Druk en onrustig in je hoofd, hoe verander je dat?

We gaan er uitgebreid op in met deze 7 tips!

Druk en onrustig in je hoofd zijn is iets wat iedereen wel eens ervaart.

Op dagen dat er veel van je wordt gevraagd, kan het voelen alsof je hoofd overloopt.

Na de turbulente tijd kom je dan meestal weer tot rust. Lukt dat jou niet en ben je constant druk en onrustig in je hoofd, ook wanneer je daar geen duidelijke aanleiding voor kunt aanwijzen, dan kan dat je dagelijks leven behoorlijk beïnvloeden.

Je raakt de verbinding met jezelf en de wereld om je heen langzaam kwijt. Hoe komt dit en wat kun je eraan doen?

Druk en onrustig in je hoofd zijn belemmert het bewust voelen

Je bent druk en onrustig in je hoofd omdat je veel denkt en tal van gedachten ervaart. En alhoewel logica en verstand in een mensenleven onmisbaar zijn, kan een teveel daaraan je de das omdoen.

Wanneer je druk en onrustig in je hoofd bent, lukt het je eigenlijk niet om bewust te voelen.

Dat levert ook vaak een gevoel van stilstand op. Om het gevoel te hebben dat je als persoon groeit, is het belangrijk om in contact te staan met jezelf en dat de energie die door je lichaam stroomt, in balans is.

Druk en onrustig in je hoofd door (chronische) stress

Dat je druk en onrustig in je hoofd bent, kan worden verklaard door stress.

Iedereen ervaart wel eens stress, maar wanneer dit te lang aanhoudt -wanneer de zogeheten stressor verdwenen is-, werkt dit in je nadeel.

stress

Sterker nog, wanneer je alsmaar druk en onrustig in je hoofd bent en de rem niet meer kunt vinden, loop je op de termijn een aanzienlijk hoger risico op zaken als een burn-out en zelfs een depressie of een angststoornis.

Iets wat je absoluut wilt voorkomen. Chronische stress heeft naast geestelijke ook tal van lichamelijke consequenties.

Geestelijke consequenties van stress

Wanneer je druk en onrustig in je hoofd bent en bepaalde gedachten maar niet kunt loslaten, gebeurt er op emotioneel vlak ontzettend veel met je. Je gaat je steeds angstiger voelen en ziet verschillende dingen een stuk somberder in.

Zelfs wanneer je voorheen nooit beren op de weg zag.

De angst die uit stress ontstaat, kan ervoor zorgen dat je in de vermijdingsmodus schiet. Vermijding biedt op de korte termijn verlichting, maar zorgt op de lange termijn enkel voor een toename van angst. Wanneer je druk en onrustig in je hoofd bent, kun je ook last hebben van concentratieproblemen, vergeetachtigheid en piekeren.

Lichamelijke consequenties van stress

Ben je druk en onrustig in je hoofd, dan heeft dit ook direct gevolgen voor de manier waarop je lichaam functioneert. Velen zullen te maken hebben met hoofdpijnklachten.

Maar ook andere klachten die wat minder voor de hand lijken te liggen, zoals duizeligheid, misselijkheid en zelfs huiduitslag, kunnen met de stress te maken hebben. Ook spijsverteringsproblemen komen vaak voor wanneer iemand druk en onrustig in zijn hoofd is.

Om van slaapproblemen nog maar niet te spreken. En des te slechter je slaapt, des te slechter is je algemene lichamelijke conditie.

Blokkades in je lichaam omdat je druk en onrustig in je hoofd bent

Wanneer je druk en onrustig in je hoofd bent, kunnen er spirituele blokkades in je ontstaan.

Deze blokkades vinden niet plaats in je aardse lichaam, maar in je spirituele lichaam. Elk soort blokkade heeft zijn eigen betekenis. We spreken specifiek over chakra blokkades.

Chakra’s zijn ‘wielen’ die in je lichaam aanwezig zijn waardoor een bepaald soort energie stroomt. Afhankelijk van welk chakra is geblokkeerd, kun je bepaalde klachten ervaren.

Tip 1: Ga de natuur in

Een van de beste tips voor wanneer je druk en onrustig in je hoofd bent, is de natuur in te gaan. Wellicht dat je het zelf al aan den lijve hebt ervaren, maar ook onderzoek onderstreept het: de natuur heeft een kalmerende werking en weet je weer in contact met jezelf te brengen.

wandelen in de natuur

Of het nu de frisse wind is, of het besef dat ook jij deel uitmaakt van de natuur, dat is niet helemaal duidelijk. Wel weet de natuur je een flink handje te helpen in het hervinden van je eigen ritme.

Tip 2: Beweeg meer

Wanneer je druk en onrustig in je hoofd bent, is bewegen wel een van de laatste dingen waar je aan wilt denken.

Bewegen hoeft echter niet intensief te zijn. Het kan ook een klein rondje wandelen betekenen, of het doen van een paar yogaoefeningen in je woonkamer.

Lichamelijke inspanning leidt tot vermoeidheid, wat het voor je lichaam makkelijker maakt om in de ruststand te komen. Bovendien worden afvalstoffen afgevoerd en lukt het je beter om met stress af te rekenen.

Tip 3: Doe ademhalingsoefeningen

Om een of andere redenen wordt er over ademhalingsoefeningen nogal eens lacherig gedaan. Alsof het iets zweverigs zou zijn.

En dat terwijl het tegenovergestelde waar is. Ademhalingsoefeningen kun je overal uitvoeren, je hoeft er namelijk niet voor te gaan liggen. Adem eens vier seconden in door je neus, houd je adem eventjes vast en adem daarna vier seconden zachtjes uit via je mond.

Pauzeer een paar seconden en herhaal deze cyclus. Vijf minuten kunnen al een groot verschil bewerkstelligen. Dankzij de oefeningen word je je een stuk bewuster van je lijf en kom je beter in verbinding met jezelf te staan.

Tip 4: Druk eens op de uitknop

Ben je druk en onrustig in je hoofd? Misschien behoor je wel tot die groep mensen die altijd maar zinvol en actief bezig willen zijn. Die nooit stil kunnen zitten. Herkenbaar? Alhoewel er wat voor deze eigenschap te zeggen is, bestaat er wel een groot risico op een overdrive.

Wat we daarmee bedoelen? Je lichaam en geest staan dan in de hoogste versnelling. Houdt dit gedurende langere tijd aan, dan ga je een gevoel van hyperactiviteit ervaren. Dat je dan druk en onrustig in je hoofd wordt, is dus niet zo verwonderlijk.

Tip 5: Beperk de inname van bewerkte voedingsmiddelen

Ben je druk en onrustig in je hoofd omdat je te maken hebt met een hoog stressniveau, dan wil het nogal eens gebeuren dat je als reactie daarop te veel slechte voeding gaat eten. Je hebt veel meer trek dan normaal in junkfood, koffie en ongezonde zoetigheden.

Alle bewerkte stoffen die deze producten bevatten, zetten je lichaam extra hard aan het werk.

Ze moeten nu eenmaal verwerkt worden. Wanneer je je lichaam constant op deze manier aan het werk zet, ontstaat er een stressreactie. Die voel je niet alleen lichamelijk, maar ook geestelijk.

Tip 6: Zorg voor een goed en regelmatig slaappatroon

Slapen is van essentieel belang en mag dan ook onder geen beding worden onderschat. Ben je druk en onrustig in je hoofd, dan is een goed slaappatroon des te belangrijker. Een volwassene heeft gemiddeld behoefte aan zeven uur slaap per nacht.

Voldoende slaap zorgt voor minder stress, een betere concentratie en een opgewekter gevoel.

Bovendien beschermt het je op de lange termijn tegen allerlei problemen, zoals hart- en vaataandoeningen en depressie. Goed slapen betekent overigens niet alleen voldoende slapen, maar ook dat je een kwalitatieve slaap hebt.

Tip 7: Zet de rest van de wereld eens ‘uit’

Ben je druk en onrustig in je hoofd? Misschien dat je tips over de digitale detox het liefst in de wind slaat, want je wilt nu eenmaal ‘connected’ blijven. Het paradoxale is echter dat totaal het tegenovergestelde gebeurt. Wat je op sociale media krijgt voorgespiegeld, is niet echt.

Mensen laten de beste versie van hunzelf zien, wat je flink aan jezelf kan doen twijfelen. Gooi die mobiele telefoon dus eens aan de kant. Dit zorgt er ook nog eens voor dat je daar je aandacht niet aan hoeft te besteden.

Leefstijlaanpassingen zijn de lange termijnoplossing

Wie druk en onrustig in zijn hoofd is, krijgt vandaag de dag al gauw een stripje pillen voorgeschreven. Hoeveel kinderen gebruiken er wel niet Ritalin? Pillen die je helpen als je druk en onrustig in je hoofd bent, helpen eigenlijk niet echt.

Ze pakken namelijk niet de oorzaak aan en zijn slechts een pleister op de wond. Neem je die pleister weg, dan zal de wond weer gaan bloeden. Ben je druk en onrustig in je hoofd, dan bieden enkel leefstijlaanpassingen een lange termijnoplossing.

Senang Masterclass

Voel jij je druk en onrustig in je hoofd en wil je de balans herstellen? Overweeg dan eens de Senang Masterclass. De cursus duurt zeven weken en je ontvangt elke dag een videoles, vervaardigd door een healing meester met ruim tien jaar ervaring.

Je leert onder andere de balans in je chakra’s te herstellen en ongewenste invloeden van buitenaf tegen te houden.

Bij de Senang Masterclass, die nu slechts €377,- kost, krijg je ook een jaar lang gratis toegang tot de Senang Studenten Community.

Het lesmateriaal houd je levenslang tot je beschikking.

Wil jij nou meer informatie hierover? Hieronder vind je meer informatie!

  • Ben jij ook nog steeds druk en onrustig in je hoofd?
  • Je wilt meer rust ervaren en direct af van dat onrustige gevoel?
  • Dan kan dit wel eens de oplossing voor je zijn.
  • 2500 mensen zijn je al voorgegaan!

 

Ja! Ik wil direct meer rust en ontspanning!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *