Vind je ideale baan review

Vind je ideale baan en creëer een gelukkigere loopbaan

Worstel je jezelf door de werkweek heen en vraag je jezelf regelmatig verzuchtend af hoe je deze baan de rest van je leven gaat vervullen?

Dan zit je hoogstwaarschijnlijk niet op je plek. Je persoonlijkheid, competenties, de huidige markt of een combinatie daarvan liggen hieraan ten oorzaak.

Is er in jouw werkende leven sprake van zo een mismatch? Dan kan de e-cursus ‘Vind je ideale baan’ je helpen met het vinden van het antwoord op de vragen wie je bent, wat je kunt en wat je wilt.

Dé droombaan: een baan die als een handschoen past

droom baan cursus

Voordat ik je wat meer vertel over mijn ervaring met deze online cursus, is het belangrijk overeenstemming te bereiken over het begrip ‘droombaan’.

Want ja, dat onbewoonde eiland ver weg in de Stille Oceaan bewaken, daar dromen we allemaal van.

Maar het feit is dat slechts één persoon van alle acht miljard dagdromers op aarde de baan kreeg.

Heb je het over een droombaan, dan heb je het dus over een voor jou ideale baan, een die als een handschoen past, en geen baan die compleet ongrijpbaar is.  

Stilstaan bij je eigen persoonlijkheid

In de e-cursus ‘Vind je ideale baan’ wordt het belang van je persoonlijkheid sterk belicht. Vaak denk je jezelf, net als ik, wel te kennen. Toch kun je je daar flink in vergissen.

De cursus helpt je te ontdekken wat jou nu echt definieert en wat dit zegt over de baan die bij je past. Want een baan die niet bij jouw persoonlijkheid past, kan je nooit en te nimmer gelukkig maken.

Sterker nog, hij kan weleens het tegenovergestelde teweegbrengen. Je persoonlijkheid veranderen is een onmogelijke zaak, dus verander je waarnaar je op zoek bent.

Bepaal je competenties

Behalve dat je e-cursus ‘Vind je ideale baan’ je helpt bij het definiëren van je persoonlijkheid, krijg je ook een stuk meer inzicht in je competenties.

Ik dacht voorheen altijd dat mijn diploma’s en werkervaring meer dan genoeg zouden zeggen over mijn competenties, maar dat is lang niet altijd waar.

Behalve vakspecifieke competenties zijn er ook nog de generieke competenties. Denk bijvoorbeeld aan analytisch kunnen denken, samenwerken enzovoorts.

Deze zijn in veel verschillende functies nuttig. Denk je na over een carrièreswitch, dan spelen die een veel grotere rol dan je ooit dacht.

Vraag en aanbod op de huidige markt

Natuurlijk hebben we in een constant veranderende wereld niet alleen te maken met onszelf, maar ook met de dynamiek van wat er om ons heen gebeurt.

In dit specifieke geval de vraag naar en het aanbod van werk. Zijn bepaalde functies erg schaars, dan kan het zijn dat je voor je werk moet verhuizen. Maar wil je dat wel?

handen

En als je die in jouw ogen ideale baan uitoefent, kun je dan leven met het lagere salaris dat daarmee samengaat? Flexibiliteit vergroot je kansen, maar verlies je eigen behoeften niet uit het oog.

Bijna geen enkel beroep ziet er over enkele tientallen jaren hetzelfde uit

Wees je er behalve dat ook van bewust dat bijna geen enkel beroep er gedurende jouw loopbaan hetzelfde uit zal zien.

De omstandigheden veranderen constant en het beroep dat je nu uitoefent, kan over een tijd misschien op een heel andere manier worden uitgeoefend.

Een loopbaan is altijd in beweging, of dit nu door jezelf of door externe factoren wordt veroorzaakt.

Daarom is het des te belangrijker dat je goed kunt bepalen wat er nu echt bij je past. De e-cursus ‘Vind je ideale baan’ heeft mij daar in ieder geval enorm bij geholpen.

Verandering als norm en als manier om spijt te voorkomen

Je kent ze ongetwijfeld: de nu (bijna-)gepensioneerden die tientallen jaren voor hetzelfde bedrijf hebben gewerkt. Soms deden ze dat met plezier, soms hadden ze het gevoel hun tijd uit te moeten zitten.

Blijf je vandaag de dag lang bij dezelfde werkgever hangen, dan spreken ze al gauw over het ‘first job syndrome’. Heb je weinig geëxperimenteerd op de arbeidsmarkt?

Dan ontneem je jezelf kansen. Zonde! Dat extra beetje zelfvertrouwen om hiermee aan de slag te gaan, vind je na het volgen van de e-cursus ‘Vind je ideale baan’.

Hoe weet je dat je toe bent aan een andere baan?

Begrijp me goed, het veranderen van baan is natuurlijk geen doel op zich. Dat is ook niet de insteek van de cursus.

Deze richt zich juist op het ontdekken van voor jou belangrijke factoren in je werkende leven en geeft je zo handvatten om hierin stappen te nemen.

Zelf voel je misschien al dat je aan iets anders toe bent. Je ergert je misschien aan je collega’s, verveelt je op het werk, ziet je collega’s vertrekken of hebt het gevoel dat de balans tussen werk en privé zoek is.

Het voordeel van de cursus ‘Vind je ideale baan’ ten opzichte van een beroepskeuzetest

‘Er zijn toch ook beroepskeuzetesten?’ Ik hoor het je bijna hardop denken en eerlijk is eerlijk, ook dat was een van mijn eerste gedachten.

Met een beroepskeuzetest worden je interessegebieden in kaart gebracht en daar worden dan weer passende beroepen aan gekoppeld.

Maar competenties en persoonlijkheid, waar het bij de e-cursus ‘Vind je ideale baan’ wel grotendeels om draait, zijn hierin niet opgenomen. En dus zoek je na een beroepskeuzetest weer naar het verkeerde. Zonde, want daarmee mis je kansen.

Durf beslissingen te maken om verandering in gang te zetten

Voorheen vond ik het behoorlijk eng om beslissingen te maken. Nu weet ik waardoor dat kwam: ik wist eigenlijk helemaal niet welke beslissing voor mij het beste was.

man die lacht

Na het volgen van de cursus kon ik met een gerust hart knopen doorhakken en tot nu toe heeft me dat alleen maar positieve zaken opgeleverd.

De e-cursus ‘Vind je ideale baan’ heeft me het inzicht gegeven dat ik nodig had en daarmee ook de durf die nodig was om stappen te zetten. Verandering komt niet vanzelf, maar vanuit jou!

Waarom heb jij die ideale baan nog niet gevonden?

Kortom, er zijn twee redenen waarom jij de voor jou ideale baan nog niet hebt gevonden. Je weet niet wat je wilt, of je denkt dat je niet in staat bent tot het in gang brengen van veranderingen.

Behalve je passie ontdekken moet je ook je angst overwinnen. Angst is je allerslechtste raadgever. Hij lijkt je te behoeden voor onraad, maar ontneemt je feitelijk allerlei kansen in je leven.

Blijven zitten waar je zit lijkt veilig, maar zorgt er uiteindelijk voor dat je je in een totaal niet gelukkige situatie bevindt.

Aan de slag met de e-cursus ‘Vind je ideale baan’

Besluit jij de e-cursus ‘Vind je ideale baan’ te gaan volgen, dan verkrijg je binnen een paar weken antwoord op de vragen ‘wie ben ik’, ‘wat kan ik’ en ‘wat wil ik’. In een cursusduur van tien weken ontvang je twaalf maal een les per e-mail.

Hierin lees je niet alleen allerlei achtergrondinformatie, maar krijg je ook vragen en oefeningen die je helpen je inzicht te verbeteren. De waarde van het pakket bedraagt €189,-, maar tijdelijk kun je deze cursus voor slechts €49,- bestellen.

Zo gemakkelijk was het volgen van een cursus nog niet eerder

Omdat je de lessen per e-mail toegestuurd krijgt, kun je direct aan de slag met de theorie en de bijbehorende huiswerkopdrachten.

inzicht-in-je-kracht-boek

Voor het volgen van de e-cursus ‘Vind je ideale baan’ hoef je nergens in te loggen en ook geen account aan te maken.

Elke e-mail bevat ongeveer vijf opdrachten. In week 1, 7 en 12 krijg je ook een bonus e-book ter waarde van €25,-. De titels hiervan zijn ‘Inzicht in je kracht’, ‘Ontdek je passie en talent’ en ‘Maak de overstap naar je droombaan’.

Ervaringen van andere cursisten

De e-cursus ‘Vind je ideale baan’ werd opgezet door de professionele coach Frank de Moei. Ik en 15.000 andere cursisten gingen je al voor in de zoektocht naar de ideale baan.

Stuk voor stuk noemen cursisten de cursus verhelderend en inspirerend en geven ze aan dat deze op een simpele manier heeft geholpen inzicht te verkrijgen.

foto met tekst

Een deel van de cursisten is zelf bezig met het opzetten van een eigen bedrijf! Mocht je niet helemaal tevreden zijn over de e-cursus, dan kun je zelfs gebruikmaken van de 100% geld terug garantie die dertig dagen geldt.

Over Frank de Moei

frank-de-moei

Alhoewel ik normaal wat terughoudend ben wat betreft online cursussen op het gebied van coaching, was ik na wat achtergrondinformatie van de maker van de e-cursus ‘Vind je ideale baan’ toch overtuigd.

Frank de Moei is een professionele coach en trainer en houdt zich al een kwart eeuw bezig met het thema zelfontwikkeling.

Ook in zijn praktijk ontvangt hij cliënten die op zoek zijn naar hun passie, talenten en droombaan. Zijn producten zijn al behoorlijk lang op de markt en hebben tot nu toe alleen nog maar op lof mogen rekenen.

Wil jij nou meer informatie hierover? Hieronder vind je meer informatie!

Vind je ideale baan

  • Ben jij opzoek naar jouw droombaan?
  • Je twijfelt over het kiezen van de juiste baan?
  • Dan kan dit wel eens de oplossing voor je zijn.
  • 2500 mensen zijn je al voorgegaan!
Ga direct naar de geheime kortingspagina!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *