Ik ben niet gelukkig in mijn relatie

Ben jij niet gelukkig in je relatie? Wat moet je absoluut wel of niet doen?

Wat als je onverwachts tot de realisatie komt: ‘Ik ben niet gelukkig in mijn relatie’? Hoe ga je hier dan mee om?

Het kan je zomaar overvallen, wanneer je oprecht naar je gevoelens durft te kijken en je realiseert dat dit is wat er speelt.

Er kunnen uiteenlopende redenen zijn die ervoor kunnen zorgen dat je je niet meer gelukkig voelt in je relatie. Redenen die je mogelijk langere tijd hebt genegeerd, totdat dit simpelweg niet meer mogelijk was. Je zult je dan moeten gaan afvragen hoe je hiermee om wilt gaan.

Laat je de relatie voor wat het is, of zijn er nog kansen om verbetering in de relatie aan te brengen?

Zodra de realisatie bij je binnenkomt, kun je eigenlijk niet anders meer dan je gevoelens hierover onder ogen komen en voor jezelf te bepalen welke weg de juiste is. Het helpt om hierbij de juiste hulp en aanmoediging te vinden, zodat je de juiste keuzes voor je relatie kunt nemen.

Tekenen van een verslechterde relatie

gebroken relatie

Zonder dat je hier zelf erg in hebt, kan een relatie zeker al enige tijd minder goed lopen. Als beide partners druk zijn met andere bezigheden en er weinig tijd overblijft om werkelijk met elkaar te verbinden, loopt een relatie al snel de eerste scheurtjes op.

Je bemerkt dat je elkaar minder goed aanvoelt en ook de communicatie kan niet meer even soepel verlopen.

Waar je eerder zonder woorden elkaar begreep en precies wist wat je aan elkaar had, kun je nu vertwijfeld raken over de intenties of bedoelingen die je bij de ander opmerkt. Je kunt je afvragen of je verlangen naar je partner nog wel even intens is als voorheen.

Als er nauwelijks nog sprake is van affectie, is dit een duidelijk teken dat de relatie wat is ingedut. Je kunt je zo niet langer meer optimaal gelukkig voelen binnen de relatie.

De spanning is eruit

‘Ik ben niet gelukkig in mijn relatie’ kan een observatie zijn wanneer je bemerkt dat je oorspronkelijke spanning langzaam is weggetrokken. Uiteraard zijn de eerste maanden dat je in een nieuwe relatie zit het meest spannend en opwindend. Je kon toen geen genoeg van elkaar krijgen en zag enkel het beste in elkaars karakter.

Uiteraard blijft het zo niet voor altijd en zul je na deze periode de balans moeten opmaken. Is er voldoende aantrekkingskracht om nog bij iemand te willen blijven? Heeft het gevoel van verliefdheid plaats kunnen maken voor beginnende liefde?

Je zult hiervoor werkelijk naar elkaar toegegroeid moeten zijn en vertrouwen voor elkaar kunnen opbrengen. Het is geen goed teken als beide partners niet gegroeid zijn in hun karakter en onderlinge band, aangezien je voorbij de beginfase moet groeien om iets waardevols op te bouwen.

Als de spanning er bovendien uit is, wordt het lastig om nog een werkelijke verbintenis op te bouwen. Het is dan goed mogelijk dat je niet helemaal meer gelukkig bent met hoe de relatie dan aanvoelt.

Moeizame communicatie

Een duidelijke oorzaak voor ‘ik ben niet gelukkig in mijn relatie’ volgt door moeizame communicatie. Als je niet meer alles met je partner wilt bespreken, maar bemerkt dat je eigenlijk dingen achterhoudt of deelt met anderen, is dit een duidelijk teken dat de relatie niet helemaal optimaal meer is.

Communicatie blijft het fundament voor een gelukkige en gezonde relatie. Het is dus zeker belangrijk dat je graag je gevoelens deelt met je partner en voldoende tijd met elkaar doorbrengt om te weten wat bij de ander speelt.

ongelukkige relatie

Als je je enkel nog ergert aan de manier van praten of als er geen daadwerkelijke behoefte is om open te zijn met je partner, dan ben je het aan jezelf verschuldigd om je situatie te evalueren.

Ongemerkt kun je zo al enige tijd redelijk ongelukkig zijn binnen de relatie, zonder dat je de pleister van de wond durft te trekken. Zodra de communicatie verslechtert, is het tijd om werkelijk te bekijken wat je wilt met je relatie. Hiermee valt of staat alles en doe je jezelf onnodig verdriet als het werkelijk niet meer is wat je wilt.

Probeer elkaar niet te veranderen

Zodra je je realiseert dat je niet meer gelukkig bent in je relatie, kun je mogelijk eerst de neiging hebben om dit op de ander te projecteren. Het gemakkelijker om te denken dat je je partner kunt veranderen om zo zelf gelukkiger te worden en te ontvangen wat je graag uit de relatie wilt halen.

Je kunt zo verwachten dat je je alsnog weer goed gaat voelen in relatie tot de ander, als hij of zij nou zou geven wat je nodig hebt. Echter doe je de relatie meer schade aan dan goed als je je partner wilt veranderen in iemand die hij of zij niet is.

De enige conclusie kan dan nog zijn dat de relatie niet langer is wat je ervan had gehoopt en dat je deze wellicht moet loslaten om weer geluk te vinden.

Het helpt je zeker niet om te geloven dat je partner iemand anders kan zijn, die hij of zij niet is. Dit is schadelijk voor de relatie en zal je zeker niet helpen om je gelukkig te voelen.

Je partner ontlopen werkt niet

Een gevoel van ‘ik voel me niet gelukkig in mijn relatie’ kan zich uiten in verschillende manieren. Zo kun je telkens een excuus verzinnen om minder tijd met je partner door te hoeven brengen. Het is een duidelijk teken dat je niet langer gelukkig bent in je relatie als je niet meer tijd wilt doorbrengen met je geliefde.

De tijd die je doorbrengt met simpele bezigheden als tv kijken of uitgaan, besteed je liever met vrienden dan met je partner.

Ook dit geeft duidelijk aan dat je relatie niet langer je prioriteit heeft. Je zult je hierdoor echter zeker niet gelukkiger voelen en evenmin zal dit ervoor zorgen dat je weer meer naar elkaar toe groeit.

Zodra je bemerkt dat je minder tijd met je partner wilt doorbrengen en de voorkeur geeft aan het gezelschap van anderen, weet je dat er iets niet helemaal meer goed gaat in de relatie. Je kunt dan je opties bekijken om te zien of er nog verbetering uit te halen valt.

Tijd om verder te gaan

Zodra je alles al geprobeerd hebt en niets eigenlijk nog lijkt te werken, kun je kiezen uit enkele opties. Of je kiest ervoor om de relatie te beëindigen als beiden niet meer gelukkig zijn, of je bekijkt wat nog nodig is om de relatie een nieuwe kans te geven.

Als je beiden open staat om elkaar weer te vinden en er nog voldoende motivatie is om te hervinden wat verloren is gegaan, dan is het zeker de moeite waard om nog een poging te wagen.

Ook hierin is voldoende steun te vinden om je op weg te helpen. Als er echter nauwelijks nog animo voelbaar is, dan heeft de relatie mogelijk zijn langste tijd gehad en is het wellicht beter om ervoor te kiezen uit elkaar te gaan.

In welke fase je ook zit, het helpt zeker om hier de juiste begeleiding bij te vinden, zodat je zonder te veel pijn en verdriet ieder een eigen kant op kunt gaan.

Of je relatie nog een kans maakt of dat het beter is om uit elkaar te gaan, hoe meer inzicht je hierover kunt inwinnen, des te eenvoudiger wordt het proces voor zowel jou als je partner. En dat mag je jezelf zeker gunnen, als het gaat om kwesties van het hart.

Liefdesverdriet.nl: producten die helpen

Voor elke fase binnen een relatie is wel een geschikt product te vinden op de website van Liefdesverdriet.nl. Zo word je geenszins aan je lot overgelaten en profiteer je van de juiste

begeleiding op momenten dat moeilijke beslissingen genomen moeten worden. Ook als je bemerkt: ‘ik ben niet gelukkig in mijn relatie’, vind je hier de juiste training die je kan bijstaan.

Zelf heb ik ondervonden hoe effectief de trainingen kunnen zijn en je precies de juiste informatie, inzichten en handvatten bieden om door een dergelijk moeilijke periode in je leven heen te komen. Iedereen kan wel wat hulp gebruiken en zeker met zulke kwetsbare thema’s wil je niet zonder hoeven te ploeteren.

Kies voor de E-book ‘Genees je gebroken hart in 15 stappen’, of voor het E-book ‘Relatie verbeteren’ als je jouw relatie alsnog nieuw leven wilt inblazen. Ook de persoonlijke coaching sessies kan ik met zekerheid aanraden, als je je werkelijk gesteund wilt voelen.

Wil jij nou meer informatie hierover? Hieronder vind je meer informatie!


  • Wil jij ook weer gelukkig worden in je relatie?
  • Je wilt direct aan de slag, zonder al te veel gedoe?
  • Dan kan dit wel eens de oplossing voor je zijn.
  • Duizend en profiteerden vóór jou!

 

Ja! Stuur mij direct na de kortingspagina!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *