Welke voedingsmiddelen verbranden buikvet?

Buikvet verbranden met gezonde voedingsmiddelen? Van deze voeding krijg je een strakkere buik!

Ben jij jouw overtollig buikvet ook zo zat, maar lukt het je keer op keer niet om het kwijt te raken? Het is dan verstandig om een keer goed naar je voedingsinname te kijken.

Als jij jouw buikvet wilt kwijtraken, is het eten van gezonde voedingsmiddelen heel belangrijk. Gelukkig zijn er een heleboel voedingsmiddelen waarmee je vet kan verbranden.

De meeste vallen nog bij iedereen in de smaak ook. In dit artikel lees je meer over voedingsmiddelen die buikvet verbranden. Weg met die extra kilo’s!

Wat zijn voedingsmiddelen?

Voordat we je uitleggen welke voedingsmiddelen geschikt zijn om vet te verbranden, is het van belang dat je eerst wat kennis opdoet over wat voedingsmiddelen eigenlijk zijn en welke verschillen er zijn.

Voedingsmiddelen zijn als het ware alles wat je eet of drinkt. Voedingsmiddelen bestaan uit voedingsstoffen. Voedingsmiddelen kunnen verschillende voedingsstoffen bevatten, zoals eiwitten, vetten, mineralen, vitaminen, vezels, water en koolhydraten.

Deze voedingsstoffen hebben verschillende functies, zo zitten er voedingsstoffen bij die beschermend dienen, voedingsstoffen die werken als bouwstenen van je lichaam en voedingsstoffen waar je energie uit haalt.

Welke voedingsmiddelen moet je vermijden?

Aangezien er enorm veel voedingsmiddelen te verkrijgen zijn, zijn er uiteraard ook een heleboel die minder goed voor jouw lichaam zijn.

Als je wilt afvallen is het van belang om een aantal voedingsmiddelen zoveel mogelijk te vermijden of te verminderen. Dit zijn onder ander alcohol, dit zorgt voor een verlaging in je cortisollevel.

Je hormonen bepalen waar je lichaam reserves denkt nodig te hebben. Zo gaat een hoog cortisollevel vaak gepaard met buikvet. Hiernaast is het verminderen in suikers ook heel belangrijk.

suiker

Toegevoegde suikers, in bijvoorbeeld frisdrank, zorgen voor een onnodige stijging in je bloedsuikerspiegel. Hierdoor heb je minder snel een voldaan gevoel en ervaar je sneller eetbuien.

De voedingsmiddelen die vet verbranden

Welke voedingsmiddelen verbranden buikvet?

Naast dat er voedingsmiddelen zoals producten met veel toegevoegde suikers zijn, bestaan er ook een heleboel (lekkere) voedingsmiddelen die je cortisollevel laag houden of verminderen en weinig toegevoegde suikers bevatten.

Dit zijn natuurlijke producten die niet bewerkt zijn. Het wordt aangeraden om onderstaande voedingsmiddelen aan je dagelijkse dieet toe te voegen om te zorgen dat je effectief buikvet verbrand.

Avocado

Avocado’s doet zijn benaming tot superfood zeker eer aan. Een avocado is erg voedzaam en een van de beste voedingsmiddelen om buikvet te verliezen.

Het eten van avocado kan zorgen dat jouw hongergevoel wordt geëlimineerd, dit komt door het oliezuur die een avocado bevat. Een avocado zit boordevol vezels, magnesium, kalium en enkelvoudige onverzadigde vetten.

Naast dat een avocado hartstikke gezond is, heeft het ook een heerlijke smaak. Zolang je er niet te veel van eet, kunnen avocado’s je helpen om jouw buikvet te verliezen.

Eieren

eieren

Zoals je waarschijnlijk al weet, bevatten eieren veel eiwitten. Eiwitten zorgen voor enorm belangrijke bouwstenen van jouw lichaam.

Eieren kunnen je helpen om buikvet te verminderen, doordat je een verzadigd gevoel krijgt na het eten van eieren.

Hierdoor kunnen ze je helpen met het eten van minder calorieën door de dag heen. Eieren kunnen op allerlei lekkere manieren worden bereid en zitten boordevol vitaminen en mineralen.

Volkoren granen

Volkoren granen zitten vol met vezels. Volle granen kunnen bijdragen aan het verliezen van buikvet, doordat de vezels zorgen voor een betere spijsvertering. Hiernaast zorgen ze voor een groot verzadigd gevoel. Er zijn een heleboel volkoren granen te vinden.

Zo kan je volkorenbrood, haver, en volkoren pasta vinden. Het is wel belangrijk dat je de onbewerkte producten kiest, zodat je niet per ongeluk een heleboel toegevoegde suikers binnenkrijgt. Bij volkoren granen geldt ook dat je het met mate dient te eten als je wilt afvallen.

Noten en zaden

Noten en zaden zijn rijk aan belangrijke vitamines en mineralen. Noten bevatten gezonde vetten, zoals de omega-3 vetzuren, die goed voor je gezondheid zijn.

Het eten van noten zorgt ervoor dat je een langdurig verzadigd gevoel ervaart en minder snel geneigd bent om te veel te eten. Een handje noten is een heerlijk gezonde snack. Zorg er wel voor dat het bij een handje blijft, aangezien noten relatief veel calorieën bevatten.

Noten en zaden zijn ook een voedingsrijke toevoeging aan je ontbijt. Hierdoor zorg je voor een goed begin en verzadigd gevoel gedurende de dag!

Bananen

De banaan is een populaire fruitsoort en dat is niet voor niks. Naast de lekkere smaak van dit gele fruit, is het rijk aan goede voedingsstoffen.

Zo bevat een banaan veel calcium, magnesium, vitaminen en mineralen. Een banaan is een perfect tussendoortje om te zorgen voor een verzadigd gevoel. Een banaan zit namelijk vol met vezels.

Let wel op; een banaan zit voor een fruitsoort hoog in caloriegehalte. Een banaan per dag is dus voldoende, maar je zult zien dat je daarna ook goed gevuld bent.

Appels

appels

Appels hebben een positief effect op het immuunsysteem. Hiernaast kunnen zij de bloedsuikerspiegel verlagen, wat ervoor zorgt dat je minder trek hebt tussendoor.

Appels verbeteren, dankzij de vele vezels, de darmflora, het cholesterolgehalte en bevorderen de spijsvertering. Naast bovenstaande effecten hebben appels ook een gunstig effect op de gezondheid van jouw hersenen en kan het je helpen om dingen beter te onthouden.

Een appel is een ideaal tussendoortje om buikvet te verliezen en komt met extra gezondheidsvoordelen.

Grapefruit

Grapefruit is een minder populaire fruitsoort, maar zeer geschikt om buikvet mee te verliezen.

Grapefruit zelf zorgt er niet voor dat je buikvet verliest, maar het zorgt wel voor een verzadigd gevoel en het voorkomt eetbuien. Grapefruit zitten vol met voedingsvezels en het kan je cholesterolgehalte en bloedsuikerspiegel verlagen.

Hierdoor zal je minder snel trek hebben. Hiernaast bevat dit fruit vitamine C, wat een belangrijke rol speelt bij de stofwisseling.

Klik voor meer info op de receptenbijbel

afslank receptenbijbel

Vis

Vis is een bron van vitaminen, mineralen, eiwitten en omega-vetzuren. Door de grote hoeveelheid eiwitten zorgt vis voor veel verzadiging,

waardoor je niet snel in een eetbui terecht komt. Magere vissoorten zoals schol, rog en kabeljauw zijn goed om buikvet kwijt te raken, aangezien hier weinig calorieën inzitten.

De vette vissen, bijvoorbeeld zalm, haring en makreel, zorgen echter voor het laag houden van je cholesterol en bevatten vitamine D. Voldoende van vitamine D is vereist om gewicht te kunnen verliezen.

Bonen en linzen

Bonen zijn onbewerkte natuurproducten die vol goede voedingsstoffen zitten. Bonen bestaan uit een heleboel vezels, welke de gifstoffen in je lichaam opruimen en je buikvet verminderen.

Hiernaast zorgen bonen voor het verlagen van het slechte LDL-cholesterol. Ook bevatten bonen maar weinig calorieën, waardoor je sneller afvalt. Bonen zijn ook nog eens een plantaardige bron van eiwitten en worden daardoor vaak gebruikt als vleesvervanger in maaltijden.

Er zijn een heleboel boonsoorten te vinden die jou kunnen helpen bij het verliezen van overtollig buikvet.  

Het Ketogeen dieet

Ben jij op zoek naar een manier om jouw overtollig buikvet te verwijderen en kan jij je vinden in bovenstaande voedingsmiddelen? Of ben je benieuwd naar een manier om deze toe te passen en wil je hier nog meer over weten?

Het ketogeen dieet is een dieet wat bestaat uit vele gezondheidseffecten en is gericht op het verminderen van jouw buikvet. Dit dieet is geen hype of bepaald dieet waarbij je van alles moet laten.

Het ketogeen dieet heeft als essentie het vervangen van glucose door gezonde vetten. Hierdoor zal jouw lichaam namelijk vet als brandstof gaan verbruiken, wat ervoor zorgt dat je insuline- en bloedsuikerspiegel dalen en je goede cholesterol level (HDL) omhooggaat.

De Keto Revolutie is een programma waarbij je op een gezonde manier afvalt en welke makkelijk te volgen is. Het programma is ingericht voor beginners en eenvoudig vol te houden voor iedereen. Het vervangen van glucose door gezonde vetten zorgt ervoor dat je geen vreetbuien meer zal ervaren.

Hiernaast zal je merken dat je voeding en overtollig buikvet geen centraal punt meer in je leven zijn. Zo houd je tijd over voor belangrijke dingen. Het Ketogeen dieet is een gezonde manier van afvallen met een effectief resultaat.

Het eten van goede vetten zorgt ervoor dat je langer verzadigd blijft en minder eetbuien ervaart. Hiernaast wordt je energielevel verhoogd en zal je een betere spijsvertering aanhouden.

De Keto Revolutie bestaat uit een uitgebreid pakket inclusief een theorieboek en een videocursus die je programma duidelijk uitleggen. Hierdoor doe je voldoende kennis op over het ketogeen dieet en de positieve gezondheidseffecten die hierbij komen kijken.

De maaltijdplanners en de bijbehorende boodschappenlijstjes zorgen ervoor dat jij eenvoudig jouw maaltijden kan plannen. Verder zit er een receptenboek bij met allerlei heerlijke en gezonde recepten waar je geheid van zult gaan smullen!

 Wil jij nou meer informatie hierover? Hieronder vind je meer informatie!

  • Wil jij nou ook een strakke buik door het ketogeen dieet?
  • Je wilt op een makkelijker manier af vallen?
  • Dan kan dit wel eens de oplossing voor je zijn.
  • 2500 mensen zijn je al voorgegaan!

 

Ja! Ik wil direct een strakke buik!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *