Energie voelen in je lichaam

Wil jij ook weer energie voelen in je lichaam? Dat doe je met deze 9 waardevolle tips!

Energie voelen in je lichaam; het klinkt zo simpel.

Want wie bestaat, heeft toch energie?

Toch is het minder eenvoudig dan je op het eerste gezicht misschien denkt. Met energie voelen in je lichaam bedoel ik namelijk ook het ervaren van positieve energie in je lijf.

Dit wordt door van alles en nog wat beïnvloed: onze omgeving, natuurlijke fenomenen, geuren, kleuren, situaties, mensen, muziek en nog veel meer. Zelfs de spullen om ons heen kunnen invloed hebben op hoe we energie voelen in ons lichaam. Soms heb je het gevoel dat je energie vooral negatief is.

Balans in energiestromen

Energie voelen in je lichaam is elke keer weer anders. Er bestaan nu eenmaal verschillende soorten energieën.

Zo is er de positieve energie, die we wederom uit onszelf, onze omgeving en andere personen kunnen putten. Positieve energie brengt je ontspanning, creativiteit en over het algemeen fitheid.

energie balans

Met negatieve energie bedoelen we stressbronnen, dingen die ons uit balans brengen.

Het leven is een combinatie van positieve en negatieve energieën. Als je het gevoel hebt vooral door die laatste te worden beïnvloed, heb je wellicht wat aan deze tips die je helpen meer positieve energie te voelen in je lichaam.

Energie voelen in je lichaam en blokkades opheffen

Om beter de energie te voelen in je lichaam, is het van belang om ook goed in contact te zijn met je lichaam. Dat is waar het bij velen vandaag de dag nogal aan schort. Dat is geen verwijt; ook ik maakte me daar schuldig aan.

Er worden zoveel dingen van je verwacht, dat je jezelf en je eigen behoeften al makkelijk voorbijloopt.

Dit gaat misschien even goed, maar op den duur brengt die gebrekkige balans je wel behoorlijk aan het wankelen. Al die stress veroorzaakt energetische blokkades. Door te leren energie te voelen in je lichaam, kun je deze opheffen.

Signalen als gevolg van spanning

Door de energie te voelen in je lichaam, kun je op tijd ontladen. Doe je dit niet, dan bouwt de spanning zich op en wordt deze chronisch.

Chronische spanning kan zich op verschillende manieren uiten, geheel afhankelijk van de persoon. Zo kan het zijn dat je slecht slaapt, hoofdpijn hebt, snel geïrriteerd raakt of vooral heel futloos bent. Natuurlijk kan het zich op nog veel meer manieren uiten.

Sommigen grijpen naar medicijnen of verdovende middelen, wat je nog verder verwijdert van de energie voelen in je lichaam. Negeer de signalen dus nooit.

Energie voelen in je lichaam betekent ook het verwerken van emoties

De energie voelen in je lichaam kun je dus ook wel omschrijven als het opheffen van blokkades. Blokkades ontstaan door vervelende ervaringen. Doordat de gevoelens die hieruit voortkwamen heftig waren, zijn deze (onbewust) onderdrukt geraakt.

Dat gaf je tijdelijk wat lucht, maar blijkt je op de lange termijn behoorlijk in de weg te zitten. Energie voelen in je lichaam betekent dus ook emoties verwerken en daardoor als persoon beter in je vel zitten.

Tip 1: Grenzen bepalen en aangeven

Energie voelen in je lichaam wordt des te moeilijker wanneer de accu van je lichaam is leeggelopen. Dit gebeurt wanneer je alsmaar brandstof verbruikt door de lichamelijke en geestelijke inspanningen die je levert, maar deze niet wordt aangevuld.

Je slaapt te weinig, kan geen nee zeggen en maakt regelmatig meer uren. Dit zijn slechts voorbeelden. Daarom is het zo belangrijk om te bepalen waar voor jou de grenzen liggen en deze ook te bewaken. Accepteer je vermoeidheid, alleen zo kun je later de energie voelen in je lichaam.

Tip 2: Slaap voldoende

Voldoende slapen ligt eigenlijk in het verlengde van de vorige tip. Slaap is essentieel voor je. Het zorgt ervoor dat je je batterij weer kunt opladen en kunt functioneren. Ga eens bij jezelf na hoe vaak je niet naar je lichaam luistert wanneer het aangeeft dat het rust nodig heeft.

Zo verwaarloos je je lichaam en als dit te lang doorgaat, kunnen we zelfs van roofbouw spreken. Het spreekt voor zich dat je geen energie kunt voelen in je lichaam wanneer je deze nooit rust gunt. Luister dus naar je lijf.

Tip 3: Ga meer naar buiten

Tsja, het klinkt misschien als een open deur, maar wil je energie voelen in je lichaam, dan moet je ook echt naar buiten. Vooral in de herfst en de winter lopen we een risico op een vitamine D tekort. En laat dat nou net de vitamine zijn die het serotoninegehalte in onze hersenen verhoogt.

Een te laag serotoninegehalte kan leiden tot somberheid en zelfs depressie. Wil je energie voelen in je lichaam, ga dan dus voldoende naar buiten. Ook in de koude maanden. Je kunt het dan eventueel aanvullen met supplementen.

Tip 4: Probeer positief in het leven te staan

De energie voelen in je lichaam heeft niet alleen met externe factoren te maken, maar ook met je eigen instelling. Sta je positief in het leven en straal je dit uit, dan versterkt dit elkaar wederzijds.

Bovendien beïnvloedt het op een gunstige wijze waarop anderen jou zien en wat ze vervolgens weer naar jou uitstralen. Positieve energie ontvangt ook positieve energie terug. Ook met behulp van het gevoel van anderen kun je zo de energie voelen in je lichaam.

Tip 5: Probeer negatieve energie te vermijden

Andersom geldt het natuurlijk ook. Wil je goede energie voelen in je lichaam, probeer je dan zo min mogelijk te laten beïnvloeden door negativiteit. Negatieve energie zorgt ervoor dat je batterij razendsnel leegraakt.

En dat maakt je weer extra kwetsbaar voor de negatieve energieën om je heen.

Je snapt het, het werkt als een vicieuze cirkel. Straalt iemand negatieve energie uit? Probeer een schild om je heen voor te stellen dat al deze vibraties tegenhoudt, of distantieer je even letterlijk van die persoon.

Tip 6: Doe balansoefeningen

Hoe gek het ook klinkt, wanneer je de energie wilt voelen in je lichaam en hoofd en hart in balans wilt brengen, helpen balansoefeningen daarbij in belangrijke mate. Misschien vraag je je af hoe dit kan. Dit heeft alles te maken met de aandacht die je op je lichaam focust.

Ga op één been staan en probeer je lichaam recht, maar tegelijkertijd zo ontspannen mogelijk te houden. Dit heeft even wat oefening nodig, maar je zult zien dat zowel je lichamelijke als je geestelijke evenwicht er na verloop van tijd zienderogen van verbetert.

Tip 7: Oefen met de buikademhaling

Ongetwijfeld heb je er vaker over gehoord in deze context: de buikademhaling. Deze is zo belangrijk omdat hij het parasympatische zenuwstelsel stimuleert. Dit is het zenuwstelsel dat in veilige situaties ‘aanstaat’. Bijvoorbeeld wanneer je slaapt of gewoon lekker rustig zit.

Dit zenuwstelsel zorgt ervoor dat het lichaam zich kan herstellen.

Wil je de energie voelen in je lichaam, dan is het dus belangrijk om de buikademhaling toe te passen. Het helpt je spanningen los te laten en de energie beter te laten stromen. Bovendien geef je ook je immuunsysteem hiermee een flinke boost.

Tip 8: Voer wekelijks een bodyscan uit

Heb je ooit van een bodyscan gehoord? Het is een oefening uit de meditatiewereld die je stimuleert om je bewust te zijn van je lichaam. Je zondert je af op een rustige plek, sluit je ogen en probeert nergens aan te denken. Vervolgens ga je je hele lichaam langs.

Je begint bij je voeten en klimt zo steeds verder omhoog. Het helpt je je bewust te worden van alle punten in je lichaam en de blokkades die daar bestaan. Door deze op te heffen kun je de energie voelen in je lichaam.

Tip 9: Zet digitale communicatiemiddelen uit

Ken je dat? Je antwoordt nog even snel op dat mailtje dat eigenlijk ruim na etenstijd binnenkwam en neemt even later toch ook nog dat telefoontje van die ene collega aan. Vandaag de dag staan we 24 uur per etmaal ‘aan’.  Iedereen kan je op elk gewenst moment en op elke gewenste manier bereiken.

Wat er in feite gebeurt, is dat je privacy in ernstige mate wordt aangetast. Een digitale detox is dan ook een slimme manier om je te helpen de energie te voelen in je lichaam. Probeer het eens uit, je zult merken dat het verslavend is!

Senang Masterclass

Ik hoop dat je iets hebt aan bovenstaande tips om weer de energie te voelen in je lichaam. Eén ding wil ik je ook zeker niet onthouden: de Senang Masterclass. Een zeven weken durende videocursus die me ontzettend veel inzicht heeft gegeven.

Elke dag ontvang je een video van een healingmeester met meer dan tien jaar ervaring. Je volgt de training fijn in je eigen omgeving en hoeft de deur dus niet uit. Bovendien houd je het materiaal altijd tot je beschikking.

Schrijf je je in, dan kun je nu meteen starten en betaal je slechts €377,-. 

Wil jij nou meer informatie hierover? Hieronder vind je meer informatie!

  • Wil jij ook energie voelen in je lichaam?
  • Je wilt energie weer laten stromen en blokkades opheffen?
  • Dan kan dit wel eens de oplossing voor je zijn.
  • 2500 mensen zijn je al voorgegaan!
Ja! Ik wil direct energie voelen in mijn lichaam!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *