De controle kwijt over jezelf? Zo herpak je deze weer!

Voor de buitenwereld lijkt jouw leven misschien op rolletjes te lopen.

Je hebt onlangs promotie gekregen op je werk, inmiddels twee kinderen op de wereld gezet en staat deze op zaterdagochtend langs de lijnen van de sportvelden aan te moedigen. Een etentje met vrienden?

Jij zet dat driegangenmenu eigenhandig in elkaar.

Maar wanneer je alleen bent, voel je je moe, realiseer je je dat je op de automatische piloot leeft en dat je in feite geleefd. Wordt. Ben je de controle kwijt over jezelf? Dan is het tijd voor verandering!

Leven op een niet-mindful manier

Na een overvolle dag plof je ’s avonds op de bank neer, zet de televisie aan en werkt ondertussen een maaltijdsalade van Nederlands geliefdste supermarktketen naar binnen. Zelfs het eten gaat op de automatische piloot.

Je bent het tegenovergestelde van mindful; je leeft feitelijk zonder ook maar ergens bij stil te staan of van te genieten.

Stress en hierdoor uit balans geraakte energiestromen in je lichaam zorgen ervoor dat je het allemaal niet zo helder meer voor je ziet. Zo krijg je het gevoel dat je de controle kwijt bent over jezelf.

Denk jij ook teveel vanuit anderen?

Heb je het gevoel dat je de controle kwijt bent over jezelf?

Gek genoeg komt dit dus niet voort uit het niet weten wat je met je leven moet doen, maar uit het alsmaar voldoen aan verwachtingen. Je moet een goede ouder zijn, je op je werk van je beste kant laten zien en het liefst ook nog uitblinken in de yogales waaraan je elke woensdagavond deelneemt.

De maatschappij verwacht veel van je. Ook impliciet. Heeft jouw leven de controle over jou in plaats van andersom? Dan is er dus werk aan de winkel.

Meer aandacht voor jezelf

Je raakt gevangen in alle verplichtingen, waardoor je jezelf niet de ruimte geeft je te ontwikkelen. Of je durft het niet, vanwege het schuldgevoel dat hieruit voortvloeit, of het gevoel dat je hiervoor altijd verantwoording moet afleggen.

Eigenschappen als faalangst en onzekerheid helpen daar ook niet bij.

Maar wees gerust: het is de normaalste zaak om naar dingen te verlangen. Dat betekent niet dat je van alle verplichtingen afscheid moet nemen. Maar wel dat je, als je als je voelt dat je de controle kwijt bent over jezelf, meer aandacht voor jezelf moet hebben.

Tip 1: Zet het op papier

Wanneer je de controle kwijt bent over jezelf, bestaat er een goede tip om eens mee te beginnen: het leegmaken van je hoofd. Dat doe je het beste door je gedachten en plannen op te schrijven.

Ook met je problemen kun je dit doen. Het lucht op om alles op papier te zetten en tegelijkertijd geeft dit je een gevoel van overzicht. Iets wat erg belangrijk is wanneer je voelt dat je de controle kwijt bent over jezelf. Lijstjes creëren enorme rust en mentale ruimte.

Tip 2: Voel je niet schuldig tegenover je omgeving

Ervaar jij dat je de controle kwijt bent over jezelf en wil je niets liever dan met dit gevoel afrekenen?

Dan zit er maar één ding op: af en toe ‘nee’ zeggen tegen zaken die we tot nu toe altijd maar klakkeloos accepteerden.

Gewoon, omdat we bang zijn niet geaccepteerd te worden wanneer we onze ware ik laten zien. En onthoud: bestaan er personen die hierdoor afhaken? Hoe pijnlijk dat ook is, je kunt hieruit opmaken dat zij je tijd en aandacht niet waard waren.

Tip 3: Omring jezelf enkel met mensen die je accepteren zoals je bent

beste vrienden

Heb je het gevoel dat je de controle kwijt bent over jezelf? Dan is het belangrijk om je te blijven omringen met enkel diegenen die je tijd waard zijn en jou accepteren zoals je bent.

Met andere woorden: je moet een omgeving creëren waarin je jezelf kunt zijn en je niet anders hoeft voor te doen.

Soms betekent dit ook het contact met bepaalde mensen verbreken of ten minste op een lager pitje zetten. Hoe moeilijk dit ook is, je zult jezelf er in de nabije toekomst dankbaar voor zijn.

Tip 3: Reken af met die kritische innerlijke stem

Ben je de controle kwijt over jezelf? Heb je het gevoel als een kip zonder kop rond te lopen en tegelijkertijd niet iets écht zinvols te doen?

De kans is groot dat je zelf je allergrootste criticaster bent. Destructieve gedachten die onbewust in ons brein aanwezig zijn, kunnen ons er maar al te goed van overtuigen dat we iets niet goed genoeg doen of iets niet verdienen.

Het vervelende is ook nog dat we ons daarnaar gaan gedragen. Een selffulfilling prophecy dus. Behalve dat je omgeving accepterend dient te zijn, dien je dat zelf ook te zijn.

Tip 4: Denk na over wat jij echt wilt

Niet zelden zul je het gevoel hebben de controle over jezelf kwijt te zijn en niet te weten wat je moet doen, omdat er ook veel van je wordt gevraagd en verwacht. Zowel expliciet als impliciet.

Die verwachtingen vinden een plek in je (on)bewuste brein en op een gegeven moment is het moeilijk om te herkennen welke gedachten en verwachtingen nu eigenlijk van jezelf komen.

Weten wat je nu eigenlijk wilt bereiken in je leven is een belangrijke stap in de goede richting. Het identificeren van doelen helpt je ook jezelf beter te leren kennen.

Tip 5: Leer te luisteren naar je intuïtie

Wanneer het woord intuïtie wordt genoemd, denken velen al meteen dat het gaat om iets zweverigs. Je intuïtie is namelijk de stem van je onderbewuste. Het vertelt je wanneer iets niet klopt of niet goed voelt.

En vaak vertelt je onderbuikgevoel je de waarheid, ook al kun je er niet precies de vinger op leggen wat er nu niet in orde was. Ben je de controle kwijt over jezelf, leer dan meer te luisteren naar je intuïtie en daarmee ook meer te vertrouwen in jezelf.

De balans in je lijf herwinnen

Ben je de controle kwijt over jezelf, dan vind je het wellicht ook wel prettig om wat ondersteuning te krijgen bij het hervinden van jezelf. Of beter gezegd: met het in balans brengen van de energie in jouw lijf. Misschien heb je ooit wel eens van chakra’s gehoord.

Er bestaan zeven verschillende chakra’s in je lichaam, die elk een bepaalde energiebaan en daarmee ook organen en functies beïnvloeden.

Wanneer deze uit balans zijn, kun je problemen zoals emotionele blokkades in je leven ervaren. Hierop kun je vervolgens eenvoudige, stap voor stap technieken uitoefenen.

Energie geven en nemen

Continue wissel je energie uit met je omgeving, vooral met de mensen om je heen. Energieën kunnen zowel positief als negatief zijn. Sommige mensen zuigen veel energie en zijn erg vermoeiend, terwijl anderen te veel geven en te weinig nemen.

Behoor je tot die laatste groep, dan doe je jezelf niet alleen tekort, maar raak je op een gegeven moment ook de controle kwijt over jezelf.

Heb je weinig zelfwaardering, dan is je eigen energiecirkel zwakker, waardoor je kwetsbaarder wordt voor invloeden van buitenaf. Bovendien verbruik je de energie in je lichaam sneller, wat je vaak moe maakt.

Het bewaken van je energiestromen

Jouw eigen energiesysteem kun je eigenlijk het beste met een thermostaat vergelijken. Wanneer een thermostaat een te lage temperatuur registreert, komt het in actie. Bevindt de temperatuur zich weer op het gewenste niveau, dan stopt hij.

Jouw energie is in balans wanneer de boven- en ondergrens ervan worden herkend en daar adequaat mee wordt omgegaan.

Ben je de controle kwijt over jezelf? Dan is het dus zaak te gaan werken aan een manier waarop je waarschuwingssignalen herkent en hierop reageert. Door je energiestromen te bewaken, raken lichaam en geest in balans.

Je controle herwinnen met de Senang Masterclass

Ben je de controle kwijt over jezelf en kun je wel een duwtje in de goede richting gebruiken? De Senang Masterclass helpt je weer meester van je eigen energie te worden.

Tijdens de zevenweekse cursus ontvang je dagelijks een video, gemaakt door een healing meester die kan bogen op meer dan tien jaar ervaring.

Naast de video’s ontvang je enkele gratis extra’s, zoals een jaar lang toegang tot de Senang Studenten Community. De masterclass kost nu slechts €377,- en na betaling kun je direct starten. Er geldt een zevendaagse ‘Niet goed, geld terug’ garantie.

Wil jij nou meer informatie hierover? Hieronder vind je meer informatie!

  • wil jij ook weer controle over jezelf en je leven weer in orde krijgen?
  • Je wilt jezelf hervinden en je echte leven gaan leiden?
  • Dan kan dit wel eens de oplossing voor je zijn.
  • 2500 mensen zijn je al voorgegaan!

 

Ja! Ik wil direct de controle over mezelf terug krijgen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *