Niet kunnen huilen door een blokkade: hoe komt dit en hoe los je dit op?

We gaan er uitgebreid op in met deze 6 tips!

Niet kunnen huilen door een blokkade op emotioneel vlak is iets waar meer mensen last van hebben dan je wellicht zou denken.

Je gevoel zit hoog en zou eigenlijk een weg naar buiten moeten vinden om de druk een beetje van de ketel te kunnen halen, maar op een of andere manier blokkeer je.

Het voelt haast alsof je in een file staat: je moet ergens op tijd zijn en probeert zoveel mogelijk vooruit te komen, maar het lukt niet. Zo omschrijven veel mensen die niet kunnen huilen door een blokkade hun probleem ook.

Waarom is het belangrijk om je emoties te uiten?

huilen

Heb jij last van het niet kunnen huilen door een blokkade? Dan kan het niet anders dan dat je daar op emotioneel vlak de gevolgen van ondervindt.

Huilen doen we namelijk om ons verdriet te tonen en er zogezegd uit te gooien.

Het is dus een belangrijk onderdeel van het kunnen kwijtraken van spanningen. Huilen lucht op en helpt je je hoofd wat leger te maken van piekergedachten.

Heb je last van het niet kunnen huilen door een blokkade, dan kosten je emoties enkel energie.

Wat is een emotionele blokkade?

Wil je kunnen begrijpen waarom het niet kunnen huilen door een blokkade zoveel effect op je heeft, dan zul je in eerste instantie moeten begrijpen wat een blokkade precies is.

Veel mensen omschrijven het als vastzitten in je hoofd en niet weten hoe je uit een bepaalde situatie moet komen.

Je voelt je dus eigenlijk gevangen. Niet kunnen huilen wegens een blokkade gaat dan ook vaak samen met andere problemen in het tonen van emoties. Je kunt er op den duur zelfs het gevoel van krijgen dat je leven erg vlak is.

Wanneer emoties je niet van dienst zijn, maar in de weg staan

Dankzij emoties kunnen anderen je begrijpen en kan ook jij hen begrijpen. Ze vormen dus een belangrijk communicatiemiddel. Kun je deze maar moeizaam uiten en heb je ook last van het niet kunnen huilen door een blokkade?

Dan kunnen ze je juist in de weg staan. Je emoties zullen dan een negatieve impact hebben op de kwaliteit van je leven en de manier waarop je dingen ziet. Ook je eigen oordelen over emoties, bijvoorbeeld dat ze er niet mogen zijn, helpen je natuurlijk niet verder.

Niet kunnen huilen door een blokkade: wat is de oorzaak?

Heb jij last van het niet kunnen huilen door een blokkade op emotioneel vlak? Het klinkt wellicht cliché, maar in veel gevallen bevindt de oorsprong van het probleem zich -tenminste gedeeltelijk- in de kinderjaren.

Dat is nu eenmaal de periode waarin je leert hoe je je tot de buitenwereld moet verhouden. Onbewust bepaalt dit voor een groot gedeelte de manier waarop je in latere levensperiodes met emoties omgaat en deze tegenhoudt.

Een (te) strenge opvoeding

Over de opvoeding lopen de meningen uiteen: sommigen zijn van mening dat je de touwtjes regelmatig eens mag laten vieren, terwijl anderen stellen dat een strikte opvoeding het beste is.

Natuurlijk zijn er ook voldoende mensen die daarin een tussenweg bewandelen.

Ouders die hun kinderen te vaak ‘dimmen’ en tot de orde roepen, dragen onbewust bij aan het inhiberen van gedrag en emoties.

Alhoewel inhiberen een belangrijk onderdeel van de opvoeding is, is teveel niet goed. Ook krijgen sommige kinderen letterlijk te horen dat ze niet mogen huilen. Ook dat heeft zijn consequenties.

Niet kunnen huilen door een blokkade: de rol van de persoonlijkheid

Ook persoonlijkheid speelt een rol van belang bij het niet kunnen huilen door een blokkade.

Niet zelden heeft men te maken met laag zelfvertrouwen en onzekerheid. Deze worden nog eens gevoed door de neiging om dingen altijd door een zwarte bril te bekijken.

Het feit dat de maatschappij vandaag de dag steeds meer eisen aan je stelt, komt dat niet ten goede. Je hoofd en je hart zijn het in toenemende mate niet met elkaar eens en dat verhoogt het risico op het niet kunnen huilen door een blokkade.

Tip 1: Erken dat je emoties er zijn en sta ze toe er te zijn

Heb je last van het niet kunnen huilen door een blokkade? Probeer dan een belangrijke stap te zetten: het toestaan van je emoties. Boosheid, angst en verdriet zijn nooit te vermijden, maar je mag ze niet toestaan dat ze je leven gaan bepalen.

En hoe vreemd dit ook klinkt, je neemt jezelf in bescherming door deze emoties juist toe te laten. Wanneer je ze gaat onderdrukken, worden ze namelijk alsmaar heftiger. Zo zullen er nog meer blokkades ontstaan.

Tip 2: Geef je grenzen aan

Het niet kunnen huilen door een blokkade kan ook (gedeeltelijk) voortkomen uit het feit dat je jezelf geen ruimte geeft of durft te geven. Heb jij het gevoel dat je altijd maar nuttig en productief moet zijn, niet stil mag zitten en altijd voor anderen moet klaarstaan?

Dan bestaat het risico dat je op een gegeven moment te veel hooi op je vork neemt. Je draagt dan eigenlijk veel meer lasten op je schouders dan je aankunt. We noemen dat ook wel een ontoereikende draagkracht. Geef je grenzen aan om jezelf te beschermen.

Tip 3: Praat over je emoties

Heb je last van het niet kunnen huilen door een blokkade en wil je deze emotionele blokkade oplossen? Praten is erg belangrijk. En ja, je moet je kwetsbaar opstellen om over zulke emotionele dingen te spreken, maar praten helpt je op verschillende manieren.

Zo lucht het in eerste instantie op, maar helpt het je ook dingen op een rijtje te zetten en te begrijpen hoe bepaalde zaken zo een impact op je kunnen hebben.

Tip 4: Doe aan yoga

Om aan yoga te doen, hoef je je woning niet eens te verlaten. Bovendien hoef je ook geen geoefende sporter te zijn om hieraan te beginnen.

Yoga betekent beweging, wat je helpt bij het ordenen van je emoties, maar is ook een manier om de chakra’s binnen je lijf in balans te brengen. Chakra’s zijn energiebanen. Elke baan die uit balans is, heeft op zijn eigen manier een effect op je

gesteldheid. Naarmate je langer aan yoga doet, voel je meer energie door je lichaam stromen en ben je je bewuster van je lichaam én je emoties.

Tip 5: Buig negatieve gedachten bewust om in positieve gedachten

Ongetwijfeld heb je wel eens gehoord van de self-fulfilling prophecy: met je overtuigingen straal je onbewust een bepaald gevoel uit, waardoor we tot situaties worden aangetrokken. Dit werkt zowel op de negatieve als de positieve manier.

Zelfs de beste topsporters kunnen geen prestatie neerzetten wanneer ze twijfelen aan hun eigen kunnen. Probeer je bewust te worden van de negatieve gedachten die bewust of onbewust bij jou aanwezig zijn en vervang deze door positieve.

Tip 6: Vergeef de personen die een bijdrage aan de blokkade hebben geleverd

Kamp jij met het niet kunnen huilen door een blokkade en kom je er tijdens je zoektocht achter dat bepaalde personen hierin bewust of onbewust een rol hebben gespeeld?

Vermijd dan het wijzen met de beschuldigende vinger, maar accepteer de situatie zoals deze is en vergeef hem of haar. Dit zal je gemoedsrust goed doen en je energie beschermen. Het probleem van het niet kunnen huilen door een blokkade kun je met een zogeheten interne locus of control ook beter aanpakken.

Het doorbreken van de blokkade met de juiste hulp

Degenen die last hebben van het niet kunnen huilen door een blokkade weten dat de rem op het uiten van emoties ontzettend diep ligt. Het doorbreken van die blokkade kan een stortvloed aan emoties betekenen. Iets wat men ook maar al te beangstigend vindt.

Maar de angst voor het controleverlies houdt die blokkade juist in stand. Om de vrijkomende emoties op te vangen, heb je goede begeleiding nodig. Vind je professionele hulpverlening een stap te ver? Gelukkig is er ook een alternatief dat minstens zo effectief is.

Niet kunnen huilen door een blokkade: de Senang Masterclass helpt!

Is er bij jou sprake van het niet kunnen huilen door een blokkade?

Kies dan voor de Senang Masterclass, ontwikkeld door een ervaren healingmeester die je weet te ondersteunen op het gebied van spiritualiteit, emotie en intuïtie. Met behulp van de Senang Masterclass raakt je energie weer in balans en kun je je emoties beter toestaan.

De cursus duurt 7 weken. Elke dag ontvang je een videoles. Je betaalt voor deze hulp bij het niet kunnen huilen door een blokkade slechts €377,-

. Wil jij nou meer informatie hierover? Hieronder vind je meer informatie!

  • Heb jij nog steeds moeite met de blokkades in je lichaam?
  • Zit jij ook helemaal vast in je  lichaam en wil je dit probleem direct aanpakken?
  • Dan kan dit wel eens de oplossing voor je zijn.
  • 1500 mensen zijn je al voorgegaan!

 

Ja! Ik wil mijn blokkades direct loslaten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *