150 days of leadership inspiration review

150 days of leadership inspiration: haal meer uit je team én uit jezelf als leidinggevende

Het hebben van een leidinggevende functie is voor veel carrièretijgers vandaag de dag een doel op zich. Anderen zijn juist weer in deze positie gerold.

En zodra je op de stoel van ondernemer, manager of teamleider zit, voel je dat er echt een andere aanpak van je wordt gevraagd.

Zelf had ik het daar behoorlijk lastig mee. Lastiger dan ik in ieder geval had verwacht. Ik kwam vaak niet toe aan wat ik moest doen, had het gevoel dat het in het team niet optimaal liep en wist niet goed hoe ik het team nu moest benaderen: als persoon of als leidinggevende?

Na het volgen van de training 150 days of leadership inspiration sta ik veel steviger in mijn schoenen. En eigenlijk kan ik nu ook wel zeggen dat het me lukt om persoon én leidinggevende tegelijk te zijn.

Het een hoeft het ander niet uit te sluiten. Deze en nog veel meer inzichten ben ik na het volgen van 150 days of leadership inspiration rijker.

Inhoudsopgave

Een duwtje in de rug van 150 days of leadership inspiration

Alhoewel iedere werkzame persoon in zijn leven wel eens een periode vol stress en twijfel meemaakt, worstelen ondernemers hier doorgaans behoorlijk en ook op een andere manier mee.

Nu ik zowel leidinggevende als niet-leidinggevende functies heb gehad, heb ik dat zelf kunnen voelen. 150 days of leadership is dan ook een stap in de goede richting wanneer je zaken als productiviteit en je zelfvertrouwen wilt verhogen.

Leren hoe je het meeste uit je leidinggevende positie haalt en hoe je je team het beste kunt aansturen, doe je met 150 days of leadership inspiration.

Waarom goed leiderschap zo belangrijk is

een foto van een vrouw

150 days of leadership inspiration heb ik gevolgd om meer uit mezelf te kunnen halen en me binnen mijn functie prettiger te voelen, maar ook om een betere leider te worden.

Goed leiderschap is namelijk van wezenlijk belang. Goed leiderschap zorgt ervoor dat je samen met anderen bepaalde doelen bereikt. Jouw motivatie en betrokkenheid verstevigen de prestaties van de organisatie.

Je wordt niet als leider geboren, maar ontwikkelt je tot een leider. 150 days of leadership inspiration heeft mij daar enorm bij geholpen.

Direct in de praktijk toepasbaar

Ik heb de opleiding Retail Manager gevolgd en ben inmiddels assistent-manager in een grote supermarkt. Een functie waarin je veel met mensen te maken hebt.

Voor mijn werk had ik wel eens coaching sessies moeten volgen, maar die vond ik allemaal te vaag. En dus ging ik op zoek naar een manier waarop ik mezelf als persoon in een leiderschapspositie kon ontwikkelen, maar het geleerde ook meteen in de praktijk kon brengen.

Geen abstractie theorieën dus. In 150 days of leadership inspiration. 150 days of leadership inspiration heeft me echt een flinke boost gegeven.

Wat kenmerkt een goede leider?

Wil je een goede leider worden, dan moet het eerst helder zijn wat mensen nu eigenlijk van een goede leider mogen verwachten. Alhoewel zijn of haar taken uiteenlopen, mag het duidelijk zijn dat een leider een voorbeeldfunctie heeft.

Ze dragen verantwoordelijkheid en autonomie uit, maar kunnen ook motiveren en inspireren.

zaken mensen

Dat vind ik nou precies zo prettig aan 150 days of leadership inspiration: niet alleen word je zelf gemotiveerd, je leert dankzij de training ook hoe je dit op jouw beurt bij anderen bewerkstelligt. 150 days of leadership inspiration werkt zo dus twee kanten op!

De vier leiderschapsstijlen

In 150 days of leadership inspiration krijg je meer dan voldoende handvatten om het binnen jouw bedrijf of afdeling soepeler te laten lopen. Alhoewel de tips voor iedereen bruikbaar zijn, vragen ze van iedereen weer wat anders.

Dit heeft te maken met je leiderschapsstijl. Er zijn in de loop der jaren vier verschillende leiderschapsstijlen geïdentificeerd.

Niet één daarvan is de absoluut juiste of gewenste, want dit is ook grotendeels afhankelijk van de situatie en de taken die door jou (en je medewerkers) verricht moeten worden.

Wanneer je te weinig stuurt, word je als leider minder zichtbaar en minder sterk. Stuur je te veel en ondersteun je te weinig, dan creëer je een situatie waarin je medewerkers je het liefst uit de weg gaan.

Allebei zijn ze, zonder dat verdere uitleg nodig is, niet wenselijk. Voordat ik aan 150 days of leadership begon, zat ik vooral aan de te ondersteunende kant.

Dit maakte het voor mij niet makkelijker. 150 days of leadership inspiration heeft me geholpen meer de balans te vinden.  

Wat hoort er bij sturend gedrag?

Alhoewel je met 150 days of leadership inspiration gelukkig(!) geen taaie theorie voor je kiezen krijgt, zijn de adviezen natuurlijk wel degelijk op wetenschappelijk onderbouwde feiten gebaseerd.

Nog zo een reden dat ik deze inspirerende training zo fijn vond. Leiders moeten zowel sturend als ondersteunend gedrag vertonen en beiden komen terug in 150 days of leadership inspiration.

Sturen doe je onder andere door doelen helder te definiëren, resultaten te volgen, taakverdelingen te maken, te organiseren, plannen en duidelijke tijdslimieten te stellen. Ook houd je toezicht en instrueer en evalueer je.

Wat hoort er bij ondersteunend gedrag?

Ook het ontwikkelen van jezelf binnen de ondersteunende taken van een leider komt binnen 150 days of leadership inspiration aan de orde.

Ondersteuning bieden aan medewerkers betekent onder andere goed luisteren, aanmoedigen, motiveren en uitleggen. Ook is het belangrijk de medewerkers bij de taken en het bedrijf in het algemeen te betrekken en ze te complimenteren voor hun goede werk.

Alhoewel ondersteuning naar mijn idee altijd mijn sterke punt was, heeft 150 days of leadership inspiration me laten zien hoe het nog effectiever kan.

Wat kun je precies verwachten van 150 days of leadership inspiration?

Voordat ik aan de training begon, wist ik niet precies wat ik ervan kon verwachten. Misschien dat jij om die reden nog twijfelt of je aan 150 days of leadership inspiration wilt beginnen.

Ik wil je echt op het hart drukken om het wel te doen, want er komen zoveel aspecten aan bod! Sinds het volgen van 150 days of leadership inspiration voel ik mezelf als leidinggevende veel completer.

Je ontdekt onder andere wat leiderschap voor jou betekent, welke technieken je kunt toepassen, hoe je controle en rust realiseert, meer energie overhoudt en nog veel meer!

150 days of leadership inspiration: onderdeel van Purple with a Purpose

150 days of leadership inspiration is onderdeel van Purple with a Purpose: dé plek waar je aan het juiste adres bent voor leiderschapsontwikkeling.

Net als het overige aanbod is ook 150 days of leadership inspiration ontwikkeld door Mariska Wijbenga, een organisatiepsycholoog met jarenlange ervaring die zichzelf een expert mag noemen op het gebied van leiderschap en teamontwikkeling.

 Ik heb al veel inzichten gekregen en ik merk in de praktijk dat een aantal dingen nu al anders lopen dan voorheen. Ik haal er meer uit dan ik had verwacht.

Stef, Maliestate

Mariska’s coaching, zowel middels 150 days of leadership inspiration als de andere trainingen, heeft al honderden leidinggevenden en ondernemers geholpen.

Beginnen met 150 days of leadership inspiration

Starten met 150 days of leadership inspiration kan elke dag. Vanaf het moment dat je je aanmeldt, ontvang je dagelijks inspiratie, adviezen, oefeningen of must-sees in je mailbox.

Gedurende vijf maanden word je dagelijks met je leidinggevende rol geholpen. Gedurende de looptijd van 150 days of leadership inspiration houd je toegang tot alle tips.

Dat vond ik zelf enorm fijn, want als ik af en toe een uurtje de tijd heb, doorloop ik een deel van 150 days of leadership inspiration weer om me er nog eens aan te herinneren.

Bonussen bij 150 days of leadership inspiration

Je hoeft de tips, als je er ook na afloop van 150 days of leadership inspiration nog eens naar wilt kijken, niet zelf op te slaan. Wanneer je de cursus hebt afgerond, krijg je alle tips namelijk gebundeld in een e-book.

Zo houd je werkelijk altijd eenvoudig toegang tot de punten waarmee Mariska Wijbenga en 150 days of leadership inspiration je vooruit heeft geholpen.

De tweede bonus die je ontvangt, is toegang tot een besloten Facebookgroep. Je kunt daar met andere leidinggevenden of ondernemers spreken over de problemen en uitdagingen waar je mee te maken hebt.

Een berg inspiratie voor slechts een kleine investering

Mij heeft 150 days of leadership inspiration absoluut gebracht wat ik ervan had gehoopt.

Ik ben blij dat ik op de training 150 days of leadership inspiration stuitte, want het heeft me inzichten gegeven die zó helder en effectief zijn, dat ik me afvraag waarom ik ze nooit eerder heb ingezet.

Beter laat dan nooit, is nu mijn antwoord daarop. Voor 150 days of leadership inspiration betaal je nu slechts €97,-, aanzienlijk minder dan voor andere trainingen op het gebied van leidinggeven, zou ik zeggen.

Wil jij nou meer informatie hierover? Hieronder vind je meer informatie!

150 days of leadership inspiration

  • Wil jij ook een betere leidinggevende worden?
  • Je wilt meer uit jezelf en je team halen?
  • Gegarandeerd resultaat!
  • Duizenden profiteerden vóór jou!

 

Ga direct na de geheime kortingspagina!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.