Hoe krijg je puistjes weg in 1 dag?

Hoe krijg je puistjes weg in 1 dag?

Het is een veelgestelde vraag door miljoenen mensen.

Puistjes zijn onvermijdelijk, maar komen vaak op het verkeerde moment. Bijvoorbeeld als jij net op het punt staat om naar een date te gaan. Wij vertellen je hier hoe je van puistjes afkomt in 1 dag.

We gaan in op methodes die je helpen om een puistje direct te verwijderen, zonder dat daarbij schade aan je huid kan ontstaan. Als je veel last hebt van puistjes kan het verstandig zijn om professionele hulp te zoeken, maar zelf kun je ook een heel eind komen en dus snel van puistjes af komen.

Allereerst gaan we hier kort in op hoe puistjes ook al weer ontstaan. Daarna vertellen we over natuurlijke oplossingen op dit gebied waarmee puistjes in 1 dag weg zijn.

Verder bespreken we wat je zelf kunt doen tegen deze vervelende kwaal. We besteden ook nog even kort aandacht aan hoe je puistjes kunt voorkomen en wat de rol van de anticonceptiepil is. Daarna trekken we onze conclusie over dit onderwerp.

Hoe ontstaan puistjes ook al weer?

Er bestaan verschillende soorten puistjes. Allereerst zijn er de onderhuidse en bovenhuidse puistjes. Een puistje is als het ware een ontsteking van de huid. De talgklier maakt te veel talg aan, wat leidt tot een vette huid. Hormonen hebben een sterke invloed op de hoeveelheid talg die je produceert.

Doordat deze klier vervolgens verstopt raakt ontstaat er een infectie en dat leidt vervolgens weer tot een puistje. Puistjes kunnen best een pijnlijke plek vormen, maar zijn vooral vervelend om te zien. Gelukkig kun je puistjes binnen 1 dag verwijderen met onze adviezen.

Een bovenhuidse puist herken je aan het witte kopje. Als het puistje onder de huid zit, zie je wel een ontsteking, maar geen puntje. Aan die laatste variant kun je eigenlijk heel weinig doen. Je zult gewoon moeten wachten totdat ze overgaan.

Puistjes noemen we ook wel acne, al komt dat ook nog met andere verschijnselen zoals mee-eters en rode bultjes. Bij heftige acne kan het noodzakelijk zijn om deskundige hulp in te schakelen. Het lukt dan niet meer eenvoudig om puistjes in 1 dag te verwijderen. Puistjes zijn geen risico voor je gezondheid, maar vooral gewoon heel vervelend.

Doe deze dingen in ieder geval niet om puistjes in 1 dag te verwijderen

Om schade aan de huid te voorkomen is het belangrijk dat je het puistje niet probeert uit te knijpen. Probeer sowieso om de plek zo min mogelijk aan te raken. Het puistje is weliswaar weg als je het hebt uitgeknepen, maar er kan een litteken voor terug komen. Daarnaast loop je ook het risico op een ontsteking.

Er kunnen namelijk ziektekiemen onder jouw nagels zitten en die komen in de wond terecht. Als dat gebeurt, dan ben je veel verder van huis. Dit is echt de belangrijkste regel als het gaat om het voorkomen van puistjes, maar er zijn gelukkig voldoende andere oplossingen. Deze bespreken we nu graag met je.

Natuurlijk oplossingen om puistjes in 1 dag te verwijderen

Honing werkt van nature ontstekingsremmend. Het verzorgt de huid en mijdt bacteriën. Smeer dus wat honing op jouw puistje en laat het rustig intrekken. Het beste is zelfs als je dit een hele nacht laat zitten. Daarnaast kan ook aloë vera uitkomst bieden bij het snel verwijderen van puistjes.

Het zal niet nieuw zijn dat deze stof goed is voor de huid, want het zit ook vaak in aftersun lotions. Tea tree olie wordt steeds populairder in ons land en is ook vaak verwerkt in crèmes. Het kan ook puistjes binnen 1 dag verwijderen.

Tenslotte kan zelfseen ijsblokje binnen korte tijd puistjes verminderen. Het puistje wordt dan in ieder geval een stuk minder dik en zichtbaar.

Andere hulpmiddelen tegen deze vervelende bultjes

Als je tijd hebt voor bovenstaande opties, of de producten niet in huis hebt, kun je natuurlijk altijd met een primer proberen te bedekken. Let er op dat dit wel een quick fix is, want het puistje verdwijnt natuurlijk niet en de make-up kan het verder verstoppen.

Een populair alternatief is ook om gebruik te maken van blarenpleister. Knip deze naar het formaat van jouw puistje, plak het er een nacht op en de volgende ochtend merk je direct resultaat. Uiteraard moet je dan dus wel de tijd hebben maar toch krijg je een puistje binnen 1 dag weg.

De anticonceptiepil en puistjes

anticonceptiepil

Toegegeven, dit is weliswaar een oplossing voor de lange termijn, maar we willen je hem toch meegeven. De anticonceptiepil is natuurlijk van grote invloed op jouw hormoonhuishouding.

Veel vrouwen ervaren dat het gebruik van de juiste soort pil, puistjes kan voorkomen.

Als je veel last hebt van acne dan kun je dit aangeven bij jouw huisarts of gynaecoloog en zo kijken of bestrijding op deze manier mogelijk is. Het kan zijn dat je verschillende pillen moet uitproberen voordat je er 1 vindt die daadwerkelijk uitkomst biedt.

Wat zegt de plek van het puistje over de oorzaak?

Puistjes op verschillende plekken kunnen verschillende oorzaken hebben. Puistjes op je neus ontstaan bijvoorbeeld voornamelijk door slecht eten en/of darmproblemen. Daarnaast is het belangrijk om make-up op deze plek aan het einde van de dag goed te verwijderen.

Verder ontstaan puistjes op je voorhoofd dan weer voornamelijk door stress of verkeerde haarproducten. Een gezonde levensstijl is overigens in alle opzichten cruciaal. Puistjes bij wenkbrauwen kennen vaak hun oorzaak bij het drinken van alcohol en het eten laat op de avond.

Als je last hebt van puistjes op andere lichaamsdelen dan kun je proberen om te experimenteren met verschillende soorten wasmiddelen en wil je ademende stoffen dragen.

De basisregels om puistjes te vermijden

We zetten uiteraard nog eens de basisregels voor het vermijden van puistjes op een rij:

1. Het is cruciaal om je huid goed schoon te houden. Verwijder make-up elke avond en geef je gezicht ook af en toe wat rust. Make-up verstopt de huid en daardoor kun je er sneller puistjes van krijgen. Er zijn reinigingsmiddelen op de markt voor verschillende huidtypes.

2. Daarnaast draagt een gezonde levensstijl bij aan het voorkomen van puistjes. Zorg dat je vette en suikerrijke levensmiddelen mijdt. Puistjes ontstaan dus ook door overmatig talg en vet eten draagt daar niet aan bij.

3. Kies verzorgingsproducten die passen bij jouw huid. Laat eventueel door een deskundige vaststellen wat voor huidtype je hebt. Een goede schoonheidsspecialiste kan dit ook voor jou doen.

Niet alleen pubers hebben last van puistjes. Er zijn veel dertigers die nog steeds last hebben van deze vervelende infecties. Dat heeft voor een deel te maken met genetische aanleg, maar ze worden dus veroorzaakt door een slechte levensstijl. Puistjes komen daarbij niet alleen voor op het gezicht, maar ook op je schouders en rug.

Ons e-book kan je op weg helpen

Zoals we hierboven hebben omschreven zijn er tal van oorzaken van puistjes. Tot op zeker hoogte horen ze er gewoon bij, maar aan de hand van bovenstaande tips kun je zelf puistjes snel verhelpen en wie weet kun je jouw puistjes in 1 dag wegkrijgen.

2 vrouwen

Wil je meer weten? Neem dan zeker eens kijkje bij ons e-book Leven zonder Acne.

Daarin vind je nog meer tips die jou helpen om deze vervelende ontstekingen te bestrijden. Daarbij geven we bijvoorbeeld ook adviezen voor het bevorderen van een gezonde levensstijl.

Wil jij nou meer informatie hierover? Hieronder vind je meer informatie!

  • Ben jij op zoek naar een methode om direct je puisten te verwijderen?
  • Je wilt zo snel mogelijk resultaat krijgen?
  • Dan kan dit wel eens de oplossing voor je zijn.
  • 2500 mensen zijn je al voor gegaan!

 

Ja! Ik wil direct van mijn puisten afkomen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *