Gevoelens voor ex komen terug: wat nu?

Het kan iedereen overkomen: gevoelens voor je ex komen terug. Zelfs als de relatie al enige tijd geleden is beëindigd, kunnen deze gewoon weer onverwachts de kop opsteken.

Ook als je overtuigd was dat je de gevoelens voor de ander een plek had weten te geven.

Misschien heb je je ex een tijd lang niet gezien en loop je nu spontaan tegen hem of haar aan en triggert dit weer alle oude gevoelens die je eerder voor hem of haar had.

Zelfs als er een pijnlijke periode volgde op de relatiebreuk en je bent gaan inzien dat je beter af bent zonder de ander, kunnen dergelijke vertrouwde liefdesgevoelens ineens weer helemaal opleven.

Hoe kan het dat de gevoelens voor je ex je blijven achtervolgen? En hoe ga je hiermee om? Dit zijn vragen die mogelijk in je opkomen en waar je graag antwoord op wilt hebben. Gelukkig zijn er voldoende trainingen te vinden die je hierbij kunnen helpen en kunnen voorzien van effectieve tips en oplossingen.

Verwarring over je gevoelens

.liefde man en vrouw

Zeker als gevoelens voor je ex blijven opspelen, zelfs als je hier rationeel geen behoefte aan hebt, kan dit veel verwarring geven. Hoe kan het immers zo zijn dat je die ene ex maar niet kunt vergeten?

Het kan je doen afvragen of je dan ergens op een onbewust level alsnog terug wilt bij je ex, zelfs als je dit niet waarschijnlijk houdt als je er over nadenkt. Het helpt om je te realiseren dat het volstrekt normaal is dat je nog gevoelens hebt voor een ex.

Je hebt immers veel met elkaar gedeeld en herinneringen zijn zeker niet zomaar uit je gedachten verdwenen. Het minste van het geringste kan deze weer in je oproepen, namelijk een liedje op de radio of belevenissen die je samen hebt beleefd.

Zelfs als je lange tijd niet meer aan iemand hebt gedacht, kunnen herinneringen alsnog ineens in je opkomen. En zelfs een gevoel van gemis oproepen. Gevoelens zijn hierin onvoorspelbaar, maar zeker niet iets om je gelijk druk over te maken. Het wil zeker niet altijd iets betekenen.

Onderzoek je gevoelens

Gevoelens van je ex komen terug op de meest onlogische momenten. Verschillende redenen kunnen ertoe leiden dat je nog gevoelens voor je ex hebt. Misschien heb je de relatie nog niet volledig verwerkt of een plek kunnen geven, waardoor je ergens nog hieraan gebonden bent.

Of je loop rond met een schuldgevoel over dat je de relatie hebt beëindigd, mogelijk door hoe je de ander hebt gekwetst of omdat je wellicht te voorbarig bent geweest. Ook kan het zijn dat je je ex idealiseert nu de relatie voorbij is, waardoor het lijkt alsof je nog gevoelens voor hem of haar hebt.

Terwijl dit vaak eerder enkel in je verbeelding speelt dan dat dit daadwerkelijk aangeeft dat je opnieuw met de ander een relatie wilt aangaan. Wanneer je ontdekt dat je gevoelens voor je ex ervaart, is het belangrijk om je gevoelens te onderzoeken. Waar is het werkelijk op gebaseerd en is het iets waar je iets mee wilt?

Onverwerkt liefdesverdriet

Op de meest onverwachte momenten kun je er last van hebben: gevoelens voor ex komen terug. Vaak weet je niet goed wat je met deze gevoelens aan moet en vraag je je bovendien af waardoor deze nog spelen. Toch kan onverwerkt liefdesverdriet hieraan zeker nog ten grondslag liggen.

Als je de relatie niet goed hebt kunnen afronden, kun je nog met bepaalde gevoelens zitten. Mogelijk heb je deze in de loop der tijd weten onderdrukken en jezelf ervan overtuigd dat je er geen last meer van hebt.

Waarna ze alsnog opspelen zodra iets je aan je ex doet denken. Het kan zijn dat de relatie om een bepaalde reden moest eindigen,

zonder dat je dit werkelijk wilde of dat de ander ineens niets meer van zich liet horen en je eigenlijk nooit goed hebt begrepen wat er is gebeurd. Het kan helpen om dan alsnog met je ex af te spreken, gewoon om zelf meer een gevoel van afsluiting te krijgen.

Schuldgevoelens over breuk

Een andere veelvoorkomende reden van gevoelens voor je ex kan zijn dat je schuldgevoelens koestert over de breuk.

Wellicht ben jij degene geweest die de stekker eruit getrokken heeft en weet je hoeveel je hiermee je partner hebt gekwetst. Bij het aangaan van een nieuwe relatie kunnen deze gevoelens dan ineens de kop opsteken en je doen twijfelen of je dit wel moet doen.

Vaak doet het je geen goed om gevoelens weg te drukken om maar door te kunnen. Het helpt om deze onder ogen te komen en om vooral je nieuwe kans op liefde niet te vergelijken met een relatie die geen toekomst was geschonken.

Niet elke relatie heeft het potentieel om blijvend te zijn, dus je hoeft geen schuldgevoelens vast te houden.

Door hier meer heling aan te geven, kun je eerdere ervaringen los gaan laten en met vernieuwde kennis en inzichten nieuwe relaties aangaan. De gevoelens voor een ex kunnen zo kennisgeven van verwerking die nog nodig is om werkelijk los te komen van eerdere pogingen liefde te vinden.

De relatie loslaten

De tijd heelt alle wonden. Dit is zeker het geval, echter zal er ook een bewuste keuze moeten worden gemaakt om de eerdere relatie volledig los te laten. Als je gevoelsmatig nog aan je ex vasthoudt, wordt het lastig om de breuk zorgvuldig te verwerken.

Door de breuk te accepteren, kun je eenvoudiger je aandacht naar jezelf verleggen en in het verdriet zakken dat hier wellicht nog op rust. Aanvaarden dat de relatie over is, brengt je tot meer bezinning en kun je gevoelens eenvoudiger een plek geven.

Ze zullen dan niet onnodig nog zomaar de kop opsteken, wanneer je het eigenlijk niet meer verwacht. Een andere mogelijkheid is om alsnog met je ex in gesprek te gaan om onverwerkte kwesties die tussen jullie spelen, uit te spreken.

Ook dit kan zorgen voor de afsluiting die nodig is om onverwerkte gevoelens los te laten.

Je ex terugwinnen

Uiteraard kun je als je bemerkt dat gevoelens voor je ex terugkomen, ook beslissen om je ex terug te winnen. Als je hebt onderzocht wat er bij je speelt en je komt tot de conclusie dat je werkelijk nog verliefde gevoelens voor hem of haar koestert, dan kan dit een goede optie zijn.

Je relatie nieuwe liefde inblazen mag dan zeker de keuze zijn waar je aandacht en energie in wilt steken. Ook daar zijn voldoende tips en oplossingen voor te bedenken en kun je online de juiste informatie voor vinden om je hierin aan te moedigen.

Soms is een tijd apart alles wat je nodig hebt om in te zien dat je wel degelijk bij de ander wilt zijn en mogelijk is dit voor je ex niet anders. Het loont zeker de moeite om hierachter te komen en alles in werking te stellen om je ex terug te winnen.

Voor echte liefde mag gevochten worden, dus laat je zeker inspireren in de onlinecursussen die specifiek gericht zijn op het veroveren van je ex-geliefde.

Zoek hulp bij onverwerkte gevoelens

Bij een thema als ‘gevoelens voor ex komen terug’ kun je vaak wel wat hulp gebruiken. In de meeste gevallen kom je er zelf wel uit, maar als je bemerkt dat een ex steeds weer in je gedachten terugkomt, kan het verstandig zijn om hier wat begeleiding bij te krijgen. Gelukkig

is hier online veel over te vinden en kun je direct terecht bij ervaren coaches en trainingen die hun belang hebben bewezen. Als je je aanmeldt, kun je bovendien gelijk van start en hoef je niet eerst een afspraak in te plannen bij een therapeut.

Je behoudt zo volledig de controle over je eigen verwerkingsproces en dit heb ik zelf als erg prettig ervaren. Het geeft je zeker net even die aanmoediging om je gevoelens onder ogen te komen en nieuwe keuzes voor jezelf mogelijk te maken.

Een uitstekende optie voor iedereen die graag los wil komen van gevoelens die opspelen voor je ex. Of om te onderzoeken wat je hier werkelijk mee wilt.

Producten op Liefdesverdriet.nl

Als je net als ik tegen onverwerkte liefdesgevoelens voor je ex aanloopt, kun je wel wat hulp gebruiken. Zeker als je er niet uit komt wat deze gevoelens voor je betekenen. Op de website Liefdesverdriet.nl vind je diverse geweldige producten en onlinecursussen die je uitgerekend bij dit thema kunnen helpen.

Of je nu nog niet weet wat je gevoelens inhouden of dat je juist gemotiveerd je ex terug wilt winnen, hier vind je het juiste product dat je de handvatten geeft om met je gevoelens om te gaan. Ik wist zelf eerst ook niet wat ik ermee aan moest, maar deze site heeft mij enorm geholpen.

Je vindt hier trainingen om je ex terug te winnen, maar ook adviezen om je gebroken hart te helen. Het is zelfs mogelijk om met oprichtster Michelle van de Berghe persoonlijk in gesprek te komen via Skype coaching sessies. Heb je nog een relatie, dan kan het e-book ‘de perfecte klik’ je relatie verder verbeteren.

Wil jij nou meer informatie hierover? Hieronder vind je meer informatie!

  • Wil jij ook beter met deze gevoelens leren omgaan?
  • Je wilt voorkomen dat je steeds aan je ex moet denken?
  • Dan kan dit wel eens de oplossing voor je zijn.
  • 2500 mensen zijn je al voorgegaan!

 

 

Ga direct naar de geheime kortingspagina!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *