Bang om alleen te blijven

Ben jij bang om alleen te blijven? Met deze info voorkom je eenzaamheid!

Voor veel mensen is het idee om alleen over te blijven een angstige gedachte. Iedereen heeft behoefte aan genegenheid, warmte en liefde.

Je wilt samen zijn met iemand die helemaal weg is van je en graag in jouw aanwezigheid verkeert. Samen leuke dingen doen is belangrijk en geeft glans aan je leven. Het kan echter nog wel eens een uitdaging zijn om een leuke nieuwe partner te vinden.

En als dit dan eenmaal gelukt is, maak je je wellicht zorgen over hoe je de ander behoudt. Veel relaties eindigen immers voordat het serieus wordt of ook maar een kans op een langdurige toekomst is geschonken. Veel vrouwen ervaren dat mannen onbereikbaar zijn of ineens niets meer van zich laten horen.

Mannen daarentegen vinden het vaak lastig om een mooie vrouw te benaderen of voor zich te winnen. Onzekerheid aan beide kanten zorgt ervoor dat pogingen al snel op niets uitlopen. Je zult dan je diepste angst onder ogen moeten komen: bang om alleen te blijven.

Niet durven opstellen voor liefde

Ervaringen in het verleden kunnen je ertoe brengen dat je je nauwelijks nog open durft te stellen voor liefde. Eerdere pogingen om een relatie staande te houden en het contact met je partner uit te bouwen naar meer dan enkel verliefdheid, hebben mogelijk tot teleurstellende resultaten geleid.

Als vrouw heb je mogelijk ervaren dat je veel geeft in een relatie, maar dat je partner liever op afstand blijft en zich niet volledig durft te geven. Ook komt er zo weinig uitzicht op een toekomst samen en bouw je niet werkelijk iets op waar je je veilig en gesteund door voelt.

Het kan zelfs zo zijn dat eerder mannelijke partners plotseling volledig van het toneel verdwenen en dat je niets meer van hen vernomen hebt.

Je kunt je verraden voelen en zelfs bindingangst ontwikkelen, doordat je elke keer net naast het net lijkt te vissen als het aankomt op het vinden van een betrouwbare partner. Je wilt niet meer dat iemand tegen je liegt of je teleurstelt.

Bang om alleen te blijven wordt een gevoel dat eerder een waarschijnlijkheid wordt dan iets waar je je geen zorgen over hoeft te maken.

Toenadering zoeken tot een vrouw

Ook mannen hebben echter hun strubbelingen als het aankomt op het vinden van een geschikte partner. Misschien ervaar je onzekerheid en weet je niet goed hoe je een aantrekkelijke vrouw moet benaderen. Haar voor je winnen is nog weer een heel ander verhaal.

Misschien ben je bang dat ze je niet goed genoeg vindt of dat je haar niet voldoende aanspreekt en houd je hierdoor vanzelf afstand of reageer je vreemd in haar bijzijn.

versier poging

Je onzekerheid helpt zeker in je pogingen om haar aandacht voor je te winnen.

Waarschijnlijk ben je bang dat ze ziet hoe kwetsbaar je werkelijk bent en ben je bang dat je reputatie een deuk krijgt als je niet enkel als sterk en zelfverzekerd wordt gezien. Wat als ze immers zou zien wie je werkelijk bent van binnen en eigenlijk meer emoties hebt dan je bereid bent te tonen?

Een onzekerheid kan je bovendien parten spelen in het zoeken van een juiste benadering. Ervaringen waarin dit verkeerd is afgelopen, houden je mogelijk tegen om een nieuwe poging te wagen.

Waarom ben je bang om alleen te blijven?

Van nature boezemt het mensen angst aan om alleen te zijn. Niet voor niets zijn we groepsdieren. Je hebt bescherming nodig van anderen en vergroot je kans op overleven door je in het bijzijn van anderen te begeven.

Als je na een avondje stappen met vrienden vervolgens alleen naar huis gaat, kan deze realisatie dan ook hard bij je binnenkomen.

Ineens ben je weer helemaal op jezelf aangewezen en is er niemand om tegen aan te kruipen of je verhaal bij kwijt te kunnen. Alhoewel relaties zeker hun uitdaging hebben, is de gedachte om alleen achter te blijven vaak nog meer beangstigend.

Wat als het je nooit gaat lukken om een waardevolle relatie te krijgen? En je altijd alleen op feestjes verschijnt en nooit steun vindt bij een dierbare? Enkel alleen in je eigen huis verblijft, zonder uitzicht op een nieuwe relatie met liefde of warme knusheid?

Dit roept voor velen een reële angst op, die vaak snel moet worden opgelost. Een vluchtige relatie is dan vaak beter dan helemaal geen nabijheid van een leuke man of vrouw.

Van angst tot fobie

man die voor over bukt

Bang om alleen te blijven kan leiden tot een heuse fobie. Wanneer je het nodig hebt om altijd mensen om je heen te hebben om je veilig te voelen of comfortabel in je eigen gezelschap, dan spreek je niet meer van een angst, maar eerder van een fobie.

Je kunt je intens alleen voelen als er niemand om je heen is en jezelf angstig of verveeld voelen. Wanneer dit extremere vormen aanneemt en je naast angst ook paniek of intens verdriet ervaart, dan moet je je klachten serieus nemen.

Je kunt er zelfs fysieke ongemakken door ervaren, zoals hoofdpijn en buikpijn of moeilijker in slaap vallen.

Een nieuwe relatie kan dan zeker wenselijk zijn, echter is het vaak belangrijker om eerst meer zelfvertrouwen op te bouwen.

Zo leer je realistischer om te gaan met tijd waarop je alleen bent en stap je niet in een nieuwe relatie enkel vanuit een behoeftigheid. Je zult zien dat de relaties die je dan opbouwt een stuk waardevoller zullen zijn.

Je bent immers niet enkel bij de ander om maar niet alleen te zijn, maar kunt wat selectiever een nieuwe partner uitkiezen die werkelijk bij je past en jou neemt zoals je bent.

Sociaal krachtiger worden

Om de drempel van onzekerheid te overwinnen, is het belangrijk om aan je zelfvertrouwen te werken. Hoe blijer je met jezelf en je eigen gezelschap kunt zijn, des te eenvoudiger wordt het om je open te stellen voor een nieuwe relatie.

Eén die wel voor jou werkt en je geeft wat je nodig hebt, zonder dat je jezelf klem zet uit enkel door te vermijden alleen over te blijven. Je wilt iemand ontmoeten die van jou kan houden om wie je bent, niet om wat je nodig hebt.

Door sociaal krachtiger te zijn, wordt vanzelf de angst om alleen te zijn geleidelijk aan minder. Je leert hierdoor meer eigenwaarde ontwikkelen, die je in staat stelt om blij met jezelf te zijn, ook als er niemand in je buurt is. Uiteraard hoef je dit niet allemaal alleen te doen.

Door de juiste begeleiding of hulpmiddelen voel je je gesteund en aangemoedigd om meer in eigen kracht en overtuiging te gaan staan en leer je eenvoudiger jouw ideale partner te benaderen en de aandacht voor je te winnen.

Je ontmoet mensen die meer overeenkomen met wat je zoekt en zult gemakkelijker in gesprek kunnen gaan. Bang om alleen te blijven is dan lang niet meer zo nodig.

Jouw droompartner voor je winnen

Zodra je meer overtuigd raakt van je zelf en je eigen kwaliteiten, zal het alleen zijn lang niet meer zo beangstigend op je overkomen.

Om jouw droompartner te vinden, werk je eerst aan jezelf. Juist het vermogen om meer alleen te zijn, draagt bij aan meer zekerheid over wie je bent en wat je te bieden hebt

De invulling hiervan hoeft dan niet van de ander af te hangen, die jou wel of niet als partner aanneemt.

Je krijgt meer controle over wie je in je leven toelaat en hoe een mogelijke relatie zich zal ontvouwen.

Je durft op interessante mensen af te stappen en het gesprek te openen, zodat de ander kan ervaren hoe leuk je bent en mogelijk een waardevolle aanvulling op iemands leven.

Zo hoeft bang om alleen te blijven niet langer een drempel te zijn, maar kan het juist een aanmoediging zijn om meer uit jezelf te halen en jezelf positiever te presenteren op de datingmarkt.

De oplossing bij bang zijn om alleen te blijven

Als bang om alleen te blijven je juist belemmert in het vinden van een nieuwe partner, is het handig om hier hulp bij te vinden.

Voor zowel mannen als vrouwen zijn er online diverse waardevolle cursussen te vinden, die je kunnen helpen in het benaderen van de ideale partner. Ook ontvang je zo tips en adviezen die kunnen bijdragen aan het behouden van een goede relatie.

De kans dat eerdere nadelige ervaringen zo een vervolg krijgen, wordt zo aanzienlijk verkleind.

Vrouwen krijgen meer inzicht in de mannelijke psyche met de cursus ‘De man van je dromen krijgen en houden.

En waar mannen kiezen voor de onlinecursus ‘Sociale Superster’.

Wil je dus uit die friendzone en de man of vrouw van je dromen vinden, benaderen en voor je winnen?

Dan zijn dit de aangewezen cursussen om meer zelfvertrouwen op te bouwen en tools aan te leren om in gesprek te komen met die leuke dame of heer. Zo hoef je in ieder geval nooit meer bang te zijn om alleen te blijven.

Wil jij nou meer informatie hierover? Hieronder vind je meer informatie!

  • Ben jij ook nog steeds bang om alleen te blijven?
  • Lukt het je niet om een partner te vinden zonder hulp?
  • Dan kan dit wel eens de oplossing voor je zijn.
  • Duizenden profiteerden vóór jou!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *