Een strak lichaam in 3 maanden

Wil jij een strak lichaam in 3 maanden? Wat gaat mij wel of niet helpen?

Binnen korte tijd en het liefst een strak lichaam in 3 maanden krijgen, dat wil iedereen wel.

Veel mensen denken dat dit een super streng dieet vergt. Anderen denken dat ze hier dag en nacht voor in de sportschool moeten doorbrengen. Gelukkig voor jou, is dit helemaal niet waar. Als je het op de juiste manier doet, kun je al in 3 maanden een blijvend strak lichaam hebben.

Het enige dat je moet onthouden is dat je, om dit te bereiken, niet weg kan komen met een tijdelijk dieet, of een sporadische training. Om je lichaam strak te krijgen en te houden, moet je je levensstijl permanent aanpassen.

Dat wil echter niet zeggen dat je voor de rest van je leven op appels en kroppen sla hoeft te leven. Je kunt gewoon blijven eten wat je wil, zolang je maar oplet op je benodigde calorieën en de optimale verhoudingen van voedingsstoffen die jij nodig hebt.

Als je dit uitgebalanceerde voedingspatroon combineert met krachttraining, zal je gegarandeerd binnen 3 maanden al mooie resultaten bereiken.

Voeding voor optimaal vetverlies

Allereerst is het belangrijk dat je op je voeding let. Er zijn namelijk nogal wat eetgewoontes die jouw droomlichaam in de weg kunnen staan en dat is natuurlijk zonde. Wat in ieder geval belangrijk is om te onthouden is dat je eigenlijk alles kunt eten wat je wil, zolang je ervoor zorgt dat je niet overeet.

Natuurlijk is het sowieso niet mogelijk een strak lichaam te bouwen als je structureel overeet. Juist als je een beginner bent, of als je al een tijd niet meer hebt getraind, kan het zijn dat je een aardige vetlaag hebt opgebouwd door de jaren heen.

De eerste stap is om dit vetlaagje kwijt te raken. Wanneer je vetpercentage eenmaal laag genoeg is, zullen je spieren meer zichtbaar worden. Voor meer spierdefinitie, voeg je krachttraining toe aan je wekelijkse routine.

Om effectief vet te verbranden, is een negatieve energiebalans vereist. Dat wil zeggen dat je meer moet verbruiken dan dat je eet. Als je daarentegen graag spiermassa wil kweken, moet je meer eten dan je verbruikt.

Meer info over voeding en diëten klik op de afslank receptenbijbel.

afslank receptenbijbel

Strak lichaam in 3 maanden: zo moet het niet

Vaak stellen mensen onrealistische doelen voor zichzelf op wanneer het gaat om afvallen en om een strak lichaam in 3 maanden te krijgen. Dit komt doordat ze snel resultaten willen zien. Ze gaan dan bijvoorbeeld op een koolhydraatarm dieet.

Wanneer ze dan binnen korte tijd een heel stuk afvallen, is het logisch dat ze denken dat dit dus goed werkt. Het probleem hiermee is dat je eigenlijk niet goed kunt bepalen of je nu bent afgevallen doordat je vet hebt verbrand, of dat dit komt doordat je door het eten van koolhydraten meer vocht vasthoudt.

Het kan dus heel goed zijn dat je maar een klein beetje vet verloren bent en verder alleen maar vocht. Daar schiet je dus niet veel mee op. Verder is zo’n koolhydraatarm dieet moeilijk om vol te houden.

Veel mensen hebben de wilskracht hier helemaal niet voor en vallen daarom terug in hun oude patroon. Het gewicht dat ze kwijt zijn geraakt aan vochtverlies, wordt vervolgens opgevuld doordat zij weer aankomen in vet. Dit is wanneer het alom bekende jojo-effect om de hoek komt kijken.

Flexibel diëten voor blijvend vetverlies

Als je blijvend vet wil verliezen gedurende de 3 maanden dat je een strak lichaam wil hebben, is het veel beter om flexibel te diëten. Dit houdt in dat je zoveel mogelijk gezond probeert te eten, maar ook gewoon van lekkere dingen kan blijven genieten.

Zolang je dit laatste wel met mate doet. Als je nooit meer iets kan eten wat je lekker vindt, is het veel

lastiger om een dieet te blijven volgen. De kunst is om de verhoudingen tussen je macronutriënten, vetten, koolhydraten en proteïnen goed in te stellen voor jezelf. Vergeet daarnaast niet dat het flexibele dieet nog altijd wel een dieet is, wat betekent dat het werkt op basis van het principe van een calorietekort.

Zolang je onder je benodigde calorieën per dag blijft zitten, zul je vet verbranden. Het maakt hierbij niet uit of je een salade eet, of dat je een patatje met mayonaise naar binnen werkt. Al is de salade natuurlijk wel de gezondere keuze.

Ondanks dat het flexibele dieet veel minder streng en beperkend is, vergt het wel een aanpassing in levensstijl en daar moet je wel toe bereid zijn.

Ben je dit? Stel dan een voedingsplan voor jezelf op. Je kunt hier ook hulp bij vragen van iemand die er verstand van heeft als je niet zo goed weet hoe je dit moet aanpakken. In je voedingsplan bepaal je onder andere vanuit welk startpunt jij gaat beginnen met jouw dieet.

Krachttraining voor een strak lichaam in 3 maanden

man en een vrouw aan het sporten

Naast je flexibele dieet, is het belangrijk dat je in beweging komt. Voor veel mensen is de meest voor de hand liggende manier om dit te doen, cardio.

Hoewel cardio wel een effectieve methode is voor vetverbranding, is het alleen nuttig om dit in combinatie te doen met krachttraining. Door aan krachttraining te doen, bouw je spiermassa op. Dit is nodig om een mooi, strak lichaam te krijgen.

Doe je alleen cardio, dan verlies je teveel vet en blijft er niet genoeg massa over om te converteren naar spiermassa. Je doel moet dus juist zijn om spiermassa op te bouwen en te behouden. Dit geldt niet alleen voor mannen, maar ook voor vrouwen.

Doordat vrouwen helemaal niet genoeg testosteron door hun lichaam hebben gieren, hoeven ze zich namelijk geen zorgen te maken dat ze eruit komen te zien als één of andere Baywatch hunk.

Krachttraining zorgt er juist voor dat je als vrouw je mooie vormen voller maakt en accentueert, waardoor je er eigenlijk zelfs nog wat vrouwelijker uit komt te zien dan wanneer je alleen maar aan cardio doet.

Een mooie bijkomstigheid van krachttraining is dat spiermassa meer calorieën verbrandt dan vet. Als je aan krachttraining doet gaat je BMR (Basal Metabolic Rate) automatisch omhoog, waardoor je alleen maar sneller vet verbrandt.

Als je dus aan (zwaar) overgewicht lijdt, is het des te meer aan te raden om met krachttraining te beginnen, omdat je dan tegelijkertijd afvalt en strakker wordt. Er is dan een grote kans dat je spiermassa opbouwt en dat er op den duur een omslag plaatsvindt waarbij je opeens meer spiermassa hebt en minder vet.

Dit wordt Body recomposition genoemd. Uiteindelijk is krachttraining dus de meest efficiënte manier om van je overtollige vet af te komen en je droomlichaam te realiseren.

Snel resultaat met het Droog Trainen Protocol

Als je in 3 maanden een strak lichaam wil hebben, is het Droog Trainen Protocol van Droog Trainen Academie een aanrader voor jou.

Dit digitale leerprogramma helpt jou in korte tijd op weg naar jouw droomlichaam.

Wanneer je eenmaal alle kennis in huis hebt, neemt niemand je dit meer af. Je kunt hier dus de rest van je leven nog profijt van hebben. Het Droog Trainen Protocol is in principe hetzelfde voor mannen en vrouwen. De waardes zijn alleen anders.

Het Droog Trainen Protocol is opgebouwd uit de volgende hoofdonderdelen: Voeding voor vetverlies: Leer hoe je blijvend vet verliest door de juiste voedingswaardes aan te houden in je voedingspatroon.
  • Voeding voor vetverlies: Leer hoe je blijvend vet verliest door de juiste voedingswaardes aan te houden in je voedingspatroon.
  • Krachttraining en Cardio: Leer hoe je krachttraining moet toepassen om een blijvend strak lichaam te krijgen en ontdek de optimale balans tussen krachttraining en cardio.
  • Voortgang meten en je trainingsplan bijhouden: Leer hoe je het beste je trainingsdata bijhoudt en hoe je deze informatie kunt gebruiken om je plan bij te stellen waar nodig.

Naast de hoofdonderdelen ontvang je verschillende, waardevolle bonusonderdelen. Met de trainingsschema templates (PDF) voor thuis en in de gym, kun je gelijk aan de slag om jouw ideale trainingsschema op te stellen.

Ook ontvang je een macro calculator in Excel waarmee je eenvoudig kunt berekenen wat jouw ideale calorie inname en verhoudingen van voedingsstoffen zijn. Met deze informatie kun je jouw eigen voedingsplan opstellen.

Droog Trainen Academie Support groep

Tot slot krijg je toegang tot de Droog Trainen Academie Support groep. Dit is een community van mensen die het Droog Trainen Protocol zijn gaan volgen.

Hier kun je dag en nacht al je vragen kwijt over krachttraining. Rinus en Henry van Droog Trainen Academie komen bijna iedere dag wel even in de lucht om openstaande vragen te beantwoorden.

Ook worden er regelmatig challenges georganiseerd binnen de groep. Bij deze challenges stuurt iedereen een before foto in. Vervolgens wordt er 8 weken lang intensief getraind. Om de challenge af te sluiten worden after foto’s gedeeld en wordt er gereflecteerd op wat iedereen goed en minder goed vond gaan.

De 3 mensen met de grootste transformatie tussen de before en after foto, winnen een leuke prijs.

Wil jij nou meer informatie hierover? Hieronder vind je meer informatie!

  • Wil jij nou ook een strak lichaam krijgen?
  • Je bent opzoek naar een manier die echt gaat werken?
  • Dan kan dit wel eens de oplossing voor je zijn.
  • 2500 mensen zijn je al voor gegaan!

 

Ja! Ik ben een vrouw en wil een strak lichaam!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *