Hoe gaat je puist snel weg? Tips en oplossingen!

Je bent vroeg opgestaan en staat inmiddels in de badkamer voor de spiegel.

Wanneer je in de spiegel kijkt zie je tot grote ergernis dat er een nieuw puistje op je gezicht te zien is. Daar zit je natuurlijk niet op te wachten je vraagt je dan ook af: hoe gaat een puist snel weg?

In dit artikel leer je wat de oorzaken van puisten zijn, vind je tips om puisten te voorkomen en oplossingen voor wanneer je last van puisten hebt.

Inhoudsopgave

Waarom krijg ik puisten?

Er zijn allerlei mogelijke oorzaken voor puisten en het kan dan ook moeilijk zijn om erachter te komen waarom je hier last van hebt. Er zijn een aantal oorzaken voor puisten waar je weinig aan kunt doen, maar ook een hoop waar je wel invloed op hebt.

Puisten kunnen veroorzaakt worden door je genen, waar je helaas niets aan kunt doen.

Andere oorzaken waar je weinig aan kunt doen zijn je menstruatie of een eventuele zwangerschap. Door bepaalde hormonen in je lichaam kun je namelijk puisten krijgen en veel vrouwen hebben hier tijdens hun menstruatie meer last van.

Je maakt je gezicht niet goed schoon

gezicht wassen

Een veelvoorkomende oorzaak voor puisten is het niet goed schoonmaken van je gezicht. Je gaat bijvoorbeeld slapen met make-up op of maakt je make-up borstels niet vaak genoeg schoon. Zowel het niet vaak genoeg als te vaak wassen van je gezicht kan zorgen voor irritaties en puistjes.

Ook wanneer je je lakens niet vaak genoeg verschoont, kan dit zorgen voor meer puisten.

Zeker wanneer je al last van puistjes hebt, ben je geneigd om veel aan je gezicht te zitten. Helaas zorgt dit alleen maar voor meer puistjes, omdat de bacteriën van je handen zo op je gezicht terecht komen.

Ongezonde leefstijl

Naast het niet goed schoonhouden van je gezicht, zorgt ook een ongezonde leefstijl vaak voor puistjes. Ongezond eten kan bijvoorbeeld zorgen voor huidproblemen, net als niet genoeg water drinken. Ook stress heeft een negatief effect op je huid, net als op de rest van je lichaam.

Probeer dus om rustmomenten te nemen en voldoende te ontspannen, zodat je minder puistjes krijgt. Andere ongezonde gewoontes zoals te weinig slapen kunnen er ook voor zorgen dat je puistjes krijgt.

Lees wanneer je medicijnen gebruikt eens de bijsluiter door om te kijken of deze ook effect op je huid hebben, want medicijngebruik kan een oorzaak voor puistjes zijn. Praat hier eventueel met je huisarts over om te kijken of er alternatieven beschikbaar zijn.

Hoe gaat een puist snel weg?

Wanneer je last van puistjes hebt, wil je hier natuurlijk graag van af. Gelukkig zijn er een aantal manieren om ervoor te zorgen dat je puisten sneller weggaan of dat ze helemaal wegblijven. Met de volgende twee tips gaat een puist snel weg in de meeste gevallen.

Wanneer je extreem veel last hebt van puistjes of acne, is het verstandig om met een huidarts of een dermatoloog te praten. In veel gevallen kunnen ze je verder helpen en de oorzaken achterhalen. Heb je af en toe last van puistjes? Dan zijn de onderstaande tips perfect voor jou.

Hoe gaat een puist snel weg: ervan afblijven

Dit is misschien wel de lastigste tip, maar het is belangrijk om van de puist af te blijven.

Hoewel je waarschijnlijk het liefste het puistje wilt uitduwen of eraan wilt zitten, kun je dit het beste niet doen. Door met je vingers aan je gezicht te zitten, verplaats je hier allerlei bacteriën heen waardoor je juist meer puisten krijgt in plaats van minder.

Daarnaast kun je ontstekingen en littekens krijgen wanneer je teveel aan je puisten zit. Probeer dus zo weinig mogelijk je gezicht aan te raken, niet te krabben en weinig make-up op de puistjes te smeren.

Hoe gaat een puist snel weg: de puist uitdrogen

Je kunt je puist proberen uit te drogen, zodat deze sneller weggaat. Er zijn verschillende smeersels te koop die je kunt aanbrengen om je puistjes uit te drogen. Een veelvoorkomende tip is om baking soda met een beetje warm water te mixen en dit op je puistjes aan te brengen.

Het zout zorgt ervoor dat de ontsteking vermindert, de roodheid afneemt en je puist uiteindelijk sneller weggaat. Een ander middel dat om dezelfde reden veel wordt aangebracht is tandpasta.

Hoe voorkom je puisten?

Het is prettig om tips te hebben die snel werken wanneer je in de ochtend opeens geconfronteerd wordt met een puist op je gezicht. Het liefste wil je natuurlijk geen antwoord op de vraag ‘hoe gaat een puist snel weg’, maar wil je leren om puisten te voorkomen.

Er zijn een aantal oplossingen die kunnen helpen om puisten te voorkomen. Wanneer je puisten door hormonen of medicijnen veroorzaakt worden, is het verstandig om met een arts te praten.

Gezond eten

Gezond eten kan enorm helpen wanneer je last hebt van puisten. Hierbij kun je denken aan veel groenten, fruit en volkoren producten. Probeer om vet eten en producten met veel suiker zoveel mogelijk te vermijden. Dit zijn namelijk producten waardoor je juist sneller puistjes krijgt.

gezond eten

Een gevarieerd dieet in combinatie met voldoende beweging is goed voor je algemene gezondheid en dat zal je ook terug zien in je huid. Het is belangrijk dat je gedurende langere tijd gezond blijft eten, want dit is geen oplossing waarbij je de volgende dag al resultaat ziet.

Je gezicht reinigen

Om puisten te voorkomen, is het belangrijk dat je je gezicht goed reinigt. Let op: goed reinigen betekent niet dat je extreem vaak je gezicht moet wassen of chemische producten moet gebruiken.

Dit kan namelijk het tegenovergestelde effect hebben. Je kunt je gezicht het beste twee keer op een dag – in de ochtend en avond – wassen met een milde reinigingsgel. Wanneer je veel last hebt van puisten kun je ook kiezen voor een ontsmettende lotion.

Vervolgens dep je je gezicht droog en zorg je ervoor dat je niet te hard wrijft. Hierdoor kan je huid namelijk geïrriteerd raken. Zorg er ook voor dat je altijd je make-up verwijderd voordat je gaat slapen.

Vermijd stress

Stress is een veelvoorkomende oorzaak van puisten en daarom is het belangrijk om dit te voorkomen. Natuurlijk kun je niet iedere vorm van stress voorkomen in je dagelijkse leven,

maar er zijn genoeg manieren om stress te verminderen. In plaats van ’s avonds een extra aflevering van je favoriete serie te kijken, kun je bijvoorbeeld eerder naar bed gaan. Voldoende en goede nachtrust vermindert stress en daarmee ook puistjes.

Probeer gedurende de dag rustmomenten in te bouwen en af en toe helemaal niets te doen, ook al zijn dit maar vijf of tien minuten per dag.

Hoe gaat een puist snel weg? De Leven Zonder Acne methode

Het e-boek Leven Zonder Acne is een gids naar een leven zonder acne en puistjes. In dit e-boek wordt een succesvolle methode bestaande uit vier stappen beschreven die je helpt om van je acne af te komen. Je leert om zonder chemische middelen en dure behandelingen van je huidprobleem af te komen.

Het boek bevat onder andere dieet- en levensstijlsuggesties, huidverzorgingsroutines en tips die je helpen om van je puisten af te komen.

Wanneer je al van alles hebt geprobeerd, maar nog steeds niet van je acne af bent, is dit e-boek voor jou. Je kunt de stappen makkelijk in je eigen leven implementeren en zo kiezen voor een leven zonder puistjes en acne.

Je bent vroeg opgestaan en staat inmiddels in de badkamer voor de spiegel. Wanneer je in de spiegel kijkt zie je tot grote ergernis dat er een nieuw puistje op je gezicht te zien is. Daar zit je natuurlijk niet op te wachten je vraagt je dan ook af: hoe gaat een puist snel weg?

In dit artikel leer je wat de oorzaken van puisten zijn, vind je tips om puisten te voorkomen en oplossingen voor wanneer je last van puisten hebt.

Wil jij nou meer informatie hierover? Hieronder vind je meer informatie!

  • Wil jij ook snel van je puisten af komen?
  • Je wilt direct resultaat krijgen zonder al te veel kosten?
  • Dan kan dit wel eens de oplossing voor je zijn.
  • 2500 mensen zijn je al voorgegaan!
Ja! Ik wil direct van mijn puisten af komen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.