Oefeningen om blokkades op te heffen: niet alleen nu, maar ook op de lange termijn

We gaan er uitgebreid op in met deze 7 tips!

Wanneer je emoties niet meer kunt controleren of juist helemaal niet bij je emoties kunt, ondervind je hier onvermijdelijk de nadelen van.

Iedereen heeft wel eens het gevoel overspoeld te worden door emoties en niet adequaat te kunnen handelen.

Soms is er enkel tijd nodig om hier weer uit te komen, maar blokkades kunnen ook van langdurige aard zijn. Wanneer je niet weet hoe je deze moet doorbreken, kun je ze onbedoeld zelfs nog erger maken. Gelukkig bestaan er voldoende oefeningen om blokkades op te heffen.

Wat is een emotionele blokkade?

Om te begrijpen welk doel de oefeningen om blokkades op te heffen dienen, is het in eerste instantie belangrijk om te weten wat zo een blokkade nu eigenlijk is.

Je kunt het eigenlijk het beste beschrijven als het gevoel wel iets te willen, maar tegelijkertijd te ervaren dat er van binnenuit als het ware aan een rem wordt getrokken. Twee impulsen die geheel tegenstrijdig zijn.

Een emotionele blokkade kan ook ontstaan wanneer je gevoelens onbewust wegdrukt, omdat je bang bent dat deze je zullen overspoelen.

Hoe merk je dat er sprake van een blokkade is?

Bewustwording van de noodzaak tot het toepassen van oefeningen om blokkades op te heffen kan door iedereen op een ander moment en om uiteenlopende redenen ontstaan. Soms merk je het in je hoofd en soms weer in je lichaam.

moe van het werk

Zo kun je bijvoorbeeld een masker opzetten naar je sociale omgeving, activiteiten vermijden omdat je bang bent om te falen en een sterke daling in je motivatie voelen.

Ook kun je snel geïrriteerd raken. Daarnaast kun je spanningspijnen in je lichaam ervaren, net als vermoeidheid, ademhalingsproblemen, hoofdpijn, seksuele problemen en nachtmerries.

Negatieve energieën binnen je chakra’s kunnen zich tot blokkades ontwikkelen

Oefeningen om blokkades op te heffen bestaan in de meest uiteenlopende vormen.

Vanzelfsprekend, want bij iedereen worden de blokkades weer door andere dingen veroorzaakt. Je klachten of disfunctionele gedragingen zijn afhankelijk van waar een blokkade zich in je lichaam bevindt. Alle chakra’s kunnen negatieve energie met zich gaan meedragen.

Houden deze negatieve energieën lang aan, dan ontstaan er blokkades. Deze hebben invloed op je algehele welbevinden. Er bestaat een ijzersterke masterclass die ook oefeningen om blokkades op te heffen omvat, maar daarover zal ik je later meer vertellen.

Waar worden emotionele blokkades door veroorzaakt?

Oefeningen om blokkades op te heffen zijn erop gericht weer bij je gevoel te kunnen en voor al je gevoelens open te staan. Blokkades kunnen om verschillende redenen ontstaan. Vaak denkt men al gauw aan een jeugdtrauma.

Alhoewel dit natuurlijk mogelijk is en ook vaak voorkomt, hoeft dat niet per definitie zo te zijn. Behalve ingrijpende gebeurtenissen kan bijvoorbeeld ook een zeer laag zelfbeeld hiervoor zorgen. Des te lager je zelfbeeld is, des te bedreigender zijn de tekortkomingen die je bij jezelf denkt te constateren.

Aanpakken

Wil je aan de slag met oefeningen om blokkades op te heffen, dan is het ten eerste belangrijk om jezelf af te vragen hoe deze zijn ontstaan. Alleen dan kun je het probleem bij de wortels aanpakken. Heb je deze vraag voor jezelf kunnen beantwoorden, dan kun je gaan kijken hoe je de blokkade kunt aanpakken.

Ieder mens is anders en dat betekent dat niet alleen de uitingen van een blokkade kunnen variëren, maar ook de aanpak ervan. Hoe moeilijk het ook lijkt, begin toch met de oefeningen om blokkades op te heffen om te voorkomen dat je alsmaar meer energie verliest.

Tip 1: Vecht niet, maar geef toe aan de blokkade

Een van de belangrijkste oefeningen om blokkades op te heffen is het jezelf er constant aan herinneren dat je er niet tegen hoeft te vechten. Een blokkade gaat over een deel van jou waarvan je liever niet wilt dat het er is, maar afwijzing van de gevoelens zal je niet helpen.

Besteed in plaats daarvan aandacht en geduld aan de blokkade. Dit zijn dé ingrediënten om bij de gevoelens te kunnen en verandering te bewerkstelligen, zodat je ware ik (weer) tevoorschijn kan komen.

Tip 2: Word je bewust van wat er tijdens een blokkade gebeurt

Een tweede belangrijke oefening om blokkades op te heffen is een oefening in alertheid.

Telkens wanneer je voelt dat de emotionele blokkade je ergens in verhindert, probeer je na te gaan wat er met je gebeurt.

Zo gaat de een bijvoorbeeld met zijn wenkbrauwen fronsen, spant de ander onbewust spieren op verschillende plekken in het lichaam aan en gaan weer anderen zich zenuwachtig voelen. Door deze veranderingen op te merken, kun je jezelf hier de volgende keer op attenderen.

Tip 3: Geef je grenzen aan

Sommige mensen kunnen zonder schuldgevoel ‘nee’ zeggen en anderen durven er niet eens aan te denken. Met als gevolg dat ze vaak te veel last op hun schouders meedragen en zichzelf wegcijferen.

Een van de belangrijkste oefeningen om blokkades op te heffen is dan ook het afbakenen van je grenzen en anderen deze niet te laten overschrijden.

In het begin kan deze oefening om blokkades op te heffen behoorlijk onwennig en zelfs onprettig aanvoelen. Uit de reacties van je omgeving merk je wellicht dat ze dit niet van je gewend zijn. Zet toch door om je eigen emotionele kracht te beschermen.

Tip 4: Praat over je blokkades

Wil je aan de slag met oefeningen om je blokkades op te heffen, dan ontkom je ook niet aan het erover praten. Dit hoeft niet meteen met een psycholoog of andere hulpverlener, maar kan ook een stuk laagdrempeliger.

Met een dierbare die je graag in vertrouwen neemt bijvoorbeeld. Door het praten en door de vragen van de ander ervaar je niet alleen gevoelens van opluchting, maar wordt het je ook steeds duidelijker welke zaken een impact op je hebben. En zo lukt het ook beter om dingen een plekje te geven.

Tip 5: Richt je op wat je wél kunt veranderen

Actieve oefeningen om blokkades op te heffen moeten zich te allen tijde richten op de dingen waarop je zelf controle uit kunt oefenen.

Alleen dan zul je verandering kunnen bereiken. Wanneer je je focust op zaken waarop je zelf geen of nauwelijks invloed hebt, zul je enkel teleurgesteld raken en zal je motivatie dalen.

Een van de belangrijkste oefeningen om blokkades op te heffen is dan ook het jezelf afvragen waar jij je tijd en energie in wilt steken om je leven een positieve draai te geven. Dat kan al zoiets simpels als een nieuwe hobby zijn. Succeservaringen doen iedereen goed.

Tip 6: Vergeef degenen die je bewust of onbewust pijn hebben gedaan

Tijdens de zoektocht naar de oorzaak van je blokkades en het toepassen van oefeningen om blokkades op te heffen komt men niet zelden tot de conclusie dat blokkades (gedeeltelijk) voortkomen op de manier waarop men door anderen is behandeld.

Hoe pijnlijk het ook is, het beste is om de betreffende persoon daarvoor te vergeven. Vind je dit moeilijk? Bedenk dat dat je het niet alleen voor hem of haar doet, maar ook vooral voor jezelf. Je zult je een stuk beter voelen en minder energie verliezen.

Tip 7: Bepaal je doelen

Nemen emoties de overhand of kun je hier juist niet bij?

Een van de absoluut niet te vergeten oefeningen om blokkades op te heffen is ook het bepalen van je doelen. Wat wil jij ervaren en bereiken? Het stellen en behalen van doelen is belangrijk voor je zingeving, oftewel het gevoel dat je leven zin heeft.

Doelen kunnen met je werk, maar ook met je relatie, zelfvertrouwen of andere zaken te maken hebben. Het belangrijkste is dat ze geheel vanuit jezelf komen en niet worden opgesteld door de verwachtingen en eisen die in je omgeving wellicht bestaan.

Oefeningen om blokkades op te heffen zijn feitelijk een training

Ga je aan de slag met oefeningen om blokkades op te heffen, dan ga je feitelijk aan de slag met omgekeerde conditionering. Conditionering verwijst naar de systematische leerprocessen waardoor een persoon zich aan zijn of haar omgeving aanpast.

Conditionering houdt ons gevangen en oefeningen om blokkades op te heffen geven ons de sleutel om deze blokkade te ontgrendelen.

Middels een goede training word je minder reactief en leer je anders met je emoties om te gaan. We zijn allemaal als vrij mens geboren en moeten ons zo kunnen blijven voelen.

Senang Masterclass

Is de stap naar psychologische hulpverlening te groot? Kost het je te veel tijd of geld?

Oefeningen om blokkades op te heffen en weer in contact met jezelf te komen leer je ook tijdens de Senang Masterclass. De cursus helpt je onder andere je energie weer te voelen en je intuïtie te gebruiken.

De cursus, boordevol handvatten en oefeningen om blokkades op te heffen, duurt zeven weken.

Elke dag ontvang je een video en ook krijg je een jaar lang toegang tot de Senang Studenten Community. Je kunt direct met de cursus starten en hij kost nu slechts €377.-.

Wil jij nou meer informatie hierover? Hieronder vind je meer informatie!

  • Lukt het jou ook niet om bepaalde blokkades op te heffen?
  • Je wilt het heel graag en je zoekt een manier die jou echt verder gaat helpen?
  • Dan kan dit wel eens de oplossing voor je zijn.
  • 1500 mensen zijn je al voorgegaan!

 

Ja! Ik wil direct van mijn blokkades af!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *