelweg omdat je gewend bent dingen met hem of haar te delen.

In een relatie houd je immers rekening met de ander en bespreek je dingen voordat je tot actie overgaat. Nu de relatie voorbij is, is er enkel jezelf om mee in discussie te gaan. De ander blijft zeker nog enige tijd in je gedachten, voornamelijk als je graag iets wilt delen of kwijt moet.

Door te leren hoe je negatieve emoties omzet naar een goed gevoel en een positieve blik op de toekomst, voel je je wederom vrijer en gelukkig. Het kan een heel proces zijn, maar het is zeker de moeite waard om direct liefdesverdriet verwerken toe te passen.

Vreugde terugvinden met acceptatie

Als een relatie is beƫindigd, helpt het om dit feit te accepteren. Hierdoor zet je een waardevolle stap in verwerking van liefdesverdriet. Door ertegen te blijven vechten en het in je gedachten een kans te geven, verleng je de pijn enkel.

Het is een logische reactie om vast te houden aan wat vertrouwd en bekend is en door het niet te aanvaarden, houd je jezelf nog even in een relatie die eigenlijk al niet meer is.

Als je jezelf zover kunt krijgen dat je de feiten onder ogen durft te komen en werkelijk voor jezelf kunt accepteren dat de relatie voorbij is, dan kan het helen beginnen.

Liefdesverdriet blijft in stand, zolang je hier voeding aan geeft. Door de situatie te accepteren, zul je je gevoelens van verdriet kunnen toelaten en kun je door een verwerkingsproces heen gaan.

Dit is een noodzakelijke stap in de goede richting en Ć©Ć©n die gewoon niet gemist kan worden. Ondanks dat je het wellicht liever niet hebt, is acceptatie een geschenk aan jezelf. En brengt dit je dichter bij een verwerking van je liefdesverdriet.

Je relatie relativeren

Zodra je hebt kunnen aanvaarden dat je relatie werkelijk voorbij is, kun je de relatie gaan relativeren. Waar eerst nog veel emoties meespelen, ontstaat dan ruimte om te zien waar het mis is gegaan.

Hoe kom ik van mijn liefdesverdriet af? Door je te realiseren dat je partner niet de enige leuke persoon in de wereld is. De relatie heeft zeker niet voor niets zijn glans verloren en het kan helpen om de relatie in het juiste licht te bekijken. Als de eerste emoties wat gezakt zijn, kun je herkennen waardoor het niet lekker liep en wat de nadelen waren.

Dit stelt je in staat om te herinneren welke conflicten er tussen jou en je partner speelden, wat je anders had kunnen doen en wat je eigenlijk graag uit de relatie had willen halen. Door neutraal naar je relatie te kijken, leer je waar knelpunten lagen en wat je in een volgende

relatie mogelijk zelf graag anders ziet. Zo haal je alsnog iets waardevols uit de ervaring en kun je met een beter begrip over jezelf later een nieuwe relatie starten.

Je zelfvertrouwen terugwinnen

Liefdesverdriet voelt toch vaak aan als een soort afwijzing. Iemand met wie je eerst lief en leed hebt gedeeld, heeft nu de relatie beƫindigd. Dit kan een fikse aanval op je gevoel van zelfvertrouwen zijn. Om van je liefdesverdriet af te komen, is het dan ook zeker nodig om aan je zelfvertrouwen te werken.

Je wilt je immers weer goed voelen en geloven dat je liefde waard bent. Voordat je een nieuwe relatie begint, is het dan ook zeker noodzakelijk om je zelfvertrouwen aan te sterken.

Waardevolle methodes leren je hoe je weer positief over jezelf denkt en overtuigd raakt van je kansen in de datingwereld.

Ook voor jou zijn er immers nog voldoende andere leuke heren of dames die graag met je een nieuwe relatie starten.

relatie

Werken aan je zelfvertrouwen is zeker een belangrijke stap om over je liefdesverdriet heen te komen.

Direct Liefdesverdriet Verwerken

Al deze waardevolle tips en methodes heb ik geleerd door deel te nemen aan de onlinecursus Direct Liefdesverdriet Verwerken. De vraag: ā€œhoe kom ik van mijn liefdesverdriet af?ā€, staat hierin centraal.

Je leert hierin praktische methodes om op gepast tempo van je liefdesverdriet af te komen. De methodes zijn bovendien eenvoudig uit te voeren, waardoor je je echt gesteund en begrepen voelt.

NLP-specialist Marco Honkoop heeft de onlinecursus gemaakt en ze biedt je daarin een 3-tal strategieƫn om je zelfvertrouwen en innerlijke kracht weer te herwinnen. Je ontvangt 9 audiobestanden, waar je direct mee aan de slag kunt.

Alles wordt stap voor stap uitgelegd, zodat je effectief met je liefdesverdriet leert omgaan. Als bonus ontvang je bovendien het Power E-book, zodat liefdesverdriet snel verleden tijd wordt. Alle methodes die ik hier met je heb gedeeld, kun je zo zelf ook eigen maken, waardoor je met je liefdesverdriet leert omgaan.

Wil jij nou meer informatie hierover? Hieronder vind je meer informatie!

  • Wil jij voorgoed van je liefdesverdriet af komen?
  • Je bent bang dat dit jou niet gaat helpen?
  • Gegarandeerd resultaat!
  • Duizenden profiteerden vĆ³Ć³r jou!

 

Ja! Ik wil voorgoed van mijn liefdesverdriet af!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.