Loslaten wat anderen van je vinden

Wil jij loslaten wat anderen van je vinden? Wat kan jou wel of niet helpen?

We maken ons allemaal wel eens druk om wat anderen van ons vinden.

Is die jurk niet té voor de verjaardag van je nieuwe schoonmoeder of zal de visite van vanavond je huis wel schoon genoeg vinden?

Dit is menselijk en heel normaal. Ben je echter met alles wat je doet bezig met de mening van anderen?

Kun je niet loslaten wat anderen van je vinden en beïnvloed het jou bij de dagelijkse keuzes die je maakt? Dan wordt het een probleem.

Sociale wezens

Wij mensen zijn sociale wezens. Een van de belangrijkste dingen is dan ook dat we geaccepteerd willen worden en dat anderen ons leuk vinden.

Dit is natuurlijk en zit in onze aard en genen. Als je jezelf echter te vaak zorgen maakt en het niet kunt loslaten wat anderen van je vinden, kan dit nare gevolgen hebben.

Het beïnvloed je leven en kan in de ergste gevallen zelfs leiden tot een negatief zelfbeeld. Totaal onnodig en zonde van jouw mooie zelf!

Oertijd versus nu

Het verschijnsel ‘jezelf druk maken om wat anderen van je vinden’ is ontstaan in de oertijd. Een tijd waarin de mensen elkaar oprecht nodig hadden om te kunnen overleven.

Vandaag de dag is dit natuurlijk niet meer zo van toepassing als voorheen, hoewel er soms toch gedacht wordt dat dit wel zo is. Je wilt aardig gevonden worden, er bij horen en mee kunnen praten over verschillende onderwerpen.

Anno nu leven we in een ‘happiness-cultuur’ die grotendeels verantwoordelijk is voor onzekerheden en twijfels.

Beperken en tegenhouden van jouw dromen

Wanneer je niet kunt loslaten wat anderen van je vinden, zal dit jouw dromen in de weg komen te staan.

Zo heb je bijvoorbeeld een prachtige jurk zien hangen in die ene winkel om de hoek, maar durfde je niet naar binnen om te vragen of je hem mocht passen.

winkelen

Je was namelijk te druk bezig met wat de medewerkers van de winkel en mensen om je heen er van zouden vinden wanneer je deze jurk zou aantrekken.

Toch krijg je die jurk niet uit je hoofd. Geloof me: been there, done that! En dit is slechts één van de vele voorbeelden.

Je kunt zoveel bezig zijn met wat anderen van je vinden dat het jou er van weerhoudt de dingen te doen die jij het liefste doet. Het beperkt je in je dagelijks leven.

Spotlight-effect

Herken je jezelf in het gevoel dat alle ogen op jou zijn gericht wanneer je de sportschool binnen komt? Kun je niet loslaten wat anderen van je vinden wanneer jij met een ongelooflijke bad hair day door de supermarkt struint?

Of ben je bang wat de meiden op school van je nieuwe schoenen vinden? Ik heb nieuws voor je: je overschat de mate waarin andere mensen met jou bezig zijn! In deze huidige maatschappij is iedereen voornamelijk met zichzelf bezig.

Sterker nog, ze denken precies zoals jij dat ook doet.

Afvragend wat anderen van hen denken. Dit wordt ook wel het spotlight-effect genoemd. Je hebt zelf het gevoel voortdurend in de kijkers te staan, terwijl dit dus helemaal niet het geval is.

Erkenning

De eerste stap naar verandering is erkenning. Erken jij dat je bang bent om te zeggen wat je daadwerkelijk vind?

Vind je het moeilijk om zelf beslissingen te nemen? Erken je dat je dingen doet die je eigenlijk helemaal niet wilt doen?

En weet je eigenlijk niet meer zo goed wat nu écht jouw eigen mening is? Kun je al deze dingen bevestigen, dan wordt het de hoogste tijd om hier iets aan te gaan doen.

Stap richting de vrijheid

man gaat door een muur

Je zult nu vast denken, lekker makkelijk praten jij. Loslaten wat anderen van je vinden. Het klinkt zo eenvoudig, maar de realiteit doet echter vaak anders blijken.

Toch wordt het tijd dat jij jezelf gaat bevrijden van jouw eigen zorgen en gedachten. Loslaten is de stap die je nodig hebt naar vrijheid zodat jij je eigen leven kunt gaan leven.

Leven vanuit je hart en ziel, leven zoals jij dat wilt en leven zoals het leven voor jou bedoelt is.

Loslaten wat anderen van je vinden, hoe doe je dat?

Loslaten wat een ander van je vindt. Het klinkt makkelijker gezegd dan gedaan. Vaak komt het er echter op neer dat we niet eens weten wat een ander van ons denkt maar dat we denken dit te weten.

Het zit tussen je oren. En ja, dit weet je zelf ook dondersgoed. Juist dít maakt het zo lastig om te veranderen. Je bevindt je namelijk in vicieuze cirkel.

Dit betekent echter niet dat er niets aan te doen is.

Werk aan je zelfvertrouwen

Zelfvertrouwen is ontzettend belangrijk, het heeft invloed op elk aspect van je leven. Het loslaten wat anderen van je vinden, valt hier dus ook onder.

Wanneer er sprake is van weinig zelfvertrouwen, word je erg gevoelig voor kritiek van buitenaf en dit zorgt er dan ook voor dat je constant op zoek gaat naar goedkeuring.

In dit geval zoek je zelfverzekerdheid op een andere plek dan bij je zelf, wat de zoektocht onsuccesvol maakt. Wil je aan je zelfvertrouwen werken, leer dan vooral om je schuldgevoel los te laten, leef bewust en nog belangrijk: accepteer jezelf.

Zelfacceptatie

Dat jij niet kunt loslaten wat anderen van je vinden heeft alles te maken met zelfacceptatie.

Zijn er zaken waar jij onzeker of ontevreden over bent? Kijk eens in de spiegel en geef eens eerlijk antwoord op deze vragen tegen jezelf. Ben je ontevreden over bepaalde zaken?

man kijkt in de spiegel

Dan is er de mogelijkheid om daar aan te werken.

Pas als jij jezelf geheel accepteert, zul je jezelf minder aantrekken van wat anderen van je vinden. Daarnaast zorgt tevredenheid voor een veel gelukkiger leven.

Zoveel mensen zoveel wensen

Je hebt vast wel eens van het gezegde ‘zoveel mensen zoveel wensen’ gehoord. Wat bijdraagt aan het loslaten wat anderen van je vinden, is accepteren en jezelf realiseren dat het onmogelijk is om het iedereen naar de zin te maken.

Zo zal de één vinden dat je iets zus moet doen, terwijl de ander een compleet tegenovergestelde mening heeft.

Iedereen tevreden houden is een onmogelijke opgave. Laat het los en doe dus gewoon vooral wat goed voelt voor jou!

Stop met invullen

Simpel maar o zo belangrijk: stop met het invullen van wat anderen mensen van jou vinden. Ben je helderziend? Waarschijnlijk niet. Je weet dus niet wat er in een ander zijn hoofd omgaat en kunt ook geen gedachten lezen.

Denk jij dat het shirtje die je aan hebt je dik maakt, dan betekent dit niet dat anderen dit ook vinden. Jouw negatieve gedachten zijn niet gebaseerd op feiten.

Het enige wat ze doen is je energie opslurpen en je onzeker en rot voelen laten voelen. En nog eens wat: al vindt iemand jouw shirt niet mooi? Boeiend. Zo lang JIJ het maar mooi vind!

Door wat positiever over jezelf te denken en in het leven te staan, zul je zien dat je dit ook uitstraalt wat er tevens voor zorgt dat je ook veel positiviteit terug krijgt.

Doe wat je wilt doen

Laat je niet langer beïnvloeden en remmen door de eventuele meningen van anderen maar doe vooral wat je zelf wilt! Vanaf nu ga jij loslaten wat anderen van je vinden. Het leven is te kort om later spijt te krijgen.

Dus koop die ene jurk die je zo mooi vindt, schrijf je in bij die lokale zumba klas omdat je dat zo leuk lijkt en verf die haren eens lekker in een andere kleur als dat is wat jij graag wilt!

Leren loslaten wat anderen van je vinden dankzij de online NLP cursus

Blijf je het lastig vinden om de mening van anderen links de laten liggen? En wil je niets liever dan leren loslaten wat anderen van je vinden?

Met de online NLP cursus van Dr. Richard Bandler leer je onder meer hoe je aan je zelfbeeld kunt werken. Daarnaast leer je om vervelende gedachten te vervangen voor gevoelens van tevredenheid en plezier.  

Meld je jezelf aan? Dan krijgt je direct toegang tot de online leeromgeving waar je onder meer leerzame video’s en handige stappenplannen zult vinden.

Kun jij straks ook zeggen dat je schijt hebt aan wat anderen van je vinden?

Wil jij nou meer informatie hierover? Hieronder vind je meer informatie!

  • Wil jij nou ook direct loslaten wat anderen van je vinden?
  • Je wilt meer in je kracht komen te staan en die onzekerheid loslaten?
  • Dan kan dit wel eens de oplossing voor je zijn.
  • 1500 mensen zijn je al voorgegaan!

 

Ja! Ik wil direct na de pagina!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *