Hoe kom ik uit de friendzone?

We gaan er uitgebreid op in met deze 6 tips!

Sommige mannen lijken maar niet uit de gevreesde friendzone te komen.

Telkens als je in contact komt met een leuke vrouw en je hoopt dat er dit keer meer uit voortvloeit dan een volgende vriendschap, is dit precies waar je wederom eindigt.

Ondanks dat je toch genoeg waardevolle kwaliteiten in huis hebt, een leuke man bent en volop in het leven staat, wil het niet lukken om uit die friendzone te geraken. Vrouwen zien je als een broer, een vertrouwenspersoon of als handyman.

Iemand waar je mee kunt lachen, praten en altijd op kunt rekenen voor behulpvaardige steun.

Echter, zodra een verlangen naar meer ter sprake komt, zijn alle ogen op andere mannen gericht. ‘Hoe kom ik uit de friendzone?’, vraag je je af en wat heb je ervoor nodig om hier voorgoed uit te stappen? Met de juiste tips en inzichten gaat het je zeker lukken om te promoveren tot liefdespartner.

Waarom zit je in de friendzone?

Wanneer je menig andere man in je omgeving de ene vriendin na de andere aan de haak ziet slaan, vraag je jezelf wellicht af waarom jou niet hetzelfde lot is gegund. Wat zorgt ervoor dat vrouwen jou enkel als goede vriend beschouwen?

Wat doe je verkeerd waardoor je constant in de friendzone belandt? Er kunnen verschillende factoren een rol spelen wat dit in de hand werkt.

Zo kun je elkaar al geruime tijd kennen en de waardevolle vriendschap die is ontwikkeld, niet willen verliezen. Ze kan behoefte hebben aan gewoon een goede vriend en niet de overstap willen maken naar meer.

Of je stelt je te passief op, waardoor ze niet de indruk krijgt dat het je werkelijk om meer te doen is. Mogelijke interesse die ze in je heeft, wordt zo niet verder onderzocht. Je kans is verkeken en niet nogmaals herhaald. Enkele tips kunnen je inzicht geven om uit die beruchte friendzone te stappen.

Tip 1. Wees assertief

Wanneer je jezelf te terughoudend opstelt, zal de vonk tussen jullie niet voldoende opleven om hier werkelijk in te willen investeren. Er is actie nodig om het vuur werkelijk te laten oplaaien of om een vrouw te overtuigen dat je helemaal voor haar zult gaan.

Je kunt je door onzekerheid passief of terughoudend opstellen, waardoor zij al het werk moet doen om toenadering te vinden.

Als je hierin vervolgens gaat hangen, in de overtuiging dat zij aan het roer wil staan, dooft de interesse vaak voordat je als potentiële geliefde herkend wordt. Het is belangrijk dat je zelf ook initiatieven neemt en je niet enkel volgzaam en toegefelijk opstelt.

Bedenk leuke dingen om samen te doen en laat haar nieuwe ervaringen opdoen, waarbij je zelf het avontuur opzoekt. Zo zal ze onder de indruk zijn van je enthousiasme en dit haar een gevoel geven dat ze ertoe doet.

Tip 2. Toon leiderschap

Naast assertief zijn loont het om dit verder door te trekken naar leiderschap. Een vrouw vindt het niet fijn als ze een man moet voorttrekken en telkens alles moet organiseren. Verras haar met leuke initiatieven en zorg ervoor dat ze zelf nergens over hoeft na te denken.

Neem het voortouw en regel een fantastische date. Maak haar het middelpunt van aandacht en geef haar het gevoel speciaal voor jou te zijn. Als zij de leiding moet nemen en jou bij de hand neemt, zal het snel niet gelijkwaardig aanvoelen en glijd je snel af naar de friendzone.

Een vrouw wil graag een daadkrachtige man naast zich en niet een kleine, onzekere jongen. Wanneer je leiderschap toont, blijft ze in je geïnteresseerd en overtuig je haar van goede relatiekwaliteiten.  Ze voelt zich geliefd, gesteund en speciaal, waardoor ze graag meer met je wil dan enkel vriendschap.

Tip 3. Behoud een eigen mening

Een andere reden waarom je als man vaak in de friendzone blijft hangen, speelt op wanneer je niet een eigen mening hebt. Om haar te bekoren kun je in de valkuil vallen vooral meegaand te zijn in alles wat zij wil. Je schikt je zo volledig naar haar en vind het allemaal best.

Echter test een vrouw je vaak om te zien uit welk hout je gesneden bent en of je weerstand kunt bieden.

Een duidelijk antwoord op de vraag ‘hoe kom ik uit de friendzone?’ is: blijf aanwezig in het moment. Door eerlijk te zijn over wat je wel of niet wilt, behoud je controle over de koers van jullie relatie.

Ze heeft niets aan een ja-knikker, omdat dit niet werkt binnen een uiteindelijke liefdesrelatie. Je schuift vanzelf terug naar de friendzone als je overal in meegaat en niet aangeeft wat jouw mening is. Durf jezelf uit te spreken en neem eigen initiatieven om meer uit jullie relatie te halen.

Tip 4. Raak haar subtiel aan

Misschien voelt dit juist als een no-go, toch kan het zeker helpen om niet in de friendzone te belanden.

Wanneer je een mooie vrouw op subtiele wijze durft aan te raken, kan ze hierdoor geïntrigeerd raken. Zorg er zeker voor dat je niet te ver gaat, maar gewoon op liefdevolle wijze toont dat je om haar geeft en dat je meer hoopt dan enkel vriendschap.

Met de juiste mate aan assertiviteit en zelfverzekerdheid kom je hier goed mee weg en toon je haar dat er mogelijk meer voor jullie is weggelegd.

Raak teder haar rug aan, terwijl je haar charmant naar buiten begeleid. Of leg even je hand op die van haar om kracht bij een stelling te leggen en wek subtiel zo haar aandacht voor je interesse in haar. Geef haar te kennen dat ze op jou kan bouwen en ze zal je zeker niet in de friendzone plaatsen.

Tip 5. Wees flirterig en geef complimenten

Hoe kom ik uit de friendzone? Door jouw droomvrouw complimenten te geven. Het is hierbij niet belangrijk dat je de lieve jongen speelt, maar dat je het oprecht meent.

Toon een oprechte interesse in haar, zonder verborgen agenda. Vertel haar hoe mooi, slim of getalenteerd ze is door haar hierover complimenten te geven. Door je bescheiden op te stellen, krijgt een compliment veel meer daadkracht.

Als je het daarentegen enkel aangeeft omdat je meer van haar verlangt, dichterbij wilt komen voordat zij hiervoor openstaat, zul je niet bereiken dat ze je waardeert of als partner kiest. Ze zal de complimenten tenietdoen en hierdoor juist meer afstand nemen.

Je belandt zo alsnog in de friendzone. Gemeende complimenten helpen je echter om jezelf in een ander licht te zetten en het vertrouwen te geven dat ze er werkelijk voor je toe doet.

Tip 6. Wees eerlijk over je intenties

Een belangrijke tip om uit de friendzone te geraken, is door eerlijk te zijn over je intenties. Wanneer je voor jezelf helder hebt wat je graag zou zien ontstaan, dan kun je dit gemakkelijker voorleggen.

Als je werkelijk voor haar kiest, durf je acties te ondernemen om een relatie tot stand te brengen. Toon je innerlijke verlangens, je dromen en wensen voor de toekomst en plaats haar in dat beeld.

Zo kan ook zij overwegen of dit inderdaad iets is wat bij haar past en zal ze onder de indruk zijn van je gedachtegang.

Door aan te geven dat je jullie relatie als meer dan enkel vriendschap beschouwd, kan zij zich ook eerder openstellen voor deze mogelijkheid. Je haalt jezelf zo uit de friendzone en geeft duidelijk aan welke rol je wilt hebben in haar leven.

Accepteer voor jezelf niet een downgrade naar de friendzone en een ander zal je eveneens minder snel in die rol zetten.

Cursus om uit de friendzone te komen

Een goede manier om uit de friendzone te komen, is door de uiterst populaire onlinecursus ‘De Conversatie Koning’ te volgen. Hierin leer je jezelf als leider neer te zetten en geef je elke man het nakijken.

Met de juiste mate aan zelfvertrouwen, daadkracht en subtiliteit zal geen enkele vrouw je ooit nog enkel als goede vriend zien.

Er is ruimte voor meer en daar is het je allemaal om te doen. Je krijgt tools en trucs om je voor altijd voorbij de vraag ‘Hoe kom ik uit de friendzonde?’ te brengen. Je hoeft je niet langer af te vragen waarom je enkel dient als knuffelbeer, vertrouwenspersoon of klusjesman.

Je leert effectieve flirtzinnen om het gesprek gelijk naar een hoger level te tillen. Wen jezelf een manwaardige houding aan en stap voorgoed uit die beruchte friendzone. Je zult jezelf eeuwig dankbaar zijn.

 

Wil je nou meer informatie hierover? Hieronder vind je meer informatie!

  • Wil jij ook direct uit de friendzone komen?
  • Je bent het zat om steeds vrienden te blijven en je wilt haar echt voor je winnen?
  • Dan kan dit wel eens de oplossing voor je zijn.
  • 2500 mensen zijn je al voorgegaan!

 

Ja! Ik wil direct uit de friendzone komen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.