Waarom val ik niet af ondanks dieet?

Lukt het jou niet om af te vallen ondanks dat je aan het diëten bent? En wat helpt mij wel of niet om af te vallen?

Ik val niet af ondanks dieet. Een zin die wordt gezegd door een heleboel personen.

Ben jij inmiddels bezig met je zoveelste dieet maar lukt het je alsnog niet om die extra kilo’s kwijt te raken? Dat is hartstikke frustrerend en herkenbaar voor veel mensen.

Je zult bij verschillende diëten ook hebben gemerkt dat je energie minder is en je wellicht slechter slaapt als voorheen.

Dat constante hongergevoel wat optreedt doordat je weinig eet is ook geen pretje. Hierdoor ga je je bijna afvragen waarom je het nog probeert. Als je toch een paar kilo’s kwijt wilt, zijn er echter mogelijkheden waarmee je jezelf niet hoeft uit te hongeren.

Afvallen

Die eindeloze strijd tegen jouw extra kilo’s, een strijd die je blijft achtervolgen. Desondanks alle mogelijke diëten lukt het vaak niet om deze kilo’s te verliezen. Waarschijnlijk vraag jij je af hoe dat nou kan en hoe je deze strijd nou eindelijk een keer voorgoed kan winnen.

Het antwoord daarop is eigenlijk heel simpel. Afvallen wordt vaak volledig verkeerd aangepakt.

Zo zijn er diëten gericht op het zo snel mogelijk afvallen door het eten van zo min mogelijk calorieën. Hierdoor zal je waarschijnlijk wel afvallen, maar doordat jouw lichaam in de reservestand gaat, zullen de calorieën binnen de kortste keren weer terugkomen.

Verschillende diëten

dieet

Dankzij de technologie, de vele standpunten rondom afvallen en social media kan je een hele lijst aan verschillende diëten vinden.

Zo heb je diëten waarbij je maar tussen bepaalde tijdstippen mag eten, diëten gericht op het tellen van calorieën, vegetarische diëten en ga zo maar door. Waarom val ik dan niet af ondanks dieet? Rond deze diëten zitten vaak vele misverstanden.

Tuurlijk zal je afvallen van weinig eten, maar zodra je weer normaal gaat eten vliegen de kilo’s er weer aan omdat het lichaam reserves wilt opslaan, voor het geval je weer drastisch gaat minderen.

Bewust vegetarisch eten is natuurlijk hartstikke goed, maar ook in vegetarische producten zitten vaak vele suikers.

Negatieve bijwerkingen diëten

Je weet nu dat de meeste diëten zijn ingericht om snel veel af te vallen, wat soms een positief effect heeft, maar vaak van korte duur is.

Vele diëten hebben echter ook vervelende bijwerkingen. Zo heb je vast wel eens ondervonden dat je futloos en vermoeid bent. Dat is helemaal niet gek als je weinig voedingsstoffen binnenkrijgt.

Hiernaast zie je vaak dat bij mensen die veel afvallen zonder dat ze voldoende bewegen een vertraging in het metabolisme ontstaan.

Hierdoor zal je op lange termijn minder makkelijk op gewicht blijven. Vele diëten en producten bevatten verborgen suikers of grote hoeveelheden bewerkte koolhydraten.

Hiermee maak je insuline aan, wat ervoor zorgt dat je je weinig verzadigd voelt, maar tegelijkertijd wel vet in je lichaam opslaat.

Klik voor meer info op de receptenbijbel

afslank receptenbijbel

Wat kan mij wel helpen met afvallen?

Als al deze diëten mij niet kunnen helpen met afvallen, wat dan wel? Het is belangrijk om te weten hoe jouw lichaam werkt.

Zo kan jouw lichaam vetten en koolhydraten opslaan en omzetten in energie. Normaal gesproken gebruikt jouw lichaam glycogeen, verkregen uit koolhydraten, als brandstof. Dit is een snelle manier van afgeven.

Als er energie uit de vetopslag wordt gebruikt, gaat deze energie langer mee en dit zorgt ervoor dat er meer ketonen in je bloed komen. Deze verhoging van ketonen zorgt ervoor dat je suikerspiegel wordt verlaagd, je hormonen in balans worden gebracht en je vet verliest.

 

afvallen

Echter, is dit alsnog een strikt dieet dat van korte duur is. Hierdoor zal je je vermoeid en energieloos voelen, krijg je op den duur zin in lekkere dingen en verlies je concentratie.

Wil je dit voorkomen en een permanente afslanktransformatie ervaren op een makkelijk vol te houden manier? Lees dan hieronder tips om dit te bewerkstellingen!

Tips om af te vallen

Het eerste wat van belang is om af te vallen is het feit dat je niet alleen een dieet zal moeten volgen, maar moet zorgen voor een lifestyle verandering. Hiernaast is het belangrijk dat je het leuk houdt voor jezelf en niet zorgt dat het voelt als een straf.

Jezelf verhongeren is nooit een goede manier om gewicht te verliezen. Gezond leven en gezond eten kan zeker ook heel lekker en leuk zijn.

Bewegen

Het is belangrijk dat je naast een gezond voedingspatroon jouw lichaam ook voldoende laat bewegen. Dit is noodzakelijk om spiergroei te realiseren en vet te verbranden. Het belangrijkste blijft het gezonde leefpatroon, maar sporten draagt bij aan de gezonde levensstijl.

man met gewicht

Zo is krachttraining goed om spiermassa aan te maken en te behouden, wat op den duur weer zorgt dat je een slome stofwisseling voorkomt. Kies wel een sport of activiteit die je leuk vindt, zodat je er plezier uithaalt en lang volhoudt.

Als je een hekel hebt aan hardlopen, zal je snel afhaken, waardoor je de gezondheidsvoordelen weer misloopt.

Vergroot je kennis

Een andere tip om af te vallen is het vergroten van je kennis. Als je snel overgehaald wordt door allerlei ‘hype’ diëten die leuk klinken maar weinig tot geen effect hebben, is het verstandig om je kennis over voeding te vergroten.

Hierdoor zal je minder snel in valkuilen trappen en jouw gezonde lifestyle verandering lang volhouden. Zo zal je er ook achter komen dat je niet alles wat je lekker vindt hoeft te laten staan, jezelf niet hoeft te verhongeren en energiek met een voldaan gevoel de dag door kan komen.

Verminder je suikerinname

Suiker is heel gevaarlijk. Ten eerste is suiker heel verslavend. Je vindt in de meeste bewerkte producten, zoals frisdrank, hoge hoeveelheden suiker. Je zal van bewerkt voedsel niet snel verzadigd raken, waardoor je blijft eten.

Hiernaast is het zeer schadelijk voor je lichaam, zo kan het zorgen voor ontstekingen, insulineresistentie en obesitas.

Op de lange termijn zorgt dit voor een verhoogd kans op hart- en vaatziekten. Als je jouw suikerinname vermindert en meer gezonde vetten eet, zal je langer een voldaan gevoel hebben en geen vreetbuien meer ervaren.

Plan je maaltijden

Het plannen van je maaltijden zorgt ervoor dat je er tussendoor minder aandacht aan hoeft te besteden.

Hiernaast hoef je minder vaak naar de supermarkt, wat je tijd bespaart om belangrijkere dingen te doen.

Door het plannen van je maaltijden zal je ook minder impulsaankopen doen, wat ervoor zorgt dat je geen overbodige producten met suiker in huis haalt.

Je zal ook makkelijker een gevarieerder menu samenstellen als je wekelijks kijkt naar wat je eet. Als laatste zal de verleiding om een keer ongezond eten te halen kleiner zijn, doordat je jouw maaltijden al gepland hebt staan.

Supervetten

Het eten van vetten klinkt misschien niet meteen logisch, maar zorgt voor vele gezondheidseffecten.

Als je de inname van glucose uit suikers vermindert en gezonde vetten verhoogd, zal jouw lichaam namelijk vet als brandstof gaan gebruiken. Hierdoor worden je insuline- en bloedsuikerlevels verlaagd en gaat je goede cholesterol level (HDL) omhoog.

Deze verandering wordt al ingezet sinds 1920 en zorgt naast afvallen ook dat je beter slaapt, je meer energie hebt en je langer verzadigd blijft.

De Keto Revolutie om overtollig buikvet te verliezen

De Keto Revolutie is geen hype of bepaald dieet waarbij je van alles moet laten. Dit programma is ingericht voor beginners en makkelijk te volgen voor iedereen. De essentie van keto is het vervangen van glucose door gezonde vetten.

Dit zorgt ervoor dat je vaarwel kan zeggen tegen je vreetbuien en je zal merken dat het stressen om voeding geen centraal punt meer in je leven is. Deze manier van afvallen is gezond voor je lichaam en makkelijk vol te houden.

Het ketogeen dieet geeft jouw lichaam de mogelijkheid om lang verzadigd te blijven, je concentratie te verhogen, je energieleven te verhogen, een betere spijsvertering aan te houden en uiteraard vet te verliezen.

De Keto Revolutie zorgt ervoor dat je voldoende kennis opdoet over het ketogeen dieet en wat dit met je lichaam doet.

Hiernaast krijg je een receptenboek met heerlijke gezonde recepten en er zitten maaltijdplanners en boodschappenlijstjes bij die het je makkelijk maken om jouw maaltijden te plannen!

 Wil jij nou meer informatie hierover? Hieronder vind je meer informatie!

  • Wil jij ook graag afvallen, maar lukt het je steeds niet?
  • Je wilt kilo’s kwijt, zonder jezelf te straffen?
  • Dan kan dit wel eens de oplossing voor je zijn.
  • 1500 mensen zijn je al voorgegaan!

 

Ja! Ik wil afvallen zonder al te veel moeite!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *