Ik eet weinig maar wordt dikker. Hoe kan ik wel afvallen?

Ik eet weinig maar wordt dikker. Dit is iets waar veel mensen last van hebben, dus je bent zeker niet de enige.

Iedereen wilt graag zijn of haar overtollig buikvet verliezen, maar dit is vaak makkelijker gezegd dan gedaan.

Je bent al weken minder aan het eten, maar je wordt alsnog dikker. Dat is enorm frustrerend en kan verschillende oorzaken hebben.

Gelukkig zijn er genoeg oplossingen om te zorgen dat ook jij kan afvallen. In dit artikel geven wij jou oplossingen die kunnen zorgen dat jij jouw extra kilo’s kwijtraakt!

Waarom word ik dikker ondanks dat ik weinig eet?

Er zijn veel mensen die overgewicht hebben ondanks dat ze denken dat ze weinig eten. Dit kan meerdere oorzaken hebben.

Ten eerste is het veelvoorkomend dat mensen denken dat ze weinig eten, maar, weinig is subjectief en het hangt ervan af wat voor die persoon weinig is.

Zo kan je jouw porties vergelijken met die van je vriend en denken dat je weinig eet, maar sport hij misschien veel meer waardoor hij meer nodig heeft. Hiernaast is er een verschil in vet verliezen en lichaamsgewicht verliezen.

Als je minder calorieën binnenkrijgt dan je verbruikt, verlies je gegarandeerd vet. Als je weinig eet kan het stresshormoon cortisol gaan stijgen, wat ervoor zorgt dat je meer vocht vasthoudt en dus niet in lichaamsgewicht daalt.

Hiernaast bevatten niet alle voedingsmiddelen dezelfde energiewaarde. Zo kan je een kleine handje chips eten, maar bevat dit alsnog veel calorieën ter vergelijking met een stuk fruit. Van chips zit je vaak nog niet vol, terwijl je van het fruit sneller verzadigd bent.

Maar, niet alle gezonde producten zijn ook per definitie caloriearm. Denk maar eens aan walnoten, een hartstikke gezond product, maar rijk aan calorieën. Als je hiervan veel binnenkrijgt val je dus niet snel af.

Verschillende diëten

Er zijn een heleboel diëten op de markt die je zouden helpen met afvallen. Zo zijn er diëten gericht op het eten tussen bepaalde tijdstippen, het tellen van calorieën en vegetarisch eten.

Hier komen vaak wel veel valkuilen bij kijken.

groente en fruit

Een enorm streng dieet is vaak lastig vol te houden waardoor je snel geneigd bent om in je oude patroon te vallen. Zodra je weer normaal gaat eten zullen de kilo’s er weer aanvliegen.

Hiernaast zitten in bijvoorbeeld vegetarische producten meer suiker dan je denkt.

Wat kan mij wel helpen met afvallen?

Niet getreurd, er bestaan echt mogelijkheden om toch af te vallen en die extra kilo’s te verliezen. Ten eerste is het van belang dat je kennis opdoet over de werking van jouw lichaam en van bepaalde voedingsmiddelen.

Zo weet je beter wat je daadwerkelijk nodig hebt en welke voedingsmiddelen je wel en niet helpen met afvallen. Zo gebruikt je lichaam energie uit de voeding die je binnenkrijgt.

Als je de juiste voedingsmiddelen eet, zal je meer vet verbranden en dus afvallen. Je wilt hierbij natuurlijk wel voorkomen dat je vermoeid raakt en je energieloos voelt. Het is dus belangrijk om wel voldoende te eten, zodat ook jouw stresshormonen niet worden verhoogd.

tips om af te valllen

Er zijn meerdere oplossingen en tips om af te vallen. Je zal niet alleen moeten letten op je eten, maar ook zorgen voor een lifestyle verandering. Maar, het blijft belangrijk dat je het leuk houdt voor jezelf, zodat je het vol kan houden.

Jezelf verhongeren en uitputten is nooit een goede manier om gewicht te verliezen. Gelukkig kan gezond eten en afvallen ook hartstikke lekker en leuk zijn! Hieronder volgen een aantal tips die kunnen bijdragen aan een gezonde levensstijl:

Let op wat je eet in plaats van de hoeveelheid

Zoals al eerder benoemd, zijn niet alle voedingsmiddelen hetzelfde.

Zo zijn er voedingsmiddelen met veel calorieën, voedingsmiddelen met minder calorieën, voedingsmiddelen met veel belangrijke voedingsstoffen en ‘lege’ voedingsmiddelen waarin maar weinig voedingsstoffen zitten.

Zo is de hoeveelheid die je binnenkrijgt niet per se bepalend in hoeveel je afvalt of aankomt. Zo zorgen enkelvoudige koolhydraten, bijvoorbeeld pasta, rijst en brood, voor snelle energie, maar deze worden vaak als vet opgeslagen als de energie niet snel wordt verbrand.

Complexe koolhydraten, eiwitten en gezonde vetten zorgen ervoor dat de voeding langzaam wordt verteerd en verbranding van lichaamsvet mogelijk is.

Klik voor meer info op de receptenbijbel

afslank receptenbijbel

Beweeg

man met een fiets

Bewegen en fysieke inspanning is een belangrijk onderdeel van een gezonde levensstijl. Ondanks dat voeding het meest bepalend is in het aankomen of afvallen, heeft bewegen veel positieve gezondheidseffecten.

De beste manier om af te vallen is een combinatie van kracht- en duursport. Als je aan krachttraining doet, zal je spiermassa aanmaken en behouden, wat zorgt voor een betere stofwisseling.

Met cardiotraining verbrand je tijdens een training meer energie en vet. Kies wel een sport of activiteit die je leuk vindt, zodat je er plezier uithaalt en lang volhoudt.

Plan je maaltijden

Het plannen van je maaltijden kan helpen om consistent gezond te blijven eten. Door het maken van een weekplanning voorkom je de kans dat je spontaan lekkere ongezonde dingen gaat bestellen.

Je hebt immers je boodschappen voor die week al in huis. Hiernaast zorg je voor een gevarieerder menu dan dat je per dag bepaalt wat je gaat eten.

Met een weekplanning kan je ervoor zorgen dat je voldoende voedingsmiddelen, maar niet te veel, binnenkrijgt om af te vallen. Verder scheelt het maken van een weekplanning je dagelijks tijd, wat je bijvoorbeeld kan besteden aan een extra rondje wandelen.

Verlaag je suikerinname

Er zijn een heleboel producten waar suiker aan is toegevoegd. Dit zorgt ervoor dat het calorierijke producten zijn en je minder snel verzadigd bent, wat op den duur zorgt voor eetbuien.

Suiker is namelijk ook hartstikke verslavend. Hiernaast is het zeer schadelijk voor je lichaam, zo kan het zorgen voor ontstekingen, insulineresistentie en obesitas. Op de lange termijn zorgt dit voor een verhoogd kans op hart- en vaatziekten.

Het is dus essentieel om jouw suikerinname te verminderen om af te vallen. Hierdoor zal je langer voldaan zijn en minder eetbuien ervaren.

Eten van gezonde vetten

Vetten klinken misschien ongezond, maar dat zijn ze niet per se. Er zijn verschillende soorten vetten, waarvan de gezonde vetten degene zijn die je veel wilt eten. De gezonde vetten zorgen namelijk voor veel positieve gezondheidseffecten.

Hoe meer gezonde vetten je eet en hoe minder suikers, hoe vaker jouw lichaam vet als brandstof gaat gebruiken waardoor je zult afvallen.

Voorbeelden van voedingsmiddelen die gezonde vetten bevatten zijn bijvoorbeeld vette vis, avocado’s, noten en eieren. Eet hiervan alleen nog steeds met mate, want deze kunnen ook calorierijk zijn.

Het ketogeen dieet kan je helpen om af te vallen

Het ketogeen dieet is gebaseerd op het vervangen van glucose (suiker) door gezonde vetten. Hierdoor zal je langer verzadigd blijven, een hoger concentratieniveau en energielevel hebben.

Door het eten van veel vetten zal jouw lichaam ook ervoor zorgen dat je vetten als brandstof gaat gebruiken, waardoor je vet zal verliezen.

Door het verminderen van suikers en het eten van gezonde vetten kan je gedag zeggen tegen jouw eetbuien en meer energie hebben als voorheen.

De Keto Revolutie is een programma die uitgaat van het ketogeen dieet waarbij vet verbranden het hoofddoel is. Dit programma is geen hype of bepaald dieet waarbij je al het lekkers moet laten staan of jezelf moet uithongeren.

Dit programma is makkelijk vol te houden en is ingericht op beginners.

Door het volgen van het ketogeen dieet zal je merken dat het stressen om voeding geen centraal punt meer in je leven is. Bij de Keto Revolutie krijg je volledige uitleg doormiddel van een theorieboek en een videocursus.

Hiernaast krijg je een receptenboek met allerlei lekkere en gezonde recepten. De bijkomende maaltijdplanners en boodschappenlijstjes zorgen ervoor dat je jouw maaltijden makkelijk kan inplannen!

 Wil jij nou meer informatie hierover? Hieronder vind je meer informatie!

  • Wil jij nou ook snel afvallen met het ketogeen dieet?
  • Je wilt gewoon blijven eten en toch kilo’s kwijt raken?
  • Dan kan dit wel eens de oplossing voor je zijn.
  • 2500 mensen zijn je al voorgegaan!

 

Ja! Ik wil afvallen zonder al te veel moeite!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *