De verbinding met jezelf herstellen

Hoe je dit doet? Lees je in deze blog!

De verbinding met jezelf herstellen.

Misschien heb je al een tijdje het gevoel dat je jezelf niet meer bent of wordt opgeslokt door alle stress en drukte.

Wat er in feite gebeurt is dat je jezelf kwijtraakt. Je raakt het contact kwijt met wie je nu eigenlijk bent en wat je eigenlijk wilt en belangrijk vindt in je leven. Zo wordt ook je wereld steeds kleiner.

Wanneer je op de automatische piloot leeft, bevind je je eigenlijk in een overlevingsmodus. Herken je dit?

Dan wordt het tijd om de verbinding met jezelf te herstellen.

De verbinding zoeken: geen lifestyletrend, maar een waardevolle les

De verbinding met jezelf herstellen is iets wat je tegenwoordig steeds vaker hoort.

Alsof het haast een modeding is geworden. Terwijl sommige coaches zich hier al tientallen jaren mee bezighouden. Toch is de verbinding met jezelf herstellen geen trend van voorbijgaande aard, maar iets wat er altijd al was en waarvan we de waarde nu pas leren erkennen.

Als je jezelf kwijtraakt, kun je niet meer helder naar jezelf, maar ook niet naar je omgeving kijken. Je voelt je als het ware dwalende.

De balans in jouw eenheid weer vinden

De verbinding met jezelf herstellen heeft met zowel je geest als je lichaam te maken.

Inmiddels staat onomwonden vast dat de twee onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Je lichaam, gevoelens en gedachten moet je dus als één behandelen. Gedachten en gevoelens kunnen fysieke reacties tot gevolg hebben.

balans in je leven

Wil je de verbinding met jezelf herstellen, dan is er aandacht voor al deze aspecten nodig. Pas met een holistische aanpak lukt het je de balans weer te vinden en een waardevol leven te leiden. Fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel ben je een eenheid.

Hoe doe je dat?

Dat lichaam en geest onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden, is belangrijk om te onthouden wanneer je de verbinding met jezelf wilt herstellen. Ook moet je je bewust zijn van het feit dat je veel meer in het moment zult moeten gaan leven. Af en toe eens stilstaan dus.

Of je aandacht op slechts één ding tegelijk richten. Best lastig, in een samenleving die van alle kanten aan je trekt. Hoe je dit toch voor elkaar krijgt? Ik geef je graag wat belangrijke tips die ik heb toegepast, samen met een eye-opening cursus waarover later ook meer.

Tip 1: Zoek de natuur op

Het is bijzonder wat voor een wonderen de natuur weet te verrichten. Wat extra tijd in de natuur doet dan ook iedereen goed. De natuur heeft een kalmerende werking en brengt ons veel meer in contact met de aarde en met wie we zelf zijn. Ook jij bent een stukje van die prachtige natuur.

En net zoals de natuur haar eigen ritme volgt, word jij zo ook stukje bij beetje geïnspireerd om dit ook te doen. Om de verbinding met jezelf te herstellen hebben we Moeder Natuur hard nodig.

Tip 2: Geef jezelf eens wat erkenning

Krijgen we een complimentje of een schouderklopje, dan laten we dat van ons afglijden alsof het ons niets doet. Maar stiekem hunkeren we allemaal naar wat meer waardering.

We willen onze baas horen zeggen dat we ons werk goed doen en willen uit de monden van onze vrienden horen dat ze blij zijn dat ze jou om zich heen hebben. Onze waardering lijken we echter steeds minder vaak uit te spreken.

Wees dus zacht voor jezelf en erken wat je goed doet. Om de verbinding met jezelf te herstellen moet je jezelf immers waarderen.

Tip 3: Reguleer je emoties beter door in beweging te komen

De verbinding met jezelf herstellen betekent ook ruimte aan je emoties geven. Wanneer we verdriet, angst of een andere negatieve emotie voelen, wil je die misschien het liefst wegstoppen. Maar daarmee hopen de problemen zich alleen maar op en zal op een gegeven moment de bom barsten.

Weet je niet goed wat je met je emoties aan moet? Kom dan in beweging. Dans op je favoriete muziek, trek je hardloopschoenen aan of maak een wandeling door het park of het bos. Beweging zet emoties om in energie.

Tip 4: Creëer bewustwording door ademhalingsoefeningen

Ademhalingsoefeningen, velen vinden het maar zwevend klinken, maar je hoeft er echt niet voor in kleermakerszit op een matje plaats te nemen.

Sterker nog, ademhalingsoefeningen doe je waar en wanneer het je maar uitkomt. Je hoeft er geen uur voor te gaan zitten; vijf minuten kunnen soms al een wereld van verschil maken.

Door een diepe buikademhaling en het even vasthouden van je adem krijgt je lichaam de aandacht die het verdient. Je wordt je zo een stuk bewuster van je lijf en je ervaringen, een belangrijk punt wanneer je de verbinding met jezelf wilt herstellen.

Tip 5: Wees minder kritisch naar jezelf

Als je altijd kritisch op jezelf bent, verlies je het contact met de ware jij. De verbinding met jezelf herstellen wordt vervolgens nog eens extra moeilijk wanneer deze kritische gedachten maar bezit van je blijven nemen. Misschien herken je het ook wel: je vindt jezelf altijd inferieur aan anderen.

Niet alleen wat betreft carrière, maar ook wat betreft uiterlijk en persoonlijkheid. Anderen lijken te stralen, terwijl jij jezelf een plek in de schaduw toebedeelt. Ook jij mag er zijn! Door met zelfkritiek te minderen, lukt het je beter de verbinding met jezelf te herstellen.

Tip 6: Niksen mag best een keertje

Niksen, het klinkt je misschien al negatief in de oren. Vandaag de dag leren we immers allemaal dat we druk in de weer moeten zijn.

De agenda is nooit leeg en stilzitten is nutteloos. Alhoewel we massaal zijn gaan denken dat dit de manier is om onszelf waardevol te voelen, bewerkstellig je er eigenlijk het tegenovergestelde mee: je raakt je ware ik eigenlijk alleen maar kwijt.

Voel je dat je de verbinding met jezelf moet herstellen, neem hier dan ook de tijd voor. Niksen is synoniem aan de batterij opladen.

Tip 7: Geef je grenzen aan

De noodzaak om de verbinding met jezelf te herstellen komt niet zelden voort uit de sterke behoefte om het anderen naar de zin te maken. Ben jij zo’n echte pleaser net als ik voorheen ook was?

Je mag een ander best eens teleurstellen. Wanneer het tussen jullie onderling wel goed zit, betekent een keer ‘nee’ heus niet het einde van jullie relatie. Ook mag je wat vaker op je strepen staan wanneer anderen over jouw grens heengaan. Iets wat jij  nooit bij een ander zou doen, hoef je zelf ook niet te accepteren.

Tip 8: Vertrouw op jezelf

Wil jij de verbinding met jezelf herstellen omdat je het gevoel hebt jezelf onderweg ergens te zijn kwijtgeraakt? Niet zelden overkomt dit personen met een wat lager zelfvertrouwen.

En wanneer je zelfvertrouwen niet is wat het hoort te zijn, hoe kun je dan ook de signalen van je lichaam en je intuïtie vertrouwen?

En dat terwijl je lijf en je intuïtie zo belangrijk zijn voor het maken van de voor jou juiste keuzes en het volgen van het voor jou bestemde pad. Vertrouw dus op jezelf en help zo de verbinding met jezelf te herstellen.

Wat moet je vooral niet doen?

Het lijkt misschien een open deur, maar wil je de verbinding met jezelf herstellen, dan is het tijd om aan de noodrem te trekken. Sommige mensen gaan maar door, als een stoomtrein die niet meer te houden is, denkend dat de rust wel zal komen.

De waarheid is precies het tegenovergestelde.

De stoomtrein zal alleen maar verder van jou wegraken. Wat je ook niet moet doen wanneer je de verbinding met jezelf wilt herstellen, is alles in de wereld met ‘goed’ of ‘fout’ willen bestempelen. Deze twee woorden wis je voorlopig beter even uit je woordenboek.

Op tijd in actie komen

De signalen op tijd herkennen en ingrijpen is essentieel om de verbinding met jezelf te herstellen.

We weten allemaal heel goed dat we meer ontspanning nodig hebt, maar vegen die behoefte net zo makkelijk onder het tapijt. En dat terwijl jezelf voorbijlopen dé voorspeller is van de verbinding verliezen.

Onszelf voorbijlopen wordt ook steeds makkelijker. Je stelt hoge doelen, die vandaag de dag ook nog eens worden versterkt door de druk die sociale media ons oplegt. We moeten mooi zijn, het ideale gezin vormen, een carrière maken, reizen enzovoorts. Wat een lijst!

Energie hervinden met de Senang Masterclass

Het goede nieuws is, de verbinding is niet helemaal weg. Hij zit gewoon ergens verstopt.

Daarom heb ik het ook over de verbinding met jezelf herstellen in plaats van creëren. Velen doen aan mindfulness, maar ik heb een cursus gevolgd die me nog veel meer heeft opgeleverd: de Senang Masterclass. Voor €377,- ontvang je gedurende zeven weken 29 video’s over energie en hoe je jouw energie terugwint.

De cursus heeft me geholpen diverse blokkades bij mezelf te ontdekken en heeft me handvatten gegeven over hoe hiermee om te gaan. Datzelfde gun ik jou ook!

Wil jij nou meer informatie hierover? Hieronder vind je meer informatie!

  • Wil jij ook de verbinding met jezelf terug?
  • Je wilt meer energie en balans in je leven krijgen?
  • Dan kan dit wel eens de oplossing voor je zijn.
  • 1500 mensen zijn je al voorgegaan!

 

Ja! Ik wil direct de verbinding met mezelf terugvinden!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *